YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Kizlar bugun gec kalktim. Saat 1 de kahvalti ettim. Kahvaltidan önce ağladim. Sinirlerim bozuldu çünku esim disardan bu yiyecekleri aldi. Kokusu müthişti bi iki kokluyum belki yeter dedim sonra uzaklasip kapida onlara baktim bana aniden ağlama geldi
Kisa ve siddetli ama yemedimm

Eklentiler

• received_476890016162241.webp
    45,9 KB · Görüntüleme: 36
Karbonhidratlar 2 gruba ayrılır;
Bunlar basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlardır. Basit karbonhidratlar daha çok rafine edilmiş ürünler ve sebzeler meyveler, toz şeker, şekerleme, kek, mısır şurubu, beyaz ekmek, süt, süt ürünlerinde bulunmaktadır. Kompleks karbonhidratlar ise tam tahıl ekmekleri, baklagillere, nişastalı sebzeler, makarna, patates, yulaf, mısır, bu karbonhidratlar aynı zamanda yüksek miktarda lif içermektedir.

Karbonhidratları aynı zamanda iyi karbonhidratlar ve kötü karbonhidratlar olarak sınıflandırabiliriz. Kötü karbonhidratlar işlem görmüş rafine ürünler, beyaz şeker, beyaz un, beyaz pirinç ve tatlı türü gıda maddeleridir. İyi karbonhidratlar ise daha çok kompleks karbonhidrat içeren gıda maddeleridir.
Günlük karbonhidrat alımı;
Kişiden kişiye metabolizmanın çalışması fark gösterebilir. Özelliklerimize göre belirlenecek günlük kalori alım miktarımızın % 40 ila % 60' nın karbonhidratlardan oluşması gerekmektedir. Bu miktarı alırken de kompleks karbonhidratlardan seçim yapmalıyız.

Bir çok diyette karbonhidratların azaltılması yoluna gidilmektedir. Fakat burada karşımıza çıkan sorun karbonhidratları vücuda enerji verdiğidir. Vücuda alınan karbonhidratı çok fazla azaltırsak, vücut kendisine gelen proteini enerji için kullanacaktır, buda kaslarımızın büyük zarar görmesi anlamına gelir. Tabiki karbonhidratı azaltacağız, ama basit karbonhidrat alımını mümkün olduğunca azaltacağız.
Diyetimizi glisemik indeksi düşük kompleks karbonhidratlar ile desteklersek, çok kısa zamanda sağlıklı bir şekilde formumuzu kazanabiliriz.

kızlar bugün günü ekmeksiz bitirdim kacamaksiz bitirdim dünden sonra iyi geldi ,sabah 1 dilim peynir 3 ceviz 1 kuru kayısı ve yeşilçay vardı ara olarak yine yesilcau içtim. oglende 2 haşlanmış tavuk baget ve salata , sonra kuşburnu çayı ve 6findik yedim. akşamda ayran ve lahana çorbası şeklinde bitti günüm 3lt de sıvı tukettim

İyi akşamlar kızlar biraz baktım topiğiniz hayırlı olsun kabul ederseniz bende katılmak isterim cok aktif olmasamda tartı gunlerinize uyarım başla bırak kötü bir durumdayım sızın grup kilo aralıgı baya düşük maşallah

Iyi aksamlar aramiza hoşgeldin :)
Tesekkür ederiz. Bildirimler düzenli olduktan sonra sıkıntı yok. Evet düşük en şişmanda benim son kiloyu yazar misin listeye ekliyim

Ah ah bu yapılırmı be şaka maka alışmamız lazım evdekiler mantı yedi 1 kaşık bile tadına bakmadım çok sevmeme rağmen bir tadina baksam gerisi gelecek gibi geliyor o yüzden bakmamam daha iyi

Ne tartışması olacak canim aman dikkat. Kotu karbonhidratlar ve zararlari nelerdir buldukca kopyala yapistir yapalm biseyleri ara ara. Ben bilmiyrm bunu mesela bakacam simdi.
Tartıştıktan sonra yazmışım. Tartildıktan sonra yazacakken karbonhidratlar zararlı değil se işte hem yağlı hem karbonhidratlı yediğinde zararlı. Yoksa bulgur pilavı falan yiyin ölçülü olduktan sonra sorun yok

Yaa( keşke birini yeseydin. Başka ekmek yemezdin gün içinde. Onemli olan dengelemek...Ben çekirdek yedim bugün. Ama almam gerekn kaloriyi aşmadığım için kilo almam onu yedim diye....gerçi diyet listesi vardir illaki ama ordan biseyler çıkarabilirdin belki

Tarcınlı su limonlu su falan yapiyom elmalı kekik suyu falanda deneyecem saol canım önerilerin için

Oglen: corba
Salata yogurt
Bir kofte
Aksam: corba
salata
brokoli cok az
Ve de patates yemeginin patateslerinden
Ince bir dilim ekmek

kızlar spor rutini yapalım ne dersiniz. mesela yavaştan başlayalım .
15mekik
10 squat
her bacak için 20 indirip kaldırma
25 köprü

gibi
Iyi fıkır. Aslında ben ufaktan ağırlık kaldiricam.oyle daha hizli yağ yakıldığını yazıyor internetteki makalelerde. Ben de o yuzde n bi yarım saat düşük ağırlık çalışıp arkasindan 600 yüz kere ip atlıyorum herkes programını hazırlasın günlerini falan . Boylece spor yapacağı gün başka bir sey araya girmez. Kafamız ona odaklanır. Benim çarşamba persembe ç.tesi günleri genelde spor gunlerim.

kızlar spor rutini yapalım ne dersiniz. mesela yavaştan başlayalım .
15mekik
10 squat
her bacak için 20 indirip kaldırma
25 köprü

gibi
Ya benim ust bolgem yeterince ince baya ince :) onun icin mekik falan cekmiyorum. Ama son 1 2 haftadir her gun 60 squat 100 bacak indir kaldir yapiyorum bir de birkac hareket daha resmen toplanmaya basladi pantolonim basenden sıkıuordu su an cok normal oluyor

Aksam eve gelince ac karnina tartildim yemek yemeden. Tabiko ustumdekilero cikartip cok fark ediyo yaa. 53.3 cikti ay nasil mutluyum. Bu kadar kalsa saliya kadar yeter bana

Ah ah bu yapılırmı be şaka maka alışmamız lazım evdekiler mantı yedi 1 kaşık bile tadına bakmadım çok sevmeme rağmen bir tadina baksam gerisi gelecek gibi geliyor o yüzden bakmamam daha iyi
Cok iyi yapmissin canim. Bende ev mantisina bayilirim. Ve dedigin gibi 1 kasik alsan devam riski çok yüksek. Ben yazin sebze kizartmasi yapardim. Bir kere yiyip bari derdim. Bitirip kalkardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…