Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

cnm kaynat lekeliileri çıkarben sizin zamanınızda normal detarjana geçmiştim..

kahvaltı ıhlamuru için 1 çay bardağı su kanat içine bir iki yaprak ıhlamur at ağzına ça tabağı kapat...demlensin....öle yap taze taze ver cnm

Bende geçsemmi diyorum zaman zaman.Ama erkenmi diyede düşünüyorum sonrada.

Tazemi yap diyorsun;?Tamam tatlım saolasın önerin için, taze taze yapayım kuzuma bende.

vayy vayy son 1 saat acayıp burnumdan getırdıler ya yıkadım zar zor uyudular
kızımın alt damak sag ve alt orta kısmı acayıp kabarmıs sol ksıımda yok bısey sanırım orada bır dıs patlamak uzere oglumunda alt damakta tam ordada bı seffaf beyazlık var ve sıs ordanda gelıo bı tane napacam ben ya cok aglıolar mosmor oldu kız aglamaktan sesı kısıldı ısım cok zor damaklar sıs

kızlar canım çok sıkkıın
kontrole gittim içeride kanlar vardı hala çıkamamış 80 gündür yarın anesteziyle bayıltıp bir nevi küretaj yapacaklar yahu benim bu kadın doumcuyla hukukum hiç bitmeyecek mi?

Canım geçmiş olsun.

Bak iyiki gitmişsin kontrole,erken teşhis edilmiş.

Benimde kafama takıldı şimdi bende doğumdan sonra hiç gitmedim kontrole

kirpoş çok geçmiş olsun canım ya..inşllah kolayca atlatırsın...
erenzeyno allah yardımcın olsun. şu bebeler dişleri bi çıkarsa artık ya hepberaber feraha ersek...

nero geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyileşirsin hastayken çocuklara bakmak da çok zor
kızlarına maşallah çok tatlılar Allah nazardan saklasın

canım calpol verdin belki de ama ben yine de söyliyim ben ateşini ölçüyorum benimkiler de sadece 6 ayda o da melis ateşlendi 37.5 du aslında ateş de sayılmaz ama ben sadece o zaman verdim aslında doktor 38 de ver dedi ama tedirgin oldum napıyım

AlminaCinarmaşallah kuzularına gerçekten de benziyo gibi gözükmüşler

aslı maşallah iyi kiloları az değil bizim doktor boyuna göre yorumluyor sen de öyle düşün çünkü bizimkiler hem ikiz hem erken doğdular
burcu
canım senin prensesler de çok tatlı
canım Allah tamamına erdirsin inşallah... çok şükür ki çağresi olan şeyler benim başıma gelmedi ama bir arkadaşa bir ayağı kısa demişler başka doktora gitmiş anne karnında gelişimini tamamlamadan öyle olur demiş doktor hatası da olabilir doğru da olabilir ama Allah başka dert vermesin inşallah bişey çıkmaz yine de onların en ufak bi sıkıntısı bizi de üzer tabi

canım hiç canını sıkma kiloları çok iyi benimkiler senden 1 ay büyük ve 36 haftalık doğdu yine de 7 kilo civarı yani seninkiler de az değil çok şükür hem resimlerde tombik tombikler yerim onları ben zayıf deme onlara ben 3 numara kullanıyorum canım diğer arkadaşlar 4 den söz edince sordum markete gidicem ona göre alıyım diye ama 3 aldım daha 3 paket

canım inşallah bir an önce iyileşirler Allah kolaylık versin bizde de aynen çamaşır birikiyo kurutma kullanmıyorum ama karşı komşum sağolsu bazen işe götürüyor çok da güzel oluyor sanki yenilenmiş gibi hem de mis gibi kokusu kalıyo

canım doktora gitmişsiniz yağıza maşallah
bebek ekmeğini ne alıyosun cicibebe mi
ben bazen sabunun yanında normal deterjanda atıyorum çok kirlenince bir de lekeler çıkmayınca arielin leke çıkarıcısı var onu kullanıyorum yoksa çıkmıyor Almina kusuyor hep kıyafetleri lekeleniyor mecbur kalıyorum eğer uğraşırım dersen sıcak suyla kendin bastır sonra makinada yıka yada lekeye sür makinaya at
ben de milupaların kaşıkmamasına devam sütü katıyorum labne yumurta pekmez tereyağı koyuyorum ama hiç sevmiyolar bugün bebelac kahvaltı aldım yarın saba onu deniycem ne yapsak acaba içine yine de peynir falan koysak mı
cnım benimki de yapmaya başladı bu ağlamaları ama ben diş miş göremedim belki de ben anlamıyorum

geçmiş olsun canım neden oldu acaba doğumda mı temizlenmedi

iyi akşamlar herkeze .

çok gerginim ve bitkinnnn berkin ateşi 39 çıktı biraz düşürdük ama bu gece yandık berk kolay kolay ateşlenmez ama ateşlendimide 37 ateş arkanı dön 39 oluveriyor inşallah daha yükselmez egeyle emreyi yıkadım o hengamenin arasında emre kustu bugün kulaklarının içine kadar okadar silmeme ragmen kusuk kokuyordu yada ben sabahtan beri kusuklarla ugraşmaktan burnumun ucunda kaldı koku
inşallah güzel bir uyku çekerler yoksa hem berk hem onlar yandım.

canommmm özledim kız seni valla bugün arıyacaktım eşim gelince .ama malum karma karışıgız iyisin demi canım.

kirpimmm çokkk geçmişş olsun cnmm yaaa wavyde kürtaj oldu doğumdan sonra ama sorunu neydi hatrlayamadım cnm

kirpimmm çokkk geçmişş olsun cnmm yaaa wavyde kürtaj oldu doğumdan sonra ama sorunu neydi hatrlayamadım cnm

sen sen alişe ömere kızmışsın ama be okudukça güldüm uzaktan izlemek güzel oluyo çok şükür ki lavaboya atmışlar topu bizimkiler klozete atarlar belki de

canım inşallah düşer ateşi ateş kaçtan sonra doktora götürüyosun

Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da- bebekleri için mümkün olan en iyi başlangıcı yapması gerekir. Sağlıklı beslenmenin temelleri bu yaş aralığında atılır ve bu dönemdeki beslenme alışkanlıkları bebeğin ileri yaşlardaki sağlığını etkiler. Bebeğinizin sağlıklı beslenmesine destek olmak üzere, ona yemek hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktaları şöyle sıralayabiliriz:

# Bebeğinizin yemeklerine tuz ve şeker ilave etmeyin.
# Yetişkinler için hazırlanmış, katkı maddesi içeren ürünler kullanmayın. (Şanti, çikolata, hazır kek vb.)
# Sıvı yağı tercih edin. (Mısır özü veya zeytinyağı)
# Bir yaşından önce inek sütü kullanılmayın. Süt kullanılması gereken yerlerde -WHO (Dünya Sağlık Örgütü) özellikle 1 yaşına kadar inek sütü önermediği için bebeklerin ayına uygun, devam sütlerini tercih edin.
# Bebeğinizin yemeğini hazırlarken mutlaka sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerektiğini göz önünde bulundurun.
# Bisküvi gibi şeker içeren gıdalar kullanmayın. Ayrıca nişasta, pirinç unu gibi gıdalar da besin içeriği açısından yetersizdir, bu ürünlerin yerine tahıllara ağırlık verin.

0-3 YAŞ ARASI ÇOK ÖNEMLİ!
# Bebeğinize 6. aydan sonra, demir bakımından zengin gıdalar verin. Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler ve yumurta sarısı gibi…
# Ayrıca, bebeğinizi farklı tatlardaki meyve ve sebzelerle şaşırtın. Bu onun değişik besinlere alışmasını sağlar.
# Süt içme alışkanlığını oluşturmak için de bebeğinize farklı lezzetler sunulabilirsiniz. Sütün tahıl ve meyvelerle birlikte hazırlanmasıyla farklı tatlar yaratılabilir.
# Farklı meyveler, farklı “antioksidan” besinler, farklı vitamin ve mineraller içerir. Şöyle ki:
# C vitamini dişetleri için gereklidir, demir emilimini hızlandırıp beynin gelişimini sağlar.
# Beta-karoten koruyucudur ve dokuların normal büyümesini, görme gücünü sağlayan A vitaminine çevrilir. Beta-karotenin en iyi kaynağı ise mangodur.
# Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler B vitamini açısından zengindir.
# Farklı çeşitlerde meyve, sebze tüketimi, farklı miktarlarda vitamin ve mineral alımı sağladığından önemlidir. Örneğin, 1 elma 100 gramda 4 mg. C vitamini içerirken, çilek tam on sekiz kat fazla C vitamini içerir.
# Günde 2-3 kez meyve tüketimi, kabızlığı önler ve sağlıklı bağırsak hareketleri bakımından önemlidir.
# Bebeğinize verdiğiniz sebzelerin çeşitliliği önemlidir. Araştırmalara göre, 1 hafta içinde verilen sebzelerin çeşitliliği, bebeğin yeni tattığı yiyecekleri kabul etmesini sağlıyor.
# Şekerin bebeğin sağlıklı gelişimine katkısı yok, sadece enerji kaynağı ve bebeğin ağzında tatlı bir lezzet bırakır.
# Fazla tuz, bebekler ve çocuklar için zararlı. 1 yaşını doldurmamış bebeklerin günde 1 gramdan fazla (400 mg sodyum); 1-6 yaş arası çocukların da günde 2 gramdan fazla (800 mg sodyum) tuz almamaları öneriliyor. Çünkü tuz miktarının biraz yükselmesi bile ileride tansiyon riskini arttırıyor.
# Tahıllar, lif ve demir açısından zengin besinlerdir; özellikle C vitamini içeren meyvelerle alındığında demir emilimi artar. Bebeğe ilk başlanacak tahıl pirinç olmalı.
# Bebeğinize yemek pişirirken buharda haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih edin. Çünkü sulu pişirmelerde vitamin kayıpları oldukça yüksektir.
# Bebeğinizin yemeklerine pişme işlemi bittikten sonra, sızma zeytinyağı veya mısırözü yağı koyun.
# Sebze ve meyveleri üzerinde kalmış olabilecek tarım ilaçlarına karşı, bebeğinize vermeden önce su dolu bir kapta bekletin ve soyarak verin.
# Bebeğiniz için pişirdiğiniz yemeği 2 günden fazla saklanmayın ve 1 kereden fazla ısıtmayın.
# Salam, sucuk gibi işlenmiş etler ve konserve gıdalar bebek beslenmesi için sağlıklı değildir. Tercih etmeyin.

Hangi ayda hangi besini yiyebilir ?
# Bebeğinize 7. aydan sonra et ve yumurta sarısı verebilirsiniz.
# 8. aydan itibaren taze balık ve bakliyatlar verebilirsiniz.
# 1 yaş sonrası yumurta beyazı kullanabilirsiniz.
# Bebek yemeklerinde patlıcan, çilek gibi alerjen gıdalar kullanmayın.
# 1 yaş öncesi tariflerde bal ve kepek ekmeği kullanmayın.
# Kek, kurabiye gibi tarifleri bebek tahılları ile hazırlayabilirsiniz.
# Turunçgiller, muz ve kivi 6. aydan sonraki tariflerde yer alabilir.
# Prebiyotik lif kaynağı olan enginar, omega 3 kaynağı olan ceviz, protein kaynağı olan bakliyatlar ile çoğunun antioksidan etkisi olan meyve ve sebzelere bebeğinizin beslenmesinde öncelik tanıyın.
ALINTIDIR

sen sen alişe ömere kızmışsın ama be okudukça güldüm uzaktan izlemek güzel oluyo çok şükür ki lavaboya atmışlar topu bizimkiler klozete atarlar belki de

valla eylülcüğüm banyoya girmelerine fırsat versem onuda yaparlar...

ruhummm çok yoruluyor valla

canım inşallah düşer ateşi ateş kaçtan sonra doktora götürüyosun

normalde 39 da götürüyorum ama duşa soktum dolven verdim beklemek lazım bir iki saat içinde tekrarlarsa mecbur gidecegiz burda ege ünüversitesi var doğru düzgün ilgilenmezler çıldırıyor insan behçeyuza götürsem insan yıgını sağlam adam hasta olur çıkar o yüzden sonuna kadar dayanıyorum.

valla eylülcüğüm banyoya girmelerine fırsat versem onuda yaparlar...

ruhummm çok yoruluyor valla

aslında bizim zor ama senin dönemine gelince de pek rahatlamıycaz hem peşinden koşmak lazım hem de evde toz danık olmaması lazım benimkiler emeklemiyo da rahatım ama emekledikleri zaman dediğin gibi evin tertemiz olması lazım bir de onun yükü var ayrıca eşim yemek saati yok diye pek yapmıyodum ama onlar da yiyo olsaydı mecbur çeşit çeşit yapmam gerekirdi her yaşın ayrı zorluğu alocak yani napalım Allah yokluklarını göstermesin yeter ki biraz daha sabır canım biraz daha...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…