Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Peki

Ay nolur doğurmamış ve basından hamilelik geçmemiş olanlar yorum yapmasın.
Arkadasım doğurdu aynı gun kalktı falan yazanları okudum.
Temmuz ayındayız ,hava sana 35 bana 45
8 aylık hamileyim.
Kocam bi bardk su isteyince pıcaklarım seni modundayım:)
Yok arkadaşı doğurmuşta,o hic öyle olmamış;D
O arkadaşının hamileliği.
Her hamilelik bir değil.
Sezeryan yapıp 1 günde ayağa kalkanda var,
Normal doğurup 20 gun yatanda!

Ne güzel 2 doğum yapmış,yaz sıcağında nemi yüksek bir yerde zorlu hamilelik geçirmiş biri olarak yorum yapmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.

Siz iyi niyetlisiniz kendi kardeşiniz gibi görmek istiyor ve öyle davranmaya çalışıyorsunuz ama bunu sadece siz istiyorsunuz. Ne eşiniz ne kayınbiraderiniz ne de eltinizin böyle bir beklentisi ve isteği yok. Kendinizi hırpalamayın. Siz üstünüze düşeni yapıp teklif etmişsiniz. Akışına bırakın. Benim tüm çabama rağmen beni uzak tutmaya çalışan kim olursa olsun duvar olurum.
Yoksa kıymetiniz bilinmez., yıllar sonra da emeklerinize yanarsınız, tek lafla ödeşirler çünkü;yapmasaydın der geçerler.

Ne güzel 2 doğum yapmış,yaz sıcağında nemi yüksek bir yerde zorlu hamilelik geçirmiş biri olarak yorum yapmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.
İzin verip vermeme meselesi değil,
Ama ben kendim yasamadığım biseyde ahkam kesemem millete.
Piremses sendromu lafına bu sözüm.
Siz rahat geçirmişsinizdir,ben 9 ay yatarım.
Simdi siz daha guclu kadın,amazon kadını ben pıremses oluyorm öyle mi?
Yok böyle bi dünya.

Okadar mesafeyi bende olsam eltimin cocugu icin gitmek istemem ama gitmezsenizde gelmedi derler ailesi varsa zaten orda kalamazsiniz sizde onlarda rahatsiz olur annane oluyorsa babannede gidebilir sonucta onunda oglunun evi. En guzeli hediyenizi alin gidin aksama kadar oturup donun kalmayin sonucta 10 gun olacakmis normal dogumsa 3 gune ayaklanir anneside varmis yaninda. Sizde yardim edersiniz caya yemege

Evt kv taşın altına elini koymalı

Altını kendi ellerinizle takın derim

Kibarca gelmeyin demiş gibi geldi bana. Ama dediğiniz gibi mesafede çokmuş. Bence girerseniz asla yatıya kalmayın öyle bi dönemden mantıklı düşünmek zor olur doğum yapan biri için her şey batabilir rahatsız olabilir. Kalmadan dönün. Ya da daha sonra gidin.

Cekilin ben geldim 4uz doğurdum kimse konusmasin uleyn
Şimdi tek acıyla çıkardın 4 tane, daha ne istiyorsun, biz her birine ayrı ölüp dirildikçiler gelecek. :)

Önünüzde saygıyla eğiliyorum; Allah size güç, kuvvet ve sabır versin, yavrularınızı sizlere bağışlasın.
Teki bile bir evi cennete ve anneyi elektrik çarpmışa çevirirken, 4 meleği hayal edemedim.
Ne güzel bir mucize, ne muhteşem bir ev orası:)
Maşallah...

Evet, premses benim lafım.
14 ay arayla iki çocuğunu sunni sancıyla, 13 15 dikişle temmuz ayının cehennem sıcağında dünyaya getirmiş biri olarak, yorum yapma hakkım var mı acaba?
Siz söylediklerimi ya yanlış anlamış ya da yanlış anlamak istemiş olabilirsiniz.

Acısız, sancısız, ağrısız doğum mu var Allah aşkına?
Herkes bir şeyler çekiyor, sezaryen yapan başka çekiyor sonuçta kar kat kesilen ciddi bir ameliyat, normal yapan başka.
Yazı ayrı dert dikiş kurumaz nemden, terler ve jilet kesiği gibi batar, soğuğu ayrı dert üşüyünce sızlar, pansuman için değen batikon ya da duş almak zıplatır adamı.
Vızır vızır ağlacan bebek, sütün geldi mi doydu mu yok bu emziremeyecek vs türlü türlü konuşamalar da cabası.

En zor, en tehlikeli doğumlar bile Allah alacak nefes verdiyse geçip gidiyor, atlatılıyor.
Herkesin anne-aile-bakıcı bakımı gibi lüksleri de olmayabiliyor.
İşte bu sebepten bu kadar nazlanan ve kendininkini sanki dünyada tekmiş gibi abartan insana premses derim!
Kimbilir anneniz neler çekti, keza benim annem de öyle.
Eskiden bir de vakumla falan çekiliyordu, öyle epiduraller spinaller yokken!
Pekala iş başa düşünce her şey yapılıyor, can acısa da yatmaya lüksü olmayan her kadının yaptığı gibi.
Demek istediğim bu.
Dünyada tek doğuran ne benim, ne o yazan üye ne de buradaki kadınlar, o sebeple işi karantina boyutuna götürmek tam da premsesliktir, başka bir şey değil.

Yarım paragraf çektiğiniz acıları yazmıssınz piremses hanım:)
İronik bi cvp olmuş:)

Estagfurullah Oncelikle cok cok teşekkür ederim .allah razi olsun amin diyorum :) rabbime şükür
Diger paragrafa gelince herkes kalbi kadar konuşur arkadaşım. Her kadin ozeldir her anne ozeldir farklidir her insan gibi... bu acidan bakarsak sorun kalmaz :)

Yarım paragraf çektiğiniz acıları yazmıssınz piremses hanım:)
İronik bi cvp olmuş:)
Acı?
Yaşadığım durumu anlattım, içinde bir tanımlama, duygudurum betimlemesi, iyi çektim kötü çektim vs diye betimleyen tek bir kelime yok.
Olay anlattım, durum değil.
Sadece malumunuz temmuz sıcağını kötü betimledim, bilinen gerçektir.
O sebeple, önce Türkçenizi geliştiriniz, zira okuduğunuzu yanlış anlamanızdan dolayı yanlış da değerlendiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…