• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni tuttuğumuz evde kalmak isteyen kaynana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşyaları ilk siz kullanın diye değil ama ev sahibi yokken , yani siz evde yokken sizin evinizde kalmaları hoş değil. Hiçbir şey de yapmayacaklar bence, mıçıp mıçıp gidecekler yüzde doksan evinize. Düğünden sonra bir de onların pisliğini temizleyeceksiniz.

Tabiki sevelim sevilelim. Icinizi karartmayın lütfen. Kendi annenize bile boyle bir bakis acisindasiniz 😥 Buradan yazması kolay ama anneniz sizden farklı düşünüyor olsaydı emin olun onu kırmak istemezdiniz 😊
Sevgi pitircigi degilim ama sunu unutmayin bu hayatta vermeden birsey alamazsiniz. Sevgiler diliyorum size kendi yaşantınızda 😊
demogoji yapmayın Allah aşkına. Ben sizin gibi yapmacık olmadan da çok seviyor ve seviliyorum. Yaşımda 40 a geldi, 15 yaşında gibi öğüt verici konuşmalar , üzgün emojiler falan ..Çok şükür ki canım annem görgülü hanımefendi bir kadın, sizin gibi ya şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi şaşırtıcı üzücü durumlara sokmuyor beni, hatta canım kayınvalidem eğitimli olmamasına rağmen konuya eşyadan daha 'geniş' bakabiliyor. Mıç mıç olmadan da sevgi ve saygı olabiliyor. Ne ben onları ne onlar beni kırdı kaç senedir

demogoji yapmayın Allah aşkına. Ben sizin gibi yapmacık olmadan da çok seviyor ve seviliyorum. Yaşımda 40 a geldi, 15 yaşında gibi öğüt verici konuşmalar , üzgün emojiler falan ..Çok şükür ki canım annem görgülü hanımefendi bir kadın, sizin gibi ya şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi şaşırtıcı üzücü durumlara sokmuyor beni, hatta canım kayınvalidem eğitimli olmamasına rağmen konuya eşyadan daha 'geniş' bakabiliyor. Mıç mıç olmadan da sevgi ve saygı olabiliyor. Ne ben onları ne onlar beni kırdı kaç senedir

Ne güzel işte. Mutlu bir yaşantınız var. Ama herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Bu mutlu yaşantınız sadece sizden mi kaynaklı sizce? Kayinvalideniz ya da annenizin anlayışı, sabrı, sevgisi, payı hiç mi yok?
Bundan bahsediyorum ben de. Illaki sizin yeni gelin evinizde k.valide kalmayabilir. Ama eminim başka konularda anneniz, kayinvalideniz ya da siz mutlaka bir yerlerde birbirinizi alttan almışsınızdır. Dedim ya herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Sizin etrafınız tam da sizin istediginiz gibi insanlarla cevrili olabilir. Ama ben kimsenin yuzde 100 sut liman anlastigina inanmiyorum. Asil o zaman yapmacik olmaz mi? Siz hiç mi "size ters gelen bir konuda" kayinvalidenizi alttan almadınız 🙄

Sizden izin almadan kafalarına göre kalalım demeleri yanlış bence. O ev olmasaydı mesela oğullarını görmek için nereye geleceklerdi? Belki de gelmeyeceklerdi. İzin alınmamış olması doğru değil. Ben olsam açıkça telefon eder söylerim istemiyorum diye.
Kayınvalidemler eltisi ile yol üstünden geçerken 1 gecelik sizde kalalım dediler aynı gün içinde aradılar ben müsait değilim dedim. Yanınızda aileden başka biri varsa extra bana önden haber vereceksiniz ben de adam akıllı misafirimi ağırlayacağım dedim. O günden sonra habersiz kimse gelmedi evime. Aileler dışında amca dayı kuzen vs ev uygun olmadan kimseyi almam. Kendimde kimseye gitmem.

Yoksa düğün için vs benim de evimde kayınvalidemler akrabalar falan kaldılar biz teklif ettik. Ama benim eşya takıntım yok eşimin bekarlıktan kalma çok eşyası var. kullanıp temizce yıkasın mesela sonra zaten kullanılacak hep. Onlara gelene kadar evimde teşhir ürünü milletin kaç kere oturup kalktığı 2 koltuk vardı eşimin bekar evinden.

Ne güzel işte. Mutlu bir yaşantınız var. Ama herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Bu mutlu yaşantınız sadece sizden mi kaynaklı sizce? Kayinvalideniz ya da annenizin anlayışı, sabrı, sevgisi, payı hiç mi yok?
Bundan bahsediyorum ben de. Illaki sizin yeni gelin evinizde k.valide kalmayabilir. Ama eminim başka konularda anneniz, kayinvalideniz ya da siz mutlaka bir yerlerde birbirinizi alttan almışsınızdır. Dedim ya herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Sizin etrafınız tam da sizin istediginiz gibi insanlarla cevrili olabilir. Ama ben kimsenin yuzde 100 sut liman anlastigina inanmiyorum. Asil o zaman yapmacik olmaz mi? Siz hiç mi "size ters gelen bir konuda" kayinvalidenizi alttan almadınız 🙄
ben de burdaki gibi kendisine fikri bile sorulmadan evinde kalacaklara amann insan kazanalım, nolucak canım denildiğine inanmıyorum. Bu konu uzar, farklı düşünüyoruz

Konuyla kısmen alakalı mı bilemedim ama yeni bi soru sormak istiyorum. Yeni gelin evini sakınan insanlar evlendikten sonra kendilerine yatıya gelen çiftlerİn evlerinde cinsel bi birliktelik yaşamalarından rahatsız oluyorlar mı?

Çünkü bi tanıdığım kız arkadaş da düğün öncesi evine kimseyi sokmamıştı, düğün sonrası kaynı ve eltisi kendisinde kalmak zorunda kalmıştı bir kaç gün, hep ya yaparlarsa diye dert ediyordu. Yeni gelin evinde yapılmaz diyordu
Vallahi manyak bu insanlar:)))

hiç gitmesin o zaman, daha niye gidiyor?? istemedikleri adamı evine niye davet etsinler ki . Bunun bir sonraki kısmı zaten evlenince pat diye yeni evlenenlerin evine gitmek. Görgüsüzlük yarıştırmaya gerek yok,evlenmesin o zaman
Aile oğlu için de bu tarz görgülü davranıyor olabilir alttan alıyor olabilir. Hiç gitmesin me demek ya bu nasıl görgü o zaman kız tarafının aileside hiç gitmesin unutmayın orası gelinin olabilir ama aynı şekilde damadında evi :işsiz: saygısızlıkta görgüsüzlüktür. Karşı tarafın giysilerine kadar karar ver aşağıla görgüsüzlük değil ama kv bir kaç gün evde kalcak diye gelin oturmadan tü kaka cidden komik

Aile oğlu için de bu tarz görgülü davranıyor olabilir alttan alıyor olabilir. Hiç gitmesin me demek ya bu nasıl görgü o zaman kız tarafının aileside hiç gitmesin unutmayın orası gelinin olabilir ama aynı şekilde damadında evi :işsiz: saygısızlıkta görgüsüzlüktür.
kıza fikri sorulmadan giderek gerçekten çok alttan almışlar. Tamam .Siz görgüyü bayağı farklı anlıyorsunuz, Sanki erkek tarafındanmışsınız gibi sapla samanı karıştırarak herşeye görgü imalı laf sokmanız komik kaçıyor

kıza fikri sorulmadan giderek gerçekten çok alttan almışlar. Tamam .Siz görgüyü bayağı farklı anlıyorsunuz, Sanki erkek tarafındanmışsınız gibi sapla samanı karıştırarak herşeye görgü imalı laf sokmanız komik kaçıyor
KOnu sahibi fikrim sorulmadı yazmış mı ? Kalmak istemişler demiş. Daha kalınmamış bunu bildiğine göre sorulmuş o da içten kalmalarını istemiyor oluyor. Kalkıp istemiyorum dese zaten belkide kalmayacaklar. Görgüyü siz çok farklı algılıyorsunuz zira konu sahibi kv nın nişanlısının ailesinin kıyafetlerine kadar karışma sırf köyde yaşadıkları için koz tarafının aşağılama haddinde nasıl buluyorlarsa kalıncak yer olmadığı için karşı tarafta orda kalma isteği haddinde bulunmuşlardır. Karşı tarafa rahatsızlık vermemek için ince düşünmüşlerdir bilemezsiniz.

ben de burdaki gibi kendisine fikri bile sorulmadan evinde kalacaklara amann insan kazanalım, nolucak canım denildiğine inanmıyorum. Bu konu uzar, farklı düşünüyoruz
Ben sadece karşı taraf açısından da olaya bakmaya çalışıyorum. Sonuçta yeri geliyor kendi ana babamızla anlaşamıyoruz. Üstelik bir ömür aynı evin içinde yetistirilmemize rağmen. Karşı taraf bambaşka bir çevreden geliyor. Onun bakış açısı her zaman düşüncesizlik olmayabiliyor. Sizin çok önem verdiğiniz kırmızı çizginiz bir başkası için önemsiz bir detay olabiliyor. Hatta karşı taraf boş evde kalmakla iyilik yaptığını düşünebiliyor. Şimdi onlara sorarsak bizi ağırlamak zorunda kalacaklar. Boş yere kimseyi rahatsız etmeyelim. Boş eve çekilelim kendi halimize demiş de olabilirler. Illa ki kötü düşünmemek gerek. Herkesin kendi eşiyle ve onun ailesiyle sorunları oluyor arada. Bunları daha büyük hale getirmemek için bir gün onlar bir gün siz alttan almalısınız ki hayat çekilir hale gelsin diye düşünüyorum, hepsi bu.

KOnu sahibi fikrim sorulmadı yazmış mı ? Kalmak istemişler demiş. Daha kalınmamış bunu bildiğine göre sorulmuş o da içten kalmalarını istemiyor oluyor. Kalkıp istemiyorum dese zaten belkide kalmayacaklar. Görgüyü siz çok farklı algılıyorsunuz zira konu sahibi kv nın nişanlısının ailesinin kıyafetlerine kadar karışma sırf köyde yaşadıkları için koz tarafının aşağılama haddinde nasıl buluyorlarsa kalıncak yer olmadığı için karşı tarafta orda kalma isteği haddinde bulunmuşlardır. Karşı tarafa rahatsızlık vermemek için ince düşünmüşlerdir bilemezsiniz.
istemişler ne demek?? kendisine sorulan insan istemişler mi der?? Ben eski konularını bilmem, bilmek zorunda da değilim. Rahatsızlık vermek istemeyen insan karşı tarafa bir telefon açar değil mi? olur mu ince düşünceli insanlar..

istemişler ne demek?? kendisine sorulan insan istemişler mi der?? Ben eski konularını bilmem, bilmek zorunda da değilim. Rahatsızlık vermek istemeyen insan karşı tarafa bir telefon açar değil mi? olur mu ince düşünceli insanlar..
Komiksiniz cidden neyse uğraşamam sizinle

Ben sadece karşı taraf açısından da olaya bakmaya çalışıyorum. Sonuçta yeri geliyor kendi ana babamızla anlaşamıyoruz. Üstelik bir ömür aynı evin içinde yetistirilmemize rağmen. Karşı taraf bambaşka bir çevreden geliyor. Onun bakış açısı her zaman düşüncesizlik olmayabiliyor. Sizin çok önem verdiğiniz kırmızı çizginiz bir başkası için önemsiz bir detay olabiliyor. Hatta karşı taraf boş evde kalmakla iyilik yaptığını düşünebiliyor. Şimdi onlara sorarsak bizi ağırlamak zorunda kalacaklar. Boş yere kimseyi rahatsız etmeyelim. Boş eve çekilelim kendi halimize demiş de olabilirler. Illa ki kötü düşünmemek gerek. Herkesin kendi eşiyle ve onun ailesiyle sorunları oluyor arada. Bunları daha büyük hale getirmemek için bir gün onlar bir gün siz alttan almalısınız ki hayat çekilir hale gelsin diye düşünüyorum, hepsi bu.
gerçekten çok iyimsersiniz. Biraz fazla ama olsun:) Sevgiler

siz gidin ders çalışın bence . Yaşınızı vs bilmiyorum okuma ,okuduğunu anlama vs ihtiyacınız var
Yok bence siz okuyun çok ihtiyacınız var benim yazdıklarımdan gram çıkarımınız olmamış. Yaşım 27 Edebiyat öğretmeniyim zaten alanımın içinde okuyup tahlil etmek. Siz tek taraftan baktığınız için anlamamanızı anlıyorum geniş pencereden bakın. Aynı düşünce yapısında olmayabiliriz problem yok saygılar

Yok bence siz okuyun çok ihtiyacınız var benim yazdıklarımdan gram çıkarımınız olmamış. Yaşım 27 Edebiyat öğretmeniyim zaten alanımın içinde okuyup tahlil etmek. Siz tek taraftan baktığınız için anlamamanızı anlıyorum geniş pencereden bakın. Aynı düşünce yapısında olmayabiliriz problem yok saygılar
Edebiyat öğretmeni olduğunuzu , öğrencileriniz olduğunu hiç zannetmiyorum. Size de saygılar

Valla hiç eşyaya değer vermem, eşimin lojmandaki evine evlendim, beyaz eşya ve yatak odasını sıfır aldık, nevresim havlu vs ıvır zıvırlar bir de, gerisi ikimizin de bekarlıktan kalma eşyalarımızdı ona rağmen bir çiftin özenle ve hevesle kurdukları eve daha onlar yerleşmeden birilerinin kalmayı teklif etmesi bana saçma geliyor. Zorunlu bir durum da değil bayram geçirmek için, ben istemezdim ne kalınmasını ne kalmayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X