Insallah yaaO zaman biraz abartmislar. Kardesiniz soylediyse ve kar etmediyse bence zamanla alistiracak kayinvalidesigilleri bu duruma. Yoksa zor..
Eşide malesef öyle konuşan tiplerden değil; aaaa cagiriyorlar gel canim gidelim dermis kardesime..Bence eşi belirtmeli şahsen böyle durumlarda ben hiç muhatap olmam hoş kv pek beni de arayıp gelelim mi gelin diye sormaz eşimle konuşureşi gereken cevabı verirse rahat bırakabilirler bahanelerle olmaz madem ısrar ediyorlar onlarda sürekli ısrar ederek yoğunum, yorgunum, işim var, çalışıyorum, misafirim var, dışarı çıkacağız diye söyleyip gitmeyecek nasıl alışılırsa öyle gider böyle sıraya koyma taraftarı değilim kimin içinden nasıl geliyorsa anı yaşamalı
Yabanci kaynanalar dünyayi gezer,bizim kaynanalar ailem hergün bende olsun derdindeler. Keske şu eski kafa yapısından kurtulsak. Hergün gelini rahatsiz etmek nedir ya. Inan varya bende kayinvalidemi cok severim. Gercekten cok iyidir. Ama oda hep gidelim,misafir geldiginde orda bulunayim,hizmet edeyim,ona sürekli her isinde yardimci olayim diye bekler. Oysaki kendi genc dinamik birisi. Sirf bu yüzden bile cok sinir oldugum oluyor kadina. Kardesimde evlenmeden ona bol nasihat ettim,bak canim evlenince hergün arayacaklar. Cat lapi gelecekler:süpriiiiiiiiiiiz diyecekler. Hep onlarla girin cikin isteyecekler. Kendini simdiden buna hazirla cünkü tecrübeyle sabit demistim. O zaman cok ciddiye almamisti beni simdi ise, ayyyy abla ne kadar hakliymissin diyorEngellesem neye yarar yan tarafımda eviii çok iyi insandır Allahı var ama işte gel git işlerinde sinir bozucu oluyor
Ayy aynen ya kadın hep onda olayım istiyor her gün çay demlesin onla oturayım istiyor tamam bazen hoş olabilir ama her gün ben arkadaşım olsa bile çekemem yani yanlışmıyım tamam bi iki hafta eli kırıktı her gün onda yemek yedik bulaşık topladım ettim o ayrı ama şimdi madem elin pek iyi değil neden her gün hamur açıyorsun açms madem biraz iyileşsin öyle yap benide çağırmaaaa aaa zaten kocam gene mesaide gece gelcek ben psikopat olucam yakında (gitmedim bu arada son ses kulaklıkla müzik dinliyorum ki kapıya gelirse duymıyım yarın bahane bulurum artık)Yabanci kaynanalar dünyayi gezer,bizim kaynanalar ailem hergün bende olsun derdindeler. Keske şu eski kafa yapısından kurtulsak. Hergün gelini rahatsiz etmek nedir ya. Inan varya bende kayinvalidemi cok severim. Gercekten cok iyidir. Ama oda hep gidelim,misafir geldiginde orda bulunayim,hizmet edeyim,ona sürekli her isinde yardimci olayim diye bekler. Oysaki kendi genc dinamik birisi. Sirf bu yüzden bile cok sinir oldugum oluyor kadina. Kardesimde evlenmeden ona bol nasihat ettim,bak canim evlenince hergün arayacaklar. Cat lapi gelecekler:süpriiiiiiiiiiiz diyecekler. Hep onlarla girin cikin isteyecekler. Kendini simdiden buna hazirla cünkü tecrübeyle sabit demistim. O zaman cok ciddiye almamisti beni simdi ise, ayyyy abla ne kadar hakliymissin diyor
Ben olsam her çağırdığında giderim ama yanımda o kağıt işlerimi de götürür.
Onların yanında yapmaya çalışırım. Yüzlerine bile bakamam haliyle.
Sordukları soruları beşer kez sormak zorunda kalıp benden düzgün cevaplar alamadıklarında
bundan bize hayır yok derler belki.
Madem konuşmak işe yaramamış başka çare yok.
Hayir demeyi ögrenmek sart. Mesela kayinvalidem birkeresinde bayramin ilk günü kayinvalidemdeyim. Ikinci günüde anneme gitttim. Ve 6 aylik hamileyim,esimde is seyahatinde. Oh ne güzel annemde kalayim diye planlar yaparken. Mesaj gelir nisazümra yarin misafirlerim gelecek sende gelirsen sevinirim. Düsün annemde ve agrilarim oldugunu bildigi hald. Bende nazikce gelemeyecegimi belirttim. Cok batti kadina herhalde annemden döndügüm gün beni anneme sikayet ediyor. Neymis sogukmusum cok istemis gelmemide neden gitmemisim. Haftada 2 kere ugradigim halde düsün yani. Ama ondan sonrada baskiyla beni cagirmamayi ögrendi. Yani bazen gercekten söylemek gerekki anlasinlar..Ayy aynen ya kadın hep onda olayım istiyor her gün çay demlesin onla oturayım istiyor tamam bazen hoş olabilir ama her gün ben arkadaşım olsa bile çekemem yani yanlışmıyım tamam bi iki hafta eli kırıktı her gün onda yemek yedik bulaşık topladım ettim o ayrı ama şimdi madem elin pek iyi değil neden her gün hamur açıyorsun açms madem biraz iyileşsin öyle yap benide çağırmaaaa aaa zaten kocam gene mesaide gece gelcek ben psikopat olucam yakında
Ben olsam her çağırdığında giderim ama yanımda o kağıt işlerimi de götürür.
Onların yanında yapmaya çalışırım. Yüzlerine bile bakamam haliyle.
Sordukları soruları beşer kez sormak zorunda kalıp benden düzgün cevaplar alamadıklarında
bundan bize hayır yok derler belki.
Madem konuşmak işe yaramamış başka çare yok.
Yok kiz hemen öyle düsünme hem nerden bilsin dünyada bitek senmi varsin,yeni gelin,kayinvalidesinin eli kirik oldugu ve sürekli seni cagirdigi insan. Bu kadar incelemeAy burda görümcem falan varsa bide oda pek sever sosyal ağları fade takılır genelde ama burda üyeyse tanırsa yandım bak şimdi aklıma geldi
Yaa ben gelemem diyorum aa çok ayıp gell hadii gelemem diyorum gell gellll neden canım gel işteee gelllllll diyor sonra desiğin gibi cuma günü gidip cumasını mübareklemedim diye anneme ayy bende yenigeline saka geçtim cumaları gel bana dedim gelmiyorsun dedim diyor banda dediydi sonra annem aradığında git dedi gitmek zorunda değilim dedim kaynanamada ahaa aynen annem dedi ahaha dedim.. Kıyamıyorumda gönülleri kırılsın istemiyorum ama kendimi nasıl ifade edicem bulamıyorum. Bu ara kocama şikayet etmeye başladım yapmam lazım ama burnuma kadar geldiHayir demeyi ögrenmek sart. Mesela kayinvalidem birkeresinde bayramin ilk günü kayinvalidemdeyim. Ikinci günüde anneme gitttim. Ve 6 aylik hamileyim,esimde is seyahatinde. Oh ne güzel annemde kalayim diye planlar yaparken. Mesaj gelir nisazümra yarin misafirlerim gelecek sende gelirsen sevinirim. Düsün annemde ve agrilarim oldugunu bildigi hald. Bende nazikce gelemeyecegimi belirttim. Cok batti kadina herhalde annemden döndügüm gün beni anneme sikayet ediyor. Neymis sogukmusum cok istemis gelmemide neden gitmemisim. Haftada 2 kere ugradigim halde düsün yani. Ama ondan sonrada baskiyla beni cagirmamayi ögrendi. Yani bazen gercekten söylemek gerekki anlasinlar..
Ağlamak istiyorum vallahi gene geldi poğça getirmiş yapabilmiş bak gek dedim gelmedin dedi uyumuşum dedim gel yemek yiyelim dedi yok dedim gel dedi gelll gell gell dedi ve bu sefer kızarak dedi ne var ben varım baban babannen var manayla yemek yersin dedi hiç bişey demedim ama çok fenayım yaa bıktımYok kiz hemen öyle düsünme hem nerden bilsin dünyada bitek senmi varsin,yeni gelin,kayinvalidesinin eli kirik oldugu ve sürekli seni cagirdigi insan. Bu kadar inceleme
Bence kendin halletmelisin. Gelemiyorum cünkü simdi suraya gitcem,veya bu gelcek. Veya cok önemli özel bir isim var anne diyebilmelisin. Ben esimi hic karistirmadan kendim hallettim sükürYaa ben gelemem diyorum aa çok ayıp gell hadii gelemem diyorum gell gellll neden canım gel işteee gelllllll diyor sonra desiğin gibi cuma günü gidip cumasını mübareklemedim diye anneme ayy bende yenigeline saka geçtim cumaları gel bana dedim gelmiyorsun dedim diyor banda dediydi sonra annem aradığında git dedi gitmek zorunda değilim dedim kaynanamada ahaa aynen annem dedi ahaha dedim.. Kıyamıyorumda gönülleri kırılsın istemiyorum ama kendimi nasıl ifade edicem bulamıyorum. Bu ara kocama şikayet etmeye başladım yapmam lazım ama burnuma kadar geldi
Ay saka gibi. O zaman tek care tasinmak hemde uzak diyarlaraAğlamak istiyorum vallahi gene geldi poğça getirmiş yapabilmiş bak gek dedim gelmedin dedi uyumuşum dedim gel yemek yiyelim dedi yok dedim gel dedi gelll gell gell dedi ve bu sefer kızarak dedi ne var ben varım baban babannen var manayla yemek yersin dedi hiç bişey demedim ama çok fenayım yaa bıktım
Sende cik avmlere arkadaslarinla bulus. Sosyalles,ev oturmalarina cagir ve git. Ne bilim bir ugrasin yoksa isin zor arkadasim. Yada dedigim gibi tasinmak. Ay kadininda isi gücü yok seni yokluyor habire. Arkadas cevresi veya bir sosyal hayati yok herhalde?Ağlamak istiyorum vallahi gene geldi poğça getirmiş yapabilmiş bak gek dedim gelmedin dedi uyumuşum dedim gel yemek yiyelim dedi yok dedim gel dedi gelll gell gell dedi ve bu sefer kızarak dedi ne var ben varım baban babannen var manayla yemek yersin dedi hiç bişey demedim ama çok fenayım yaa bıktım
Mümkün değil evmizi onca çabayla uğraşla yapmışlar ve evimide seviyorum. Ne desem kar değil laf geçmiyor kocama ısrar edemezler hayır dedi mi hayırdır ama bana çok ısrar ediyor içim geriliyor napıcam bilmiyorum gidesim yok hiç.Ay saka gibi. O zaman tek care tasinmak hemde uzak diyarlara
Kayinvalidesini davet etsin benim zamanim yok buyurun siz gelin halimi gorun diye guzel bi sozle saka karisikSelam hanimlar,
Kizkardesimin talepi üzerine onun adina konu aciyorum cünkü kendisi üye değil kk'ya.(Kizkardesime x diyeyim siz anlayin)
X yeni evli yaklasik 1 ay olacak evleneli. Dügünden sonra 10 günlük balayina gittiler. Geri döndüklerinden beri kayinvalidesi ve kayinbabasi yeni evli ciftti cok sıkıyorlar. Sürekli hergün ariyorlar gelsenize diye. Bu arada belirteyim kardesim suan meslegini yapiyor yani calisan bir kadin. Kayinvalidesine gelince gercekten cok tatli birisi ve cok iyidirler ailecek. Evlenirken kardesime herseyi özentiyle ve fazlasiyla yaptilar ve cok deger veriyorlar,bir dedigini iki etmiyorlar. Kardesimde tek sorun bu oldugu icin kalplerini kirmadan nasil bu durumla basedebilirim diye fikir almak istiyor sizlerden..
Bu arada is yerinden evde halletmesi gereken kagit kürek isleride cok yogun onlara bile vakit bulamiyor düsünün artik..
Arkadaşları çok var her biri geldiğinde benide çağırıyor benim arkadaşım yok sayılır görümcemle giderim bi gezmelere bide eşimin arkadaşının eşi var nadiren eşler aracılığıyla görüşüyoruz. Tek başıma çıkmayı sevmiyorum. Her günde çıkılmaz zaten.Sende cik avmlere arkadaslarinla bulus. Sosyalles,ev oturmalarina cagir ve git. Ne bilim bir ugrasin yoksa isin zor arkadasim. Yada dedigim gibi tasinmak. Ay kadininda isi gücü yok seni yokluyor habire. Arkadas cevresi veya bir sosyal hayati yok herhalde?
O zaman tek care ciddi ciddi karsina alip konusmak. Anne sen böyle yapinca benide size gelmekten sogutuyorsun. Lütfen beni biraz kendi halime birak neticede benimde evim,ailem,cevrem var. Sen böyle yaptikca geriliyorum. Aramiz iyiken lütfen böyle yapma hos degil fln diyebilmelisin. Anlasilan senin zaafini kullaniyor hayir diyemedigin icin,nasilsa israr edince gelecek diyor.Mümkün değil evmizi onca çabayla uğraşla yapmışlar ve evimide seviyorum. Ne desem kar değil laf geçmiyor kocama ısrar edemezler hayır dedi mi hayırdır ama bana çok ısrar ediyor içim geriliyor napıcam bilmiyorum gidesim yok hiç.
Eğer dersem aramız kötü olur diye korkuyorum eşimde üzülür gibime geliyor annesine öyle yapınca. Ayy sen derdine derman aramaya geldin ben senden derman almaya çalışıyorum kusura bakmaO zaman tek care ciddi ciddi karsina alip konusmak. Anne sen böyle yapinca benide size gelmekten sogutuyorsun. Lütfen beni biraz kendi halime birak neticede benimde evim,ailem,cevrem var. Sen böyle yaptikca geriliyorum. Aramiz iyiken lütfen böyle yapma hos degil fln diyebilmelisin. Anlasilan senin zaafini kullaniyor hayir diyemedigin icin,nasilsa israr edince gelecek diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?