burs illa en başarılara çıkacak diye bir şey elbette yok. ama özel üniversite çok büyük önyargı burs verilirken ( en iyi 3-5 tanesi hariç). babamı çok erken kaybettiğim için burslarla okumuş biri olarak söylüyorum bunu. istanbulda okudum ablamla, kardeşimde başka şehirde okudu, yaş farklarımız az olduğu için peşpeşe girdik ve burslar olmasaydı mümkün değildi okumamız. kimi yerden başarı, kimi yerden ihtiyaç bursu aldık, ve asla tek bir bursla geçinmek mümkün değil, yetmiyor. devlet yurtları dolmuş zaten. bu kız hem kalacak yer ihtiyacını hem geçimini nasıl sağlayacak. kervan yolda düzülür diye başlanır mı üniversiteye. sıralamasına bakılırsa,zehir gibi bir çocuk değil, dersleri kötü gider bursunu kaybederse ne olacak? ailenin en başta bütün adımları yanlış. keşke bu aşamalarda da çocuklara ve ailelere en uygun planı yapan kurumlar olsa. bu profilde biri bana gelse kızım kafayı mı yedin o üniversitede okuyacağına sana burs verelim bir sene dershaneye git senin emeğin bizim paramız ziyan olmasın derdim açıkça.