Yeni gelinin kayınvalide ile yaşaması?

İşte zaten kesinlikle hayalimdeki evlilik evde 3.bi kişinin olduğu rahat rahat hareket edemediğim adam akıllı kavga bile edemediğim bi evlilik değil... seviyorum 4 senemi bir anda bu sebepten silebilir miyim bilmiyorum. Bir de anneme biraz bahsettim ama şunu söylemedim. “Ya eşim annemle yaşamayı kabul edecek ya da ben evlenmicem”bunu söylemedim.neden bu kadar taktın deyip duruyor.sizce bu dediği cümleyi de söylemeli miyim?

Kayinvalide adayinizin gerçekten katlanılamaz bir hayatı mi var,yoksa erkek arkadasiniz üvey babasına öfke besliyor bu yuzden mi annesini ayırmaya çalışıyor.
Öfke beslediğine eminim.cünkü üniden mezun olduktan sonra 3 ay annesi ve üvey baba ile kaldı ve sürekli tartışmalar yaşandı üstelik çağıran üvey babaydı. 7 yaşından sonra Şimdiye kadar yurtlarda ve dedesi ile amcaları ile fln büyümüş liseyi yurtta okumuş. Mezun olunca ilk kez uzun süreli annesi ile böyle kaldı. Adam ders calısıyo eve para getirmiyo diye sorun çıkardı ima etti bu da katlanamadı en sonunda terk etti evi şimdi dedesinin yanına geçti geri. En son olan olaylardan sonra öfkesi kesin kesin var. Ama annesinin hayatı katlanılmaz mı bilmiyorum işte bana diyo ki 20 yıldır katlanıyo bu herife artık katlanmasını istemiyorum ben flan filan...

Şimdi ayrılmazsan sonra boşanırsın.

evlenme ya da kvaliden boşanmasın.. durumu şöyle özetleyeyim, şu an mutfak berbat, yatakları bile toplamadım, işten izinliyim, çayımı aldım kk da takılıp Avrupa yakası izliyorum.. evde kvaliden olduğu an bu lüksü unut.. o ev toparlanmalı, yataklar yapılmalı, illa belirli saatte yemek hazırlamalısın.. iki gün kendisi toplasa oflamaya başlar, genelde birlikte yaşarken iş söz hakkına gelince akıllarına gelir ortak yaşam olduğu.. ev toplamak, yemek hazırlamak söz konusu olduğunda o ev "senin evin" olacak haberin olsun.. asla evlenme, ama bunu kabul etme..

Sakın sakın sakın ben o hatayı iyi niyetim merhametimden yaptım çok pişmanım yapma öyle bir hata benimkinin de babası yok kabul ettim artık ömür boyu nizle bastan kabul ettim diye ben istemiş oldum şimdi ah eşek kafam diye ortalıkta dolanıyorum

Bende 4sene flört ardından evlendim kv nasıl iyi nasıl tatlı nasıl temiz kalpli anlat anlat bitiremezdim. Ta ki evlenene kadar. Evlendikden sonra bambaşka vicdandan yoksun merhametsiz kıskanç bencil bir kadına dönüştü ama sadece bana.. benim dışımda herkese yine kanatsız melekti. Oğullarını mı kıskanıyorlar ne oluyor bilmiyorum ama evlendikden sonra kocanda kaynananda değişiyor. Hiç bişey aynı kalmıyor. Sen bile aynı kalmayacaksın yeri gelecek kendini tanıyamadığın olacak evlilikte. O yüzden aşkda sevgide iyi niyetde güzel şeyler ama duygular karakterler değişir. Aşk evliliğide yapacak olsan her ne karar alırsan al mantığınada bir sor sadece kalbine değil. Şu anda boşanmak üzere olan bir kadın olarak söylüyorum ki gösterdiğim tüm iyi niyet için pişmanım ve kendimi kullanılmış hissediyorum. Öve öve bitiremezlerdi beni eşim ve ailesi, ben desen öyle çok severdim onları. Zor bir dönem geçirdim ve öyle bir tekme yedim ki onlardan. Öyle bir canavar çıktı ki içlerinden anlattığım akrabalarım ve şahit olanlar bile inanamadı. Sen sen ol sakın kimseyi tanıyorum deme. Sev say orası ayrı ama kimse için yapmaz deme. Yada sevgilin ben olsam senin annene bakarım dediğinde koşulsuz inanma. Ufak da olsa bir acaba olsun içinde hep. Sonra benim gibi güvendiğim dağlara karlar yağdı diye dolanırsın ortalarda. Diyelim ki kabul ettin hersey güzel kaynana çok tatlı kocan çok şeker kimse değişmedi. Herşey iyi hoşda olsa insan yükü ağırdır kolay değil aynı evde yaşamak. Insan evladiyiz kandirmayalim birbirimizi kadın melekde çıksa illaki buluruz bir kusur. Eşinle aynı evde yaşamaya alışmak ayrı flört ayrı. Ilk zamanlar kahvaltı masasına bir güller dökmediğin kalırken 2.senede çayıda sen demlesen ölür müsün öküz diyorsun. Adam kahvaltıyı komple kendi hazırlasa heryeri kirletmissin ben ne anladım bu işten diye kızıyorsun bu sefer. Aşık olduğun adamla bunları yaşarken, hissederken kv ile neler yaşamazsın? Ben kendi adima diyorum ki keşke silip atsaydim o 4senemi. Şu anda olduğundan daha az üzülürdüm

Aman aman SAKIN! ven aynı ev değil aynı bahçede ayrı evlerde yaşıyorum kv ile intihar sebebi resmen evimin kapısını bi kilitlemeyi unutuvereyim kv içeri dalar hemen kapı vurma adeti yok benim evim ayrı güya aynı bahçede ne kadar ayrı denirse onda bile tahammül edilmiyor hiç bi özel hayatınız olmaz bu garanti daha saymakla anlatamayacağım bir sürü şey.. Ve siz kendiniz şimdi kabul ederseniz ilerde eşinizle sorun yaşarsınız itiraz yada şikayet hakkınız olmaz kabul ettin etmeseydin o zaman der haklı olarak. Ve o saatten sonra bir çözüm bulunamaz resmen size güvenerek boşanmış olacak.. Kısaca kabul edersen hayatının hatasını yapmış olursun.

Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.. işte tecrübe..

Gecmis 4 yil icin gelecek 40 yil heba edilir mi? Yazik degil mi hayatiniza, gencliginize, geleceginize....
Bakin ben 12 yillik evliyim, evime degil kayinvalidem annem bile gelip 1 hafta kalsa duzenim altust oluyor, istedigim yemegi yapamiyorum, istedigim gibi yan gelip yatamiyorum, esimle iletisimim kesiliyor, gitsinler diye gozlerine bakiyorum. Yeni evliyken hic katlanilmaz.
Annenize tabi ki soyleyin her seyi, hangi anne kızının boyle bir hayati secmesini ister ki?

bence yeni gelinken de 25 yıllık gelinleriyken de birlikte yaşamayı kabul etmeyin.

Yok bu sevgilimin aklı canım. Başka türlü nasıl olacak çünkü en büyük çocuğu o. Mesleğe en yakın o. Para ilk ondan gelecek eve ilk o oturabilecek. Bu durumda da hooop bize geliyor kv
İki çocuğu daha var dedin onlar nerede kalacak ..?
Hepsi aynı düğün öncesi anne modunda düğün sonrası içinden canavar çıkıyor, haaa birde oğullarına kendinlerini acındırarak parmaklarında oynatıyorlar olan sizin evliliğinize oluyor , kesinlikle aynı binada oturmayı bile kabul etmeyin kesinlikle .

Kesinlikle kabul etmediğini söyle bak nasıl vazgeçiyor aklın durur . Bunu söylüyorsa bilki annesinin elinin altında kukla ile evlenirsin olan senin hayatına olur .

Çok üzüldüm erkek arkadaşınızın yaşadıklarına .... ortalarda sürünmus çocuk,bu durumda kayinvalideniz oğlunun hayatını değil kendi hayatını kurtarmış.Hani deseydiniz ki kayınvalide adayim ömrünü oğluna adamış,merdiven silmiş,bir göz gecekonduda oğluna bakmış,gene de bugüne getirmiş.... inan o kadincagiza sahip çık derdim

Sakın böyle birşeyi kabul etme

O herife 20 yıl katlanmış 2 çocukları olmuş.Sizin erkek arkadaşınız orda burda yaşamış , annesi diğer adamdan olan çocuklara annelik yaparken sizin erkek arkadaşınıza kim annelik yapmış acaba? Eşi öldükten sonra koştur koştur evlenmeseymiş madem annesi de.Eşi ölen kadınlar 3 4 çocuğa birden bakıyor bir yandan da çalışıyor.Çocuğu bırakıp evlenmiş , şimdi de çekemiyorum boşanıcam bana bak oğlum evini aç vs vs.Bence şuçun büyüğü erkek arkadaşınızda.Belki de evlenmek istemiyor da işi yokuşa sürüyor bile olabilir.

Siz şimdi bunları düşünmeyi bırakıp KPSS çalışmaya ve derslerinize yoğunlaşın.Erkek arkadaşınıza da pek bel bağlamayın.

Kadındaki keyfe bak kendini garantiye almadan da yola çıkmıyor. Valla iyi düşün bu zamanda bunu başaran parmakla sayılır. 4 değil 30 yıllık da ilişkin olsa o eve girip imzayı attıktan sonra insan keşke kabul etmeseydim diyo akıllı ol

Şimdi sen de ona olan sevginden yanılıp vicdan yapıp kabul edersen asla kendi özeli olmayan,hiçbir zaman evin içinde kocasıyla cilveleşemeyen rahat rahat tartışıp kendi kendinize çözüm bulan bir süreç yaşayamayan bir hayat yaşayacaksın!Böyle Kayınvalıde ler çocuklarına duygu sömürüsü yapıp bir güzel oğlanlarını yönetiyorlar senin bakışın,kocana sıradan bir küskünlüğün bile olay olur‭ bence baştan kabul etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…