- 30 Mart 2020
- 919
- 2.769
- 28
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
demogoji yapmayın Allah aşkına. Ben sizin gibi yapmacık olmadan da çok seviyor ve seviliyorum. Yaşımda 40 a geldi, 15 yaşında gibi öğüt verici konuşmalar , üzgün emojiler falan ..Çok şükür ki canım annem görgülü hanımefendi bir kadın, sizin gibi ya şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi şaşırtıcı üzücü durumlara sokmuyor beni, hatta canım kayınvalidem eğitimli olmamasına rağmen konuya eşyadan daha 'geniş' bakabiliyor. Mıç mıç olmadan da sevgi ve saygı olabiliyor. Ne ben onları ne onlar beni kırdı kaç senedirTabiki sevelim sevilelim. Icinizi karartmayın lütfen. Kendi annenize bile boyle bir bakis acisindasinizBuradan yazması kolay ama anneniz sizden farklı düşünüyor olsaydı emin olun onu kırmak istemezdiniz
Sevgi pitircigi degilim ama sunu unutmayin bu hayatta vermeden birsey alamazsiniz. Sevgiler diliyorum size kendi yaşantınızda
demogoji yapmayın Allah aşkına. Ben sizin gibi yapmacık olmadan da çok seviyor ve seviliyorum. Yaşımda 40 a geldi, 15 yaşında gibi öğüt verici konuşmalar , üzgün emojiler falan ..Çok şükür ki canım annem görgülü hanımefendi bir kadın, sizin gibi ya şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi şaşırtıcı üzücü durumlara sokmuyor beni, hatta canım kayınvalidem eğitimli olmamasına rağmen konuya eşyadan daha 'geniş' bakabiliyor. Mıç mıç olmadan da sevgi ve saygı olabiliyor. Ne ben onları ne onlar beni kırdı kaç senedir
ben de burdaki gibi kendisine fikri bile sorulmadan evinde kalacaklara amann insan kazanalım, nolucak canım denildiğine inanmıyorum. Bu konu uzar, farklı düşünüyoruzNe güzel işte. Mutlu bir yaşantınız var. Ama herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Bu mutlu yaşantınız sadece sizden mi kaynaklı sizce? Kayinvalideniz ya da annenizin anlayışı, sabrı, sevgisi, payı hiç mi yok?
Bundan bahsediyorum ben de. Illaki sizin yeni gelin evinizde k.valide kalmayabilir. Ama eminim başka konularda anneniz, kayinvalideniz ya da siz mutlaka bir yerlerde birbirinizi alttan almışsınızdır. Dedim ya herkes sizin gibi şanslı olmayabiliyor. Sizin etrafınız tam da sizin istediginiz gibi insanlarla cevrili olabilir. Ama ben kimsenin yuzde 100 sut liman anlastigina inanmiyorum. Asil o zaman yapmacik olmaz mi? Siz hiç mi "size ters gelen bir konuda" kayinvalidenizi alttan almadınız
Vallahi manyak bu insanlar:)))Konuyla kısmen alakalı mı bilemedim ama yeni bi soru sormak istiyorum. Yeni gelin evini sakınan insanlar evlendikten sonra kendilerine yatıya gelen çiftlerİn evlerinde cinsel bi birliktelik yaşamalarından rahatsız oluyorlar mı?
Çünkü bi tanıdığım kız arkadaş da düğün öncesi evine kimseyi sokmamıştı, düğün sonrası kaynı ve eltisi kendisinde kalmak zorunda kalmıştı bir kaç gün, hep ya yaparlarsa diye dert ediyordu. Yeni gelin evinde yapılmaz diyordu
Aile oğlu için de bu tarz görgülü davranıyor olabilir alttan alıyor olabilir. Hiç gitmesin me demek ya bu nasıl görgü o zaman kız tarafının aileside hiç gitmesin unutmayın orası gelinin olabilir ama aynı şekilde damadında evihiç gitmesin o zaman, daha niye gidiyor?? istemedikleri adamı evine niye davet etsinler ki . Bunun bir sonraki kısmı zaten evlenince pat diye yeni evlenenlerin evine gitmek. Görgüsüzlük yarıştırmaya gerek yok,evlenmesin o zaman
kıza fikri sorulmadan giderek gerçekten çok alttan almışlar. Tamam .Siz görgüyü bayağı farklı anlıyorsunuz, Sanki erkek tarafındanmışsınız gibi sapla samanı karıştırarak herşeye görgü imalı laf sokmanız komik kaçıyorAile oğlu için de bu tarz görgülü davranıyor olabilir alttan alıyor olabilir. Hiç gitmesin me demek ya bu nasıl görgü o zaman kız tarafının aileside hiç gitmesin unutmayın orası gelinin olabilir ama aynı şekilde damadında evisaygısızlıkta görgüsüzlüktür.
KOnu sahibi fikrim sorulmadı yazmış mı ? Kalmak istemişler demiş. Daha kalınmamış bunu bildiğine göre sorulmuş o da içten kalmalarını istemiyor oluyor. Kalkıp istemiyorum dese zaten belkide kalmayacaklar. Görgüyü siz çok farklı algılıyorsunuz zira konu sahibi kv nın nişanlısının ailesinin kıyafetlerine kadar karışma sırf köyde yaşadıkları için koz tarafının aşağılama haddinde nasıl buluyorlarsa kalıncak yer olmadığı için karşı tarafta orda kalma isteği haddinde bulunmuşlardır. Karşı tarafa rahatsızlık vermemek için ince düşünmüşlerdir bilemezsiniz.kıza fikri sorulmadan giderek gerçekten çok alttan almışlar. Tamam .Siz görgüyü bayağı farklı anlıyorsunuz, Sanki erkek tarafındanmışsınız gibi sapla samanı karıştırarak herşeye görgü imalı laf sokmanız komik kaçıyor
Ben sadece karşı taraf açısından da olaya bakmaya çalışıyorum. Sonuçta yeri geliyor kendi ana babamızla anlaşamıyoruz. Üstelik bir ömür aynı evin içinde yetistirilmemize rağmen. Karşı taraf bambaşka bir çevreden geliyor. Onun bakış açısı her zaman düşüncesizlik olmayabiliyor. Sizin çok önem verdiğiniz kırmızı çizginiz bir başkası için önemsiz bir detay olabiliyor. Hatta karşı taraf boş evde kalmakla iyilik yaptığını düşünebiliyor. Şimdi onlara sorarsak bizi ağırlamak zorunda kalacaklar. Boş yere kimseyi rahatsız etmeyelim. Boş eve çekilelim kendi halimize demiş de olabilirler. Illa ki kötü düşünmemek gerek. Herkesin kendi eşiyle ve onun ailesiyle sorunları oluyor arada. Bunları daha büyük hale getirmemek için bir gün onlar bir gün siz alttan almalısınız ki hayat çekilir hale gelsin diye düşünüyorum, hepsi bu.ben de burdaki gibi kendisine fikri bile sorulmadan evinde kalacaklara amann insan kazanalım, nolucak canım denildiğine inanmıyorum. Bu konu uzar, farklı düşünüyoruz
istemişler ne demek?? kendisine sorulan insan istemişler mi der?? Ben eski konularını bilmem, bilmek zorunda da değilim. Rahatsızlık vermek istemeyen insan karşı tarafa bir telefon açar değil mi? olur mu ince düşünceli insanlar..KOnu sahibi fikrim sorulmadı yazmış mı ? Kalmak istemişler demiş. Daha kalınmamış bunu bildiğine göre sorulmuş o da içten kalmalarını istemiyor oluyor. Kalkıp istemiyorum dese zaten belkide kalmayacaklar. Görgüyü siz çok farklı algılıyorsunuz zira konu sahibi kv nın nişanlısının ailesinin kıyafetlerine kadar karışma sırf köyde yaşadıkları için koz tarafının aşağılama haddinde nasıl buluyorlarsa kalıncak yer olmadığı için karşı tarafta orda kalma isteği haddinde bulunmuşlardır. Karşı tarafa rahatsızlık vermemek için ince düşünmüşlerdir bilemezsiniz.
Komiksiniz cidden neyse uğraşamam sizinleistemişler ne demek?? kendisine sorulan insan istemişler mi der?? Ben eski konularını bilmem, bilmek zorunda da değilim. Rahatsızlık vermek istemeyen insan karşı tarafa bir telefon açar değil mi? olur mu ince düşünceli insanlar..
siz gidin ders çalışın bence . Yaşınızı vs bilmiyorum okuma ,okuduğunu anlama vs ihtiyacınız varKomiksiniz cidden neyse uğraşamam sizinle
gerçekten çok iyimsersiniz. Biraz fazla ama olsun:) SevgilerBen sadece karşı taraf açısından da olaya bakmaya çalışıyorum. Sonuçta yeri geliyor kendi ana babamızla anlaşamıyoruz. Üstelik bir ömür aynı evin içinde yetistirilmemize rağmen. Karşı taraf bambaşka bir çevreden geliyor. Onun bakış açısı her zaman düşüncesizlik olmayabiliyor. Sizin çok önem verdiğiniz kırmızı çizginiz bir başkası için önemsiz bir detay olabiliyor. Hatta karşı taraf boş evde kalmakla iyilik yaptığını düşünebiliyor. Şimdi onlara sorarsak bizi ağırlamak zorunda kalacaklar. Boş yere kimseyi rahatsız etmeyelim. Boş eve çekilelim kendi halimize demiş de olabilirler. Illa ki kötü düşünmemek gerek. Herkesin kendi eşiyle ve onun ailesiyle sorunları oluyor arada. Bunları daha büyük hale getirmemek için bir gün onlar bir gün siz alttan almalısınız ki hayat çekilir hale gelsin diye düşünüyorum, hepsi bu.
Yok bence siz okuyun çok ihtiyacınız var benim yazdıklarımdan gram çıkarımınız olmamış. Yaşım 27 Edebiyat öğretmeniyim zaten alanımın içinde okuyup tahlil etmek. Siz tek taraftan baktığınız için anlamamanızı anlıyorum geniş pencereden bakın. Aynı düşünce yapısında olmayabiliriz problem yok saygılarsiz gidin ders çalışın bence . Yaşınızı vs bilmiyorum okuma ,okuduğunu anlama vs ihtiyacınız var
Edebiyat öğretmeni olduğunuzu , öğrencileriniz olduğunu hiç zannetmiyorum. Size de saygılarYok bence siz okuyun çok ihtiyacınız var benim yazdıklarımdan gram çıkarımınız olmamış. Yaşım 27 Edebiyat öğretmeniyim zaten alanımın içinde okuyup tahlil etmek. Siz tek taraftan baktığınız için anlamamanızı anlıyorum geniş pencereden bakın. Aynı düşünce yapısında olmayabiliriz problem yok saygılar
Diploma falan atayım istersenEdebiyat öğretmeni olduğunuzu , öğrencileriniz olduğunu hiç zannetmiyorum. Size de saygılar
kanıtlayın demedim zaten, zannetmiyorum dedim. Eyvah ki ne eyvah zaten doğruysa. Sizin gibi kimliğimi atayım istersen diyerek basitleşmeyeceğim için inanmayabilirsinizDiploma falan atayım istersenBende 40 yaşında olduğunuza inanmıyorum olgun değilsiniz
İroni yapmıştım da neyse komiksinizkanıtlayın demedim zaten, zannetmiyorum dedim. Eyvah ki ne eyvah zaten doğruysa. Sizin gibi kimliğimi atayım istersen diyerek basitleşmeyeceğim için inanmayabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?