Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

Mahkemeye başvurup ismini değiştirmeyi düşünüyor musun?
tabiki düşünüyorum babamlarla konuştum zaten kabul ettiler ben sırf babaannemin keyfi yüzünden bu kadar yılımı harcadım dahada harcayamam işin ilginç tarafı babam anlayışla karşıladı ama annem saçma buluyo bunu anlayamıyorum

evet sayın seyirciler saçma olan geleneklerimizden biri daha..

hadi dede-babaanne vs..ölmüştür adı yaşasın diye belki konulabilir ancak yaşayan bir insanın ismini çocuğa koymaya hele de anne-baba istemiyorsa bunun dayatılmasına çok karşıyım.

o çocuğu karnımda taşıyan,9 ay her sıkıntıya katlanan,doğuran,bakan bensem isim koyma hakkı da anne olarak ilk önce benim olmalı.

sırf birilerinin gönlünü yapacağım diye çocuğuma istemediğim bir isimle seslenmem.

ya kadın benden sağlıklı varya bide benim sinir olduğum halalarım amcalarım koymadı benim babam son çocuk ama koydu annem desen senin ismin çok güzel diye diretiyo hala

Aynen. Ya ikisinin ismini koycaksın Ali veli gibi, ya da hiçbirini koymıycaksın yepisyeni bi isim.

Çok saçma geliyor bana da neymiş ismiyle o kişi yaşatılacakmış ne alaka yani. İsteyen koyar tabii ki beğeniyorsa ve çocuğunun da rahatsız olmayacağını düşünüyorsa ya biraz günümüz şartlarına bakıp çocuk bu ismi sever mi diye düşünseler ya. Çok modern abuk subuk isimleri de sevmiyorum eski isimleri de çocuğuma da orta yol bir şey koyucam ama aileler ya kendi isimleri ya da kendi belirledikleri isim olsun istiyor mesela kaynanam menekşe gördüm rüyamda koymuşsun dedi bir nevi ben bu ismi seviyorum dedi işte ama eşimde bende kendi belirlediğimiz isimleri koyucaz.

Saçma evet. Ölmüş birinin adını koyma isteğini hep saçma buldum. Kuzenimin bebeği olacak ve annesi kanserden vefat etti ve bazı kişiler onun adını koy diye diretiyor. İstemiyor annesi olmasına rağmen çünkü kötü bir şekilde oldu ve onu hatırlatacak diyor. Eşi karışmaz koysa. Çok gereksiz ve resmen sorun yaratan bir konu olabiliyor bazı ailelerde.

Kötü değil ama bana gitmez yani
anladım umarım şuanki isminiz size yakışan hoş bir isimdir :) ya bide benim ismime sahip adaşım yok hiç hepsi 40 50 yaş üstü hanımlardan oluşuyor bide ben biraz nazik gözüken birisiyim ama ismim kaba olunca çok ironiğimsi bişiler oluyo

Benim cevremde cok var da. Hepsinin adi onlar. Dogrudur orda da vardir. Zaten bi onceki bebek ölduyse sonrakine durdu koyuyolar. Yada 4 kizi varsa sonuncuya garibime döndü koyuyo ki dönsün cinsiyet. Tovbe yarabbim. Karadenizde dursun yeter yasar falan da oyuzden koyuluyo

ya aslında ölmüş biri olsa anısını yaşatmak isticek derim kabullenirim ama kadın benden sağlıklı valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…