kesinlikle katılıyorum. devletin tüp bebek adına hiç bir desteği yok. eğer rapor çıkarırsanın 1000 lira gibi bir şey ödüyor üstelik her gün bir genelge ile işi daha da zorlaştırıyor.
başbakan 3 çocuk yapın derken yumurtanın üzerine oturacağımızı düşünüyor herhalde.
Bu gerçekten doğru mu ??
İster 1. gebeliği olsun ister 2. ister 3. anne adayı (3 demiyorum ) başarı şansı artsın diye 2 embriyo transferi isteyebilir, hayır sana sadece 1 denip defalarca tüp bebek denemesine onu itmek de ne derece doğru veya hakkaniyetli ?? Sonuçta bir değerlendirme yapılmalı, çoğul transferlerin yüzde kaçı çoğul doğuma yol açıyor ? 3 tane tutup sonra 2 sini kaybeden de var, 3 tutup hepsini kaybeden de, 3 konup hiçbiri tutmayan da.... Para , psikoloji ve irade işi bu mevzu biraz da. Tek koyduk tutmadı napalım bir daha dene, 2 koyduk ee o da tutmadı şansın yokmuş bir daha yap....Olur mu ? Ekonomik imkanlar herkes için kolay mı ...
Çoğul gebelik evet başarı demek değil ancak biraz da şansı arttırıcı etken, bence buna sadece genelge ile otoriteler tek başına karar vermemeli...Bir kadın olarak katılmıyorum ben buna..
bana ılk tedavımde 2 embrıyo konulmustu
şimdi 3 istedım ısrar ettım
evet arkadaşım sana katılıyorum....aynen öyle biz beceremedik demiyorlar tamamen şansızlık....onun adı.......ben 24 yaşındayım....daha önce yaptırmıştım tüp bebek tutmuştu...hemde 3 tane sonra ikisi düştü diğerinide 7 aylıkken kaybettim....ha şu var ilkinde yaptırdım oldu ikincisini yaptıralım dedik başka bir merkezde 3 tane yerleştirdiler olmadı .....tutmadı ancak onlara göre şansızlık offf offf allah yardımcımız olsun....arkadaşlar....
doğurup doğurup, çocuk esirgeme kurumuna bırakan sonra yeni koca bulup yeniden doğurmaya devam eden kadınlara kısırlaştırma yasası getirmeyi hiç düşünmüyorlar . Neden???
imam nikahı ile sürekli eş değiştirip her eşinden nüfus cüzdanı olmayan çocuklar yapan heriflere yasak getirmeyi akıl edemiyorlar...... Neden?
doğurup çöpe atanları, cami avlusuna bırakanları nasıl cezalandırıyorlar ??? sadece bebekleri çocuk esirgeme kurumuna almakla mı? bunlara ödül oluyor ve sonra gidip yine doğuruyorlar.........
Türkiye bakımsız, eğitimsiz, sömürülen çocuklarla dolu........ bunlarla neden ilgilenilmiyor, neden herkes bakamayacakları kadar çocuk sahibi oluyor............ Yasa koyucuların gözleri kör kulakları sağır mı? Yoksa bunlardan zaten sağlanacak bir kazanç kapısı yok diyemi ilgilenilmiyor.
Tek embriyo yasası ile 3 kere 5 kere 10 kere denemek zorunda kalacağız, böylece ilaç tüketimi artacak, birilerinin cebi dolacak.
KIZGINLIĞIM BEN DOĞURAMADIĞIM İÇİN DEĞİL....... ADALET BUNUN NERESİNDE ANLAYAMADIĞIM İÇİN......... BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK BİR YASA KOYUCU OLSA KEŞKE........... Çok üzgünüm çoook
doğurup doğurup, çocuk esirgeme kurumuna bırakan sonra yeni koca bulup yeniden doğurmaya devam eden kadınlara kısırlaştırma yasası getirmeyi hiç düşünmüyorlar . Neden???
imam nikahı ile sürekli eş değiştirip her eşinden nüfus cüzdanı olmayan çocuklar yapan heriflere yasak getirmeyi akıl edemiyorlar...... Neden?
doğurup çöpe atanları, cami avlusuna bırakanları nasıl cezalandırıyorlar ??? sadece bebekleri çocuk esirgeme kurumuna almakla mı? bunlara ödül oluyor ve sonra gidip yine doğuruyorlar.........
Türkiye bakımsız, eğitimsiz, sömürülen çocuklarla dolu........ bunlarla neden ilgilenilmiyor, neden herkes bakamayacakları kadar çocuk sahibi oluyor............ Yasa koyucuların gözleri kör kulakları sağır mı? Yoksa bunlardan zaten sağlanacak bir kazanç kapısı yok diyemi ilgilenilmiyor.
Tek embriyo yasası ile 3 kere 5 kere 10 kere denemek zorunda kalacağız, böylece ilaç tüketimi artacak, birilerinin cebi dolacak.
KIZGINLIĞIM BEN DOĞURAMADIĞIM İÇİN DEĞİL....... ADALET BUNUN NERESİNDE ANLAYAMADIĞIM İÇİN......... BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK BİR YASA KOYUCU OLSA KEŞKE........... Çok üzgünüm çoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?