- 27 Mart 2008
- 1.710
- 106
- 163
birde doğumdan sonra bana dedilerki.. görümcem ve valide...küçücük çocuk doğurmuşsun.. 10 gün daha sıkamadın dişini........
dr um geldi dediki... hayatımdaki en zor yaptırdığım doğumlardan biriydi, eğer 1 hafta daha bekletseymişiz senide çocuklarınıda kaybederdik......
ben çok zor bi doğum geçirdim.
doğuma sabah 8 de girdim, kendime geldiğimde saat akşamın 6 sıydı.
doğumda plesenta previa olduğum ortaya çıkmış. doğuma girerken 13.7 olan hemoglobin doğumda 4e düşmüş. bi ara nabız ve tansiyon alamamışlar. çocuğun biri küvözde birisi odada ben yoğun bakımda. kendi ailem perişan......
bunlara rağmen bir gün gelip bana 1 saat yardım etmedi, 1 tas sıcak çorbasını 1 bardak sütünü görmedim..........
allaha havale artık başka bişiy yapamıyorum...............
aynen katılıyorum..ben hamileyken bir yardımcı ordusu kuruyorlardıda gözüm korktu bunlar benden çıkmayacak herhalde dedim. hepsi laf sözmüş..ben zaten böyle olacağını biliyordum.allah razı olsun uzun ömrü olsun canım annem her daim hazır askerim benim...hem beni hem kuzularımı öyle bir sarıp sarmalar ki..vede kendisinde eklem romatizması var, bilekler,el parmakları hep şiş, bel boyun fıtığı var,ama bir o kadarda kocaman yüreği. eşimde herşeyin farkında ama ne desin...diğerlerinden ve özelliklede diğer taraftan hiç bahsetmeyeyim..aynen Fatoşun ki gibi kızlarının çocuklarına bakmakla meşgul. saolsun arada gelir yardımda eder ama arada... ben onlardan birşey istemiyorumda boş boş atıp tutuyorlar ya ona kızıyorum..ay çok dolmuşum valla...
Canım anneni Allah başınızdan eksik etmesin..aynen katılıyorum..ben hamileyken bir yardımcı ordusu kuruyorlardıda gözüm korktu bunlar benden çıkmayacak herhalde dedim. hepsi laf sözmüş..ben zaten böyle olacağını biliyordum.allah razı olsun uzun ömrü olsun canım annem her daim hazır askerim benim...hem beni hem kuzularımı öyle bir sarıp sarmalar ki..vede kendisinde eklem romatizması var, bilekler,el parmakları hep şiş, bel boyun fıtığı var,ama bir o kadarda kocaman yüreği. eşimde herşeyin farkında ama ne desin...diğerlerinden ve özelliklede diğer taraftan hiç bahsetmeyeyim..aynen Fatoşun ki gibi kızlarının çocuklarına bakmakla meşgul. saolsun arada gelir yardımda eder ama arada... ben onlardan birşey istemiyorumda boş boş atıp tutuyorlar ya ona kızıyorum..ay çok dolmuşum valla...
annem bana sana oda verdiğime şükret demişti evdeyken..kendi odam için diyordu bunu..sanki otel odası kiraladım..kendi aileminde onlardan eksiği yoktu.. annem sadece 10 gün kaldı yanımda..
bana edeceği tek yardım bize gel bizde kal demek oldu. gittim herşeyimiz battı onlara..
bi daha asla gitmicem zaten......
ağlasamda sızlasamda ölsemde kederimden gitmicem...
bende aynen öyle sandım canım...
6 senenin ardından gelen ailenin ilk ikiz bebekleri kucaktan düşmeyecek diye hayal ederken şimdi kızlarım günlerinin yarısını kucağa alınmak için ağlamakla geçiriyorlar..
plasenta previa ölümcül bir durumdur.. o yatsın kalksın yüce rabbime şükretsin ki seni yavrularına bağışlamış...bide şu kiloya laf etmezler mi ayy argo olacak ama ağızlarının ortasına bir tane patlatasım geliyor..hep kıyaslarlar...bende derim ki ben 2400x2 toplamda 4800gr ve 44x2 den88 cm çocuk doğurdum. 35 haftada bu kadarını doğuran gelsin konuşalım...cahillik çok zor çokkk.
Canım anneni Allah başınızdan eksik etmesin..
annem bana sana oda verdiğime şükret demişti evdeyken..kendi odam için diyordu bunu..sanki otel odası kiraladım..
nefes bilir aynı günlerde aynı hastanede doğum yapmıştık..annem bir giderdi yanına telefonunu dahi almadan sigara molası için çıkardı 2-3 saat gelmezdi hastanede kaldığım dönemlerde...hele hastanede ilk kaldığım günler kolumda serum ,altımda sonda döke saça yemek yemeye çalışıyordum ve yanımda kimse yoktu..Neyse oldukça doluyum yani..şu an 4 ay oldu hiç görüşmüyoruz,telefonlaşmıyoruz...
evet canım. bide aksilik bu ya.. kan sulandırıcı iğne kullandığım için dahada berbat oldu. aslında dr hatasıda var. normalde usg de farkedilebilen bir durummuş. yoğun bakımdayken gözlerimi ara ara açıyodum dr hep yanımda bileğimi tutuyordu...... herşey üst üste mi gelir o gün kızılayda a rh kan bulunamamış.. dr yalvarmış hastane çalışanlarından bulmuş....... doğumdan sonra toparlanmamda çok zor oldu...... defalarca bayılıp hastaneye kaldırıldım.. ama hepsini naz kapris olarak algıladılar.
benim hayatım hep engebelerle dolu.. allahın sevdiği kulumuyum yoksa unuttuğumu bilmiyorum........
annem bana sana oda verdiğime şükret demişti evdeyken..kendi odam için diyordu bunu..sanki otel odası kiraladım..
nefes bilir aynı günlerde aynı hastanede doğum yapmıştık..annem bir giderdi yanına telefonunu dahi almadan sigara molası için çıkardı 2-3 saat gelmezdi hastanede kaldığım dönemlerde...hele hastanede ilk kaldığım günler kolumda serum ,altımda sonda döke saça yemek yemeye çalışıyordum ve yanımda kimse yoktu..Neyse oldukça doluyum yani..şu an 4 ay oldu hiç görüşmüyoruz,telefonlaşmıyoruz...
canım allah eşine sağlık rısk versin seninde benimde en büyük yardımcımız eşlerimiz .
hastanede farkettim annenle olan gerginligi ikince bebegin küveze giderken .malesef canım anneler bazen sanki onlar bizim çocuklarımız gibi davranıyor.ama sonuçta onlar annelerimiz ne kadar kıssazda küssezde birgün sarılıyoruz.
fatoş ,yıllar önce benim de anemi durumum vardı,hemoglobinim 4 de düşmüştü..bilirim çok zordur..yazın bile titriyordum,24 saatin 20 saatini uyumak istiyordum ve 3 metre yeri dinlene dinlene yürüyordum..asansörde bile çömelme ihtiyacı hissediyordum..kan verdiler ara ara öyle kendime geldim..yıllarca çektim bu soruunu..kutlu kutu kan iğneleri vs yedim..şimdi ara ara gnyo ferrasanol alıyorum..anemi sorunum ortadan kalktı..çok sorunlu bir rahmim var,çok ağır ve yoğun kanamalı geçiyordu adetlerim..
hastane kaldığım dönemlerde gece saat 1 olmuş,uyumak istiyorum,annem tv açtı.günlerdir dünyadan bihaberim dedi ...haber programı izlemek istiyormuş hanfendi..tartışa tartışa kapattırdım tv yi...kendimi onun yerine koyuyorum da benim çocuğum hastanede yatıcak da tv de haber programı peşinde koşucam..yok yaa..tüm dünyam çocuğumun huzuru olurdu..varsın izlemeyeyim haber programlarını...
Annemle artık hiç bir zaman samimi olamam ve unutamam olanları....
Çınar uyudu,Almina uyandı 1.saat oldu...
saat 2 ..ne zaman uyucak,ne zaman uyucam yaaa..offffffff ...:95: :95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?