• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni tuttuğumuz evde kalmak isteyen kaynana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayyy benim karşı daireyi de yeni evlenecek bi çift tuttu ama daha düğün olmadı sanırım damadın tüm sülalesi şu an o evde kalıyor ben bugün ben olsam ne yapardım diye düşündüm ne bileyim kendi evimde kendim kalmak isterdim eşyalarım yeni niye ben gelmeden evimde başkaları yatsın kalksın bide evde sigara içiyorlar 🙄
Düşüncesiz insan çok yeni evde sigara içiren damatta gerizekalı herhalde

Ya şu eşyalara fazla anlam yüklemeyin
Eni sonu eşya bunlar 3 5 gün oturmakla hiçbişeyde olmaz
Öfff ne kadarda basit şeylere takılıyorsunuz

Sorun sadece esya degil ki. Sinir bilmemek. Nezaketten anlamamak. Ev sahibi bile kalmadigi evde kalinirmi allasen? Bunu yapanlar, ilerdedz farkli beklentileri olur.

Otel denilen şey var, konu sahibin ailesi var. Ki corona zamani aslinda gelmelerine bile gerek yok.

Sorun sadece esya degil ki. Sinir bilmemek. Nezaketten anlamamak. Ev sahibi bile kalmadigi evde kalinirmi allasen? Bunu yapanlar, ilerdedz farkli beklentileri olur.

Otel denilen şey var, konu sahibin ailesi var. Ki corona zamani aslinda gelmelerine bile gerek yok.
Ya inanki bunun sınırla ilgisi yok
İnsanlar arkadaşlarına bile bu rahatlığı veriyorlar ki bunlar yabancı değil anne baba
Şöylede düşünebiliriz aynı durumda gelin hanımın anne babası olsa otele git mi diyecek anne babasına

Coronaya gelince son derece haklısın

Ben eşya, oturulmamış ev konularına vs. takılmazdım. Şu pandemi döneminde anne babama yük edeceğime gitsin boş evde kalsınlar diye düşünürdüm.

Ama işte nezaket gereği benim de fikrimin alınmasını beklerdim. Bu şekilde emrivaki olması beni rahatsız ederdi, işin doğrusu.

Ya inanki bunun sınırla ilgisi yok
İnsanlar arkadaşlarına bile bu rahatlığı veriyorlar ki bunlar yabancı değil anne baba
Şöylede düşünebiliriz aynı durumda gelin hanımın anne babası olsa otele git mi diyecek anne babasına

Coronaya gelince son derece haklısın

Ee evet, gelin ailesi icinde aynisi gecerlidir. Ev sahibin olmadigi yerde kalmak saygisizliktir, ha kiz tarafi ol, ha oglan tarafi ol.

Söyle düşünün. Evlendiniz. Oğlunuz oldu. Oğlunuz sizden başka bir şehirde müstakbel eşinin bulunduğu şehirde yaşıyor. Siz de bi hevesle bayramda geleceksiniz. Ev halkını rahatsız etmeyelim ve boş ev varken orada kalalim diye düşündünüz ama gelininiz size içten içe kuruluyor. Kalmanızı istemiyor. Ne hissederdiniz? Eşyaymış, evmiş. Bunlar boş şeyler. Kalpler kırılmasın. Cocukken yeni bir oyuncak alinir da. Banane ilk ben kutusundan açıp oynucam. Hayır başkası oynamasın diye kalbinden geçirirsin ya. Ayni kiskanclik var burada da. Ama simdi dusununce sadece bir oyuncak diyorsun. Onemsiz geliyor, degil mi? Bundan 15 20 yıl sonra da bu tavrınız size önemsiz ve gereksiz gelecek. Yasiniz kac bilmiyorum ama birgun siz de kayinvalide olacaksınız. Böyle şeylere takılıp basitlesmeyin. Üretken olun, okuyun, gezin , sevin sevilin. Hayatın tadını çıkarın 😇

of cok sinir bozucu bir durum...

benim dugun gunumde biz fotograf cekimiyle kayinvalimdeler otobus tutup butun misafirlerini bizim evimize getirmisti amac "ev gostermek" mis, dugun gecesi evime bir geldim ki gelin yatagimin uzerinde bebek mi uyutmuslar ne yastiklar etrafa dizilmis, koltuklar dagilmis, etrafta su bardaklari, bi de kola icmisler 50 kisi bir tane temiz bardagim kalmamisti hepsi ortada ve kirliydi, biri burnunu silmis kagit peceteyi burusturup atmis kenara, mutfagimda sigara icilmis kulleri cay tabaklarinda... tam bir rezaletti, gelinlik uzerimde bir heves eve girip o manzarayi gorunce sinirden cilgina donmustum...

simdi benim kv ve sulalesi boyle dusuncesiz insanlar oldugu icin asla istemezdim ancak,eger sizin kv "normal" bir insansa, kalmalarinda sikinti olmaz. aranizdaki iletisime de bagli... yani ben normalde bu tur seylere hic takilmam hatta bos ev duruyo gidin kalin iste bile diyebilecek yapida olmama ragmen, kv halini tavrini bildigim icin istemezdim. adamina gore muamele yani...

yani soyle dusunun, evlendikten sonra olsa siz evde degilken sizin evinizde kalmalarindan rahatsiz olur musunuz? eger oyleyse bir sekilde izin vermeyin, baska yer ayarlayin, ama amac ilk kullanmak ise bence gereksiz detaya takilmayin

Söyle düşünün. Evlendiniz. Oğlunuz oldu. Oğlunuz sizden başka bir şehirde müstakbel eşinin bulunduğu şehirde yaşıyor. Siz de bi hevesle bayramda geleceksiniz. Ev halkını rahatsız etmeyelim ve boş ev varken orada kalalim diye düşündünüz ama gelininiz size içten içe kuruluyor. Kalmanızı istemiyor. Ne hissederdiniz? Eşyaymış, evmiş. Bunlar boş şeyler. Kalpler kırılmasın. Cocukken yeni bir oyuncak alinir da. Banane ilk ben kutusundan açıp oynucam. Hayır başkası oynamasın diye kalbinden geçirirsin ya. Ayni kiskanclik var burada da. Ama simdi dusununce sadece bir oyuncak diyorsun. Onemsiz geliyor, degil mi? Bundan 15 20 yıl sonra da bu tavrınız size önemsiz ve gereksiz gelecek. Yasiniz kac bilmiyorum ama birgun siz de kayinvalide olacaksınız. Böyle şeylere takılıp basitlesmeyin. Üretken olun, okuyun, gezin , sevin sevilin. Hayatın tadını çıkarın 😇
Kaynana olsam aklımdan geçirmem orda kalmayı. Kaynana bayrama heves edince heves etti oluyor, gelin gelin evi kurmaya , ilk kendi kullanmaya heves edince kıskanç oluyor...milleti rahatsiz edicek zaten corona zamani gelerek. 40 yaşına geldim 10 yıllık nerdeyse evliyim gelin olarak bakınca da kaynana olarak bakınca da aynı görüyorum. O ev yokmuş gibi düşünülür. Ne munasabet gidip gorgusuz gibi kendi kendime bayramda ben geliyorum diyip yeni evde kalıcam.

Son düzenleme:
Çok güzel.yazmissiniz hayatta asla eşyaya anlam.yuklemedim.bende. Bide şu yonden bakıyorum. Bu kişi annesi olsa eminim kendi ailesi Bask bir şehire gelse korkmadan dolayı otelde kalan istemez ee kayinvalidede belki kalamz ee boş ev varsa ailem orda kalan diyeblr bizde abim evlenirken İstanbul'a gittik abim bekar olunca oturacaklari evde kalıyordu. Eşyalarda yerleşmişti kaldık yani ne var bunda kalkıp yatak odasında yatmadk. Koltukta uyuduk ama sağolsun yengemde sorun yapmadı

Bana da teklif etmişlerdi bunu . Asla kabul etmemistim ne münasebet ya daha ben girmemişim o eve neyin merakı . Gitsinler misafirhanede kalsınlar .
bu kıza teklif bile etmemişler. Kendi kendilerine biz o evde kalıcaz diyip geliyorlar, ama yorumlarda eşyaya anlam yüklemeyin diyorlar şaka gibi:)corona zamanı nereye geliyor davet bile edilmemiş ,yatıp kalksın nolucak diyorlar, kaç gün kalıcak sıcakta banyoya giricek herşeyi kullanıcak , daha gelin damat girmemiş eve ayıp ya .

Son düzenleme:
bu kıza teklif bile etmemişler. Kendi kendilerine biz o evde kalıcaz diyip geliyorlar, ama yorumlarda eşyaya anlam yüklemeyin diyorlar şaka gibi:)corona zamanı nereye geliyor davet bile edilmemiş ,yatıp kalksın nolucak diyorlar, kaç gün kalıcak sıcakta banyoya giricek herşeyi kullanıcak , daha gelin damat girmemiş eve ayıp ya .
Ağzınıza sağlık herkes eşyaya anlam yüklemeyin demiş kesin bunu diyenler daha önce gidip gelin evinde kalanlardır

Daha önce de böyle bir konu açılmıştı. Damadın ailesi düğüne kadar yeni kurulu evde kalmak istiyordu. Ben o zaman yadırgamıştım daha gelin girmemiş ev diye. Ama şimdi öyle düşünmüyorum. Bu virüslü zamanda otelde ya da başka bir aile yanında diken üzerinde gibi kalmalarındansa bomboş duran evi kullanmaları daha mantıklı.

Daha önce de böyle bir konu açılmıştı. Damadın ailesi düğüne kadar yeni kurulu evde kalmak istiyordu. Ben o zaman yadırgamıştım daha gelin girmemiş ev diye. Ama şimdi öyle düşünmüyorum. Bu virüslü zamanda otelde ya da başka bir aile yanında diken üzerinde gibi kalmalarındansa bomboş duran evi kullanmaları daha mantıklı.

Virusu bu kadar dusunuyorlarsa o zaman virus zamani bayramda baska sehre gitmesinler madem

Aynı şeyi yaşadım evim tamamen dizilmişti sesimi cıkarmadım .eşya önemli değil de evimi çok dağıtmışlardı beni rahatsız eden tek oydu harici kalacak yerleri yoksa gelsinler bence ama istemiyorsanız ailenizin evinde ağırlayabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X