Yeni evlilerin maddi durumu

Her zorluğun ardından muhakkak ki bir kolaylık vardır.
Ben evleneli 8 sene oldu.O zamanlar eşimle toplam 1150 TL maaş alıp 400 TL ev kirası ödeyip üstüne 300 TL borç ödedik.
Zor oldu mu evet çok zor oldu ama sabır.
Halimize çok şükür.
Klavye kahramanlığı yapmaya gerek yok hayatın ne getireceği bilinmez.Bir bakarsın dipteyken çıkmışşın,bir bakarsın gökteyken düşmüşsün.
Tevekkeltü Al Allah.
Bol bol Vakı-a suresi okumanızı tavsiye ederim.Kalbiniz daralırsa İnşirah.
Bu da gelir buda geçer Ya Hu

kusura bakma ama neden herkese atarli cvplar vermek yerine olayi guzelce anlatmiyorsun,
gorudugum kadariyla birtek bu mevzu ustundeki cvplara atarli giderli laf sokmali seyler yazmissin.
esin neden daha iyi bir is bulamiyor? ilk defami calisiyor? yasi kac? evlenmeden once demi calismiyordu?
tembelmi? calismayimi sevmiyor? askerdeki olayla ilgli ayrdim alamiyormu? askerde basina gelmisse devletin bir destegi yokmu?
olaya odaklanmamizi isteyip bunlarin hicbirine cvp vermeyen sensin, farkindamisin?

Bir de bu süreçte birbiriniz kırmayın. Kalp kırgınlıkları birikmesin. Beraber bir delilik yaparak girmişsiniz bu yola. Beraber çekeceksiniz bir süre.

İlerde ne sefil günler geçirdik yaw diye gülerek anlatacağınız zaman da gelir. Zorluklara rağmen sevginizi korursanız, bu aranızda ki bağı daha güçlü yapacaktır..

Benim takıldığım nokta, hem maddi olarak bu kadar diptesiniz hem de salon tutarak düğün yapıyorsunuz...
Sade bir nikah yapsaydınız o çeyrekler ve birikim cebinizde kalacaktı...
İlla düğün istiyorsanız ya 1-2 sene bekleyecektiniz ya da durumu biraz toparlayınca eş dosta küçük bi davet verebilirdiniz....
Lütfen çocuk bereketiyle gelir deyip hemen yapmayın...

Hayır ufak tasarruf ipuçları olur kimi insanın her aldığını not almak gibi ya da yemeği işyerinde yemek gibi belki bahşiş alınabilecek bir iş ise az demeden kumbaraya atmayı bilmiyorım ufak şeyler çıkabilir. Belki çok şey değiştirmez kabul ama insanı motive edebiliriz hunharca durmadan eleştirmek yerine

Saygi duyarim fikrinize. ama esim askerde gecirdigi bi patlama yuzunden agir is yapamiyo. Girdi 2 ise ama hasta olunca cikti tabiki. Simdiki isi de agir ama dayanmaya calisiyo evde bos durmak yerine

+1
Onları itici buluyo
Bilseydim tekbir getirerek başlardım konuya
Ya hu lar falanda geldi tam oldu

Saygi duyarim fikrinize. ama esim askerde gecirdigi bi patlama yuzunden agir is yapamiyo. Girdi 2 ise ama hasta olunca cikti tabiki. Simdiki isi de agir ama dayanmaya calisiyo evde bos durmak yerine

bu saedec benim fikrim degil GERCEKLER...
ustte de yazdim okumani tavsiye ederim,
askerde geldiyse bu olay basina devlet destek vermiyormu?
isi mi sevmiyor, tembelmi yasi kac esinin?
edit: bu agir ise nasil 30 lira kazaniyor?

bu saedec benim fikrim degil GERCEKLER...
ustte de yazdim okumani tavsiye ederim,
askerde geldiyse bu olay basina devlet destek vermiyormu?
isi mi sevmiyor, tembelmi yasi kac esinin?
Azimle ve hunharca soruyorsun valla harikasin
Bence de askerde olan bu buyuk hasar icin zaten gazi sayilmasi ve maas almasi gerekmiyor mu adamin ?yanlis mi biliyorum acaba?

+1

Kendi düşen ağlamaz kusura bakmayın.

Psikolojik degil. Kol ve ayak kaslari zarar gordugu icin. Tedavi de yok. Gozlerde de gorme kaybi olusmuş

bugunlerde fazlaca fake konu gordugumuzden belkide bende paranoyaklik olmus olabilir...
askerde basina geldiyse bu olay, gazi sayilmiyormu, kas zayifligi, gorme kaybi falan absit seyler degil bunlar.
bu konuda hakkini aramiyormu esin?

iste hayat burda basliyor....kusura bakma ama kocan seni dusunse bu tarz bir evlilik yapmazdi.seni rahat yasatamayacaksa neden bir yuva kurar .cok uzuldum evlilik.bu degil. sevgi gercekten evlilikte yetmiyor.esin senin hayatini degersizmi gormus bu kadarda boyle.bir hayat yasatiyor sana
....umarim.duzelir evlilign baslarinda elbette sknti.olur ama esyasiz evlenmeni anlamadim.keske kendine.deger.verip bekleseydin biraz daha.yapilacak cozum su ki ikinizde bi koldan calisin belki bi kac sene surer ama rahata cikarsiniz umarim.sakin kendini degersiz gorme ve evini lutfen zevkine gore dose paran olunca.icinde kalmasin.ha kizma ama son cumlemde su sana.ailen tarafindan istenmeyen evlilik demissin .neden istemediklerini su an anliyorsundur deglmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…