Yeni evliyim ama

Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Eşiniz bile babasıyla duramazken siz neden dayandınız? Eşiniz ailenizin laflarına katlanamazken siz neden onun ailesine katlandınız? Ya bir daha oraya fındık işi için gitmeyeceksiniz, yada boşanacaksınız. Böyle ömür geçmez. Resmen gelin değil fındık işçisi olmuşsunuz. tavrınızı koyun, bunlar sizin sorumluluğunuz değil. Çok biliyorsa eşiniz gitsin çalışsın, siz evinizde kalın.

Son düzenleme:
Geçen sene sensiz toplamışlar fındıkları. Demek ki sensiz oluyor. Seneye eşin gitsin tek başına
Konu sahibinin sayesinde eşi işten tüymüş bu sene işte, hep de böyle olacak, kayınbabaya bedava ırgat olacaklar millet tatilde şezlong kavgası ederken konu sahibi akşama kadar fındık toplayıp akşam da kayınbabanın bet suratını çekecek. Kocası sırayı savdı, miss.

Hamilelikte korkman gereken zamanlar zaten bu zamanlar. Vira bismillah daha yeni evlisin ve evliliğinde bazı sorunlar var. Önce bunları hallet ve en önemlisi okulunu bitir. Bende malesef okul bitmeden evlendim. Eşim çok yardımcı olur ama ona rağmen okul staj falan bekar hayatı gibi olmuyor. Ayrica fındık işini kolay bir iş gibi mi gördünüz, evlenmeden önce hiç mı bi diyaloga girmediniz? Çünkü insanlar kendilerini belli ediyorlar bir yerde ya.

Neden bu kadar acele ettin evlenmek için.
Ne güzel Üniversite yıllarının tadını çıkarmak tatil deniz kum akşamları eğlenmek varken arkadaşlarınla, ne işin var fındık bahçesinde.
Üniversiteyken değil evlenmek beni kıskanan bir sevgiliye bile tahammül edemezdim.
Bir daha bu yılların asla geri gelmeyecek yazık etmişsin.
Evlendiğimde 29 yaşında atanmıştım.
Atandım bir yıl sonra evlendim.
O arada çalıştım gezdim çok gezdim.
Sana tavsiyem çok iyi korun ve atanmaya çalış.
Kendini de ezdirme bir daha da gitme tarlaya falan.

Eklentiler

• 80302457-E017-4649-8CDD-1F3E7FEB68C6.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 137
Çok mu aradınız bu pısırığı? Yol yakınken boşanın bence, belli ki hep böyle rezil bir aile. Eşimin ailesinin de fıstık işleri var. Bir kere olsun gitmemişimdir köye onların işi varken. Çünkü bana ne? Hatta bazen benim memleketime fıstık zamanı da gittiğimiz oldu. Birkaç sitem etmişler eşime o dönemde gittiği için, bana kimse bir şey diyemez. Düşünemiyorum bile böyle bir muameleyi. Kocanız dahil hepsi ailece kafayı yemişler.

Öncelikle eşinizin büyük bir rolü var bu yasananlarda bence çünkü eşiniz sizin hiç tarla işi bilmediğinizi felan bilerek sizinle evlenmiş diye düşünüyorum. Yani sizin bu işi yapma zorunlulugunuz yok bı yandan da sizin aileniz de haklı. Eşinizi seviyorsanız anlaşmayı deneyin ve eğer size zarar veriyorsa bı tarla işi bence gitmeyin yani biraz kesin olun bu konuda ne olursa olsun ailenizin dediği gibi zayifladiysaniz ve iş şartları bu kadar kötüyse asla kabul etmeyin. Eşiniz de arkanızda dursun bı zahmet.

Para keşke bölünse ama para babasına kalıyor.Esim çalışıyor bende işte yaz tatilinde olduğum için.
Ben hiçbir işlerine karışmam. Ama her sene fıstık, zeytin, zeytinyağı, salça, kuruluk vs. verirler. Gidip ellerinden öpecem bizimkilerin ahjsjsksjs

Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
İşten gelip yemek yiyip kahveye çıktı evde durmamak için
Sen bahçe ameleligi yapiyorken,babasının salak laflarını cekiyorken o iş dönüşü kahveye gidip pisti mi oynadi??? Bir de eve gelip yemek yiyip gitmiş.
Seni bir başına orada birakmis!
Haftasonu tatili var adamın,haftasonlari çalıştı mi?
O adamın öz babasıyla ayni yerde durmak istemeyip kahveye gitme şansı var da sen
"Ben de babanla aynı yerde durmak istemiyorum' diyemedin mi???
İnanamıyorum ya, özellikle de size
Bir laf var ya "Karadeniz erkeği çalışmaz,kadınını çalıştırır" diye. Canlı ornegisiniz.
Bu resmin kahvede oturan adamların bön bön yuk taşıyan kadına baktıkları hali varış ama bulamadım.
Aha senin kocan aynı bu.
Uzaktan bakınca mutlu yuvan böyle gözüküyor.
Yol yakınken yak köprüleri. Ya deveni güt,ya diyardan git

Sizin ne işiniz var tarlada ya gitmeyin. Eşinizin çalışacağını bilerek evlenmişsiniz ona bi şey diyemem. Ama sizin ne işiniz var ben yapmam anlamam zaten deyin olsun bitsin. Cici gelin olmaya gerek yok hiç bulaşmayın. Kendinize değer verin. Bi şey derlerse de işçi tütün benim yerime deyin

Sadece karadeniz degil ki. Evlenene kadar gelenegine bagli yasayan karadenizli ve kürtleri cok elestirirdim. Ozellikle bu aile yapilarindan dolayi. Noldu peki? Ben bir ic anadolulu oz be oz Turk bi ailenin ogluyla evlendim. Kayinvalidemler bahce almislardi,2 dönüm bisey. Tamamini da bir kisi ekip bicemez ama kayinvalidem ekebildigi kadarini ekip donates biber bostan yapti. Kayinvalidem bahce sürüp taş ayiklayip ot yolarken kayinpederim ellerini baglayip kosede onu izliyordu. O kadar sinirime dokunuyor ki. O bahceyi arkadaslarini getirip bahceye yaptiklari ufak evde et mangal yaptirip yedirip icirip kayinvalidemi hizmetci gibi kullanmak icin almis adam resmen. O ellerini baglamis izliyordu kayinvalidemj. Ben de topragi severim, ekinlere bakiyor salatalik domates buldukca kopariyordum. Esim de annesine yardim ediyordu. Kayinpederim esimi de cagiriyor israrla "yav gel sen ne yapiyon yapsinlar işte" diyor. Esim de olur mu ya yardim ediyorum iste diyip devam ediuor. Bi ara baska bisey soyledi kp, sohbet acar gibi, gel bisey gosterecem dedi, israrla esimi isten alikoyup yaninda dikilsin diye cagirdi. Esim de gitti baska bahaneyle cagirinca. Baktim birkac dk oldu, bos lafa tutuyor, esimi gondermemeye calisiyor. Bi çığlık attim "X(Esimin adini bagirdim) annen cok yoruluyor erkek halinle ne duruyorsun yardim etsene" dedim. Esim kosa kosa geldi babasini birakip. Kayinpeder herkese despotluk yapmaya calisiyor ama bana sesini cikaramiyor ilk evlendigimden beri

Tamam işte bu konuda eltinizi de çekin kadınlar evde dursun yemek falan yaparsınız. Herkesin kendi evladı oğulları çalışsın. Ne münasebet gelinlere sarıyorlar

burada her şeyden önce ailesinin himayesinden çıkamayan bir eş mevcut. En korkutucu kısım bu. Umarım bu daha başlangıcı olmaz.. Çocuk konusu için zaten fazlasıyla erken. Ben 33 eşim 38 yaşında, 4 ay oldu yaklaşık evleneli ben bile yaşlarımıza rağmen 1 sene bekletiyorum. Şuan olan olmuş, önünüzdeki döneme bakın. Ömür boyu bu aile ve eş ile bu hayatı yaşayacaksınız, ona göre ileride hayatınıza yön verin. Ama lütfen korunmayı ihmal etmeyin

İşte insanda vicdan olacak. Ben de Karadenizliyim. Böyle kocasına çocuğuna acimayan, hatta sırf amele olsun diye evlenip bol bol çocuk yapan, oğlunu özellikle öğretmen yapan çok insan var, yazın tatili olsun da gelsin diye. Tabii öyle olmayanlar da var. Bizim de fındik bahçemiz var, gidilip gidilmeyecegine annem karar verir. Pasa gönlu ister gider tek/akrabalarla toplar, bazen usenir gider amelelerin başında durur, bazen hiç isteği olmaz birine pay karşılığı toplattirir. Tamamen onun o yazı nasıl geçirmek istediğine göre değişir. Babam git topla da demez, beni bırakma gitme de demez :)
Çok üzücü gerçekten insanların vicdan yoksunu olması. Tek bağ bahçeyle alakası da yok. Geçenlerde arkadaşım çocukla annesinin yanına gitti birkaç hafta. Eve bir dönmüş, ev savaş alanı gibi. Tek temiz tencere yok, tavalar yağ kapli, çöpler atılmamış hep pis su sizmis, her yer sigara külü, havasız, sifona tek Domestos dokulmemis...
Yani insan karım gelecek diye evi temizlemez mi? Bu resmen nasılsa karım gelecek diye dağıtmış. Kadın onca yol yorgunluğuna deli gibi ev temizledi,bir de ise gitti .
Vicdan yoksunu insanlardan nefret ediyorum

Eltiye cok uzuldum ya. Karadenizde inanilmaz nem vardi, yazik kadincagiza. Gunahi kayinpederin boynuna, vicdansiz adam. Ben tarlaya inemem, findiktan anlamam diye toplamamistim. Bu sene gunlukculwr 300tl aliyordu. Seneye kendi yerinize gunlukcu tutun

Hamileliği düşünmeyin bence şimdi mesleğinizi bi elinize alın öğretmen atama fln olacak zaten . Bilerek evlenmişsiniz gitmeyin siz eşiniz gitsin sizin ailenize de gelmek istemiyor ise gelmesin . Yada fındık zamanının yoğun olduğu zaman değilde bitimine yakın 1 haftalığına gidin sonra dönersiniz birlikte .. bende kv kp bazı düşüncelerini tuhaf garip bulurum ama ses çıkarmam yılda 2-3 hafta göreceğim nasılsa

Eşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorum

Esiniz sacmaliyor.ne demek bilerek evlendim. Usak Tutsunlar kendilerine. Sizde kendinizi koruyun o yapmiyorsa. Esimiz oldugu her zaman hakli oldugu anlamina gelmez

Herşeyi oturtmadan elinden geldiğince çocuk yapmaktan korun. O büyük sorumluluk için çok riskli bir durum ve aile. Ve zamanla alışırsın diye düşünüyorum. Sevgin için bekle, sabret eşinle birbirinize alıştıkça, Allahın izniyle sorunları aşarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…