Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım hiç geçiremezsen bile 3 aya kalmadan kendiliğinden geçiyor canım inşallah,,
sabır yaaaaa........

canım inşallah yaa.. inan yarı ömrüm gitti.. çağlamın daha az ama damlam mahvoldu...

canım hiç biri işe yaramıyor dimi, geçici olarak rahatlaıyor o kadar.. meme emdikleri için genelde mamaçok az alıyorlar.. sanırım damlam da reflü var, ne yese kusuyor

burçinim bana da yap... ah can sıkıntısını özlediiiimmm...

ev işimi? yahu sanki 1 kamyon dayak yemiş gibi uyanıom e ev işi?? ne zaman geçecek bu yorgunluk Allah ım yardım et bize.. ki bir de benim annemler kalıyor yanımda ona rağmen iptalim.. marry kız hep aklıma gelionuz nasıl bakıonuz yalnız yaa, bizim yarından sonra 40 ımız çıkacak çok umutluyum, 40 tan sonra herşey düzeliomuş, doğrudur dimi, yaa lütfen doğru olsunn..

benim mobilyalar açk renk valla ne toz görünüo, ne kir..

canım ben de emziriyorum maşallah şimdilik ama içmediğim komposto kalmıyo, iğrenç still tea leri bile lıkır lıkır içiom mafoldumben aynen benim de damlam mama yemio

kızlar aklıma takılıo ya, damlam bazen her emdiğini kusuyo, hıkır hıkır yapıo, nefesi hızlanıo, sıkınıo sıkınıo şaarr kusuyo rahatlıo, dr. umuz kilo alımı ii önemli değil bu kusmalar dedi ama enim canımı çok sıkıo, tam gaz sıkıntısı geçio uykuya dalıo bi kusyo, hadii üst değiştirirken bi daha uyanıyo, yine aynı kabus...

ah kızlar kilo demeyin bana hamile iken hiç kilo almamıştım ne güzel 6 kilo alarak doğuma girdim ama hala 6 kilo üzerimde ben hiç kilo milo vermedim veremiyorumda o 6 kiloda göbekte kaldı ne olacak bilmiyorum hiç vaktimde yok spora falan tekim çünkü diyette yapamıyorum vay halime daha fazla almaktanda korkuyorum

aaaah ah benim Sarem gibi bir kusan çıktı desene,
Sarem çoook kustu,çoookk,
hala da öyle,
doktora ifade ettin mi,ne diyor?
Biz neler neler yaptırdık ne ilaçlar,filmler,röntgenler,iğneler,tahliller,,,,
yok yok hep aynı,
üstelik şuan küçük yediği çok fazla değil,kilosuna etki etmiyor fakat bir zaman sonra daha hızlı kilo alması gerektiğinde inşallah geri kalmazmafoldumben..

ya sorma,gittikçe aldım gittikçe aldımmmeyvahedigeldismile

Selam kızlar,
birazcık vakit buldum bıdıklardan yazdıklarınızdan faydalanayım dedim.
benim de 44 günlük ikiz oğluşlarım var, sanırım çok danışacak şeyim olacak size :)
mesela aranızda 3 saat aralıksız uyuyabilen var mı ? :)

slm kızlar yanı fırsat buldum benkıler yattı şimdilik açelyacgm armut ii aslında bagırsakları çalışltırıyo isal yapıyo benımkını biraz rahatlatıyo armut suyu benım oğlann bugun voıdıng vardı çok ağladı yavrum ya sonda taKIlırken şükür mesanede sorun yok 29 unda kısmetse sünnet olcak umut
devam sütü benımkılerde de azaldı umut zaten az içiyo umay gene daha ii şimdilik kib.bye

hoşgeldin aramıza 3 saat uyuduğumu hatırlamıyorum.5,5 aylık olmalarına rağmen geceleri halen mıkır mıkırlar gazdan.bide dişler gelecek sanırım.biri acayipp huysuz ya sürekli ağlamaya meyilli.çok masumlar ya onlara olmasın bana olsun diyosun.

kevser hymarry kusmalarınız inşallah geçer canlarım ya..

ya kızlar benim göğsümün ucunun biri kopacak gibi dibinden parçalanmaya başladı. dişimi sıka sıka emziriyodum acıya katlanmaya çalışıyodum yeterki yavrularım doysun diye ama bugün felaket oldu sanki bıçakla kesiliyor gibi. bi öneriniz varmı napsamki ? emzirmesem makinemde yok elimle sağsam bi kaç gün krem sürüp sütüm gidermiki .. oy oyyy

armut değilde elma gaz vede kabızlık yapar diye biliyorum ayrıca muzda kabız yapar gerçi sizin öyle bir sorununuz yok bildiğim kadarıyla fakat gazı elma yapıyor olabilir paylaşmak istedim

ahh sormacanımmm ya. ben doğumda aldığım 9 kiloyu fazlası ile vermiştim. 63 kilo hamile kalmıştım. doğumdan 1 hafta sonra 58 kiloydum. gel gelelim. yeki süt yapsın sen emikli kadınsın yemen lazım. aa bebekler sütünü alamıyor ama yemiyorsun ki hiç diyen kayınvalidem sussun diye bol bol yemek yemeler. ve bazı rahatsızlıklar sonucu zayıf düşünce annemin bana sürekli sevdiğim şeyleri yapıp yedirmesi derkeeennnn kocaman bir göbişim var artıııkkk..(
3 saat mii delikafadulden kıs dalgamı geçiyon. beinim canavarlar sabah 4 te uyuyor ıngır bıngır gün ışıldıyor vee tekrar koşturmaca başlıyor. ben doğumdan beri 1 saat bile uyumamışımdır koca gece3desenağlamasenağlama

pamuğumm kıyamam yaaa:gitmelumunekankayizsmile iki tavsiyem var biri lansinoh krem. sürdükten sonrada emz,irebiliyorsun. ikinciside ayva çekirdeği. ayva çekirdeğini bir kaba koy. içinede azcuk su ve biraz beklet. sonra o jel kıvamını alıyor onu göğsüne sür. buzdolabında bekletirsen daha iyi oluyor hem hemen bozulmuyor hem serin serin ferahlatıyor..

arkadaşlar şu ana kadar devam maması ile yoğurt mayaladım ama hep ayran kıvamında idi artık hazır sütle mayalasam diyorum sizler neşekilde yapıyorsunuz yoğurdu

arkadaşlar şu ana kadar devam maması ile yoğurt mayaladım ama hep ayran kıvamında idi artık hazır sütle mayalasam diyorum sizler neşekilde yapıyorsunuz yoğurdu

ben pastorize inek sütünden mayalıyorum.
mamayla yapılınca tadı bildiğimiz yoğurt gibi oluyormu.
denemedim hiç.

ben danina bebebisküvili yoğurt veriyorum diğer normal yoğurtları yemediler gerçi benimkiler artık büyüdü doktorda bişey demedi
ama arkadaşlarımın doktorları normal günlük sütle mayalattırmıştı

teşekkürler :)

ya 40 ı çıkınca biraz düzelir dediler ama hala saat başı kalkıyor bunlar, aç da değiller ama kucak istiyorlar hep, e tabi yeni doğunca ben de sezeryanlıyım, başlarda pek ilgilenemedim, herkesin kucağında gezdiler, şimdi de kucakta uyuyorlar ama yatağa koyunca mıkır mıkır dediğin gibi
uykusuzluktan çöktüm ben yahu, üstelik annem de var yanımda
azıcık gelen sütüm de gidecek diye korkuyorummm

hoşgeldiniz 10 ayda olmamıza rağmen geceleri uykumuzu alamıyoruz
hala mıkır kıkırlar.....
cnm benim stres yapam stres bitiriri sütünü
gece işine gelince 3 ayda daha rahat edeceksin
ve inan bana kucağa alışma işi bebekler kişileri ve olayları fark edince anlıyolar yani şuan sadece kucakta uyumaları annesinin karnındaki gibi bir his verdiğinden
kucağa alışmazlar cnm merak etme benim bebeklerim şuan biri kucağıana alsa ağlıyo brıak beni dercesine

ayyy yine gaz gaz gaz
uyan bebeciklerim yine uykularından uyandılar yataklarından aldım getirdim tv izliyoruz artık ya arkadaşlar sanırım midelerini üşüttü bu kızceler bugün hatta biraz kustu biri bugün kendim meyvada hazırlamadım hazırlardan yedirdim ama yine gazlandılar
mide üşütmesi için ne tavsiye edersiniz dişlerine bakıyorum hiç birşeyyok ayrıca gündüz hiç sorunumuz yok ne oluyorsa oluyor akşam yattıktan 1 saat sonra oluyor ağlıyarak uyanıyorlar alıyorum gag diye gaz

açelyacığım hiç yoğurt gibi olmuyor ayran gibi birşey oluyor aslında uzun süredir sütle yapmayı planlıyordum ama hep daha sağlıklı olur diye düşündüm bu devam sütü ile mayalamayı ama artık bugün start verdim inş. yerler

comebaby cnm geceleri bizdede oluyor ki devam maması sadece aksam gece içiyolar...
doktor bize 9 ayı bitirdiğimiz için geceleri gaz yapan oğluma inek sütü ver dedi....

drımcığımya ben hiç mamadan olabileceğini düşünmemiştim ama annem demişti ya acaba ondanmıdır birde diyorum bebelac 2 gece versemmi akşam uyumadan önce diyorum gecede tahıllı muhallebi veriyim diyorum birde bu yolu deniyeceğim birde annem fazla beslediğimi düşünüyor sürekli yediriyorsun ondan olur diyor ne yapacağımı şaşırdım herbir şeyden aksatmadan yesinler istiyorum budefada hakikaten üst üstte yediriyorum ne yapacağıma karar veremedim gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…