- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
Aynı şehirdesiniz o zaman eşinin ailesiyle öyle mi?Evlendigimiz için izinleri onun için kullandı,zaten başlı başına eşim sıkıntı o bıraktı beni orda
Eşiniz bile babasıyla duramazken siz neden dayandınız? Eşiniz ailenizin laflarına katlanamazken siz neden onun ailesine katlandınız? Ya bir daha oraya fındık işi için gitmeyeceksiniz, yada boşanacaksınız. Böyle ömür geçmez. Resmen gelin değil fındık işçisi olmuşsunuz. tavrınızı koyun, bunlar sizin sorumluluğunuz değil. Çok biliyorsa eşiniz gitsin çalışsın, siz evinizde kalın.Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Konu sahibinin sayesinde eşi işten tüymüş bu sene işte, hep de böyle olacak, kayınbabaya bedava ırgat olacaklar millet tatilde şezlong kavgası ederken konu sahibi akşama kadar fındık toplayıp akşam da kayınbabanın bet suratını çekecek. Kocası sırayı savdı, miss.Geçen sene sensiz toplamışlar fındıkları. Demek ki sensiz oluyor. Seneye eşin gitsin tek başına
Hamilelikte korkman gereken zamanlar zaten bu zamanlar. Vira bismillah daha yeni evlisin ve evliliğinde bazı sorunlar var. Önce bunları hallet ve en önemlisi okulunu bitir. Bende malesef okul bitmeden evlendim. Eşim çok yardımcı olur ama ona rağmen okul staj falan bekar hayatı gibi olmuyor. Ayrica fındık işini kolay bir iş gibi mi gördünüz, evlenmeden önce hiç mı bi diyaloga girmediniz? Çünkü insanlar kendilerini belli ediyorlar bir yerde ya.Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Herkse merhaba
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Öncelikle eşinizin büyük bir rolü var bu yasananlarda bence çünkü eşiniz sizin hiç tarla işi bilmediğinizi felan bilerek sizinle evlenmiş diye düşünüyorum. Yani sizin bu işi yapma zorunlulugunuz yok bı yandan da sizin aileniz de haklı. Eşinizi seviyorsanız anlaşmayı deneyin ve eğer size zarar veriyorsa bı tarla işi bence gitmeyin yani biraz kesin olun bu konuda ne olursa olsun ailenizin dediği gibi zayifladiysaniz ve iş şartları bu kadar kötüyse asla kabul etmeyin. Eşiniz de arkanızda dursun bı zahmet.Herkse merhaba
Ben hiçbir işlerine karışmam. Ama her sene fıstık, zeytin, zeytinyağı, salça, kuruluk vs. verirler. Gidip ellerinden öpecem bizimkilerin ahjsjsksjsPara keşke bölünse ama para babasına kalıyor.Esim çalışıyor bende işte yaz tatilinde olduğum için.
Hayir eşim babasıyla aynı yerde durmak istemediği için eve hep 11 12 gibi geldi babasıyla anlaşamıyorlar.
Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
Sen bahçe ameleligi yapiyorken,babasının salak laflarını cekiyorken o iş dönüşü kahveye gidip pisti mi oynadi??? Bir de eve gelip yemek yiyip gitmiş.İşten gelip yemek yiyip kahveye çıktı evde durmamak için
Sadece karadeniz degil ki. Evlenene kadar gelenegine bagli yasayan karadenizli ve kürtleri cok elestirirdim. Ozellikle bu aile yapilarindan dolayi. Noldu peki? Ben bir ic anadolulu oz be oz Turk bi ailenin ogluyla evlendim. Kayinvalidemler bahce almislardi,2 dönüm bisey. Tamamini da bir kisi ekip bicemez ama kayinvalidem ekebildigi kadarini ekip donates biber bostan yapti. Kayinvalidem bahce sürüp taş ayiklayip ot yolarken kayinpederim ellerini baglayip kosede onu izliyordu. O kadar sinirime dokunuyor ki. O bahceyi arkadaslarini getirip bahceye yaptiklari ufak evde et mangal yaptirip yedirip icirip kayinvalidemi hizmetci gibi kullanmak icin almis adam resmen. O ellerini baglamis izliyordu kayinvalidemj. Ben de topragi severim, ekinlere bakiyor salatalik domates buldukca kopariyordum. Esim de annesine yardim ediyordu. Kayinpederim esimi de cagiriyor israrla "yav gel sen ne yapiyon yapsinlar işte" diyor. Esim de olur mu ya yardim ediyorum iste diyip devam ediuor. Bi ara baska bisey soyledi kp, sohbet acar gibi, gel bisey gosterecem dedi, israrla esimi isten alikoyup yaninda dikilsin diye cagirdi. Esim de gitti baska bahaneyle cagirinca. Baktim birkac dk oldu, bos lafa tutuyor, esimi gondermemeye calisiyor. Bi çığlık attim "X(Esimin adini bagirdim) annen cok yoruluyor erkek halinle ne duruyorsun yardim etsene" dedim. Esim kosa kosa geldi babasini birakip. Kayinpeder herkese despotluk yapmaya calisiyor ama bana sesini cikaramiyor ilk evlendigimden beriSen bahçe ameleligi yapiyorken,babasının salak laflarını cekiyorken o iş dönüşü kahveye gidip pisti mi oynadi??? Bir de eve gelip yemek yiyip gitmiş.
Seni bir başına orada birakmis!
Haftasonu tatili var adamın,haftasonlari çalıştı mi?
O adamın öz babasıyla ayni yerde durmak istemeyip kahveye gitme şansı var da sen
"Ben de babanla aynı yerde durmak istemiyorum' diyemedin mi???
İnanamıyorum ya, özellikle de size
Bir laf var ya "Karadeniz erkeği çalışmaz,kadınını çalıştırır" diye. Canlı ornegisiniz.Eki Görüntüle 3126503
Bu resmin kahvede oturan adamların bön bön yuk taşıyan kadına baktıkları hali varış ama bulamadım.
Aha senin kocan aynı bu.
Uzaktan bakınca mutlu yuvan böyle gözüküyor.
Yol yakınken yak köprüleri. Ya deveni güt,ya diyardan git
Tamam işte bu konuda eltinizi de çekin kadınlar evde dursun yemek falan yaparsınız. Herkesin kendi evladı oğulları çalışsın. Ne münasebet gelinlere sarıyorlarBen ve ailem bu kadar olduklarını bilmiyorduk.Bu jadar olmayan insan 6 aylık hamile kadını tarlaya o ağır islerin altına sokmaz zaten.Aç dediğim 8 e kadar tarladayiz öğlen 12 de yiyip daha yemiyorlar,e eve gidince yemek yok yemek yap filannderken saat 10 oluyor.
İşte insanda vicdan olacak. Ben de Karadenizliyim. Böyle kocasına çocuğuna acimayan, hatta sırf amele olsun diye evlenip bol bol çocuk yapan, oğlunu özellikle öğretmen yapan çok insan var, yazın tatili olsun da gelsin diye. Tabii öyle olmayanlar da var. Bizim de fındik bahçemiz var, gidilip gidilmeyecegine annem karar verir. Pasa gönlu ister gider tek/akrabalarla toplar, bazen usenir gider amelelerin başında durur, bazen hiç isteği olmaz birine pay karşılığı toplattirir. Tamamen onun o yazı nasıl geçirmek istediğine göre değişir. Babam git topla da demez, beni bırakma gitme de demez :)Sadece karadeniz degil ki. Evlenene kadar gelenegine bagli yasayan karadenizli ve kürtleri cok elestirirdim. Ozellikle bu aile yapilarindan dolayi. Noldu peki? Ben bir ic anadolulu oz be oz Turk bi ailenin ogluyla evlendim. Kayinvalidemler bahce almislardi,2 dönüm bisey. Tamamini da bir kisi ekip bicemez ama kayinvalidem ekebildigi kadarini ekip donates biber bostan yapti. Kayinvalidem bahce sürüp taş ayiklayip ot yolarken kayinpederim ellerini baglayip kosede onu izliyordu. O kadar sinirime dokunuyor ki. O bahceyi arkadaslarini getirip bahceye yaptiklari ufak evde et mangal yaptirip yedirip icirip kayinvalidemi hizmetci gibi kullanmak icin almis adam resmen. O ellerini baglamis izliyordu kayinvalidemj. Ben de topragi severim, ekinlere bakiyor salatalik domates buldukca kopariyordum. Esim de annesine yardim ediyordu. Kayinpederim esimi de cagiriyor israrla "yav gel sen ne yapiyon yapsinlar işte" diyor. Esim de olur mu ya yardim ediyorum iste diyip devam ediuor. Bi ara baska bisey soyledi kp, sohbet acar gibi, gel bisey gosterecem dedi, israrla esimi isten alikoyup yaninda dikilsin diye cagirdi. Esim de gitti baska bahaneyle cagirinca. Baktim birkac dk oldu, bos lafa tutuyor, esimi gondermemeye calisiyor. Bi çığlık attim "X(Esimin adini bagirdim) annen cok yoruluyor erkek halinle ne duruyorsun yardim etsene" dedim. Esim kosa kosa geldi babasini birakip. Kayinpeder herkese despotluk yapmaya calisiyor ama bana sesini cikaramiyor ilk evlendigimden beri
Eşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?