Yeni evliyim...İçimde Öyle Büyük Bir Bebek İsteği Var ki...

• Konu Sahibi Konu Sahibi MyHoS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Belki annen çalışmayı bırakır sen doğum yapınca. Sen de maddi olarak ona biraz destek olursun.

annemin işini bırakması olanaksız 17 yıldır aynı firmada çalışıyor ve emeklilik bekliyor bunu ondan isteyemem 3 yıl sonra prim gün sayısı dolacak 2019 da yaştan dolayı emekli olacak (ssk geç başladığı için)

Kesinnikle erken, evliliginiz oturmamis bile daha..

Evlilikler cok basitlesmis artik,kimse birbirine tahammul edemez hale gelmis..bence evlenenler en az 2-3 yil cocuk yapmamali...her ihtimale karsi..

bunu biliyorum konumu açarken içinde de yazdım zaten daha yeni evliyim çok erken diye...benim esas edinmek istediğim fikir şu;

bu bebek isteği dönem dönem hormonlar sebebi ile oluşan bir hismi?? geçicimi?? kafamdan atmak için ne yapmam gerekiyor??? çünkü haddinden fazla kuvvetli kendimi hep bebek topiclerinde bulur oldum

ben 3.5yıllık evliyim,ilk yıl okuduğum için kesinlkil istemedim
sonra da işte ondan ertele bundan ertele,arka arkaya geldi hepsi
şimdi de 10aydır çok istiyoruz ama bu kez de o gelmiyor
bazılarına bakyorum ki kimlerin durumu kötü,durumu bırak evliliği bile kötü,evliliği de geçelim yani karı-koca anlaşma alt seviyede ama yinede ertelemiyorlar
erteleyipte,tamam artık gelsin dendiği zamanda yok yumurtlama zamanları,yok yine olmadı bu ay demeler
stresler,çok ta hesap yapmamak lazım yani,yinede erteleme yapmak istiyorsanız uzun zaman
önce dr a gidip tahlil yaptırın derim,hakkınızda hayırlısı inş...

ben farklı birşeyden bahsedicem mesela 4.5 senelik evliyim borcum bebeğe engel değildi ufak tefekti ama vermedi mevlam çok istiyordum hemde çok sonra birgün verdi işte hamileyim şimdi ama geçen 4.5 sene aklıma bile gelmiyor yeni evli gibiyim hala bence beklemelisin bastır içindeki isteği öyle çabuk geçiyorki anlamıyorsun bile..allah gönlüne göre versin.

cnm krediniz bitsin öyle yaparsınız bebek, bu arada kendinize vakit ayırırsınız, hem bebek biraz sasabiliyor evlilikleri, hem bebek hem maddi konularla gerilmemiş olursunuz, o zamana kadar annende emekli oluyormuş, işten de çıkmak zorunda kalmazsın, daha iyi olur

canım güzel yorumun için çok tşk ederim...sende de bebek isteği oluyormuş ara ara bunu duymam beni az da olsa rahatlattı demek ki geçici bir durum ben ilk kez yaşadığım için tuhaf hissettim kendimi...iş hayatından kopmayı zaten düşünmüyorum...sonuçta okudum okadar mesleğim var 3 yaşına gelene kadar ben bakmayı düşünüyorum sonra kreşe vermek isterim hem sosyal gelişimi açısından hemde iş hayatıma döneceğim için...o konuda endişem yok ama şu an için bebek yapmam imkansız kabullendim bunu allah seninde gönlüne göre versin inşallah

Canım mantıken şuan bebeğinin olması yanlış...
Bir maaş zaten direkt krediye gidiyormuş...
Sen çalışmayı bıraksan neyle geçineceksiniz?

evet canım aynen öyle o yüzden kredi bitene kadar erteledim bu fikri duygularımı da bastırmaya çalışıyorum...geçen cumartesi çok sevdiğim bi arkadaşım geldi oğlu var 8 aylık bi öpüştük koklaştık sarıldık sanki bendeki duyguları da aldı biraz...rahatladım

işte bende bundan korkuyorum...aslında şimdiden bir doktora gidip görünsem çok iyi olacak tşk ederim canım allahım da senin gönlüne göre versin kucağını boş bırakmasın dilerim

saol canım Allahım seni de meleğinle sağ salim kavuştursun inşallah

ben de eylül 2010 da evlendim. şu an tek maaşla geçinioruz.ama 5.5 aylık hamileyim:) ve çok mutluyum. ilk önceleri ben de tedirginlikler yaşadım maddi sıkıntılar yaşarmıyız die ama her çocuğun rızkını ALlah verior. ben de 25 yaşındaym ve 2 çocuk düşündüğüm için daha fazla beklemek istemedim açıkçası. ev araba meslek kariyer derken yaşımız geçior ve hamile olunca anladım ki geç yaşlarda hamile kalmak insanı hakikaten zorlar. ve bir de şu var insan belli yaşlardan sonra çocuk isteğinden soğuor. benim tanıdıklarım var bir sürü düzenlerini oturttuktan sonra artık o sorumluluğu almak ya da hayatlarını değiştirmek istemiorlar.ya da dediğim gibi yaşlarından dolayı hamilelikte zorluklar yaşıorlar. en ii kararı sen vereceksin ama eşine bu konuda istekli olduğunu söyleyebilirsin. belki beraber konuşup bi çözüm bulabilirsiniz. çocuk isteğini saklama mantıklı ol filan die de düşünme bence. kadın olmamızın en güsel durumlarından biri bu.. hayırlsı olsun diorum

Bende temmuzda evlendim benimde vardı içimde çocuk isteği eşime söyledim daha erken bende istiyorum ama borçlarımız bitmedi seninle dopru düzgün tatile bile çıkmadık falan dedi seninle baş başa çok zaman geçirmek istiyorum dedi önce çok dikkate almadım bu söylediklerini çünkü çok istiyodum ama biraz düşününce hak verdim kesinlikle haklı yani eşim. Daha çok erken 23 yaşındayım bende çalışıorum 25 26 gibi düşünüyorum ama Allah nasip ederse. Seninde bu isteğin zamanla geçer gibi geliyor yeni evlenende oluyo böyle düşünceler sanırım :) Herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun..

keşke istenildiği zaman bebiş olsa ne var sanki ((( bizde evlendik çok borç var dedik sonra beklemediğimiz anda mrb der gibi oldu ve gitti bebişim. neyse hayırlısı dedik araba aldık sonra ev. ama şimdi çırpınıyoruz bebişimiz olsun diye üst üste sorunlar yaşadık. bence istediğinizi eşinizle paylaşın. bizimde birimizin maaşı krediye diğeride yarısı taksitler yarıda geçim ama bunun içinde doktor parasıda var maalesef. çok geciktirmeyin yaş gittikçede sorunlar artıyor.

istiyorsan yap,allah onun nasibini verir.yaşında müsait zaten.6 aylık olduktan sonrA bakıcıya verip çalışırsın.

ya her açıdan hemen çocuk yapmak mantıklı gorunmuyor.. biraz rahatına bak derim ben de. ama çok çok istiyorsan 4 sene degil, bir iki sene sonra dusunebilirsin. çunku o zaman gelırlerınız artacak ve mevcut krediniz daha kucuk kalıcak. ayrıca hep bırseylerı bekleye bekleye gecıyor hayat sınır oluyorum. butun sartların uygun olmasını bekleseydı herkes ne evlenebılırdı ne çocuk yapabılırdı :))
allah gonlune gore versın de oyle 4 yıl falan bekleme derım arkadasım, bak bu zamanda herkes kenarından kosesınden ugrasıyor azıcık ne olacagı bellı olmaz. Allah gonlunuze gore versin....

Kesinlikle hemen cocuk yapmak hic mantikli degil,sonra geliyorlar buraya bosaniyorum,bilmem cocugum ne olcak, babasizmii buyucek oyle dert yanarlar....azcik sabir.insanlar birbirini tanimali sanki cocuk yapmak icin evleniliyor gibi hemen cocuk neden dusuncelerde olur anlamam.....

Hayatın zorlukları.
Hayata mecbur olmak ne kadar zor.
İnsanın en doğal hakkı olan minicik bir bebek
yaşam mücadelesi denen şey yüzünden ertelenmek zorunda kalıyor.
Annelik yüce bir meslek.
Henüz anne değilsiniz ama öyle bir güç vardır ki sizde şimdi anlatılmaz.
Bazı şeyleri yarıladıktan sonra herşeyi yoluna koyacağınıza ben inanıyorum.
Çünkü kadın olmak üstelik anne mertebesi
size öyle bir güç verecektir ki siz bile şaşacaksınız hamile kaldığınızda:)
Eğer bebeğinize bakacak gücünüz varsa siz çalışırsınız anneniz işten çıkar eğer isterse
Hem bebeğinize bakar hem borçlarınızı ödersiniz.
Uzaktan söylemesi kolay ama ne biliyim bir kadının anne olma isteyine destek vermek istedim sadece.

öncelikle allahım miniğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım...yaş ilerledikçe çocuk sorumluluğu almak istemeyen tanıdıklarım var demişsin buna bende çok şahit oldum...umarım bende aynı şeyleri hissetmem ilerleyen zamanlarda...eşim dünden hazır bebeğe ben engelliyorum...

tşk ederim hepimiz için hayırlısı neyse o olsun...

off bende bundan korkuyorum işte tez zamanda bebeişinize kavuşursunuz umarım

istiyorsan yap,allah onun nasibini verir.yaşında müsait zaten.6 aylık olduktan sonrA bakıcıya verip çalışırsın.

bu durumda olan arkadaşlarım var kıt kanaat geçiniyorlar üstelik bizim gibi büyük borçları olmadığı halde göz göre göre buna cesaret edemiyorum

tşk ederim canım hayırlısı artık

çocuk fikri bana da çok uzaktı bundan 2-3 ay öncesine kadar...bu yazdıklarımdan çocuk için evlendiğim fikrini mi çıkardınız yani...dikkat ettiyseniz bende kendime hislerime şaşırıyorum şu anda ve bastırmaya çalışıyorum öyle olsa yapardım bi çocuk ilersini düşünmezdim...ayrıca biz eşimle ilkokul sıralarından beri tanışıyoruz...11 yıl okul arkadaşlığımız var 2 yıl flört 1 yıl nişanlılık bu süre bir erkeğin değişmeyeceği garantisini vermez evet ama ben eşimi çok iyi tanıyorum...

neler hissettiğimi çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim...kendimce bunun kararını verdim artık ve 2 yıl erteledim hislerimi...başka şeylerle mesgul olmaya calışıyorum arkadaşlarımın bebişlerini seviyorum...zaman çabuk geçiyor...rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...ilerde benimkini de inşallah...

offfffff ben de bunları okuyup deli oluyorum çünkü bende de tam tersi annelik duygularım sanki alınmış gibi üstelik 3 yı bitti 4.yıla girdik ve ben de hala tık yokk artık eşim de kabul etti sesini bile çıkarmıyo yaşım da 29 üstelik hiç ama hiç istekkk yokkkkkkkkkkkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…