Yeni evliyim ama

Boyle seyleri bastan kabul ederek hata yapıyorsunuz. Evlenmeden once benim ailem de bende esimle ve ailesiyle konustuk. Su zamana kadar calisti dort dortluk ev isi ve yemek yapamaz, tarladan findiktan anlamaz dediler. Bunu kabul ettiler o yuzden simdi kimse tarlaya inmemi beklemiyor. Bunu sizin gibi evlenmeden once kabul eden kadinlar varsa ornek olsun diye yazıyorum. Anlamadiginiz isleri kabul etmeyin. Köy işi cok agir, sehirde yasayip elinize bir kürek almamisken bu ne cesaret anlamiyorum.

Esinize gelecek olursak anlasamadiigi gaddar babasiyla ne diye sizi muhattap ediyor. Sen 11 de gelirsen, bende memlekete gelmem diyeceksiniz. Mecbursun diye birsey yok. Okurken sinir oldum valla. Ne diye sesinizi cikarmiyorsunuz? Birde cok bilmis esiniz ailenizle gorusmuyormus. Boyle giderseniz daha çok çekersiniz

Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum

Onu adam yerine koyan var mi ki, düsündügünün bir hükmü olsun. Esinizin de babsindan geri kalir tarafi yok. Allah ikisini de islah etsin. Sizlerde sustukca bu döngü devam eder

Babasından korkuyor, laf diyemiyor . Cevap veremiyor.
Sizi savunamiyor .

İş fındık toplamaya gelince neden korkmuyor peki ?
Bir anda kendisine cesaret mi geliyor ?

Ne demek kendisi yok gece 11lerde eve geliyor ..

Kayınpederi boşver, koca da iş yok .
Peeeeh !!!!

Eşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorum
Kendi niye toplamıyormuş? Sizi köle gibi kullanmışlar farkında mısınız?
Roma dönemindeki kölelerin bile çok daha fazla hakları varmış. Çalışma saatleri sizden daha kısa ve beslenmeleri daha iyiymiş hiç değilse.
Ben olsam bir yaz daha gidip bedava kölelik yapacağıma, bu adamı boşardım. Ya gitmemenize ses çıkarmayacak ya da boşayın bu adamı.

Esin senin aileni gormek istemiyor vay be kendisi agzi bozuk babasina isci gibi calistiriyor karisini ama. Bende rizeliyim cay findik islerini iyi biliriz biz yillardir cay toplamayiz findik caydan da zor hep isci alinir 20 ton findik iscisiz toplanirmi ya kafayi yemisler esin senin ailene tavir koyacahina kendi ailesine koysun ayrica sen gitmek zorunda degilsin evinde yada annende dur esin gitsin ameleleik yapsin seneye durusum belli deme simdi tavrini koydun koydun yoksa bidaha koyamazsin bunu bil. Karadeniz insani sert olur sen nerelisin bilmiyorum ama gelin gelmedi etmedi bunlar zor o aile icinde ya bosanmayida goze alip tavrini koyacaksin yada cekiceksin ama cekme sakin hicbirini yapmak zorunda degilsin bir kere cay toplamisligim yoktur yeni gelini ve hamile kadini calistiran ailenin cehalet seviyesini cok iyi tahmin edebiliyoru asla cekilmez

Çok gençsin .Okul bitmeden mesleğini eline almadan evlenmekle en büyük hatayı yapmışsın.Artık bundan sonra dik dur.Dik dururken eltinin de kadın olarak haklarını koru.Ailenin üniversiteyi bu işi yapmak için okutmadığını bu sene ilk sene tecrübesizlik nedeni ile yaptığını bundan sonra asla yapmayacağını kararlı bir şekilde söyle.Bu fındık toplama her neyse işini biliyordun derse de,evet biliyordum da üniversite mezunu meslek sahibi gelinlerini ve ayrıca hamile gelini saatlerce işçi gibi çalıştıracağınızı bilmiyordum.Bu öncelikle çok ayıp bize diyeceksin.Baban bu iş için bizi değil işçi tutup onları çalıştıracak bundan sonra.İstersen şimdiden söyle yoksa ben telefon açıp anne ve babana söyleyeceğim, seneye ona göre hazır olsunlar diye.Ben şahsen bu sene bile nasıl yaptın hala inanamıyorum.Onlarda ne utanmaz aileymiş biri hamile diğeri yeni evli üniversite mezunu iki genç insanı (20 ton fındık )işçi gibi orada çalıştırmışlar.Eşin de (bu nasıl mühendis kafası ise çok kızdım inanın) anladığım tek fındık toplamadan kahvede gününü gün etmiş.Baktın olmuyor ailene anlat her şeyi.
Ayrıca bunu bilerek evlendim ne demek nasıl bir cümle bu.Bunu anlamış değilim.Okumuş etmiş bir gençsin.Tamam biliyordun işçisi olduğunu mu kabul ettin baştan.Bu ne demek

Aklım almıyor bu muameleyi gördüğünüz gibi nasıl dönmüyorsunuz evinize?

Eşiniz geç saatlere kadar dışarıda kalabiliyormus üstlelik. Sizi kendi birarada durmak istemediği babası ve ailesiyle iş yapmaniz için bırakıyor. Koca değil hiç birşey olmaz ondan.

Aileniz haklı, kendi kızımı görsem öyle deliririm herhalde. Aklınızı başınıza toplayın, boşanma pahasına bir daha gitmeyin iş için oraya.

Bu durumlarda evde birinin kalp yemek temizlik işlerine bakması lazım aslında

Bu tarz konularda en çok anne babaya içim acıyor. Odasını topla diyince bile söyleniyor benim kızım, evlenirde milletin fındığının peşine düşerse kalbime inerdi herhalde.

Siz de bir daha gitmeyin. Eşiniz keyif yapsınz, siz amelelik. Ohhh keyfe bak gündüz işte gece alemde.

Kızın ailesi çok hakli. Kizlari 1 ayda zayiflayip gelmis tabii ki de bu saçma durumu konuşacaklar

Konu sahibi size inanamıyorum. bu nedir ya? Sizin aileniz laf söyleyince (ki haklilar) triplenip kiziyor ama kendi ailesine 1 ay köle etmiş sizi bunun farkinda mısınız?

Bir ay eşiniz için sabretmeye degmezmi değer bence. Sabredin bir ay çok çabuk geçer hayatta hiç bisi dört dörtlük olmaz

Ya toplamayın haahha başınızda kırbaçla mı bekliyorlar. Gitmeyin. Ya da gidin hiç toplamadan acıktım susadım nazlanın. İşe yaramazsanız bir daha çağırmazlar

Bi an önce çalışmaya kendi hayatına odaklnamaya bak bence yoksa çok zorlanırsın daha önce bilmediğin bi hayatı yaşamaya ve adapte olmaya

Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
Iyyyy

Fındığı bilerek evlendin ne demek ya. Bilmeyen insan zorluğunu nasil anlasın. Eşinize Resti çekin boşanmayı bile konuşun önüne geçin derin. Ömür boyu böyle yasayamazsiniz. Birdaha gitmeyin

Eşim 1 ay sabret dedi yaparım dedim ama aile bana çok farklı bir aile bu yazı atlattık ama seneye duruşum belli olucak.
Eşin babasına yardım edebilir, gitsin fındık mı toplayacak ne halt edecekse etsin. Sen de gider ailenle kalırsın. Onun evlat olarak vazifesi olabilir ama senin görevin değil. Nasıl çözülür bilmiyorum ama sert durman gerek. Yaşın küçük 5 sene falan çocuk yaona bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…