yeni evlilikte sorunlar

Aynı sorun bende de vardı çalışan bir bayanım buna rağmen kayınvalide her gün gelindin istedi.gittim bu kez daha çok oturun dedi .yorgunluktan perişan oluyordum sabah 6 gece 12 ye kadar.en sonunda çektim restimi şu an hiç gitmiyorum haftada bir oğlu gidip gelir.velhasili baştan tavrı koymak lazım siz verdikçe onlar fazlasını ister .O yüzden eşinizle konuşun haftada 1 gidilecek deyin .eğer aynı tavrı yaparsa siz de muhattap olmayın kalsın anasının evinde

Haftada bir gün belirleyin eşinin ailesine gitme günü olsun.
Bunu da herkes böyle bilsin.
Onun dışında herkes evde olacağını bilsin.
Bu konuşmayı yap, restini çek.
Baktın uymuyor eşine anası ile mutluluklar dilersin.

daha yenisiniz boyle bi durumda da kirilman cok normal ama aileye yansitmak sacma olur kendi aranizda halledin

Bizdede ayni sorunlar vardi.kaynanam balayi da bile hergun arayip agliyordu evlendi diye.en son esim anne ben gelin olmadim aglama demisti.surekli bize gelin falan tuttrurudu .cok kavga ettik sonra anlastik haftada bi gun bi onunkilere bir bizimkilere.sonra annemler tasindi baska ilesimdi iki sene oldu cagirsalarda sadece bigun gidiyoruz.iki gun gitsem hemenlaf kavga ederiz esimde bikti suyuma gidiyor.birde eskisi kadar duskunlugu yok oda alisti sanirm.alisma evresi disinizi sikin ve alistirmayin gitmeye

gitmeyin,sizi zorla götürecek değil eşiniz,size kırılabilirler başta ama alışırlar bu birincisi.
ikincisi ise evde tek başına kalmaktan neden korkuyorsunuz anlamadım,ayrıca yemek yoksa kendiniz yapsaydınız madem,zaten kendiniz yapıp yiyemediğiniz için yakınmıyor musunuz ?

Yemeğini akşamdan pişir, ertesi gün de yemek var yiyelim demene bile gerek kalmaz, sen pişirirken görür herhalde, hatta birlikte pişirin. Sevdiği şeyleri yap. Eve bağlanması için bahaneler üret, mesela haftada iki gün gidin sadece. Benim pişirdiklerimi beğennmiyor Muş'un aşkım diye cilveler falan yap, eve gidince rahat şeyler giyip seninle başbaşa yemek yemek istiyorum de. Yani ben bileyim biraz aklını çel . Anana gitmiycem herif dersen ters teper.
Ya bu arada evde yemek yokken neyin tribine girip beni evde aç bıraktı diye sızlanıyorsunuz onu da anlamadım, madem bi kap çorba pişirmediniz bi lahmacun söyleseydiniz?
Evinizi yerinizi belirleyin, kuralları birlikte koyun, sınıf yönetiminde bu çok önemlidir, onun da zevklerine uygun bi ortam hazırlayın. Aç internetten sevdiği diziyi, koy önüne tatlısını, keyif yapın beraber. Annesine başlatmasın kazık kadar adam olmuş

Bende 6 aydir evliyim. Esim ilk donemler her firsatta anneme gidelim mi ablama gidelim mi derdi. Giderdim ama bi yandanda istemezdim. Bu arada ailesiyle aram cok iyi birbirmizi cok severiz. Sonra oturdum konustum. Annene babana ugrariz haftada bir saatte olsa. Sen istiyorsan git digerlerine ama ben haftada bi kac gunumu oyle geciremem zaten calisiyorum dedim. Esim benimde istedigimi dusunerek dedigini soyledi. Ben olayi tamamen farkli anlamisim. Artik cekinerek diyor ayda yilda bir kahve icmeye gidelim mi diye. Bende kiyamiyorum simdi kendim diyorum hadi annenlere ugrayalim veya ablana gidelim cocuklari ozledim diye.

Senin konun tamamen farkli. Benim esim hayatta beni birakip tek basima yemek yememi beklemez. Hatta annesi sevdigi birsey yapar haber ederse, bende yorgun olursam gidip getirir evde yeriz. Siz severek evlenmediniz mi? Ama soyle birsey de var. Esim gidip yese kv eve gonderir karinla otur ye diye. Ailesinin cok etkisi var esinizin uzerinde.

Bastan onunu aldin aldin.
Alamadin işin zor...
Anlatiyorsun anlamiyorlar, esin de sizin yeni bir aile oldugunuzu anlamiyor.

Aile danismani gibi biri mi esine anlatsa acaba. Evlilik oyle kolay oturmuyor. Evinizi benimsemek icin daha fazla zamani kendi evinizde gecirmeniz gerek.

Kv ile haftada 1 gun belirlenmeli, size mesela sali gunleri gelecegiz, diger gunler evimizdeyiz ya da program yapacagiz diyin.

Teslim olmayin ama yoksa o evi kiraya verip hep birlikte oturalim derler

işte bence onun yapması gereken gelirken bişeyler almak yada annesinden bişeyler alıp eve gelmekti ama o 12 de geldi
işte anlamıyor üstelik kv genç yani ama anlayışsız
ay içim şişti.. onu dedim bunu dedim demekle olmuyor, benim anladığım icraate geç(e)miyorsunuz. bir an önce kendi evinizde yemek yapmaya başlayın. her akşam hazırladığınız yemeğin çöpe gitmesine eşinizin izin vereceğini düşünmüyorum. siz evde yeyip için çayınızı kahvenizi ve kesinlikle onlara yemeğe gitmeyin, eşiniz mecburen belirli bir zaman sonra gelecek.

Oha oha. Hem yemeğe gitmiş o halde hemde oturmuş çay içmiş. Asıl mesele kayinvaliden dememiş mi oglum kalk git evine karın yok yalnız diye. Ay şok oldum. Yakın oturmak böyle zor işte. Bende yakınım aynı şeyler benimde başıma geldi. Ama ben yüz vermedim her gun her gün. Öyle soylediginde hiç ses etmiyordum ama yemeğimi kendi evimde yiyordum haftada 1 en fazla 2 giderim.

Siz haklısınız.
Ama daha yolun çok başı..
Ailenizi karıştırmayın.
Ve şimdiden mesafenizi ayarlayın, sonra başınız ağrımasın.
Gitmek istemiyorsanız gitmeyin.

1 aylık evli adamın da ille anamlara gidelim demesi çok saçma. Otur evinde kahvaltı yap ama başbaşa yap yani. Enteresan erkekler var.

Ciddi tavrınızı koyun.
Evinde oturmayı bilsin. O evin oğlu değil, sizin evin beyi oldu artık

Komik

Ayy bu erkeklerin ilk aylarda sülük gibi analarına yapismalari yeni evlisin sen ne ara doydun karına ,başbaşa kalmayabu kaynana kısmıda Allah'ım oğulları evlenince veremli muamelesi yapmiyormumesafe iyidir ne anama ne kaynanama yakın olmam dedim geldi üç sokak üstümde ev tuttu. Akşamları birlikte yeriz gündüzleri gelirsin demeeye başladı,eğer yapsaydım bunları daha yakayı kurtaramazdim . İki gün surat yapar trip atar ,gitme hergece ne işiniz varya , istemedigini söyle eve alışmak istiyorum evimde yemek yapmak istiyorum de,baktın değişmiyor iyi kendin ye ozaman ben gelmiyorum de gitme , daha yolun başında mesafe koy yoksa bu akşam yemekleriyle başlar ve ardı arkası kesilmezsende ilk sorun benzeri şeyde gidip ananda kalma kız dur daha erken

Eğer 1 yıllık evliyim deseydiniz boşanin daha düzelmez derdim.
Ancak 1ay çok kısa bi süre.Esinize resti çekin ben gelmeyecegim canım ne zaman isterse o zaman giderim hergun evimde yemeğimi pisirecegim ister yersin ister annene gidersin deyin.
Bol bol yemek yapın her gün buzlugunuz da dolu olsun mesela sarma börek pogaca yapın atin buzluga.
Mutlaka her gün yemek pissin evde .
Gerekirse kendi masrafinizi kisin yemeklik malzeme alın.
Boylece masraf olmasın bahanesi ortadan kalkmış olur.
Bi de böyle deneyin bakalım bu kez neyi bahane edecekler ?

Daha çok yenisiniz, henüz düzeniniz oturmamış. Düzeni kuracak olan sensin, nasıl alıştırırsan öyle gider. Gitmek zorunda değilsin, ne derlerse desinler gitme. Kayınvaliden çok düşünüyorsa ziyarete gittiğinizde yanınıza tencereyle yemek verir.
Evinde her zaman yemeğin, erzağın olsun. Yumurta, peynir, domates olur, derin dondurucuda yedeğin olur, hazır çorba olur. Evi tamtakır bırakma yani.
Eşini yemeğe beklemişsin ama yemek yokmuş kısmını ben de anlamadım. Hazır yemek mi getirecekti eşin ? Eğer öyleyse anne yemeğini tercih etmesi normal.

işten eve geldiniz eşinize hayır evde yicez dediniz peki niye evde yemek yok ben buna takıldım bu konuda

anlattım çok anlatım ama anlamıyor masraf falan bahane amaç oraya gitmek öyle düşünüyorum
2buçuk yıl oldu biz de aynı siz gibi kvye yakın oturuyoruz aynı dert ilk evlendigimizde bizde de vardı.ama kv değil eşim yapardı sürekli gidelim de gidelim. ilk zamanlar sesimi çıkarmadım ama sonra sıkmaya başladı bu iş. ve anladım ki eşim o evden evinden yani aile ortamından kopmak istemiyor. evimizde ona özel şeyler hazırladım program yaptın akşama şunu yapalım şuraya gidelim gibi ya da evde işler buldum bu evin düzeni bu dedim mesela öyle öyle alıştı. 1ay çok az bi süre sakin ol sessizliğini koru dediğim gibi eşini evde tutacak bisiler planla bide böyle dene

Tv de her konuda sohbet tartışma programı yapıyorlar, 1 tane aile ilişkileri hakkında program yapılmadı. 1 tane değil, her hafta sürekli yapılsa yeridir. Nedir bu gelinlerin çektikleri ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…