Yeni evliyim ama

Ya ordu ya gelin geldin yada Giresun'a herhalde fındık yılda 1 ay olur ve çok zordur herkes bunalir ailen gereksiz abartmış istemiyorsan daha gitme hemen boşanma gelmesin aklina

Benim eşimin ailesi de tarla ile uğraşıyor.
Onların da yazın çok işi var.
Benden beklentileri de evde yemek temizlik felandi mesela.
Ama benim kimsenin beklentisini karşılama gibi bir durumum yok.
Siz de net olun.

Fındık toplama değil belene ölüm kampı sanki. Bu kafa karışıklığı ile de hala çocuk diyordun ya pess

Eşinizin ailesini hiç mi tanımadan evlendiniz böyle olacagini tahmin etmeniz lazımdı ailesini anlatmış olması lazım az çok.

Koştur koştur evlenin ,sizi ailesine ezdiren pısırık adamları kendinize eş yapın.Kendi ailesine kuzu size ve sizin ailenize kaplan olan adamları çok sevin ,hatta çocuk doğurun,tüm sene okul ,tarla gidin gelin belki değeriniz olur adam böyle seviyor öbür türlü boşar aman .......

Ben böyle böyle kendimi kanser ettim. Sakın kimseye taviz vermeyin. Hayatınız evlenmeden önce nasılsa şimdide aynı olsun. Ben böyle durumlarda kendimi ve kendi ailemi artık daha çok düşünüyorum.benide evlendikten sonra üç ay sonra gören ailem rengi benzi gitmis kızımızın istersen geri gitme demişlerdi. Ben zaten. Bir sene geçmeden kendime geldim kendimden asla ödün vermemeye başladım. Hayat sizin bir kere geliyoruz. Trilyon gelse ne sağlık gittikten sonra. Ben bu hayata fındık toplamaya gelmedim diyin geri çekilin. Esinizdede babasinin huyları var muhtemelen yapmayın.net söylüyorum.kendi ailenizi üzmeyin.garibanlar şimdi gecelerce düşünüyordur kızımız hep böylemi olacak diye

Cidden eşinizi hayretle okudum. Bedava işçi gibi kullanıp sonrada ailenize mesafe koyması komik. O kadar kendine güveni varsa sesi kendi babasına çıksın.
Ayrıca onun ailesi böyleyse o yapsın. Ama siz yapmayın istemiyorsanız.
Eşim ailesi de tarımla uğraşıyor ama bizde kadınlar hiç bir şekilde çalıştırılmıyor. Yani sizin iste bir tuhaflık var.

Aile konusuna tek ben uyuz olmamışım demek ki

Aileden aileye değişiyor az işçi tutmak için evdeki gelinleri kullanıyorlar.
Kaynanam biz gelinleri calistirmayiz demisti sonra da ogrendim ki başka tarlada calistirmazlarmis.

Tanımadan alelacele evlenmişsiniz. Karadenizde böyledir, gelini bile temmuza kadar eve getirirler ki fındıkta çalışsın. Eşim de Karadenizli ondan biliyorum. Tabi biz uzakta yaşıyoruz toplama için gitmiyoruz ailesi işçi tutuyor filan. Ben de evlenirken biliyordum fındık işini ama ben anlamam bak, ilerde de benden beklentin olmasın dedim eşime. “En çok yapacağım şey işçi tutarsan çay demlemek olur. Ne 30 kişiye yemek yapabilirim ne de fındıklıkta yürüyebilirim.” Bunlar hep konuşuldu yani. O yüzden fındık işini biliyor olmanız farklı işçi gibi çalışıyor olacağınızı bilmek farklı.

İleride izinleriniz bile problem olacak. Öğretmen olurum kurtulurum diye düşünmeyin yani. Bu yapıdalarsa ve siz de bu sene gittiyseniz her sene beklenecek. Ne hamilelik ne çalışma ne hastalık onları engellemeyecek. Ben çok şaşırıyorum böyle hayati şeyler konuşulmadan nasıl evleniyorsunuz. Elinize ekmeği almadan nasıl cesaret ediyorsunuz hayret bir ediyorum gerçekten. Ben 27 yaşımda çalışırken evlendim ve şu an erkenmiş diyorum, 3 yıl olacak hala çocuk düşünmüyorum evliliğimi kendimi eşimi tartmaktan. Yani evlenmeden fındık toplar mısın, köy sever misin, köyünüz nasıldır bunları konuşmanız lazımdı. Eğer hiç söz edilmediyse eşinizin ailenize tepkisi de saçma bana göre. Hangi anne baba kızının perişan olduğunu görüp “helal bizim damada” der ki? Eşinizi seviyorsunuz ama bu iş sürtüşmeye dönerse eğer nefret de edeceksiniz. Düzgünce alın konuşun, anlaşılabilecek biriyse iyi yok değilse bence ayrılın. Bu sene bir gibi günlük işçi parası 350-450 arası mesela siz aldınız mı karşılığını? Eşimin ailesi işçi tutuyor ama ben gitsem toplusam ya da eşim günlük bu parayı verirler mesela. Siz aldınız mı? Ya fındık satılınca pay alacak mısını? Tonu 40-50 bin lira ediyor 20 ton iyi bir para yani. Pay isteyin bence

Karadenizliler böyledir diye genelleme yapmayın. Ben de Karadenizliyim fındık bizde de var. Hiç öyle gelinleri köle gibi çalıştırdıklarını görmedim. Çalışmak isteyen çalışır ve karşılığında parasını alır. Bu aile gibi gelin = fındık işçisi diye evlenen kimseyi görmedim.
Yöre ile ilgili sıkıntı yok eş ailesiyle ilgili sıkıntı var.

Bilmiyordum böyle bir aile olduklarını sanki hepsinin psikolojisi bozuk hepsi değişik.Eşim mühendis maaşı bize yetiyor şimdilik.

Eşinizin maaşı yetse de her sene fındık tarlası ekilecek ve toplanacak. Belli yörelerin belli alışkanlıkları ve yaşam şekilleri oluyor.Eşinizle nasıl bir ortak yol bulursunuz bilmiyorum.

Aile yaşantıları ve eşinizin hayata bakış açısı size uymuyorsa ; çocuk sahibi olmadan önce 100 kere düşünün , eşinizle bu evliliğe devam etmek isteyip istemediğinize karar verin.

Ya ordu ya gelin geldin yada Giresun'a herhalde fındık yılda 1 ay olur ve çok zordur herkes bunalir ailen gereksiz abartmış istemiyorsan daha gitme hemen boşanma gelmesin aklina
Bu karadenizlilerin findik işini allahin emri, dinin farzı gibi görme olayına da ölcem valla. Inanamiyroum ya hep her yerden duyuyoruz Herkes hepsi fındığa gidiyor. Biri twitterda şey yazmisti karadenizli bi adam apple ceo'su bile olsa 1 ay isi birakir o findigi gider kendisi toplar da işçi tutmaz diye. Akil tutulmasi. Tarim boyle biseydir, gundelik isci tutulur , onlar yapar bu isleri. Türkiye nin 6 bölgesinde her bagi bahcesi tarlasi olsan işini isciye yaptiriyor, ama karadenizliler kendileri yaslarina bakmiyor acımıyor yapıyor, genclere , zorla yaptiriyor, kavga kiyamet kopuyor ama o is yapiliyor illa işçi tutulmuyor. Çıldırmış bunlar. Bu ne gozu darlık ya. Dönüm Dönüm bahcesi olan adamlar iscinin yevmiyesinde gozleri var. Uc beş ırgat nasiplensin biraz da. Yazik resmen yazik. Bi de o kadar kaniksamis ki hepsi. Yoruma bak. Rezalet. Karadenizden mumkun mertebe uzak durmak icin bi sebep daha yani

Aileden aileye değişiyor az işçi tutmak için evdeki gelinleri kullanıyorlar.
Kaynanam biz gelinleri calistirmayiz demisti sonra da ogrendim ki başka tarlada calistirmazlarmis.
Vallahi eşimin ailesi çalış desede çalışmam. Ben evimi zor topluyorum. Tembelim ben.

Ooo ögretmen agustos ayi tatil olur findik toplar diye uni ogrencisi kizi alelacele gelin aldiklarina yemin ederim ama kanitlayamam. Kv ordulu findik manyakligini yakinen gozlemleme firsatim oldu. Ailenin en son dogum yapan gelini 4-5 aylik bebegi 12 yasindaki diger cocuguna birakip findiga gidiyor. Abisi cayla petibör ezip bebege yediriyordu.

O senin ailenin memnuniyetsiz suratını görmemek için tantana yapıp kavga çıkartıyor sen onun ailesine bedava amelelik yapıp bir de çirkin laflarını dinledin tam bir ay
Aferin iyi yaptin

Kocana verdiğin değeri ve ondan aldığın değeri gör
Ayrıca ben de Karadenizliyim. Bu sene amelenin günlüğü 300 liraydı. Bazı günler dinlenmissinizdir , kabaca 25 gün çalışsanız ayda 7500 kazanmanız lazımdı. Ya da sadece başak yapsanız fındığın kilosu 50 lira oldu, en az beş bin falan kazanırdiniz.
Siz ne yaptınız?
Kendi emeğinizi boşa harcayip bir de üstüne suçlu oldunuz
Yazık. Son sınıfta koşup evlenmeye gerek var mıydı cidden? Yaşıtlarınız tüm tatili deniz konser gecirmisken bu hayat cok mu lazımdı?
Şimdi anlamışsındır neden sevgilinin evlenme konusunda çok ısrar ettiğini.
Üniversitede bir arladasim vardı, Karadeniz'den değil de başka bir bölgeden sevgilisi çok ısrar ederdi evlenmek için. O da üçüncü sınıf tatilinde evlendi, "memlekete el öpmeye" diye gitmişler, tam da hasat zamanı(!) Zamanlama manidar:) kız da tarlaya bir girmiş,giriş o giriş. Bir daha da çıkamamış. Anlatip duruyordu. O olayın ustune tam on sene geçti ama insanlar hiç değişmemiş.
Karadeniz'in fındığı bitmez. Böyle ailede fındik toplamasan sabah onca kişiye enerji veren kahvaltı, toplama,öğle çaylamasi, ikindi kolasi, üzüm götürme, tekrar caylama, akşam yemeği , toplaması, banyoya girenlerin pisliği, yatak ser kaldır falan daha çok yorulursun. Bir de "fındığa gelmedi,tembel" derler.
Kesinlikle konuş bir daha gitme. Susarsan sonun eltin gibi karnında bebeyle amele olmak olur. O senden korkmuyor senin ailene neler diyor, sen niye korkuyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…