Ya ordu ya gelin geldin yada Giresun'a herhalde fındık yılda 1 ay olur ve çok zordur herkes bunalir ailen gereksiz abartmış istemiyorsan daha gitme hemen boşanma gelmesin aklinaHerkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Ben böyle böyle kendimi kanser ettim. Sakın kimseye taviz vermeyin. Hayatınız evlenmeden önce nasılsa şimdide aynı olsun. Ben böyle durumlarda kendimi ve kendi ailemi artık daha çok düşünüyorum.benide evlendikten sonra üç ay sonra gören ailem rengi benzi gitmis kızımızın istersen geri gitme demişlerdi. Ben zaten. Bir sene geçmeden kendime geldim kendimden asla ödün vermemeye başladım. Hayat sizin bir kere geliyoruz. Trilyon gelse ne sağlık gittikten sonra. Ben bu hayata fındık toplamaya gelmedim diyin geri çekilin. Esinizdede babasinin huyları var muhtemelen yapmayın.net söylüyorum.kendi ailenizi üzmeyin.garibanlar şimdi gecelerce düşünüyordur kızımız hep böylemi olacak diyeHerkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Aile konusuna tek ben uyuz olmamışım demek kiKoştur koştur evlenin ,sizi ailesine ezdiren pısırık adamları kendinize eş yapın.Kendi ailesine kuzu size ve sizin ailenize kaplan olan adamları çok sevin ,hatta çocuk doğurun,tüm sene okul ,tarla gidin gelin belki değeriniz olur adam böyle seviyor öbür türlü boşar aman .......
Aileden aileye değişiyor az işçi tutmak için evdeki gelinleri kullanıyorlar.Cidden eşinizi hayretle okudum. Bedava işçi gibi kullanıp sonrada ailenize mesafe koyması komik. O kadar kendine güveni varsa sesi kendi babasına çıksın.
Ayrıca onun ailesi böyleyse o yapsın. Ama siz yapmayın istemiyorsanız.
Eşim ailesi de tarımla uğraşıyor ama bizde kadınlar hiç bir şekilde çalıştırılmıyor. Yani sizin iste bir tuhaflık var.
Tanımadan alelacele evlenmişsiniz. Karadenizde böyledir, gelini bile temmuza kadar eve getirirler ki fındıkta çalışsın. Eşim de Karadenizli ondan biliyorum. Tabi biz uzakta yaşıyoruz toplama için gitmiyoruz ailesi işçi tutuyor filan. Ben de evlenirken biliyordum fındık işini ama ben anlamam bak, ilerde de benden beklentin olmasın dedim eşime. “En çok yapacağım şey işçi tutarsan çay demlemek olur. Ne 30 kişiye yemek yapabilirim ne de fındıklıkta yürüyebilirim.” Bunlar hep konuşuldu yani. O yüzden fındık işini biliyor olmanız farklı işçi gibi çalışıyor olacağınızı bilmek farklı.
İleride izinleriniz bile problem olacak. Öğretmen olurum kurtulurum diye düşünmeyin yani. Bu yapıdalarsa ve siz de bu sene gittiyseniz her sene beklenecek. Ne hamilelik ne çalışma ne hastalık onları engellemeyecek. Ben çok şaşırıyorum böyle hayati şeyler konuşulmadan nasıl evleniyorsunuz. Elinize ekmeği almadan nasıl cesaret ediyorsunuz hayret bir ediyorum gerçekten. Ben 27 yaşımda çalışırken evlendim ve şu an erkenmiş diyorum, 3 yıl olacak hala çocuk düşünmüyorum evliliğimi kendimi eşimi tartmaktan. Yani evlenmeden fındık toplar mısın, köy sever misin, köyünüz nasıldır bunları konuşmanız lazımdı. Eğer hiç söz edilmediyse eşinizin ailenize tepkisi de saçma bana göre. Hangi anne baba kızının perişan olduğunu görüp “helal bizim damada” der ki? Eşinizi seviyorsunuz ama bu iş sürtüşmeye dönerse eğer nefret de edeceksiniz. Düzgünce alın konuşun, anlaşılabilecek biriyse iyi yok değilse bence ayrılın. Bu sene bir gibi günlük işçi parası 350-450 arası mesela siz aldınız mı karşılığını? Eşimin ailesi işçi tutuyor ama ben gitsem toplusam ya da eşim günlük bu parayı verirler mesela. Siz aldınız mı? Ya fındık satılınca pay alacak mısını? Tonu 40-50 bin lira ediyor 20 ton iyi bir para yani. Pay isteyin bence
Bilmiyordum böyle bir aile olduklarını sanki hepsinin psikolojisi bozuk hepsi değişik.Eşim mühendis maaşı bize yetiyor şimdilik.
Bu karadenizlilerin findik işini allahin emri, dinin farzı gibi görme olayına da ölcem valla. Inanamiyroum ya hep her yerden duyuyoruz Herkes hepsi fındığa gidiyor. Biri twitterda şey yazmisti karadenizli bi adam apple ceo'su bile olsa 1 ay isi birakir o findigi gider kendisi toplar da işçi tutmaz diye. Akil tutulmasi. Tarim boyle biseydir, gundelik isci tutulur , onlar yapar bu isleri. Türkiye nin 6 bölgesinde her bagi bahcesi tarlasi olsan işini isciye yaptiriyor, ama karadenizliler kendileri yaslarina bakmiyor acımıyor yapıyor, genclere , zorla yaptiriyor, kavga kiyamet kopuyor ama o is yapiliyor illa işçi tutulmuyor. Çıldırmış bunlar. Bu ne gozu darlık ya. Dönüm Dönüm bahcesi olan adamlar iscinin yevmiyesinde gozleri var. Uc beş ırgat nasiplensin biraz da. Yazik resmen yazik. Bi de o kadar kaniksamis ki hepsi. Yoruma bak. Rezalet. Karadenizden mumkun mertebe uzak durmak icin bi sebep daha yaniYa ordu ya gelin geldin yada Giresun'a herhalde fındık yılda 1 ay olur ve çok zordur herkes bunalir ailen gereksiz abartmış istemiyorsan daha gitme hemen boşanma gelmesin aklina
Allah razi olsun ne yuce gonullu kadin masallahAileden aileye değişiyor az işçi tutmak için evdeki gelinleri kullanıyorlar.
Kaynanam biz gelinleri calistirmayiz demisti sonra da ogrendim ki başka tarlada calistirmazlarmis.
Vallahi eşimin ailesi çalış desede çalışmam. Ben evimi zor topluyorum. Tembelim ben.Aileden aileye değişiyor az işçi tutmak için evdeki gelinleri kullanıyorlar.
Kaynanam biz gelinleri calistirmayiz demisti sonra da ogrendim ki başka tarlada calistirmazlarmis.
Çocukların bile çekmedigi adamı siz neden çekiyorsunuz .Aynen öyle adamin tek bildiği şikayet etmek,küfür etmek ağzında başka laf yok adami çocukları çekemiyor yanında durmak istemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?