Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

selam tekrardan..

bebelacdan cevap geldi nihayet.. benden telefon numarası istiyrlar. verdim bakalım ne olucak......

ben doktorumuzuda değiştirdim.. şuan başka bi yerdeyim. buranın sıradan devlet hastanesinin doktoru cansunun gazına çözüm buldu. her ay o kadar parayı verdiğim özelin doktoru olabilir geçer falan diye kestirip atıyordu ne söylesem.........

ay bugün çok sinirliyim..... aptamil veriyorum şuan yemiyo sıpalar

en güzelini yapmışsın canım..... geçen bende marketlerde gördüm. kaçıncı aydan itibaren vemeye başladın sen..

Doruk kız mama köpürüyor demişsin napıyon kuzum yayıyonmu mamayı:) şaka bir yana bu sizin aylara gazın başlıca sebebidir. o köpükler gaz yapar yavruda.

canım öle köpürüyor öle köpürüyor anlatamam... bende anlamıyorum acelem yoksa biraz bekletip veriyorum ... evet ya biliyorum çok gaz yapıyo köpük ama bazen açlıkdan yırtıyolar kendilerini napim veriom bnde bu benim değil milupanın sorunu:))))))))))

hakkaten bu keçi sütü ne zaman verilebilir ben 6. aydan sonra die biliyorum.. ayrıcasadece keçi sütümü veriyosun wavy yoksa iiçine bisküvi felan koyuyomusun?

7.aylarında sanırım başladım sütü vermeye. tabi öyle çok vermiyordum günde 1 kez veriyoırdumönce sulandırarak verdim şimdi 1 mama 1 süt gidiyorum. içine bisküvide koyuyorum mis gibi oluyor. bide ben yoğurtlarını hep keçi sütünden yaptım. hatta bir ara peynirlerini bile kendim yapıyordum. sonra baktımki zaten iştahsızlar kendimi paralıyorum boşuana. artık önüme ne gelirse neyiyiyorlarsa veriyorum.

doruk canım çalkjalarsan çok köpürüyor. bende öyle yapıyordum elim alışmıştı bide öbür türlü erimiyor gibi geliyordu. aptamil biraz daha farklı bebelaca göre çok hazımsızlık yapıyordu. dairwesel hareketlerle çalkalamayı dene tabi sabrın varsa:) çünkü genelde içerde çığırınca yavrular ne dairesel geliyuor akla nede başka bişey.

fatoş hanım gaz olayına doktorunuz nasıl bir çözüm buldu dipğer arkadaşlarında işine yarar belki azcuk açsanız..

fatoş hanım gaz olayına doktorunuz nasıl bir çözüm buldu dipğer arkadaşlarında işine yarar belki azcuk açsanız..

canım bebeklere özel 2 tane ilaç verdi. düzenli veriyorum şuan melek gibi uyuyo. o ağlamaları falan kalmadı. ilaç ismi yasak değilse yazabilirim..

yasak olabilir. isteyen arakadaşlara özeline yazarsın bana da özelden atarsan sevinirim. bakarsın 3. yü yaparım o da gazlı olursa işime yarar. ah ahh ne işime yarardı bu ilaçlar

Fatoş canım banda atarsan cok sevinirim bende denemiş olurum....
Benim yavrularımıın ikiside hala gazlı bende veririm
Cok sasırdım midem bulandı inanamıyorum ben sma kullanıyorum cokda memnunum şimdisimilac kullanıcam bakalım hayırlısıyla içerler

canım sen sabahdan akşam kadar nasıl besliyosun bi anlatsana öğün öğün öğrenelim. ben 4. aydan sonra ek gıdalara geçmeyi düşünüyorum öle oluyo dime?.yoğurt çorba kahvaltı filan veriyosundur dimi mama ağırlıklı beslemiyosundur artık sanırım...gerçi siz artık kocaa kız oldunuz ama kaydirigubbakcemile3

6.aydan sonra geçilmiyo mu ek gıdalara,ben öyle biliyorum.eğer 4.aysa süpermiş.eşim durup durup ne zaman kebap yediricez bunlara diye soruyor ya komik adam:) ek gıdaları temel gıdalarla karıştırıyo hatta ocak başıyla falandelikafadulden

yat anam yattt bu günleir çok ararınnn mumşa arasın bence yatabildiğin kadar yat doğumdan önce gönlünce yaşa hayatını eşinle bolca vakit geçir sevgi seli oluşturun çünkü ileride sebepsiz kavgalar sizi bekliyo bak biizm wavy evlilik yıldönümünü bile unutmuşş

zuhahah sazanlık değil yavrum ya şaka yaptım neydiyim ben hikayesiz kalmayyaım dedim hahaha

dumur haldeyimm şok içindeyimm:1ninca::1ninca:

dolapta topaklanma olmuyormu wavyy
bende sabah araştırdım.. milupadanda çıkmış.......

danonedende köklü insan dişi çıkmış..........

keşke sütümüz yetsede mamalara ihtiyaç duymasak ((((((((
dişmii yarabbi daha neler duyacağımmm

zuhaha demek sneide kandırdımm kız face adım yazıyo yaa hahaha:lepi:

kayınvalidesini çok seven bi gelin var aramızdaaaa seni sırtımızda taşıyalımm hahah

ben sana örnek vereyim canım bana sormamışsın ama atlayayım konuya
bende 4. ayda yavaş yavaş başladım işte bi kaç kaşık yoğurt bi kaç kaşım meyva püresi kavonızlardan yarım kavonozu ikisine yediiryodum sabahları bisküviye başladım öyle böyle kaşık maması aldım derken başladık gitti şimdi şöyleyiz

sabah
bir sabah devam sütü+labne peyniri+bebe bisküvisi+pekmez
bir sabah milupa 8 tahıllı ballı kahvaltı+labne peyniri+pekmez+yumurta sarısı
dr tereyağıda koyabilirsin dedi ama daha başlamadım
ara öğün
en az 3 çeşiten oluşan meyve kokteyli
muz+şeftali+üzüm+kavun+karpuz+dün incirde denedik rondoya koyuyorum içinede 3-4 ceviz atıyorum
öğle
sebze çorbası içine değişik değişik 3-4 sebze atıyorum bazen tavuk bazen et tahıl olarakta mercimek şehriye pirinç bulgur değişmeli olarak atıyorum son bir haftadır soğan sarmısağada başladık özellikle sarmısak kız bebekler için çok iyiymiş akıntı bile olmuyormş ilerki zamnalrda kadın hastalıklarından müthiş koruyomuş
ara öğün
hazır şeyler yapıyprum kaşık maması+kavonoz muhallebiler tarzında
akşam
hipp+milupa gece mamalrını kullanıyorum değişik değişik alıyorum farklı olarak yapıyorum mesela mikupanın 7 tahıllısını yaparken içine pekmezde atıyorum
son olarakta yoğurt veriyorum
aslında yoğurdum akşam öğünündne önceki ara öğünde verilmesi lazım ama ben uyku yaptığı için en son veriyorum bu benim yöntemim

bi günümüz böyle işte hayatım yani 3-4 saate bir yemek yiyolar yani ben 3 saatte bir yemek hazırlıyom çığlıl çığlığa yediirypm her taraf defalarca pisleniyo ben defalarca temizliyom.........................

zuhaha kebapmı eşin şimdiden başlaısn canım zuhahaha ocakbaşı yapın sizzz
ya 4 ten sonra yavaş yavaş başla işte ama ağırlık mama olsun 5 ten sonra mamayı azalt ek gıdaya deoğru geç 6 dan sonra mamyı sadece geceye bırak bide dışarı çıktığın zamanlara felan gündüz sadece ek gıda yap meselaa

pöfff amma yazdım gece gece benim oğlan ateşlendide nöbetteyim anlayacağınızzz
bugün oğlumunda bayramlığını aldım bir gömlek ve bir kravat müthiş şirin oldu yaa veee ilk adım ayakkabımız aldıkkkk ama kızım hala yakkabısız ona bulamadım istediğim gibiiii

ikiz annesi olmanın zor yanı biri hastalandımı diğeride hastalanıyooo

Canan cok geçmiş olsun canım ..
Yazım hastalanmaları daha kolay dimi valla bende korkuyorum acayip terliyolar..
REsmen kaldırdıgımda yastık ıslanmıs oluyo sadece bas bölgeleri bır sorun olabilr mi

doğuralı neredeyse 2 ay olacak anne olduğumu 2 gündür anladım
hiç uyumadım zombi gibiyim 3 saatte bir besliyorum 4 saatte bir ve 6 saatte bir göz damlaları var (ameliyat oldu rop ameliyatı) ne zormuş sadece sabah 1 saat uyudum ve sadece çağan arsal geldi
utku karanda gelince ne yaparım Allah bilir sizleri kutluyorum ben başedemedim yanlız
sabaha annem gelecek ankaradan

İrce canım ALLAH koalylık versin evet ilk zamnalar daha zor bana burdaki herkes aynı seyi söylüyo evet dogru ilerde daha rahat ediçeksin sıkıntılı zanaalr gececek inş

Canancım geçmiş olsunn, bir an önce düşer inşallah.

bircecimmm tatlı yorgunluklardır sanırım bunlar , kafan iyi olsunda uyku hallolur inşallah zamanla.

kızlar bizim odaya park yatağı da aldık bugün, artk herşey tamam, bi bebiş eksik, ama dursun şimdilikk 3-4 hafta daha.

hepinize boll uykulu geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…