Yeni Evli Gerginliği

Zamanla alışırsın. Dediğin gibi insanlarsa kısa sürede samimi olursun sen de. Muhabbetlere girerken çekinme bence. Dahil ol ki daha rahat olsun alışman. Benim de eşimin 2. Evliliği. Çocuğu da var. Aramızda 8 yaş var. Eşimden küçük 2 kız kardeş var mesela. Onlar da onların eşi de abilerine nasıllarsa bana da öyleler. Eşim de ben kime nasıl hitap ediyorsam sen de öyle hitap edebilirsin diyor. Ve ben de o insanları çok seviyorum. Çok iyi insanlar. Kendimi kötü hissettirecek hiç bi şey yapmaz ve demezler. Bir de biz evlenmeden önce ailesi ile tanışmadan önce hep fotolarda görürdüm, eşim hep anlatırdı onları. Tanışınca sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi gelirdi bana o yüzden çok çabuk samimiyet kurduk. Hatta onlar böyle hissetmeme ve yakın davranmama çok sevinmişlerdi.yabancılık çekmeden aralarına katılmış olmam çok hoşlarına gitmişti. Ne kadar samimi olunsa da karşılıklı bi saygı varsa daha hoş bi ilişki oluyor tabii.
Sen rahat davranmaya çalış, sıcak samimi davran bence. Yani kendin ol :) Onlar da sendeki sıcaklığı görünce daha güzel olacaktır. Babanla küs olman seni yalnız hissettiriyordur. Onu da aşarsın inşallah. Zaman ver biraz kendine. Kendimde başka bi konuda, ablamda da evliliğiyle ilgili babam da aynı şeyi yaptı. Ama ablam doğum yapınca geçti tabii :) hemen çocuk yap demiyorum :) zaman ver kendine de babana da. Düzelecektir zamanla.

Ay ben yeni evlendiğimde resmen tapıyolardı bana herşeyi bana sorarlardı ben ne dersem o olurdu kendimi çok üstün hissederdim taki sülakeye başka bi gelin gelene kadar hoş hala iyiyiz ama o zaman bi tuhaftık

Normal alışırsın

Çok güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim gerçekten öyle. Biraz da sanki kıskanıyorum onların yakınlığını. Biz niye böyle değiliz akrabalarımla diye.

16 yaş farki ikinci evlilik cokmu aradınız.... emekliye ayrılcak adam

Sanki kendi dusuncelerimi okudum ben yazmışım gibi.evlendim 1 buçuk yıl oldu 2 senede nişanlılık ama o his benden hiç geçmedi hala aynı hissediyorum nedense geriliyorum onlarda bizim gibi insan sonuçta ama bilmiyorum ve geçeceğini hiç düşünmüyorum.hatta benim için soğuk hiç konuşmuyor diyorlarmış sanırım yapı gereği olsa gerek kimisi sıcak kanlı h3men konuşur anlaşır ama ben yapamam oyle ve devam eder hu şekilde.

Geçer bir süre sonra alisirsin onlar sana arkadaş tanıdık oldukça alışırsın bende çok gerilirdim dediğin gibi benimde eşim büyük ve dogaleriler olarak kuzenleride büyük hiç konusmazdim şimdi dalga bile geçiyorum kendi evim gibi takılıyorum onlar gelincede hiç yabancı gibi görmüyorum alisiliyo zamanla ha ben 3 senede alıştım sen ne zman alışırsın bilemem ama gecer

Valla ben 30 esım 44 yasında ıkımızde ılk evlılıgı ve ben zaten sayılı gorustugu akrabaları ve arkadaslarıyla ılk tanısmada daha kaynasmısyım sanırım yapı meselesı. Ilk gırdıgım ortamlarda asla kasılmam cok dogalımdır o yuzden kımse zorlanmadan tanısılır kaynasılır esımde keza benım cevremle oyleydı. Ama evlılıgın ılk 3yılı oturmakla gecıyo bu zamanlar cok tehlıkelı bı bakıma. En buyuk kavgalar en buyuk kaygılar gergınlıkler ılk uc yılda patlak verır oyuzden ılk zamanlar boyle gergın hıssetmen cok normal. Esın zaten bır kere evlılıgı tecrube ettıgı ıcın o alıskındır. Ama esımın ınsanı negatıflıgıyle geren bıkac tanıdıgı var ılk tanıstıgımız zamandan berı laf sokan ınsanlardı bende ılk tanıstıgımız zamandan berı laf sokuyorum mıllet selamlasır hoşbeş eder biz laf sokusturuyoruz bırbırımıze artık olmazsa olmazlarımızdan oldu o ınsanlarla aramızdakı negatıflık. (esımden once sevgılım vardı onunla söz atmıştıkta onlarda o kişinin tanıdıklarıydı laf sokusları hep bu yuzden) ki kımseyı ılgılendırmez aslında ama ınsanlar bazen boyle kopasıca dıllerını tutamayabılıyor bende laf sokan ınsana karsı asla alttan alamam hep bırlıkte ates edıyoruz bırbırımıze. Cok uzun oldu kusura bakma canım fazla kafana takma rahata bagla ne yapıcan adamlar anlamıyor cekınmenın normal oldugundan

Çok güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim gerçekten öyle. Biraz da sanki kıskanıyorum onların yakınlığını. Biz niye böyle değiliz akrabalarımla diye.
İnsan illaki kıskanıyor onların ailesiyle yakınlığı. Aynı duyguları hissettiğim için sizi anlayabiliyorum .Ailem uzakta ve eşimin ailesinin çok fazla içine girince kendi kendime mutsuz olduğumu ve aileme neden uzak olduğumu sorguladığımı farkettim. Şimdi daha rahatım ama eşim sen önden git dese pek gitmek istemem açıkçası. Bence bunu eşinizle konuşun kibarca .En azından beraber aynı anda gidersiniz.

Zaten bir kez diyor sonra yine birlikte gidiyoruz öyle ısrarı yok. Öneri olarak söylüyor. İnanın başka bir aileye girene kadar insanların aile ilişkilerini kıskanmamıştım hiç. Umarım eşim ve benim kurduğumuz, ata olacağımız aile kurumumuzda da sıcak ilişkiler hakim olur. Çok teşekkürler yorumunuz ve anlayışınız için.

Rica ederim ne demek. Nişanlılık sürecinde bazı şeyler tam anlaşılamıyor o yüzden ne ilişkiler ne durumların nasıl olacağını tam kestiremiyoruz. Umarım babanızla kırgınlığınızda ileride biter. Aile desteği çok kıymetli oluyor. Yuvanız hep mutlu olsun.

Neden erken git diyor ki ? Hayır seninle birlikte gitmek istiyorum deseniz olmaz mı ? Ayrıca onlar sizden çekinsin siz onlardan değil.

Neden erken git diyor ki ? Hayır seninle birlikte gitmek istiyorum deseniz olmaz mı ? Ayrıca onlar sizden çekinsin siz onlardan değil.
Bir öneri olarak söylüyor onu. Yani istersen erken gidebilirsin beni beklemene gerek yok gibi. Ben zaten birlikte gideriz erken gitmem diyorum genelde. Eşim de ya yazık canım sıkılmasın,insanlarla samimi olayım,ailemin yokluğunu hissetmeyeyim diye ilişkileri samimileştirmeye çalışıyor :)

Yaptıgınız yorum gayet yerinde ben 23 eşim 38yaşımda seviyomuyuz evet seviyoruz ama yaş farkından dolayı onun olgunluğu benim genç olmamdan dolayı anlaşmazlıklar olmuyo degil haklısınız

Iki olgun insan birbiriyle gayet evlenebilir.Ama acik olmak gerekirse yas farkiniz demek kac jenerasyon fark demek birbirinizi surekli idare ediceksiniz yani.O seni anlamaya sen onu anlamaya caliscaksiniz .Ben senin yaslarindayim ve o yasta birini akraba ya da tanidik hayal ettim yok yani oturup konusacagim ya da o gozle bakacagim birileri degiller olamazlarda cunku cekingenim sanki agzimi bicak acmaz gibi ne yapcam bu adamla yani olayi baska o liseye giderken ben dogmusum yani.Bu da yapi meselesi ben yapamazdim .Esimle ayni jenerasyonun çocuklarıyız ve eskilerden tut simdiki konulara ayni anda gulup yorum yapabiliyoruz ayni evrelerden gectik cunku.artisi bu yani yanlis anlamayin sizi tenzih ediyorum .Sadece fikrimi soyluyorum boyle bir evlilik yapan arkadaslarim benden daha agir ve ciddi tavir takiniyorlar yahut kimi cocuk gibi adami da kendine benzetmeye calisiyordu.Degisik bir manzara yani.Ha tabi su bir gercekki erkek ve kadin olsun olgun ve evliligi tasiyacak konumda olmali.Bu kucuk yasta olanlari hic demiyorum bile.Sizin meselenize donecek olursak bu da bir etken yani sizin orada kendinizi gosterme cabalariniz bundan da kaynakli ya gercekten olgun yapida olup bu insanlarla her seyi konusabilirim anlasabilirim demelisiniz.Ve kendi arkadaslarinizla arada bu yuzden de kalıyorsunuz.Yas bir sayi gibi görülse de bir yasanmislik var. Ve sizde madem olgun bir insanla evlenecek kadar olgunsunuz o halde o insanlarla ayni ortamda bulunmaktan sıkılmamalısınız.Bu da bana garip geldi aacikcasi bu tip erkekler zaten rahat oluyorlar ve sizde rahat olmayi ondan ogrenmelisiniz.

İlk zamanlar böyle hissetmeniz normal. Bide ailenizden dolayı üzgün olduğunuz için biraz daha zor oluyordur.
Geçeceğini düşünüyorum çünkü şanslısınız ki sizi sevip benimsemişler. Tam tersi olsaydı daha zor olurdu.
Bide konuyla alakası yok ama hatırladım sizi balayı konunuz vardı. Kaynananız da sizinle gelmişti. Hepimiz üzülmüştük. Baktım da cevap yazmamışsınız. Nasıl geçti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…