- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
ayy bizdede cinsiyeti farklı olsun diye döndü koyarlar aslında karadenizliler ile egeliler yakınmış birbirineBenim cevremde cok var da. Hepsinin adi onlar. Dogrudur orda da vardir. Zaten bi onceki bebek ölduyse sonrakine durdu koyuyolar. Yada 4kisi varsa sonuncuya garibime döndü koyuyo ki dönsün cinsiyet. Tovbe yarabbim. Karadenizde dursun yeter yasar falan da oyuzden koyuluyo
ifşa olmak istemiyorumYaaa cok merak ettim lutfen soyle
Kiz ne ifsasi. Bi isimden nolur. Soyadini solemicen kiifşa olmak istemiyorumD dediğim gibi h harfi ile başlayan hafizeye benzer bi isim
Ben zaten çocuğa dini ve siyasi temalı isimler verilmesine karşıyım.He yaa bana sormuşlardı,adı ne,Metehan,Kuranda geçiyor mu? Geçmiyor ne olacak
aynen varya önceden mantıklı buluyodum da şimdi saçma yani ölmüş kişi gelcek akılarına bi keder bi hüzün bide ben anneme anlam veremiyorum baban çok iyi ben olsam kabul etmezdim diyo ben babama benimle dalha geçtiklerini doğru dürüst anlatmadım bile ama adam gördü millet çocuğuna özge ayşe zeynep gibi isimler koymuş anladı anormalliği dava açtık işte ama diyorum ya annemi anlayamıyorumÖlmüş biri de olsa hoş değil bence,anı o şekilde yaşatılmaz, herkes kendi kaderini yaşamaya geliyo dünyaya, devam filmi gibi Ali 2
belki sonra söylerim şimdi söylemeyim dediğim gibi hafize habibe bu iki isme çok benziyoKiz ne ifsasi. Bi isimden nolur. Soyadini solemicen ki
benzer şeyler yaşamışız bende ağladım hatta keşke babaannem olmasaydı da bu ismi bana koymasalardı bile dedim bu arda sizinde benim gibi h harfi ile başlayan bi isimmiBenim adım babaannemin adı değil ama dedemin anne-babamın fikrini bile almadan koyduğu bir isim (kendisi 3 çocuğuna da kendi babasının dediği isimleri koymamış). Çocukluk dönemim aglamakla geçti. İsmimi tek söyleyişte anlayan yoktu. Kendi yengelerim bile yillarca ismimim turevlerini kullandılar. Sınıfın ugultusuyla hüseyin anlayan hocalarım bile oldu. Ama zamanla bıraktım kim ne derse desin moduna girdim.
benzer şeyler yaşamışız bende ağladım hatta keşke babaannem olmasaydı da bu ismi bana koymasalardı bile dedim bu arda sizinde benim gibi h harfi ile başlayan bi isimmi
Ya insanlar hep bu kafadan yalnız.
Benim kızımın adı Başak. Yemin ediyorum kaç kişi X partiden olup olmadığımı sordu. Ne alakası var ya? Ben doğadan gelen isimleri seviyorum.
Oğlum olursa Cem ismini koymak istemiştim. 50 tane öğüt "Aleviler koyarmış" bilmem neymiş. Asla kutuplaştırmıyorum örnek veriyorum insanların bakış açısını.
Benim bebeğim 3 aylık oldu dogdugunda herkes babaannesinin ismini koy dediler ben dinlemedim....kendi istedogim ismi koydum.eşimde.karşı çıkmadı....ama kaynanam çok kızdı.....çokta umrumdaydıSizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Benim bebeğim 3 aylık oldu dogdugunda herkes babaannesinin ismini koy dediler ben dinlemedim....kendi istedogim ismi koydum.eşimde.karşı çıkmadı....ama kaynanam çok kızdı.....çokta umrumdaydı
Kesinlikle haklısın. İşte insanlar bir yere çekmek için sebep arıyor.Kaldı ki o amaçla da koyabilirsin, benim oğlumun adı Metehan, ikinci olursa Atahan olacak milli duyguları ağır basan bir insanım, Türkçe isim koymak önemli benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?