Yeni gelinin kayınvalide ile yaşaması?

Kesinlikle o bu konuda ısrar ediyorsa sen silebilirsin . Tecrübeyle söylüyorum biz kabul ettik de ne oldu kv yüzünden çıkan tartışmalar evlendikten sonra erkeklerin tam bi ama kuzusu olması. Herşeyin odanda sınırlı olması. Kv yüzünden rahat kavga bile edememek annesi yanında diye sana erkeklik taslaması mesela kv ye mesafe bile koyamazsin diyelim ki gıcık kaptın ve artık sevemiyorsun onu napcan kavga mi edecen her gün yada trip mi atacan atamazsın diyelim ki takmadın bu sefer eşinle aranbozulacak annemi niye takmıyorsun anneme niye saygı göstermiyorsun annemle niye konuşmuyorsun vs . Çünkü aynı evin içindesin esin bunlar için sana baskı uygulayacak huzursuz olacaksın. Farklievlerde olsaydın mesafe koyardın bir iki esin alışırdı kabullenmese bile kafan rahat olurdu ama aynı evde bunu yapamazsın huzurun kaçar . Sonra ya boşanırsın yada çekersin. Çünkü bilerek kendin kabul etmiş olacaksın . Ha birde şunu unutma o evde kv var sen hiç bir zaman o evi tam benimseyemeyeceksin ailen arkadaşların misafirler gun gelecek cagirmskta bile tereddüd edeceksin rahat olmayacak hicbir şey dusunsene kv ile kavga ettin annen size gelmek istedi . Gelme desen icinde kalir gel desen oylesine huzursuz bir ortamda olacak . Hep ikilem hep içind e kalkışmışlar. Ha birde orası kv nin de evi ya onun kendi düzenini yerlestirmeye çalışacak gelenleri gidenleri . Bazen çatkapı misafir hiç-bir zaman rahat edemeyeceksin. Yukarıda bi arkadaş insan eti ağırdır demişti aynen öyle taşıması çok zor . Bazen kendi kendine bile yük olabiliyorsun kaldı ki bir başka insan . Bizden söylemesi gerisi sana kalmış. Bir iki yıl sonra buraya gelip evliliğin ve kv ile ilgili konular açmanı istemeyiz . Tecrübeyle sabittir anlayacağın.

Yazdim yazdim sildim. Neyin ne oldugunu bence sen de gayet iyi biliyorsun konu sahibi...
Arkadasim da senin gibi, 4 yilimi verdim diyip duruyor. 40 yilinizi daha kaynananin evde misafirlerine, disarda para kazanarak konforuna harcayin o zaman.

Niye tecrube diyip gecemiyoruz?
Anlamiyorum.
4 yil seni oyalayip yumurta kapiya dayaninca ya annemle oturacagiz ya da herkes kendi yoluna diyen adamlari terk edemiyorsunuz ya gercekten sasiyorum. Madem oyle ilk seninle tanistiginda anam anam diye soyleseymis de 4 yil seni oyalamasaymis. Buna kizmak gerek asil

Hayatının zehir olmasını istemiyorsan boyle birseyi aklından bile gecirme derim. Benim ki ler başka sehirde olmalarına ragmen yılda bi 10 gun gidiyoruz ona bile zor katlanıyorum ki bi kötülüklerini gormedim ıyi ınsanlar ona ragmen insan hiç rahat edemiyor kı sen omur boyu ne yenı evlendiğini bileceksin ne kocanla basbasa vakıt gecireceksın evde bir çift goz sureklı seni izleyecek dunya iyisi bir kadın bile olsa bana korkunç geliyor

aynen bu sene 10 gun memleketlerine gittim de donuste bir 10 gunde zor kendime geldim...

Bir laf var ya evliligi pekmez sandim yerim yerim bitmez sandim. Evliligi cok farkli goruyor bekar gencler. Halbuki kendi anne babalarinin iliskisine, akrabalik iliskilerine baksalar ondan bile ders alinir.

bu arada evlenmeden önce senin tarafını tutmasına falan prim verme. evlenine hepsi değişir kedi köpek gibi olanlar birleşip sana karşı tavır alır bu hiçççççç değişmez bu gözler hep aynı şeyleri gördü.

Bir laf var ya evliligi pekmez sandim yerim yerim bitmez sandim. Evliligi cok farkli goruyor bekar gencler. Halbuki kendi anne babalarinin iliskisine, akrabalik iliskilerine baksalar ondan bile ders alinir.

cok güzelmiş o söz gercekten oyle bide annesi bakmamış sevgilisine kendı kendıne buyumus annesini ayrı bi yerde de tutuyor olabilir o yuzden bence daha da sıkıntı bi durum bence ilerisi için tabulaştırmış da olabılır annesini hiç gün yüzü de göremeyebilir konu sahibi

Yok bu sevgilimin aklı canım. Başka türlü nasıl olacak çünkü en büyük çocuğu o. Mesleğe en yakın o. Para ilk ondan gelecek eve ilk o oturabilecek. Bu durumda da hooop bize geliyor kv
Tabiki kabul etmeyin,eğer boşanırsa tek kayınvalide gelmez,diğer kardeşlerde gelir,illa boşanırsa ayrı küçük bir ev tutsun kirasını ödesin eşin eşinden de nafaka alsın geçinir gider.

çok doğru aynen öyle oluyor

sırf konuna yorum yapmak için girdim.5 ay beraber oturfuk 1,5 yıldır da altlı üstlüyüz vallahi ömrüm çürüdü gece rüyama girse kv sinirden sabaha kadar uyumuyorum

Şöyle bi detay var. Sevgilimin kendinden bir de büyük abisi varmış. Hem bedensel hem zihinsel Engelli. Bu kadın 2 çocukla kalınca bu adamla tanıştırıyolar.adam da yetimmiş aslında. Yetim babası olmak istiyorum diye evleniyor sevabına sözde. Sonra kadın 3.ye hamile kalıyor Yani yeni eşinden ilk çocuğuna. Sonrasında adam kısa süreli bir kavgadan dolayı bikaç ay hapse giriyor.dede olaya el koyuyor zaten hamilesin 2 çocukla olmaz işte Mehmet’i biz alalım.sonra çocuk yurtlara gidiyor haftasonlarını anneye dedeye gidiyor sonrası lise sonrası üniversite.sonrası durum bu.

Şimdi ayrılmazsan sonra boşanırsın.

Aynen arkadaslara katiliyorum ya evlenmeyiz yada annem bizimle yasar diyen adamla evlenmeyi birak merhabayi bile kes. O ne öyle. Anasina hizmetci mi ariyor? Birak giden 4 sene olsun. Bununla evlenirsen ömrün gidecek.

hıı anası mehmetten vazgeçmiş mehmet anasından vazgeçemiyor..
cidden bu işgüzarlığının sebebi ne mehmetin?

oooo erkeklere güvenme sakın

Peki sana birşey soracam okudugun bunca yorumdan sonra ne düşünüyorsun

Allah yardim etsin evlatla sinamasin kimseyi de. Hem kv hemde bi engelli kayin olacak o zaman sizin evde. Iki de kardes. Peki kv vefat edince abiye kim bakacak?

Yani bende kıyamıyorum ona.Yaşadığı şeyleri biliyorum. Aşağıda bir ayrıntı daha verdim.Aslında kv durumu da çok iyi değildi Yani o da mecburdu böyle olmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…