Yengemin doğum konusu güncelleme.

Ee böyle kısa olmaz anlat biraz neden gitmediniz?
Çoğu yorum gitme dediği için dinlemek istedim. Hastayım diyip gitmedim. Yengem hediye almış bana onu vericekmiş. Abimde üzüldü tatlı alıcaklarmış yengem de mesaj attı sizi bekliyoruz ne zaman çıkıcaksınız diye. Gitseydim daha iyi olucakmış ama nasip canım.

Masraf falan filan yoldan kaynaklı sanırım. Kurbana endekslediler senede 1 tatili. Bizimkilerde karışmaz ne zaman isterseniz o zaman gelin diyorlar.
Ne güzel bir karar.. Böylesi ne gelsin ne gitsin. Mümkün mertebe uzak durun. Abiniz için yapabileceklerinizi yapın gerisi için yormayın kendinizi.

Şimdi gelinde evlat sahibi oldu. Hayatta hiçbir şey boşa olmaz elbette ektiğini biçecek bu tatlı gelin.

Hayırlısı canım herşey için.

Defalarca tecrübe etmedin mi? Gitseydin de cıngar çıkacaktı, hem annene de ders olsun bu, bu güne kadar zarar gören bi tek el kızı olacak diye rahat rahat el altından karıştırdı ortalığı, bayram günü kendi kızından oldu.

Yanlış düşündünüz. Yengel bizi beklemiş ve gitmediğimiz için üzüldüğünü söyleyip beni aradı. Yaşananlardan ötürü mahçupmuş bana hediye almış. Anneme de aynı şekilde zor günlerden geçtiği için yaptıklarından ve söylediklerinden pişmanlık duymuş. Abim keşke gelseydiniz toparlanması ve unutlması için çok istiyordu yengen dedi. tabi ben hasta olduğum için gidemediğimi söyledim. Kurbanda biz gelicez halası bak kıyafetlerini giydirdim diye resim atıyor yengem. Sandığınız gibi canavar değiliz.

Bak ben hiçbir yerde yengen melek demedim. Ama sen hâlâ annene konduramıyorsun. Böyle böyle tuzağına da çok düşeceksin. Bu konu olmaz başka olur. Annen yapıp yapıp zora gelince ben naptım ki diye ağlaya zırlaya uzaklaşıp insanı ortada bırakan biri. Bu bir gerçek. Kabullenirsen daha az zor bir hayatın olur.

Gitmeyin istenmediğiniz yere. İnsanları rahat bırakın. Orası abinizin olduğu kadar yengenizin de evi. Siz 2-3 gün ya da saat neyse vakit geçireceksiniz diye insanda huzur bırakmıyorsunuz. Yazık günah loğusa haliyle geldiler gittiler stresine girdi kadın. Huzur bozmayın artık erkek aileleri..

Hele ki Bir de görümcenin kayın ailesi ile. O kadın melek doğsa bile o düşüncesiz davranıştan sonra çileden çıkar. Taş olsa çatlardı.
Annenin de yaptıkları tuz biber oldu. Herkesin annesi kendine iyi. Benim annem iyi anne olabilir ama iyi bir kayınvalide değildir mesela. Konu sahibi bunu diyemediği, taraf olduğu ve sadece gelini öcü gördüğü sürece bu huzur bozmalar bitmeyecek. Ya da abi boşanınca.
Ayrıca Şimdi evli olunca çok kıymetli ya o abiler. İnanın boşanınca anneler de dahil kaçacak delik arıyor.

Bu kadar iyiyseler cennete gitsinler. Zaten hep çocuklarının iyiliğini düşünürler. Maddi güçleri olsa yardım ederler ama inanın ki yoktur. 30 sene aynı evde anasının suratına bakmayan minnoş oğulları da evlenir evlenmez annem melek demeye başlar. Bir tane bile farklı örnek görmedim. İstenmediği yerde durmak rahatsız etmiyor mu acaba ya

Olmuyorlar. İlla gidilecek. O boy gösterilecek. O göz dağı verilecek. O huzur bozulacak. Çoğu gelin kayın ailesinden şikayet ederken, kendi annelerini gelinlerinin ayakta sallamasını bekliyorlar. Tezatlık burda başlıyor zaten. Az empati azıcık

Annem hatasız demedim. Hatasız olduğunu düşündeydim herşey daha farklı olurdu zaten. Sadece konunun bu noktaya gelme sebebi annem değildi onu söyledim. 28 yaşındaki kadın benim 60 yaşındaki anneme küfür edercesine ses kaydı atamaz ne olursa olsun. İster konuş ister konuşma umrumda değil diye döver gibi konuya giremez. Hadi girdin senden uzaklaşıp ses çıkarmadıysa buna oh be demen gerekirken abimi doldurup benimle konuşmuyor annen diye şikayet edemez. Ben annemi iyi tanıyorum. En çokta ben uyarıyorum.

Valla gayet de der. sadece yaşa sığınmayın. Yaşlıyım diye kimse canı istediği gibi davranamaz Davranıyorsa da 28 yaşında biri ayar çeker.
Ben yaşa göre saygı duymam. Saygıyı belirleyen kişilerin tutumları. Bana laf sokan, akil veren, istemediğimi belli ettiğim şeyleri yapan insan 100 yaşında olsa cevabını alır

Umarım haksızlığa uğrayıp kendinizden küçük birinden o lafları işitmezsiniz.

E noldu Sun? Anan oğlu ve gelini ile bayramı yaptı öyle böyle. Bi sıkıntı da çıkmadı. Güzel güzel bayramı ettiler. Şimdi dışardan nasıl görüyor biliyor musun? Her şeyin başı Sun, o yoktu sıkıntı da yoktu. Kimse annene suç bulmuyor şimdi, sen bile. Halbuki onun eseri bu. Ha o da böyle olsun istemezdi, kaza kurşunu işte. Geline doğrulturken kızını vurdu.

İşitmem. Çünkü ben kimsenin işine karışmam. Kimseye şunu şöyle yapsaydın demem. Misafir gittiğim yere misafir sürüklemem. İnsanların işine burnumu sokmam.
Tabi söylemeyin. Torununuzun ayaklarını soğuk gördüğünüzde gelinize kızım ayakları üşümüş herhalde demeyin bırakın donsun. Çocuk gelmeden arabayı ısıtalımda demeyin oğlunuza torununuz üşüsün. Aman diyim sonra saydırmalı ses kaydı atarlar size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…