Yılbası hediyesi almadı kutlamadı bile..

arkadaşlar bir de bu hesabı erkek öder durumuyla ilgi bir çok erkek arkadaşımdan duyduğum şeyler var. çoğunluğu hesabı erkeğin ödemesine izin veren kızlardan hazetmiyor. yani sürekli her gittikleri yerde sanki erkek mecburmuş gibi onun göreviymiş gibi davranan kızlara gıcık oluyorlar içten içe. bunu dile getirmeseler de öyle. hatta bir arkadaşım abartıp şöyle dedi, parayı tamamen erkeğe ödeten kadın, o erkekle geçirdiği zamanı ona satıyor gibi birşey oluyor. yani düşündüğü şeyi tahmin edebiliyo musunuz?

Benim bugün doğum günüm ve yılbaşı. Ama sevgilim ne yılbaşı ne de doğum günü hediyesi almadı. Sadece doğum günün kutlu olsun dedi o kadar yani..

enteresan benım eşimde boğa burcu bende aslan aslında cok zıt karakterleriz ama cok düşünceli ve cok bagımlı bana.. bayramda dogum gunlerımde hedıyemıde alır hatta pat dıye vermez süpriz yaparak verır ama parasıda yoksa fazla düşünün derim cunku yola verıyse parasını özensız değil benımkı bakar kendıne benım kremlerımı sabunlarımı kullanır bebek gibi cildi vardır acaba yukselenınden degısıyor olabılırmı? yada yol yorgunu.. benmı cok pozitifim anlamadım ama bence ordan kalkıp gelmesı bıle benım ıcın yeterlıdır.

pardon yılbası ayrıca sizin doğum gününüzmü? eğer öyleyse kutlamaması ayıp illa hediye alması gerekmez .Ne kadar saçma bir düşünce... Hayır sadece yılbaşı özel gün doğum günüm değil ama bana hediye almadı yeni yılımı kutlamadı diyorsanız da bana çok ama çok saçma geldi.Dininiz ne bilmiyorum ama yeni yıl için hediye almak bir müslüman için zorunluluk değil bence onun yerine bayramda gezmeye götürür yada hediye alır daha mantıklı ben anlamıyorum açıkcası benim sevgilimde ona bakarsanız hediye almadı sadece yeni yılını kutluyorum dedi bu kadar yani bence boşuna kendinizi üzmeyin eğer doğum gününüz yılbasında değilse...

Hiristiyanlarin bayrami 24-26 aralik arasinda kutlanir ve yilbasi kutlamalariyla hic alakasi yoktur yani sadece 31 Aralik gecesi onlarda bizim yaptigimiz gibi yeni yila guzel girmek ve guzel seyler dilemek icin kutlama yaparlar.

İlişkiye 1 şans daha verebilir ve hiçbir şey olmamış gibi devam edebilirsin. He baktınki değişmiyor hala aynı yani yapısı huyu be. Hiç yıpratma canım kendini. Yol ver gitsin. Emin ol yıpranan o değil sen olursun..

bir kaç arkadaş yılbaşı kutlamanın sacma oldugunu falan söylemiş..herkesin düşüncesine saygım var..ama benim mantıgıma göre bir düşünce değil..yılbaşı kutlamak, doğum gününü kutlamak svgililer gününü kutlamak kendine göre hediyeleşmek bunlar cok güzel şeyler arkadaşlar..tabiki 1 ocagın diğer hiç bir günden farkı olmıycak..tabiki saatler 12yi gösterince bir mucize yaşanmıycak..ama böyle günler hayatın monotonlugundan sıyrılıp sadece bir günde olsa sevdiklerimizi mutlu etmek, mutlu olmak için şirin bahaneler değil mi zaten..niye böyle güzel günleride sıradanlaştırıyoruzki..ne var sevdiğimiz insanlarla daha özenli bir gün geçirsek bu sacma bir şey mi..yılbaşı sacma, sevgililer günü saçma, arkadaslar hayat sacma hobaaaa ölelim o zman

ben ise yılbasına ailemle girdim..mutfakta yediğimiz akşam yemegimizi salonda yedik..masamıza misafir için annemin kullandıgı porselenleri koyduk..enfes yemekler hazırladık..güzel güzel giyindik..tv mizi actık..hediyelerimizi verdik..çok güldük..cok eglendik..pastamızı kestik..ailecek böyle mutlu huzurlu bir yılbası gecirdik..her günümüz böyle gecsin

arkadasın sevgilisine gelincede sanırım o da böyle günleri sacma bulanlardan

sitemizdeki kadınların çoğu özel günlerde hediye istemiyor gibi.ama ben özel günlere çok önem veririm.eşim sevgiliykende evliykende çok önem verirdi.mutlaka özel günlerde yemek, pasta yedirir.kahvemizi içeriz.hediyeleşiriz.hediye almasa bile yemeğe götürmesi bile çok hoşuma gider.herkeste bence özel günlerde hediye alınamıyorsa bile parasızda birşeyler yapılabilir.arkadaşa gelince arkadaşının tavrını hiç sevmedim.resmen değer vermemek ve özenmemektir benim için.arkadaşımız ayrıca gömlek parasını ona ödetmeyi düşünmüyor ama birteklif beklemiş.ayrıca benden sana hediye olsun diyebilirdi.bu inceliktir.almasa dahi teklif gerekirdi.daha en güzel aylarında bu kadar özensiz ve ince olmayan biriyle yapabilir misin.bence iyi düşün.ben seni çok iyi anlıyorum.seni bu adam mutlu edemez.sen özen, ilgi ve özel günlerde aranmak ve hatırlanmak istiyorsun.bu yapmaz.ayrıca yeni yılda önemlidir.çünkü yeni yıla güzel girmek ve özel geçirmeninde nesi kötü.bence özel günler özel olmalı.ve benim değerli olduğum hissettirilmelidir.maddi ve manevi herşey beklerim.kadınların çoğununda beklediğini eminim.erkeklerde aldıkları hediyeylede batmazlar.bir çiçek veya çikolatada çok pahalı değil yani.bu resmen düşüncesizzlik ve önem vermemektir.ben öyle algılarım.allahtan eşim sevgiliykende evliykende beni hep özel hissettirdi.

İşin doğrusunu bilip bilmeden yorum yapmaya ne kadar da meraklı bazı arkadaşlar.
Yılbaşı kutlamanın herhangi bir din ile uzaktan yakına ilişkisi yoktur. Hristiyanlar 24 Aralık tarihinde Noel'i kutlarlar. Evet bu bir Hristiyan bayramıdır. Noel Baba ve çam ağacı ile özdeşleşmiş olan da Noel'dir, yılbaşı değil.

Yılbaşını ise, Hristiyanlardan Musevilere, Budist Japonlardan Hindu Hintlilere kadar canı isteyen herkes kutlar. Zira burada sözkonusu olan bir yılı bitirip diğerine başlamaktır. Dün geceyi çılgın sokak partileri veya gece kulüpleri yerine evimde eşimle televizyon seyrederek geçirdiğim ve hediye olayına hiç girmediğim halde, isteyen herkesin yılbaşını kutlama özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum.

Herşeyi "Batılılara özeniyoruz" aşağılık kompleksiyle algılayıp hayatı kendimize zehir etmeye gerek yok. İnsanlar isterse yeni yılı kutlar, isterse ilk cemrenin düşüşünü ya da yılın ilk karının yağışını... size ne canım...?

Ayrıca sormadan edemeyeceğim, "kendilerine ait olmayan şeylere meğillenenleri" eleştiren Tortellini, acaba blue jean giymiyor, yabancı dizileri izleyip yabancı müzikler dinlemiyor mu?

Konu sahibinin "sorununa" gelince, bu kadar ufak şeylere takılmışsanız zaten o ilişki daha baştan çok yüzeysel demektir. Çocuk sizin için Erzurum'dan kalkıp gelmiş, bu yeterince büyük bir hediye değil mi?

Gömlek konusuna gelince, ben de bir üyenin sandığı gibi, siz ona bir gömlek aldınız da (özensizdi ya, üstüne başına çeki düzen vermesi için, o gömleğin parasını ödemeyip size ödetti zannettim. Şaka yapıyor olmalısınız, ne yani, gömleğinizin parasını ödese kıymetli mi olacaktı gözünüzde, sizi daha mı çok seviyor olacaktı? Böyle bir beklenti içinde olmak dahi küçültücü değil mi? Üstelik ilişkiye başlayalı daha 1 ay olmuşken? Başka şeye gelince kadın erkek eşitliği diye mangalda kül bırakmayıp, konu para ödemeye gelince her şeyi erkekten beklemek biraz tutarsız olmuyor mu?

Üyelerin ne hediye aldığınız sorularına hala bir yanıt vermemiş olmanızdan da, erkek arkadaşınıza bir hediye almadığınızı anlıyoruz hep birlikte.

Belki de, kendinizi mor dağların prensesi addederek yapıyorsunuz en büyük hatayı, kim bilir?

eşim boğa burcu evet hediye işini pek bilmezler ama ben her özel günde onu düşünüp aldığım için o da kendini mecbur hissediyor ama hediyeyi birlikte alıyoruz.yoksa senin çenenden kutulamam diyor
önce sen al hediye bakalım o da utanır sana almaya başlar.almış olsanız burada yazardınız.erkekler bazen bilemiyor böyle şeyleri.herşeyi karşıdan beklememek lazım.siz örnek olun ona.sizin için erzurumdan gelmiş olması bile sizin için bir jest değilmi? onu özlemişsinizdir mutluluktan uçacağınız yerde buna kafa yormayın...

Ben 3 sene boyunca eşime özel günlerde gerek kendim hazırlayarak gerek satın alarak ufak jestler yaptım ama o hiç bir eylemde bulunmadı. Çok önemsemedim bu durumu. Alınıp kırılmadım. Neticede bir erkek parası olmayabilir alamaz bir şey rencide etmeme ne gerek var diye hiç kırılmadım. Kadınız 2 şişle bir atkı bile örebiliriz 1 haftada ya da bir kazak. Pasta sevmez eşim pasta bile yaptım kaç kere ellerimle bir tek ona bozulmuştum ama şimdi yalan yok. Pastanın içindekileri ayırıp gerisini bırakmıştı ağlıyordum az daha. Heves ederek ilk kez yapmıştım o pastayı :)

şimdi 2 yıllık evliyiz ben doğum günüydü, yıldönümüydü o günlerde bazen unutabiliyorum bile hayat hengamesi içinde. Örgü örmeyi bırak evin işini çalışırken zorla yetiştiriyorum.
Ama bu sefer de o sürekli yapmaya başladı :) Belki eş adayınız da öyle bir insan. Bir de evlilik çok farklı sevgililikten. Sevgiliyken eve döndüğümde merak edip aramayan adam evlendiğimiz günden beri sürekli arar oldu; "uyandın mı işe vardın mı eve geldin mi, nasılsın, iyi misin, seni merak ettim" diyerek. Aklı bende kalıyormuş. Evlendikten sonra farklı hissetmeye başlamış sorumluluğumu hissediyormuş. Öyle demişti. Bence çok takılacak şeyler değil bunlar.

Özel gün hergündür. Sevdiğiniz insanın yanınızda uyuyup, uyandığını görmek, Aldığı her nefesin kıymetini bilmek.

Doğum günü vs de unutsam da ben, bazen yastığının altına bir paket çikolata bırakırım, üstüne onu sevdiğimi belirten bir not yapıştırırım. Uyumaya benden önce gider eşim, uykusuzluğa dayanamaz. Ben de evin kalan işlerini halleder yatarım. Bir bakar çikolata... Nasıl sevinir dünyanın en pahalı hediyesini almış gibi yanıma gelir hemen. Sarılır. İşte bu dünyaya bedeldir aslında...

bence sizd ona bir hediye almamissiniz,eger almis olsaydiniz zaten bunu belirtirdiniz ben aldigim halde diye,
iki defa sordum cevap vermediniz sonra baska arkadaslar sordu yine cevap vermediniz...
ben almadiginizi varsayiyorum (alsaniz yüzde yüz bunu kesinlikle söylerdiniz) peki siz almadiginiz halde neden bekliyorsunuz..
ben sahsen bir hediye alirdim ona göre belki kirilirdim ama siz almadiginiz hediyeden kiriliyorsunuz,üstüne kendinize begendiginiz ve aldiginiz gömlegin parasini
ödemesini bekliyip yine kiriliyorsunuz...

Son düzenleme:

hayatı ne kadar ruhsuz yasıyorsunuz..yazık

bahsettğiniz gibi heranımız özel eklentileri yazmıştım ben=)
pek bi yaranız varmıs açıkmala gereği duymussunuz..sevgilinizle bigün evlenevilcekmisiniz acaba bende onu merak ettim şimdi,

bahsettğiniz gibi heranımız özel eklentileri yazmıştım ben=)
pek bi yaranız varmıs açıkmala gereği duymussunuz..sevgilinizle bigün evlenevilcekmisiniz acaba bende onu merak ettim şimdi,

canım ne yaram var nede bişey ama senin bu tavrını anlamış değilim bütün üyelara karşı yok ruhsuz yok bilmem ne.herkes kendi yorumu yapmakta serbest ama karşısındaki insanı insan olarak dikkate alarak yorum yapmak bi erdemdir.
sanırım ne zmaan evlenip ne zaman evlenmicem hakkında yorum yapmak sana düşmüyor.biz hayatı laylaylom yaşamıyoruz.ünv bitirmiş iş güç çabasında olan kendi evimizi kendimiz yapmaya çalışan ailelerimiz ne kadar arkamızda olsada kendi emeğimizle bişeyler yapmaya çalışan insanlarız.bunları düşünürken çiçekti böcekti gereksiz şeyler.
he sen bunlarla mutlusun ben sana bişey diyemem.mutlu olmaya devam et.inşallah hayat sana zorluk çektirmez hep pembe gözlükle bakarsın hayata

peki sen , senin için erzurumdan kalkıp gelen insana ne hediye aldın.

cevap: hiçbir şey

bir de utanmadan kendin için aldığın gömleğinin parasını da ödemesini bekliyorsun.

herkese aynı yorumu yapmıyorum özel günleri basitleştiren kişilere yazıyorum ve kızıyorum..karsındakı insanı insan olarak bilip yorum yazmak erdemdr diyosun ya hani..
benim kim oldugumu bunca zaman neler yasadımı ne aşamalardan geçtğimi bilmeden nasıl yargılarsın çiçeğe böceğe takıldgmı..
hayata pembe gözluklerele bakabldgmı nasıl söyleyebilirisn..?
bunlar hep çelşki..herkesin hayatı kendine güzeldir..aslında senle tartışmam gereksiz..sadece ben değil birçok arkadaş yeni yılın başlangcını hrsityan adeti diye yazdıgın yorumu eleştirmiş konudan sapmandan bahsediyorumyorumunu ılk okudugunda cahıl zıhnıyetı dıe gecrmstım aklmdan ama yazamamsıtım..sizin gibi her düşündüğümü yazıp insanları kırmıyorum demekkı degılmıkonuyla alakasız yorumlarda bulunman başlıbasına saçma..birde ünv okuyodun dimiah canım ünv bitireli çok oldu ben ve nişanlımında çok şükür dairmizde aldık..iş güç sahibide olduk ..demekki çiçeğe bözeğe takılmamaışız,hayata toz pembe bakmamışız değilmi...haziranda kendi çabalarmla yapacağımz düğünümz var yine...insanları yargılamadan yorum yapmayı öğrenmelisin canım...daha cvp vermıcem yazdıklarma inan polemiğe girebilcek kadar boş zamanım yok=)

Son düzenleme:
canım bazı erkekler çok romantik , aşk dolu, eğlenceli ,özel günleri kutlayan oluyor onların eşler sevgilileri şanslı gacılar oluyor.
kimiside benimkide dahil bu gruba özel günleri unutan hatırlattılğında özür dileyeceğine kızan tiplerdir bu tipler aşktan romantizmden anlamayan aklı fikri sporda olan bencil tiplerdir inan Alenx'in yaşgünü benimkinden adam için daha önemli ve benim eşimde lisede müdür üstelik dışarıdan gören ne kültürlü adam ne şanslısın derler
Sen 1 aydır tanıdığın kişiden hediye alamadım diye üzülüyorsun ben ne yapayım 10 senelik eşim canı başka şeylere sıkıldı diye yılın ilk sabahında bana dakkalarca bağırdı saatlerce beni ve oğlumu ağlattı
sen o tatlı canını üzme en azından yolun başındasın kafana yatmıyorsa ayrılırsın sana kişiliğine ruhuna uyanı buılunca evlenirsin
bir insanı değiştiremezsin şimdi böyleyse herzaman böyle olur ben bu adamla ömür geçirirmiyim diye çok iyi düşün

ah ah çok boş şeylere takılan insanmışsın.ben ne seni tanırım ne bişey.yazdığın yorumlardan çıkardıklarım bunlar.polemiğe girmek istemiyorum demişsin ama yazımı alıntı yapıp çok ruhsuz diyen sensin ben değilim.bol neşeli kahkahalı günler yaşa canım ne diyim sana daha

kendi fikrinden olmayan cahil zihniyeti değildir canım.yaşın kaç bilmiyorum ama bence ortaokula giden çocuklar gibi konuşuyosun...
bu arada şu sözünü eklemeden geçemicem 'insanları yargılamadan yorum yapmayı öğrenmelisin canım..' bu senin sözün ve yaptığın yorum şu 'yorumunu ılk okudugunda cahıl zıhnıyetı dıe gecrmstım aklmdan ama yazamamsıtım.'
neyse

Son düzenleme:
daha yeni tanışmışsınız,1 aylık bir ilişkide hediye alıp verme olayı olsa da olur olmasa da..
Senin için uzaktan vaktini ayırıp gelmesi daha önemli,
eğer senin beklentilerine uymuyorsa kişilik olarak, arkadaşlığını fazla uzatmazsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…