doğurup doğurup, çocuk esirgeme kurumuna bırakan sonra yeni koca bulup yeniden doğurmaya devam eden kadınlara kısırlaştırma yasası getirmeyi hiç düşünmüyorlar . Neden???
imam nikahı ile sürekli eş değiştirip her eşinden nüfus cüzdanı olmayan çocuklar yapan heriflere yasak getirmeyi akıl edemiyorlar...... Neden?
doğurup çöpe atanları, cami avlusuna bırakanları nasıl cezalandırıyorlar ??? sadece bebekleri çocuk esirgeme kurumuna almakla mı? bunlara ödül oluyor ve sonra gidip yine doğuruyorlar.........
Türkiye bakımsız, eğitimsiz, sömürülen çocuklarla dolu........ bunlarla neden ilgilenilmiyor, neden herkes bakamayacakları kadar çocuk sahibi oluyor............ Yasa koyucuların gözleri kör kulakları sağır mı? Yoksa bunlardan zaten sağlanacak bir kazanç kapısı yok diyemi ilgilenilmiyor.
Tek embriyo yasası ile 3 kere 5 kere 10 kere denemek zorunda kalacağız, böylece ilaç tüketimi artacak, birilerinin cebi dolacak.
KIZGINLIĞIM BEN DOĞURAMADIĞIM İÇİN DEĞİL....... ADALET BUNUN NERESİNDE ANLAYAMADIĞIM İÇİN......... BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK BİR YASA KOYUCU OLSA KEŞKE........... Çok üzgünüm çoook
çok güzel anlatmışsın üzerine söyleyecek pek bişeyim yok. embrioların fazlası dondurulsun diyeceklerse benim hep 10 embrio dan fazla çıkıyo ama hiç biri dondurulamıyoyada avrupada böyle diyeceklerse fransada sınırsız deneme hakkı devlet ödüyo, belçikada .... birçok ülkede en az 6-7 deneme hakkı veriliyo..
bunun neresinde adalet... sanki tutuyoda ...
buradaki tek amaç tüp bebek merkezlerinin, ilaç firmalarının kasası dolsun. devlette vergi alsın... tek amaç bu bizim üzerimizden para kazanmak.. bu işlem üzerinden alınan vergileri, ilaç firmalarından alınan vergileri ödediğimiz paraları bir düşünün. milyonlarca çift... bilmiyorum. eğer amaç buysa haram zıkkım olsun...
Sevgili Badenur,
Duygularımıza ses olmuşun.Duyarlılığın için teşekkür ederim.Yazdıklarına katılıyorum.Yeni ilaç yasasının acısını tüp bebekten çıkaracaklar anlaşılan.
Ben ve eşim haziran ayında tüp bebek yaptırmayı planlıyorduk.Şimdi kafamız karıştı.Yasa ne zaman çıkar?
Yasanın çıkmasına tepkimizi dile getirsek etkili olur mu?
Birlikten kuvvet doğar arkadaşlar.Türkiye'de halkın bu kadar sömürülmesinin sebebi de örgütlü, birlikte hareket edemememiz değil mi?
Cinsiyet ayrımı için diyecek birşey yok, onu zaten çoğumuz hatta hiçbirimiz istemiyoruz, hepimizin istediği sağlıklı bebekler.. ama embriyo sayısına devlet karışmamalı, bu tedaviler maddi manevi çok çok yıpratıcı.. ayrıca 3üz tuttuysa hasta isityorsa fetal redüksiyon yapılabilmeli bence.. bunu da tabii ki tedaviyi yapan doktor yapmalı, hasta bir de tıp fakültelerinde mi uğraşacak.. ama en önemli madde tek embriyo konulması.. böyle birşey olamaz.. bu işe zaman ayırmak da zor, para da.. sağlık konusunda yaşadıklarımız da cabası.. OLMAAAZ
Bu kisitlama devlet yardimi alanlara mi yoksa parasini kendil karsilayanlarada mi ayni kisitlama gelecek?
Bu kisitlama devlet yardimi alanlara mi yoksa parasini kendil karsilayanlarada mi ayni kisitlama gelecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?