- 1 Aralık 2016
- 357
- 160
- 23
Kesinlikle o bu konuda ısrar ediyorsa sen silebilirsin . Tecrübeyle söylüyorum biz kabul ettik de ne oldu kv yüzünden çıkan tartışmalar evlendikten sonra erkeklerin tam bi ama kuzusu olması. Herşeyin odanda sınırlı olması. Kv yüzünden rahat kavga bile edememek annesi yanında diye sana erkeklik taslaması mesela kv ye mesafe bile koyamazsin diyelim ki gıcık kaptın ve artık sevemiyorsun onu napcan kavga mi edecen her gün yada trip mi atacan atamazsın diyelim ki takmadın bu sefer eşinle aranbozulacak annemi niye takmıyorsun anneme niye saygı göstermiyorsun annemle niye konuşmuyorsun vs . Çünkü aynı evin içindesin esin bunlar için sana baskı uygulayacak huzursuz olacaksın. Farklievlerde olsaydın mesafe koyardın bir iki esin alışırdı kabullenmese bile kafan rahat olurdu ama aynı evde bunu yapamazsın huzurun kaçar . Sonra ya boşanırsın yada çekersin. Çünkü bilerek kendin kabul etmiş olacaksın . Ha birde şunu unutma o evde kv var sen hiç bir zaman o evi tam benimseyemeyeceksin ailen arkadaşların misafirler gun gelecek cagirmskta bile tereddüd edeceksin rahat olmayacak hicbir şey dusunsene kv ile kavga ettin annen size gelmek istedi . Gelme desen icinde kalir gel desen oylesine huzursuz bir ortamda olacak . Hep ikilem hep içind e kalkışmışlar. Ha birde orası kv nin de evi ya onun kendi düzenini yerlestirmeye çalışacak gelenleri gidenleri . Bazen çatkapı misafir hiç-bir zaman rahat edemeyeceksin. Yukarıda bi arkadaş insan eti ağırdır demişti aynen öyle taşıması çok zor . Bazen kendi kendine bile yük olabiliyorsun kaldı ki bir başka insan . Bizden söylemesi gerisi sana kalmış. Bir iki yıl sonra buraya gelip evliliğin ve kv ile ilgili konular açmanı istemeyiz . Tecrübeyle sabittir anlayacağın.İşte zaten kesinlikle hayalimdeki evlilik evde 3.bi kişinin olduğu rahat rahat hareket edemediğim adam akıllı kavga bile edemediğim bi evlilik değil... seviyorum 4 senemi bir anda bu sebepten silebilir miyim bilmiyorum. Bir de anneme biraz bahsettim ama şunu söylemedim. “Ya eşim annemle yaşamayı kabul edecek ya da ben evlenmicem”bunu söylemedim.neden bu kadar taktın deyip duruyor.sizce bu dediği cümleyi de söylemeli miyim?
aynen bu sene 10 gun memleketlerine gittim de donuste bir 10 gunde zor kendime geldim...Hayatının zehir olmasını istemiyorsan boyle birseyi aklından bile gecirme derim. Benim ki ler başka sehirde olmalarına ragmen yılda bi 10 gun gidiyoruz ona bile zor katlanıyorum ki bi kötülüklerini gormedim ıyi ınsanlar ona ragmen insan hiç rahat edemiyor kı sen omur boyu ne yenı evlendiğini bileceksin ne kocanla basbasa vakıt gecireceksın evde bir çift goz sureklı seni izleyecek dunya iyisi bir kadın bile olsa bana korkunç geliyor
Bir laf var ya evliligi pekmez sandim yerim yerim bitmez sandim. Evliligi cok farkli goruyor bekar gencler. Halbuki kendi anne babalarinin iliskisine, akrabalik iliskilerine baksalar ondan bile ders alinir.
Tabiki kabul etmeyin,eğer boşanırsa tek kayınvalide gelmez,diğer kardeşlerde gelir,illa boşanırsa ayrı küçük bir ev tutsun kirasını ödesin eşin eşinden de nafaka alsın geçinir gider.Yok bu sevgilimin aklı canım. Başka türlü nasıl olacak çünkü en büyük çocuğu o. Mesleğe en yakın o. Para ilk ondan gelecek eve ilk o oturabilecek. Bu durumda da hooop bize geliyor kv
çok doğru aynen öyle oluyorbu arada evlenmeden önce senin tarafını tutmasına falan prim verme. evlenine hepsi değişir kedi köpek gibi olanlar birleşip sana karşı tavır alır bu hiçççççç değişmez bu gözler hep aynı şeyleri gördü.
sırf konuna yorum yapmak için girdim.5 ay beraber oturfuk 1,5 yıldır da altlı üstlüyüz vallahi ömrüm çürüdü gece rüyama girse kv sinirden sabaha kadar uyumuyorumHerkese merhaba. Biraz uzun olabilir okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Benim 4 yıllık bir ilişkim var. Ciddi düşünüyoruz şuan ikimizde sınavlara hazırlanma aşamasındayız.Erkek arkadaşımın babası annesi ona hamileyken vefat etmiş ve annesi hemen ikinci evliliğini yapmış ikinci eşinden de 2 çocuğu var.Onların da yaşları baya büyük biri 20 biri 18 yaşında. Şimdi sorun şu ki ekonomik özgürlüğü olmayan,hayatını sıkıntılar içinde geçirmiş bir kadın kendisi ve erkek arkadaşım boşanmalarını istiyor.Annesinin de boşanmayı tercih ettiğini söylüyor fakat bunun icin bi garantisi olmalıymış. Bu garanti de 1-sevgilimin işi 2-evi
Yani birlikte yaşamamız. Eğer bunu kabul edersem boşan diyecek annesine o da boşanacak resmen bunu duyurdu bana.Siz olsanız ne yapardınız. Kafam çok karışık. Ona uygun bir dille anlatmaya çalıştım bazı şeyleri ama... bilmiyorum işte.. bizim iş güç sahibi olmamız tam anlamıyla herşeyin oturması max 2-3 yılı bulursa 25 yaşımda yeni gelin kayınvalidem ile bir hayata merhaba mı diyeceğim yani...
ben kabul etmeyin demedim mesela, direk bu adamla evlenmeyin dedim, asla evlenmeyin.
bunu teklif edebilen adamla evlenmeyin.
adam kendine hayat arkadaşı değil annesine bakıcı arıyor.
eğer siz de kendinize eş değil, bakacak yaşlı kadın arıyorsanız evlenin.
bonus olarak arada gizli saklı, sessiz sevişme şansınız olur.
başka da bir şey olmaz.
akşam yemek hazırla, çay çekirdek kaynanayla tv izle, bu mu hayattan beklentiniz?
hiç eşinizle başbaşa film izlemek, yemek yemek, özgürce sevişmek,
eve ailenizi, arkadaşlarınızı çağırıp dedikodu yapmak, sohbet etmek istemeyecek misiniz?
Sana bu teklifle gelen adamla evlenirsen ayrı evde olsan bile aynı sorunları yaşayacaksın. Bu kafayı yaşayan erkekle ömrünü heba etme. Daha gençsin.
Bak ne güzel daha evlilik yoluna girmeden sana sinyalleri çakmış gör diye.
Şimdi ayrılmazsan sonra boşanırsın.
Şöyle bi detay var. Sevgilimin kendinden bir de büyük abisi varmış. Hem bedensel hem zihinsel Engelli. Bu kadın 2 çocukla kalınca bu adamla tanıştırıyolar.adam da yetimmiş aslında. Yetim babası olmak istiyorum diye evleniyor sevabına sözde. Sonra kadın 3.ye hamile kalıyor Yani yeni eşinden ilk çocuğuna. Sonrasında adam kısa süreli bir kavgadan dolayı bikaç ay hapse giriyor.dede olaya el koyuyor zaten hamilesin 2 çocukla olmaz işte Mehmet’i biz alalım.sonra çocuk yurtlara gidiyor haftasonlarını anneye dedeye gidiyor sonrası lise sonrası üniversite.sonrası durum bu.
oooo erkeklere güvenme sakınZaten dedi ki ben boşan desem boşanır ama benim boşan diyebilmem için; ya benim eşimin annemin bizimle yaşamayı kabul etmesi lazım ya da benim evlenmemem lazım dedi.
Ben şok.... başka seçenek sunmadı resmen.ama benden de vazgeçemez biliyorum Yani öyle zannediyorum,bilmiyorum kafam çok karışık
Peki sana birşey soracam okudugun bunca yorumdan sonra ne düşünüyorsunŞöyle bi detay var. Sevgilimin kendinden bir de büyük abisi varmış. Hem bedensel hem zihinsel Engelli. Bu kadın 2 çocukla kalınca bu adamla tanıştırıyolar.adam da yetimmiş aslında. Yetim babası olmak istiyorum diye evleniyor sevabına sözde. Sonra kadın 3.ye hamile kalıyor Yani yeni eşinden ilk çocuğuna. Sonrasında adam kısa süreli bir kavgadan dolayı bikaç ay hapse giriyor.dede olaya el koyuyor zaten hamilesin 2 çocukla olmaz işte Mehmet’i biz alalım.sonra çocuk yurtlara gidiyor haftasonlarını anneye dedeye gidiyor sonrası lise sonrası üniversite.sonrası durum bu.
Şöyle bi detay var. Sevgilimin kendinden bir de büyük abisi varmış. Hem bedensel hem zihinsel Engelli. Bu kadın 2 çocukla kalınca bu adamla tanıştırıyolar.adam da yetimmiş aslında. Yetim babası olmak istiyorum diye evleniyor sevabına sözde. Sonra kadın 3.ye hamile kalıyor Yani yeni eşinden ilk çocuğuna. Sonrasında adam kısa süreli bir kavgadan dolayı bikaç ay hapse giriyor.dede olaya el koyuyor zaten hamilesin 2 çocukla olmaz işte Mehmet’i biz alalım.sonra çocuk yurtlara gidiyor haftasonlarını anneye dedeye gidiyor sonrası lise sonrası üniversite.sonrası durum bu.
Yani bende kıyamıyorum ona.Yaşadığı şeyleri biliyorum. Aşağıda bir ayrıntı daha verdim.Aslında kv durumu da çok iyi değildi Yani o da mecburdu böyle olmasınaÇok üzüldüm erkek arkadaşınızın yaşadıklarına .... ortalarda sürünmus çocuk,bu durumda kayinvalideniz oğlunun hayatını değil kendi hayatını kurtarmış.Hani deseydiniz ki kayınvalide adayim ömrünü oğluna adamış,merdiven silmiş,bir göz gecekonduda oğluna bakmış,gene de bugüne getirmiş.... inan o kadincagiza sahip çık derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?