oluyor böyle cnm.Eşimin bana kullandigi söz hz.Fatima annemizin sözüdür. Bir genc kizin namus ve ahlaktan buyuk ceyizi olamaz diye. O kucuk bi ayrintiydi. Neden bu kadar buyudu bu mesele? Ben bi derdim vardi yazdim benimle ayni durumu yasayan insanlar da durumunj paylasti yada arkadaslar tavsiyelerde bulundu vs.
namus ve ahlak derken benim aklıma bakaret gelmedi.nice bakire olup da ahlaksız olan,bakire olmayıp da namuslu ahlaklı olan kadın var...ben de sizin bekareti düşündüğünüzü düşünmedim.neden konu buraya geldi bilemedim..Eşimin bana kullandigi söz hz.Fatima annemizin sözüdür. Bir genc kizin namus ve ahlaktan buyuk ceyizi olamaz diye. O kucuk bi ayrintiydi. Neden bu kadar buyudu bu mesele? Ben bi derdim vardi yazdim benimle ayni durumu yasayan insanlar da durumunj paylasti yada arkadaslar tavsiyelerde bulundu vs.
Eşimin bana kullandigi söz hz.Fatima annemizin sözüdür. Bir genc kizin namus ve ahlaktan buyuk ceyizi olamaz diye. O kucuk bi ayrintiydi. Neden bu kadar buyudu bu mesele? Ben bi derdim vardi yazdim benimle ayni durumu yasayan insanlar da durumunj paylasti yada arkadaslar tavsiyelerde bulundu vs.
Eşimin bana kullandigi söz hz.Fatima annemizin sözüdür. Bir genc kizin namus ve ahlaktan buyuk ceyizi olamaz diye. O kucuk bi ayrintiydi. Neden bu kadar buyudu bu mesele? Ben bi derdim vardi yazdim benimle ayni durumu yasayan insanlar da durumunj paylasti yada arkadaslar tavsiyelerde bulundu vs.
İyi ya bende bu insanlara itafen yazıyorum zaten!sanırım bu konuda aslında hemfikir olduğumuzu ama sadece konu sahibinin eşinin yaklaşımından ötürü ayrı düştüğümüzü anlayamadınız!Daha yazacaklarım vardı ama mune abla uyarı verdi!neyse çok uzatmayalım bencede!bu bekaret konusunu dinimizce hem kadin hem erkek icin korunmasi gereken bir degerdir. bitti. bunu lamucimi yok. insanlar bunu kulturlerin getirdigi sacma ayirimlar yuzunden sadece kadin icin onemli kiliyorsa, bu o insanlarin bir sorunu ve problemidir. siz kalkip bu degeri insanlarin yanlis yaklasimi yuzunden kucumseyemezsiniz.
sizin bu yorumunuzu su yasadigim ulkedeki irkci at gozlugu takmis biri soylemis olsa, tenezzul edip duymam bile, lakin turkce konusup yazdiginiza gore bazi konulari ayirt edebildiginizi dusunuyorum. o yuzden yorumunuzuda, bu aciklamanizida hala cok ama cok gereksiz buluyorum.
Eşim ağir işlerde calişamiyo. Askerdeyken bi patlama yaşadiği için. Lise mezunu. Ben üniversite mezunuyum.
Benim yoktu darkcım çeyizim.....Ceyiz namus mu?
Bir yasima daha girdim, bu dusuncedeki biriyle nasil evlendiniz?
Ne demek istiyor yani sizin evlenirken ceyiziniz yoktu da siz namussuz muydunuz yani?
Anlamadim
Ben lendimi övmedim bu bir. Tavsiye yerine namus olayini soyleyen sizsiniz bu da iki itici tavsiyeleriniz icin sagolun demek isterdim ama demiyorum. Benim ne yasadigimi bilmeyen yada omur adamaktan kasit ne oldugunu bilmeyip burda sirf yorum yapmis olmak için konuşmayin iyi gunlerBunu zaten herkes biliyor
Siz konun orta yerine catadanak yapistirmasaydiniz bu lafi ,kendinizi ovmek ugruna ..
Namus ,naMussuzluk olayina donmeyecekti..
Ayrica size oneriler yaptik onlari dikkate almadiniz vaazlari begenmekten haliniz kalmadi
Umarim kpss yi kazanirsiniz
Hayatiniz bundan sonra iyi gecer
Anneniz vefat etti sanirim cok kolay bi hayatiniz olmamis ama keske dusunerek hareket etseydiniz .
Oyle omur adamakla olmuyor gordunuz
Markette iste bu bana hayatini adayan adam lutfen 3 taksit diyemiyoruz ..
Kolay gelsin
Arabesk dinlemiyorum o yüzden anlamıyo olabilirim ..Ben lendimi övmedim bu bir. Tavsiye yerine namus olayini soyleyen sizsiniz bu da iki itici tavsiyeleriniz icin sagolun demek isterdim ama demiyorum. Benim ne yasadigimi bilmeyen yada omur adamaktan kasit ne oldugunu bilmeyip burda sirf yorum yapmis olmak için konuşmayin iyi gunler
Siz ilk maaşınızı alınca rahata çıkarsınız inşallah. Yaz faturası dediğin 200 Tl tutar en fazla. Acaba durumu açıklayıp avans rica edebilir misiniz?Slm arkadaslar. Ben 2 aylik evliyim. Cok sıkıntılarla evlendik. Esim işinden ayrildi simdi gunluk bi yerlerde calisiyo. Bende yeni ise basladim daha. Ama evlendigimizden beri surekli bir maddi sıkıntı. Evlendigimde evin butun faturalari kapaliydi. Esimin durumu kotuydu yeni esya filan alamadik. Bi tanidik verdi az kullandigi esyalarini. Bi de kayinvalidemin eski esyalari vardi. Benim ailemin durumu zaten kotu bi de iatemedikleri bir evlilik oldugu icin yardim etmediler asla. Biz okuttuk sende evlen dediler. Ceyizim bile yoktu. Esim senin ceyizin namusundur dedi ve evlendik . Simdi ben cok uzuluyorum faturalari odeyemiyoruz filan diye. Buyukler de diyo her evlilik sıkıntıli baslar. Gercekten her evlilik boyle mi ne olursunuz birseyler yazin. Kimseyle paylasamadim durumumu.((
Kocan da pek namusluymus prayBenim yoktu darkcım çeyizim.....
7 sene önce dağıtmıştım çeyizi....
Ama zengin koca buldum napacaaan :)))
Onun çeyizini ortak olarak kullanıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?