Yeni tüp bebek genelgesi

Sevgili Badenur,
Duygularımıza ses olmuşun.Duyarlılığın için teşekkür ederim.Yazdıklarına katılıyorum.Yeni ilaç yasasının acısını tüp bebekten çıkaracaklar anlaşılan.
Ben ve eşim haziran ayında tüp bebek yaptırmayı planlıyorduk.Şimdi kafamız karıştı.Yasa ne zaman çıkar?
Yasanın çıkmasına tepkimizi dile getirsek etkili olur mu?
Birlikten kuvvet doğar arkadaşlar.Türkiye'de halkın bu kadar sömürülmesinin sebebi de örgütlü, birlikte hareket edemememiz değil mi?

sevgili duru2, eğer bu gerçekten iyi niyetli düşünülmüş bir yasa tasarısı olsa, o zaman tüp bebek ilaçlarındada ya destek, ya da indirim sağlanır, ya da merkezlere belli bir ücret standardı getirilir...indirimler yapılır... zaten eknomik koşulları zorlayarak bu tedaviye giriyoruz, zengin olsak yurt dışına gider en iyi merkezlerde şansımızı artırırız. Üstelik bu kadar hormona maruz kalıp kanser riskine razı oluyoruz. Tek embriyo ile başarısızlıklar artacak, deneme sayıları artacak, buna bağlı ilaç tüketimi artacak, merkezlerin daha fazla kapısı çalınacak, dolayısıyla kanser riskimizde artacak. Herhalde bu olasılıklar çok iyi hesaplanmış ve bu kazanç kaynağını daha iyi değerlendirmek gerektiğine karar verilmiş. Bu ülkede insana değer yokki... asgari ücretle geçinen adamın 5 - 6 tane çocuğu var. bu aileye artık çocuk yapma yasası getirmeyi düşünmüyorlar ama. hala okula gönderilmeyen çocuklar var, babaları ekonomik gücüm yok diyor, bekliyor bir an önce kızın memeleri çıksında 13 yaşında kocaya gitmeye hazır olsun... bu kanayan yaraya kimsenin derman olduğu yok ama..... şimdi düşünmüşler taşınmışlar tek embriyo yasasına karar vermişler. alkisalkisalkis

Arkadaşım, bu konuda ilgili insanların fikrini aldım, doktorlar uzun zaman öncesinde bu durumu biliyorlarmış zaten, ama konu su yüzüne çıkmamıştı diyorlar, bunun nedeninide eldeki ilaç stoklarına bağlıyorlar...... iddeaları böyle.... ne kadar doğru bilemiyorum.
birlikten kuvvet doğar tabiki, ama bu konu başlığı altında kaç kişi konuya ilgi göstermiş görüyoruz. Konu herkesi ilgilendiriyor ama tepkisini dile getiren kaç kişi. işte.....

valla ben allahın yardımıyla üç embriyodan 1 tanesini sağlıkla sona kadar getirip doğurmuş biriyim.. 2. yi yapabilirm dondurulmuşlarım var diye düşünüyordum hem elimi çabuk tutmam hem de yaş sınırını geçirmemem lazım anlaşılan.. ben buna tepki gösterilecek her platforma varım, hele ki bebk dünyaya getirmiş biri olarak daha da hassasım böyle bir haksızlığı nasıl yaparlar, ben evlat sahibi oldum da olamayanın derdini es mi geçicem , buna yürüyüş bile düzenlenir mtinglik konu bu yahu !!!!!

2 denemede de 3er embriyo konulmasına rağmen tutmadı bizim, tek embriyoyla ne tutacak merak ediyorum.. 3 çocuk doğurun demesi kolay.. devletin verdiği 1000TL tüp bebek yardımı işe yaramıyor, zaten sınırlı en azından devlet 2 kere yardım yapacaksa bile ilaçlar da indirimli olsun tedaviler de , ayrıca merkezlere bir standart getirilsin, her merkez kafasına göre davranıyor, bazısı devlet raporunu bile kabul etmiyor, bazısı hem raporu kabul ediyor hem de senden birsürü para ilave istiyor. her deneme hem maddi hem manevi kayıp hepimize.. kadınlar olarak da bu tedavilerde en çok yıpranan taraf bizleriz.. sesimizi duyuralım..1 embriyo demek birçok tedavi demek... doktorlara , ilaç firmalarına kazanç bize ise çok büyük kayıplar getirecek bir uygulama...

Ya kızlar kapatılan topikte tüp bebek merkezlerinin daha çok indirim yapması ve ilaçlarda indirim yapılmasını ve de devletin ilaçlara yardımcı olmasını konuşmuştuk.. Ben bu iyi günlerimiz demiştim.. Bu kadar çabuk olacağını maalesef bu günlerimizi bu kadar çabuk arayacağımızı bende tahmin etmemiştim.
Bu nasıl bir vicdandır, bizler gibi bebek hasreti ile yanıp tutuşan kadınların ve eşlerimizin geleceklerini, aile kurumumuzu birilerinin cebi daha çok para dolsun diye nasıl hiçe sayarlar.
Aile den sorumlu devlet bakanına sesleniyorum !!! Aile olabilmemiz için çoğalmamız, çocuk yapmamız gerekiyor ya hani.. Belki ilgilendirir sizleride..
Bizler hep başkalarının bebeklerine özlemle mi bakacağız, acaba nasıl bir duygudur bebeğimizin ilk tekmelerini hissetmek diye kahrolacak mıyız karınlarımız kucaklarımız boş kaldıkça.. Her doğuran kadına, doğuracak kadına içimiz yanarak mı bakacağız. Sizler anlamazsınız... Her konuştuğumuzda akrabalarla arkadaşlarla yok mu daha bebek diye soranlara, eksik yanımız canımızı acıta acıta YOK demeye artık dayanamadığımızı..
Bizi ancak bizler anlarız sizlerin anlamadığı açık.
Tek embriyo ile başarı şansımız zaten az. Tüp bebek merkezlerine çok para ödüyoruz ilaçlar çok pahalı. Maddi açıdan yıpranmamak imkansız. 2-3 deneme de ödediğimiz paralarla çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayabilme şansımızı da alıyorsunuz elimizden. Belki de bir çok evlilik bitiyor psikolojik yönünden dolayı..
Ama bunların ne önemi var, insan sağlığının ne önemi var dimi? Tekrar tekrar deneyelim, merkezler kazansın, ilaç firmaları yesinde yesin dimi? Türk Aile Kurumunun ne önemi var dimi? Yeterki paralar gitsin o malum yerlere.
Bizler zaten psikolojik açıdan, fiziksel açıdan, maddi açıdan yeterince yıpranıyoruz.
Nasıl bir vicdansızlıktır bu? Bu ülkenin kendi insanına yaptığı nasıl bir insanlık ayıbıdır bu?

Son düzenleme:
bu genelgenin yani tek embriyo meselesinin mantıklı açıklaması varmıdır diye düşündüm, düşündüm,düşündüm ama bulamadım.sanane benim embriyo sayımdan yahu?bari utanmayıp bide sperm sayısına sınırlama getirin emi?her kim ki 20 binden fazla sperm enjekte ede ,kafası vurulaaaaaaaaa...

ben anlamıyorum 35 yaşın üstünde 3 üz olsa.insan nasıl bakar.insanın anne olma duygusu alınamaz devlet hepsini karşılamalı

ben anlamıyorum 35 yaşın üstünde 3 üz olsa.insan nasıl bakar.insanın anne olma duygusu alınamaz devlet hepsini karşılamalıArkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliy

Cinsiyet ayrımı için diyecek birşey yok, onu zaten çoğumuz hatta hiçbirimiz istemiyoruz, hepimizin istediği sağlıklı bebekler.. ama embriyo sayısına devlet karışmamalı, bu tedaviler maddi manevi çok çok yıpratıcı.. ayrıca 3üz tuttuysa hasta isityorsa fetal redüksiyon yapılabilmeli bence.. bunu da tabii ki tedaviyi yapan doktor yapmalı, hasta bir de tıp fakültelerinde mi uğraşacak.. ama en önemli madde tek embriyo konulması.. böyle birşey olamaz.. bu işe zaman ayırmak da zor, para da.. sağlık konusunda yaşadıklarımız da cabası.. OLMAAAZ

sana katılıyorum ayrıca yazdıklarında kritik bir nokta daha var...
3 üz tuttuysa hasta istiyor diye değil ANNENIN ve BEBEKLERIN SAGLIGI ICIN gerekiyorsa redüksiyon yapılmalı, ikizi taşımak kolay değil 2 kg civarı doğuyorlar yallah küvöze , 3 üzler 1 ila 1,5 kilo arası doğıyor direkt küvöz ortalama da 2 ay..Bunlar da mı bedava sanki ???? Ister devlet ister özel hastane olsun devlet mi karşılıyor ? Sana ne o zaman aile bir şekilde evini satıp borç harç evladını hastaneden alıp evine geliyorsa ????

Avrupa ve benzeri ülkelerde insanların sosyal ve sağlık sistemindeki ihtiyaçları karşılanıyor ki devlet üçe beşe müdahale ediyor, burda insanların asgari ücreti Avrupa da ailelere verilen çocuk desteğinden bile parasal olarak az, hani başbakan diyo ki 3 çocuk ??? Bu öneri anlaşılan tüp veya aşılama yapmak zorunda olan ailelere göre değil, tarlada ovada peş peşe doğuran teyzelerimize ..Nasılsa kapasiteelri var onlar yapsın , biz ağzımız açık onlara mı bakalım..??????

Saçmalık..tartışmaya bile değimez....Önce insanların koşullarını düzeltip destek versinler, kaideler ve koşullar aile planlamasına ve sosyal hayata uygun hale gelsin ondan sonra sınırlamalar başlasın..

Bu kisitlama devlet yardimi alanlara mi yoksa parasini kendil karsilayanlarada mi ayni kisitlama gelecek?

bilmem...
bana göre totali saçmalık..
bunu özel merkezlere de yaygınlaştırılarsa başarı ve talep iyice düşer bence..insanlar tek embriyo ile şansın düşük olduğunu bile bile eskisi kadar çok deneme yapmazlar ki ne de olsa giden maddiyatı geri alma da yok garanti de ..

Bu kisitlama devlet yardimi alanlara mi yoksa parasini kendil karsilayanlarada mi ayni kisitlama gelecek?

ister devlet hastanesi, ister özel hastane veya özel tüp bebek merkezleri olsun hepsi için geçerli. ister devlet karşılasın, ister kendi cebinizden, tüp bebekte yasal düzenlemer olacak bunlar.

Arkadaşlar,
Çeşitli nedenlerden dolayı ÇOCUK SAHİBİ OLAMAYAN ve bu uğurda maddi manevi pek çok sıkıntıya katlanan bizleri kimsenin çokta fazla düşündüğü yok. Eğer düşünselerdi, çocuk özlemini dindirmek isteyen ailelere devletimizin desteği daha farklı şekillerde olabilirdi. Bunun güzel örneklerini avrupa ülkelerinde görüyoruz, yok değil. Hepimizin bildiği gibi tüp bebek ilaçlarının büyük bir çoğunluğu çok pahalı ve yurt dışından getirilen ilaçlar...... şu anki söylenti; stoklarda bulunan ilaçlar 15-20yıl yetecek düzeydeymiş, tabii bunların birde kullanım süreleri var, bu süreler dolmadan eldeki bu büyük stokların artık tükenmesi gerek, bunun yanısıra yapılan anlaşmalar varmıl, ilaç firmalarından bilmem nekadar ilaç almayı taahhüt etmişiz. Hal böyle olunca tüp bebek denemelerimizin sayısı çok artması lazımki, üretim tüketim dengeleride ona göre sağlansın ve birileri zarar etmesin.
Bizler çocuk sahibi olmak uğruna bu kadar didinirken birşeyleri daha fazla ZORLAŞTIRARAK nelere mal olabileceklerinin kimse farkında değil, ya da umursamıyor.
-Maddi anlamda çok zorlanıyoruz.
-Her denemede pek çok ilaca maruz kalarak kanser riskini seve seve göze alıyoruz.
-Psikolojik anlamda çöküntüler yaşıyoruz.
-İşyerlerinde sürekli tüp bebek tedavileri için izin almak mümkün değil, bu nedenle işimizi dahi kaybediyoruz.
-Aile birliğinde huzursuzluklar yaşıyoruz.
-Evlat Özlemiyle kavruluyoruz, "bir tane evladım olsun başka birşeyim olmasın" insani duygularını en üst düzeyde yaşıyoruz.
-Çare diye çalmadığımız kapı bırakmıyoruz.
LÜTFEN "YENİ TÜP BEBEK GENELGESİ" İLE GETİRECEĞİNİZ YASAL DÜZENLEMELERLE BİZLERİN İŞİNİ DAHA FAZLA ZORLAŞTIRMAYIN.
Bizleri tek embriyo ile umutsuzluğa, başarısızlığa itmeyin.
Daha fazlasını bizlerden istemeyin.....
Ne yapalım, birkaç tüp bebek mağduru olarak gidip kendimizi köprüden mi atalım???

kızlar açıkcası ben anlayamadım cumartesi brüksel tüp bebeğe gittim yücel bey 2 tane embriyo transfer ettiklerini söyledi bunu ulun beyde söylemişti çünkü en ideali 2 embriyomuş çünkü şans daha fazlaymış ben bunları biliyorum inşallah öyle bişey yoktur gerçi tüp bebek merkezleri nekadar denetleniyor oda ayrı bişey yani genelge tek embriyo diyo diye merkezler tek embriyo koymuyor

ne olcak bizim halimiz bilmem .dün tvde izledim 35 yaş altı tek embriyo deniyo .biz okadar masraf yapalım sıkıntılarını çekelim tek embriyo konsun herşey nekadar kolay bunlar için.allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…