Yılbası hediyesi almadı kutlamadı bile..

geçtiğimiz sayfalarda bir arkadas yazmış bende anlamıyorum niye yılbaşına bu kadar anlam yükleniyor ki? hediye kısmına girersek oda ayrı bir muamma. bizim kültürümüzde yok ki böyle bir durum. senin aldığın gömleğin parasını ödemesi elbette ki gereksiz niye ödesin şunun şurasında bir aydır birliktesiniz. ha yanına özensiz gelmiş buna takılabilirsin onu anlayabilirim ama belkide bir açıklaması vardır. konu sahibi arkadasım bence biraz daha zaman tanımalısın tanımak için ama bunlara takılma derim.

bide şöyle bişey var erzurumdan benim için gelmiş diyosunuz,
sizin için bişeyler yapmış yani, mutlaka hediye mi olması gerekiyo..
değer vermese kalkıp o kadar yol gelmez değilmi..
bardağa biraz dolu tarafından bakın derim ben..

yaa ben yeni bie birlikte olsam farketmez. benim sevglimde uzakta ve ilk buluşmamızda o da bir şey almadan gelmişti. sadece bir şiir karalamıştı gelirken. aldığım dünyanın en güzel hediyesiydi.

ne güzel genelde kızlar başka şeyler bekliyor. sevgilin şanslıymış senin gibi kanaatkar kızı bulmuş. Allah hep mutlu etsin

yılbaşı diye bi kültrü yoktur yılbaşını kutlamıyordur herkes kutlamak zorunda değil ki zaten bizim öyle bir bayramımız yok :) Benim eşimde nişanlıyken unutmuştu doğum günümü ben tavır yapınca yanıma gelmişti gönül almak için ama yine eli boştu çok üzülmüştm değer vermiyo diye düşünmüştüm filan ama öyle değil bazıları önem vermiyo böyle şeylere yapacak bişe yok değiştiremezsinde öyle kabul edicen :) Bu sbeple yargılamayın hemen bence size önem versin yeter yoksa ömrünüz hediye beklemekle geçer

Ne yılbaşıymış arkadaş ..
Kutlamayanlar düşüncesiz ilan ediliyor..
Ya Türklere ait olmayan bir bayramı neden kutlasın ki arkadaşınız bırde hedıye beklemıssınız ..
Bizim miletimiz kadar özenti bir millet dah yoktur, o kadar yabancı insan tanıyorum daha bir gün kendılerıne ait olmayan seylere meğıllensınler, bızımkıler hırıstıyanlardan daha cok hurmet edıyor yılbasına Ne gunlere kaldık ..

ben sizin gibi düşünmüyorum..bence tam tersi..bi insan biriyle gerçekten gelecek düşnüyorsa ilk aylar o kadar özenmeldrki...şahsen benim suanki nişanlım öyle..
hedyelere boğardı..yanıma geldğnde özenerek gıynirdı çiçekleri asla ihmal etmezdi..
ilk izlenimler önemlidir..
yani bu erkek ince düşünseydi eğer,'daha ilişkimiz yeni ,kız arkadaşımın üzerinde yanlış intiba bırakmıyım 'diye düşünmedi gerekirdi..
belliki ruhu yok..

Son düzenleme:

"Alığım şeyin parasını yanımdaki erkek ödemeli" mantalitesini hiç bir bekar bayana yakıştıramam.
Siz onun eşi değilsiniz sevgilisisiniz, karıştırmayın.
Size bir şey alacaksa alır zaten, aksi halde siz gidip bir şeyi aldıktan sonra parasını ödemesini bekleyemezsiniz, daha doğrusu bu beklenti içine girmemelisiniz.
O sizin masraflarınızı karşılamakla mı yükümlü, ona mı bağımlısınız?Evli bayanlar bile bu kadar değiller kocalarına karşı,kendi masrafımı kendim karşılayayım derdindeler.
Ha diyeceksiniz ki nezaketen teklif etmesi gerekirdi.Elibol bir insan teklif edebilir ama manevi açıdan değeri olmaz bence, siz seçmiş almışınız, ya da yemiş içmişiniz adam da parayı ödemiş.Burada bir nezaket örneği göremiyorum ben.Zaten size "gömlek aldı" olmaz onun adı, "sevgilime gömlek aldırdım" olur.
Yukarda zaten teklif etse redderdim demişsiniz, o halde boşverin o kısmı kafanıza takmayın.
Bunun dışında şu konuda haklısınız, sevgiliniz özensiz bir insan.Evet masraf karşılama beklentisi yanlış, ama insan maddi değerinden bağımsız olarak sevgilisinden bir şeyler bekliyor.Yoldan geçerken koparılan bir papatya bile olabilir bu.
Bu noktada sevgilinizin özensizliğinin nedeni de önemli, bakın sizi görmek için erzurumdan gelmiş bence umursuyor ama hediye almamış, bu da incelik konusunda biraz sıkıntısı olduğunu gösterir, belki hediye almaya alışkın değil veya çok önemli görmüyor.
Çok takılıyorsanız bu meselelere elbette önemli bu sizin, ona göre değerlendirin maden sevgilinizi

benimde merak ettigim sizin ona aldigniz hediye, o ne dedi sizin aldiginiz hediyeye...

1,5 saattir loginsiz okuyorum KK yı. Sırf bu cümleyi yazmak için login oldum. 5 sayfa okudum göremedim cevabınızı arada kaçırdım mı mesajlardan birini acaba? Eğer öyleyse affola... Ben de merak ediyorum siz ne aldınız ona?

Yılbaşı, evlilik yıldönümü, nişan yıldönümü, tanışma yıldönümü, doğum günü, cart günü, curt günü, yahu anlamam şu özel denilen günlerin hangi özellikleri olduğunu. Hayatta kutlamayı sevmem. Telefonum yılbaşı mesajlarıyla dolu olmasına rağmen birine bile dönüp cevap vermedim. 21 yıldır kendi doğum gününü ısrarla hatırlatan eşime bile hiç hediye almadığım gibi kutlamamışımdırda. Muhtemelen sevgilinizde benim gibi düşünüyordur. Hayatta öyle önemli şeyler var ki, bunlar oldukça önemsiz kalıyor. Boşverin böyle ıvır zıvır şeyleri. Kutlanınca başınız göğe ermediği gibi, kutlanmayıncada yerin dibine girmiyorsunuz.

Kac kisi sormus. Ama konu sahibinin yine de ya gozunden kacmis, ya da onemsemiyor. Ben de merak ettim, ve ben de sormak istiyorum... Acaba sen ne aldin ona, ve sen kutladin mi onun yilbasini?

peki sen ona hediye aldın mııııı

ona bir armağan verdin miiiii

sende çalışıyosun sonuçta sen bir şeyler hazırladın mı

Arkadasın yazdıkları o kadar doğru ki bir arkadaşımın sevgilisi de aynen seninki gibiydi. Aynen ama. Boğa burcu o da. Ciddiyetine ve cok nadir gulumsemesine kadar. Burada senin yapacağın şey henüz cok yenisin ama hiçbir konuda beklentiye girmemek. Ayrıca önemli adımları da ilk senden bekleyecek. Boğa erkeği kadına biraz fazla gorev verir. İlk oluşumları kadından bekler. Ben boğa erkeği dediklerinde yaka silkiyorum. Cok yenisiniz daha ama bu adam budur yani. Ondan jestler, komplimanlar, duygusal tatmin, romantizm beklemezsen eğer o zaman mutlu olabilirsin. Başka türlü zor arkadasım.

Bir de bazı arkadaslar YİNE yılbaşının kültürümüzde olmadıgı geyiğini yapmışlar. Yılbaşı bizim kültürümüze yeni bir senenin gelişini coşkuyla karşılamak seklinde hep vardı. Bilemiyorum nerede yasıyorsunuz ama bu böyle.

Konu sahibi arkadasım hassas, duygusal ve sevdiği erkek tarafından begenildigini hissetmek istiyor ki bunlar son derece kadinsal duygulardir. Yüklenmeyin hemen kıza yılbaşı kültürü saçmalığını yazarak. ayrıca adam başka bir ilden geliyor. Mesela oltu tasından yapılmış bir kolye alsaydı. Elini kolunu sallayarak gelecegine. Bir erkeğin bu tarz seyleri düşünmesi gerekir. Hiç kimse bir odunla hayatını paylaşmak istemez. Eğer isteye varsa da ortalık odun dolu. Buyurun arkadaslar..

Açıkcası ben böyle şeylere önem veririm ve senin gibi düşünürdüm.
Sevgilim yılbaşında bana bişey almamış olsaydı tepki göstermezdim belki ama bozulurdum içten içe.
Bende ona aldım onu düşündüm çünkü ve böyle şeylere önem verdiğimide gayet iyi bilir.
Bana göre haklısın.

tabi sizin düşünceniz.bizde özel gün diye bi kavram yok bizim her anımız güzel ve özel.yağmur altında bi anda bana şarkı sölemeye başlayan.6gün deli gibi çalışmasına rağmen beni görmek için süpriz yapıp yanıma gelen.beni çocuklar gibi mutlu eden bi sevgilim var.gayette ruhu var yani illa hediyere boğup çiçek almasını hiiiiiç gerek yok benim için ben sevdiğinin yanında mutlu olan bi insanım sadece benim gözlerime baksın yeter.gerisi teferruat
özel günü kutlamaması ruhsuz anlayışsız olduğunu göstermez.
herkesin bakış açısı bana 1 kere çiçek aldı ve ben çiçeğe verilen paraya acırım çöpe atmak daha mantıklı bane göre.
dilerim evlendiğinizde bunları iş yoğunluğu ve hayat koşturmasından unuttuğunda sorun yaratmazsınız

Yanlış anlamayın lütfen ama,kadınların özel günlerdeki hediye takıntısı bana mantıksız geliyor.Hep bir beklenti içindeyiz,acaba bana ne alacak,ne süpriz yapacak ıvır zıvır.Peki siz ne aldınız,siz ne süpriz yaptınız diye sorarlar.Bir çok erkek ne yazıkki eşiyle yada sevgilisiyle arasında sorun çıkmasın diye mecburiyetten hediye almak zorunda kalıyor.Yani içinden gelmeden ve hiç bir duygu ifade etmeden...
Düşünüyorum da erkeklere bazen gerçekten acıyorum...

Neden herşeyi düşünmek zorunda bırakılıyor bu erkekler?
Sizin için kalkıp gelmiş daha ne olsun Allah aşkına.
Herşeyi planlamak, hediyeler almak, ne bilim lüx yerlere götürülmesini beklenen erkekler.
Onlar da insan kadınları mutlu etmeye porgramlanmış robot değiller.
Sonra deriz ki kadın erkek eşitliği.
Çok acıyorum hallerine ya yazık valla yaranmak için hep kendilerini yırtmak zorunda kalıyorlar.
O zaman neden erkekler birşey aldığında kadın para ödese onun adı başka birşey oluyor?

Ben arkadaşın bahsi geçen şahısa hediye aldığını zannetmiyorum. Kesinlikle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…