Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

ayy bizdede cinsiyeti farklı olsun diye döndü koyarlar aslında karadenizliler ile egeliler yakınmış birbirine

He yaa bana sormuşlardı,adı ne,Metehan,Kuranda geçiyor mu? Geçmiyor ne olacak
Ben zaten çocuğa dini ve siyasi temalı isimler verilmesine karşıyım.
Bu benim inançsız olduğumu göstermez.
Yıllar önce Usame Bin Ladin olayı yokken Antalya'da bir kadınla tanışmıştım tatilde, oğluna Ladin ismini vermiş. Çok nadir bulunan bir ağaç anlamındaymış. Al sana Bin Ladin olayı. Tabi kadın bilemezdi ama bilip "ben bu ağacın ismini anlamını çok seviyorum " diye konulursa çocuğun ileride yaşayacağı olayları göz ardı etmiş olur aileler.

Ölmüş biri de olsa hoş değil bence,anı o şekilde yaşatılmaz, herkes kendi kaderini yaşamaya geliyo dünyaya, devam filmi gibi Ali 2
aynen varya önceden mantıklı buluyodum da şimdi saçma yani ölmüş kişi gelcek akılarına bi keder bi hüzün bide ben anneme anlam veremiyorum baban çok iyi ben olsam kabul etmezdim diyo ben babama benimle dalha geçtiklerini doğru dürüst anlatmadım bile ama adam gördü millet çocuğuna özge ayşe zeynep gibi isimler koymuş anladı anormalliği dava açtık işte ama diyorum ya annemi anlayamıyorum

Benim adım babaannemin adı değil ama dedemin anne-babamın fikrini bile almadan koyduğu bir isim (kendisi 3 çocuğuna da kendi babasının dediği isimleri koymamış). Çocukluk dönemim aglamakla geçti. İsmimi tek söyleyişte anlayan yoktu. Kendi yengelerim bile yillarca ismimim turevlerini kullandılar. Sınıfın ugultusuyla hüseyin anlayan hocalarım bile oldu. Ama zamanla bıraktım kim ne derse desin moduna girdim.

benzer şeyler yaşamışız bende ağladım hatta keşke babaannem olmasaydı da bu ismi bana koymasalardı bile dedim bu arda sizinde benim gibi h harfi ile başlayan bi isimmi

Isim kotuyse konmamalı tabi Satilmis, Yosma tarzi isimler

Siz cok zor seyler yasamissiniz size bunlari yasatmaya haklari yoktu isim cooook onemli ya

Ama ben oglum olursa adini Mustafa koymak istiyorum ki babamin gobek adidir nufusta yazmiyor ama aile akraba icinde Mustafa diye cagrilir benim de cocuklugumdan beri cok hosuma gidiyor bu isim ve de babamin uzerimizde cok buyuk emegi var

Allah uzun omurler versin babama

Babamin nufustaki ismi agir bir isim onu koymayi dusunmem mesela :)

Kizim olursa da Hüveyla ismini dusunurdum mesela, annemin babaanesinin ismiymis, oyle hosuma gitmisi :)

Var ben! Valla babama çok kızgınım sırf yalakalık için hayatımı kararttı adam ya. Sırf el aleme karşı şirin görünmek, yaranmak uğruna şu ismi layık gördü bana ya bak hala sinirleniyorum he!

Ya insanlar hep bu kafadan yalnız.
Benim kızımın adı Başak. Yemin ediyorum kaç kişi X partiden olup olmadığımı sordu. Ne alakası var ya? Ben doğadan gelen isimleri seviyorum.
Oğlum olursa Cem ismini koymak istemiştim. 50 tane öğüt "Aleviler koyarmış" bilmem neymiş. Asla kutuplaştırmıyorum örnek veriyorum insanların bakış açısını.

benzer şeyler yaşamışız bende ağladım hatta keşke babaannem olmasaydı da bu ismi bana koymasalardı bile dedim bu arda sizinde benim gibi h harfi ile başlayan bi isimmi

Yok benim h ile başlamıyor ama dediginiz ismi tahmin ettim çevremde cok var o isimden. ismim çok kullanılan bir isim değil, iki ismin birleşimi bir isim ama soyleyince anlasilmiyor. Tek tek kullanilinca iki mantikli isim ama bizimkiler birlestirmeyi ve o sekilde kullanmayı tercih etmisler nedense. Simdi anlamyanlara ayrı ayrı söylüyorum siz şunu deseniz yeter diye

Kaldı ki o amaçla da koyabilirsin, benim oğlumun adı Metehan, ikinci olursa Atahan olacak milli duyguları ağır basan bir insanım, Türkçe isim koymak önemli benim için

Benim bebeğim 3 aylık oldu dogdugunda herkes babaannesinin ismini koy dediler ben dinlemedim....kendi istedogim ismi koydum.eşimde.karşı çıkmadı....ama kaynanam çok kızdı.....çokta umrumdaydı

Benim bebeğim 3 aylık oldu dogdugunda herkes babaannesinin ismini koy dediler ben dinlemedim....kendi istedogim ismi koydum.eşimde.karşı çıkmadı....ama kaynanam çok kızdı.....çokta umrumdaydı

Neye dayanarak kızıyor, kendi annenin adını koysan kırılır belki anlarım ama o ne yani, sen ona veliaht değil kendine evlat doğurdun

bu konuda erkek ailesinin baskısı var malesef genç anne ve babanın üzerinde
erkek ailesini kıramıyor hamile eşine istemeden de olsa baskı yapıyor hamile kadın 9 ay taşıdığı evladına istediği ismi kurma konusunda özveride bulunması resmen isteniyor
Bunu yaşadım ben kyb ismi beğendiğim bir isim olsa idi eşimin söylemesine gerek kalmadan koyardım bu ismi
ama beğenmiyordum ama kıramadım eşimi malesef koydum ve kyb nefret ediyorum
oğluma ikinci isim koyduk oğluma ikinci ismi ile sesleniyorum

Yakın zamanda haber aldım gelinimiz hamile duydumki annemin ismi ön isim olacakmış
gelinimizi aradım söyledim canım istemiyorsan koyma bunu kardeşim isterse bile
oda annemi çok sevdiğini bu nedenle bu ismi koymak fikrinin kendisinden geldiğini söyledi
kendiniz bilirsiniz dedim

sonuç olarak çiftlere bırakılmalı ister koyar ister koymaz

Kaldı ki o amaçla da koyabilirsin, benim oğlumun adı Metehan, ikinci olursa Atahan olacak milli duyguları ağır basan bir insanım, Türkçe isim koymak önemli benim için
Kesinlikle haklısın. İşte insanlar bir yere çekmek için sebep arıyor.
Yani çok enteresan vakalar var.
Geçen yıl gazetede çıkmıştı. Yeminle fıkra değil. Belki google dan aratınca çıkar.
Bir adam oğullarına Bismillahirahmanirahim.
İsmini heceleyerek koymuş.
Başka bir vaka da Kürdistan ismini koymak istemiş biri nufusta kabul edilmemiş. En son Helen'e karar vermiş. Yani bunlar gazetede çıkan şeyler. Ve son derece bencilce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…