Yeni evli olan kizkardeşimin derdi..

Ben olsam şöyle derdim: "Annecigim, babacığım. Allah razi olsun her şeyi fazlasiyla yaptiniz. Ben de özlüyorum sizleri, ama gerçekten çok yoğunum. Ama fırsat buldugum ilk anda hemen yaniniza gelmek olacak."

Ona pek care yok bızde aynıyız ben gıtmıom topu kocama atıom kocamda ole yapıoarada bıgıdıoz topu kocaya atsn xd obur turly anlmyolar

gerçekten çok yoğun olduğum dönemlerde telefonuma bile bakmam, arayanları genelde gece falan görürüm, o saatten sonra da dönüş yapmam zaten.
kısaca bana ulaşamazlar,
eşimi ararlarsa, o da bana sorar.
ben de işim var derim,
eşim kendi anlatsın artık ne diyorsa,
yavaş yavaş herkes yeni düzene alışır.

bu arada alınanlar darılanlar olur belki ama dil yarası diye bir şey vardır, bazı şeyler dillendirilirse kalıcı olur, dillendirilmezse unutulur gider. benim bizzat konuşmam olmadığı için de kalıcı bir alınganlık olmaz, eşime zaten oğuluşları olduğu için darılmazlar.
uzun vadede kronikleşmeden sorun çözülür.

C CeYz oldu mu

Aslında beni nadiren arıyorlar çünkü genelde hep işim olduğunu söylüyorum ki doğru da. Ama oğluşlarını aramaya devam.Oğluşu da onlar kızıyor,laf sokuyor diye çoğu zaman iş bahane ediyor (Dikkat çekerim, alınganlık değil kızma huyları var,eşim korkar yani biraz). Öyle zamanlarda gezmeye vb.yerlere gizli gidiyoruz,yalanımız ortaya çıkmasın diye. Ama önerin doğru canım,aile normalse işe yarar

ha ha sizde yıllar geçmesine rağmen ısrarlar devam değil mi.

aslında ben biraz farazi konuşuyorum, çünkü eşimin ailesi ile aynı şehirde değiliz, benimkilerle de.

onlarda da haftasonu birlikte akşam yemeği yeme adeti vardır, eşim arada der, aynı şehirde olmak güzel, bak ne güzel sık sık görüşüyorlar diye.
aslında bence de güzel, ama bir hafta işim var ben gelmiyorum desen, kesin bir hafta boyunca suratlarını çekersin, onların ailede de hoşgörü pek yok. öncelik hep onlar olmalı.

5 yıl olacak evleneli canım, bak hakkını yemeyeyim ilk senelerdeki kadar ısrarcı değiller. Hatta son zamanlarda bir konum vardı,o olaydan sonra çok çok az gittim,ısrar da yoktu kendim isteyip gittim. Bir tuhaflık var,fırtına öncesi sessizlik gibi

Sık sık görüşme konusu bana niye güzel gelmiyor hiç ama hiç anlamıyorum ya,asosyal miyim diyeceğim ama öyle bir durum olsa arkadaş ortamımızla da görüşmem. Böyle kabul ettik napalım

Farklı şehirde olunca da sıkıntı olmuyor mu peki canım? İzinlerde gelince kimde kalıyorsunuz?
Bizde mesela o da sorun olurdu

Bence kağıt kürek işlerini de Kayınvalidesine götürsün ve orada yapsın. Anlasınlar ne kadar yoğun olduğunu :)) bi daha ısrar etmezler :))

Eşide malesef öyle konuşan tiplerden değil; aaaa cagiriyorlar gel canim gidelim dermis kardesime..
Eşinde aslında önemli olan bu iş insanın eşi bu işi beceremiyorsa kötü olan hep gelinler oluyor insan kendi ailesiyle dengeyi korumalı biz bayanlar içinde geçerli ortayı bulamayınca sen aileni firenlemeyince olan eşine oluyor

Kayın valideyi karsına alıp

''Annecim sizinle aile olmak beni cok mutlu ettiği ortada.. Sizinle her zaman bir arada olmak istiyorum.. Fakat hem çalışmam ; hem işlerimin bir coguna evde devam edecek olmam ; üstelik ev işlerini hal yoluna koymakta zaman yetersiz kalıyor.Bu acıklamaları yapma nedenim her davetinize icabet edebilecek durumumun bazen olmadıgı, Size eşlik edemediğim zamanlarda gerekçelerim bunlar oluyor.Beni anlayışla karşılamanızı rica ederim... ''

Bir yada iki haftada bir düzenli ziyaret programı en azından biraz daha probleminizi cozecektır dıye dusunuyorum.

Yada tam tersıne taktıkle her gün her gün gidip size doymalarını saglayarak bu sureyı kısa sürede atlatın..

Allah muhabbetinizi arttırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…