Yeni evli olan kizkardeşimin derdi..

Benim kayınvalidemler de aynı. Sürekli onlarda oturalım yemeğe çaya onlara gidelim. Zaten aynı apartmandayız daraltıyorlar insanı. Aşırı tutumlu oldukları için bizim harcamalarımıza da karışıyorlar. Buna çözüm nasıl bulacağız bilmiyorum

Her çağırdıklarında bir bahane bulabilirler. Şuraya davetliyiz markete gitcez vs vs bi Zaman sonra kadın anlayacaktır.
Eşi konuşabilir çok yorgun oluyoruz vs diye kırmadan..
En doğrusu kardeşinizin konuşması. Akşamdan yapmam gereken işler oluyor sizi kırmak istemiyorum ama her akşam buraya gelince eve gidip işlerimi halledip yatmam çok geç oluyor diye açık açık nazikçe ifade etsin. Bahsettiğiniz gibiyse anlayacaktır mutlaka

Alıstırmasn cnm düzen nasl baslarsa öyle gider..

Aynen canım bende yaşadım yaşıyorum da ellerinden gelse kök salacaklar.. tavrını belli etsin yoksa çok başı ağrır 5 sene bitiyo bi türlü istekleri bitmiyo.. hayatımızı onlara göre yaşıyoruz.. çok seviyodum başlarda ama şimdi nefret ediyorum

Calisan yontemlerim.

"Yorgunuz baska zaman geliriz"
"Programimiz var baska zaman geliriz" (evde tv karsisinda pineklemek)

Benimkiler hic zorlamadi zaten.
Şanslısın o zaman.. biz yeni evliyken gezmeye çıkardık öyle ısrar ederlerdi ki yolun yarısından dönerdik.. baştan mesafe koymak en güzeli yoksa çok kavgalar oluyor sen kırmayım diye uğraşırken bir de bakmışsın çok tatlı gördüklerin bildiklerin seni tuz buz etmiş..

kibarca işlerrinin çok yoğun olduğunu kendi değilde eşi söylesin kırmamak için şimdilden yüz-göz olmasın diye topu eşine atsın o çözsün sonuçta kendi ana babası onların dilinden eşi anlar diyorum ve Ömür boyunca Rabbim onlara eşiyle mutluluklar versin amin

başka yöntem mi var

gelmiyoruz nokta

nedeni de önemli değil

bugün uygun değiliz gelmiyoruz

ille de gerekçe isterlerse bugün mesaiye kalacağım, X e gideceğiz, Y gelecek, ayy ne güzel olurdu ama sinemaya bilet aldık,

tv de eşimin dizisi var, eşim maç izleyecek

işim var sen de gel yardım et desin yani

ben anlayamıyorum aynı şehirde 3-4 ayda bir giden gelin olarak en önemli tavsiye sık gidip gelmeye alıştırmamak, beklenti yaratmamak lazım

Aynen de öyle valla.. bana söyledi kaynanam.. ama ben altta kalmadım tek başına oğlun yaşamıyo burda insana rahat verin huzur verin sizin yüzünüzden hergün kavga ediyoruz falan demiştim.. tabi sonra adım bölücü koparıcı ayırıcıya çıktı.. 5 yıldır bazen haftanın hergünü bazen de 3 günü beraberiz kendi ailemi 2 ayda 3 gün ya da 5 gün görüyorum ve hala sen bizi ayırmak için aramıza girdin diyolar..

Allah sabır versin

Evlenmeden önce herşeyiyle ilgilenmesi bir dediğini iki etmemesi falan zaten evlendikten sonrasına yatırım evlenmeden önce istekleri olmasa idi şimdi de minneti olmazdı işim var gelemem derdi, vicdan azabı da çekmezdi ama onlar bana şunu bunu yaptı diye. Benim öyle bir derdim hiç olmadı. Evlilik öncesi hiçbirşey istemedim adetten olan şeyleri de yapmadılar nerdeyse. Çalışıyor geliri de yerinde diyerek kenara çekildi herkes, şimdi neden aramıyorsun hiç dediklerinde çalışıyorum eve geldiğimde de ancak evin işleriyle uğraşıyorum bir bakıyorum yatma vakti gelmiş, hiç zamanım yok inanın diyorum ohhh mis. Aramız da gayet iyi bu arada. Gittiğimizde canım isterse uğruyoruz onlara istemezse eşim tek gidiyor , ne eşim ısrar ediyor bana ailesiyle görüşmem için ne de ben eşime ısrar ediyorum benim ailemle görüşsün diye

Sizin de belirttiğiniz gibi eşin tutumu çok önemli.. benimki aşırı düşkün.. öyle kolay olmuyo sizin söylediğiniz gibi... bunu ancak yaşayan anlar.. eşim de zaman zaman der haklı bile olsan karşındaki annem ben annemden yanayım diye.. insanlar bu yüzden yıpranıyor.. Allah merhametli hakkaniyetli insanlarla karşılaştırsın

Ben idi bırakmayı düşünüyorum çünkü hem ev hem iş hemde sürekli sizi ziyaret yetisemiyorum diyebilir hergün de cagirilmazki eşi ne diyo bu duruma o müdahale edemiyomu

Cocuk oluncs hayal bile edemiyorum.. Gerci iyi kadinmis sevdigindrn cagiriyor. O size gelsn madem hem yemek yapar bersber yersinz gider. Ama yeni evlisinz iste biraz zaman gecirtsnler..kotu niyetli oldugunu sanmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…