Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

Vejetaryen Zombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
1.139
488
123
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Yok ben mi adınızı kaçırdım zor bir isim mi adınız ?
Olabilir size saçma gelebilir ama işte gelenek görenek diye koyuyorlar ,
Eşler birbirine saygı çerçevesinde onayladıktan sonra geçmişten gelen isimleri yaşatıyorlar,
Çünkü öyle görmüşler ,

Saçma ve sorun yaratan birsey,iki tarafın da ana babası var hangisi konacak,genelde erkek aileleri baskın çıkıyo ve bu bence kadını ezen birsey, oğlum var ilerde gelinim kızına annesinin adını verse bozulurum, böyle düşündüğüm için ben de koymadım halbuki koyabilirdim, oğlum babamın vefatından 36 gün sonra doğdu herkes babanın adını koy dedi ama koymadım

Bende hic sevmiyorum vallahi malesef kizimin ismi kaynanamin hem kizim kendu isminide sevmedi hic,hani olenlerin isimleri koyulur onu anlarimda. yasarken butun aile amca hala dayi isimleri koyuluyorlar benim koca tarafi oyle eltilerum kaginlarin halalrin isimlerini koymak zorundaymis gibi koyuyotlar cok sinir birsey birde isim koyarkende nasil cagirlir falan diyede iyi duaunup koymak lazim

Saçma ki ne saçma..
Hadi tarafların güzel bir ismi olur yani çocuğun ömür boyu taşırken sorun yaşamayacağı bir isim olur da bir nebze kabul edilir, ancak alakasız, çocuğu zor durumda bırakacak, siyasi, dini, eski isimler de diretilmiyor mu kopuyorum ben orada..
Mantık ne yani, kendileri de bilmiyor aslında. Saçma sapan bir dayatma.

Bana da babamın babaannesinin adını koymuşlar bende hiç sevmiyorum hatta sadece bizim burada var benim ismimden bir yaşlı bi teyzede birde bende banada birsürü başka isimler uyduruyorlar lakabın mı diyen var hiç sevmiyorum ismimi bizim buralarda böyle maalesef dede babaanne yada büyüklerin ismini koyarlar, bazen değiştirmeyi düşünüyorum ama artık degistirsem de bu saatten sonra herkes yine eski ismimi söyler diye vazgciyorum

He yaa bana sormuşlardı,adı ne,Metehan,Kuranda geçiyor mu? Geçmiyor ne olacak

gelenek diye ismi satılmış olan arkadaşım vardı

bende küçükken sevmemiştim hiç ismimi 2.ismi varmı kızınızın?

aslında ismini değiştirsen bile yeni bi ortama gideceksinki rahat edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…