sana tek bir şey diyorummm canımmm boga burcu bı sevgılım vardı o da aynıydı 16 saatlık yoldan gelıyordu ama tam bi öküzdü. Ayrıl diyorum mutsuz olursun yıpranırsınn...ben unuttum mu unutamadımm ama en azından huzurluyum hayat onsuz da guzelmıs onu anlıyorum artık. Düşüncesizz insanlarla vakıt kaybetme sakın hayat cok kısa
İşin doğrusunu bilip bilmeden yorum yapmaya ne kadar da meraklı bazı arkadaşlar.
Yılbaşı kutlamanın herhangi bir din ile uzaktan yakına ilişkisi yoktur. Hristiyanlar 24 Aralık tarihinde Noel'i kutlarlar. Evet bu bir Hristiyan bayramıdır. Noel Baba ve çam ağacı ile özdeşleşmiş olan da Noel'dir, yılbaşı değil.
Yılbaşını ise, Hristiyanlardan Musevilere, Budist Japonlardan Hindu Hintlilere kadar canı isteyen herkes kutlar. Zira burada sözkonusu olan bir yılı bitirip diğerine başlamaktır. Dün geceyi çılgın sokak partileri veya gece kulüpleri yerine evimde eşimle televizyon seyrederek geçirdiğim ve hediye olayına hiç girmediğim halde, isteyen herkesin yılbaşını kutlama özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum.
Herşeyi "Batılılara özeniyoruz" aşağılık kompleksiyle algılayıp hayatı kendimize zehir etmeye gerek yok. İnsanlar isterse yeni yılı kutlar, isterse ilk cemrenin düşüşünü ya da yılın ilk karının yağışını... size ne canım...?
Ayrıca sormadan edemeyeceğim, "kendilerine ait olmayan şeylere meğillenenleri" eleştiren Tortellini, acaba blue jean giymiyor, yabancı dizileri izleyip yabancı müzikler dinlemiyor mu?
Konu sahibinin "sorununa" gelince, bu kadar ufak şeylere takılmışsanız zaten o ilişki daha baştan çok yüzeysel demektir. Çocuk sizin için Erzurum'dan kalkıp gelmiş, bu yeterince büyük bir hediye değil mi?
Gömlek konusuna gelince, ben de bir üyenin sandığı gibi, siz ona bir gömlek aldınız da (özensizdi ya, üstüne başına çeki düzen vermesi için, o gömleğin parasını ödemeyip size ödetti zannettim. Şaka yapıyor olmalısınız, ne yani, gömleğinizin parasını ödese kıymetli mi olacaktı gözünüzde, sizi daha mı çok seviyor olacaktı? Böyle bir beklenti içinde olmak dahi küçültücü değil mi? Üstelik ilişkiye başlayalı daha 1 ay olmuşken? Başka şeye gelince kadın erkek eşitliği diye mangalda kül bırakmayıp, konu para ödemeye gelince her şeyi erkekten beklemek biraz tutarsız olmuyor mu?
Üyelerin ne hediye aldığınız sorularına hala bir yanıt vermemiş olmanızdan da, erkek arkadaşınıza bir hediye almadığınızı anlıyoruz hep birlikte.
Belki de, kendinizi mor dağların prensesi addederek yapıyorsunuz en büyük hatayı, kim bilir?
konuyu burca bağlamanın ilgisi ne acaba?
oğlum boğa ama titizdir 5 yaşında olmasına rağmen, yoksa sonradan mı bozacak kendini?
bu mantıkla bütün boğa burcu erkelerden uzak duralım onlar hiç evlenemesin kimse onları sevmesin vs. belki çok iyi bi çocuk ve mutlu olacaklar. nasıl bu kadar kolay ayrıl diyebiliyosunuz, şaşırıyorum...
seenin için erzurumdan gelmiş belliki seni ciddiye alıyor
ama hediye yok kutlama yok demekki devreye başka bişey giriyo burda
ordan anladım kişiliğiyle alakalı diye
boğa burçları çok durağandır onlarda heyecan yoktur hayat yoktur
inişler çıkışlar çok yoktur duygularında anlatabiliyormuyum, hareketleride düşünceleri kadar ağırdır yavaştır
üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi derler bu kişilikteki insanlar iiçin
bence tamamen kişiliği ile alakalı
ve genellikle ciddi bi insandır kahkahalarını görmek çok zordur
çok nadir gülümserler zaten böyle insanlar
İnsanların bu saldırısal yaklasımlarını hıcbırzaman anlayamıycam ..
Herkez gibi dusuncemı belırtmısım belırlı bır ısım vermeden genele yorum yazmısım tutup bır tane sıvrı cıkıp saldırıyor ..
ne gerek var tartısma ortamı olusturmaya ki .. .
Arkadaşın konusunu sabote etmek ıstemıyorum o yuzden yuzeysel cvp verıcem
Hanımefendı : Noel dedıgınız gb 24 Aralıkta başlar lakin : Hz.İsanın doğumuyla baslayan noel kutlamaları yılın basınaa kadar devam eder / yanı bırcok yabancı ulkede pekiştirilmiştir.. Onlar'a göre bu kutsi bır olaydır ve bayramdır .. ıkı ıkı daha nasıl dortse buda bukadar nettır.. ıstedıgınızı dusunebılırsınız , onlar bunu yılbası olarak kutluyor,bızde yılın gelısını kutluyoruz dıyebılırsınız .. ama bu gercegı degıstırmıyor Turk kulturunde ve inancında olmayan bır durumdur bu..
Sorunuza gelırsek : Evet olabıldıgınde yabancı marka tercıh etmıyorum.. zaten marka tercıhım yoktur..
Yabancı muzık kulturum de yoktur..
İnsan birşeyi savunuyorsa onu önce kendı yaşamalıdır..
Dipnot : İnsanlar elbette özgürler ,
'' Ben yılbasını kutluyorum kardeşim '' dıyen bırı nasıl özgürce dusuncelerını soyleyebılıyorsa
'' Yılbaşı kutlamak bıze uygun değildir , yanlıştır '' dıyebılmekte özgürce bir düşünce'dır ..
yani sız soyleyınce problem yok , zıt dusunceler yazınca ınsanların özgürlüklerine aykırı oluyor oylemı ..
Komık olmayalım..
Saygısızlık yapılmadıgı surece ınsanlar ıstedıklerı gb dusuncelerını anlatabılmelı ama saygılı bırsekılde anlatabildım mı ..
hayatı ne kadar ruhsuz yasıyorsunuz..yazık
Bak bunu öğrendiğim iyi oldu. Demek ki ruhsuzmuşum. İyi, bundan sonra ruhumu yanıma alır ruhlu olurum.
Hanımefendi sizin ruhlu ve ruhsuz ayrımınız nedir bilmiyorum ama benim için hayatta özel günler dediğiniz günlerin dışında daha önemli şeyler var. Mesela sağlık gibi, mesela geçinmek gibi, mesela çocukların istibali gibi, mesela işimi hakkıyla yapabilmek gibi, akşam eve geldiğimde ailemin önüne yemek koymak için elimi çabuk tutmak gibi.
Siz özel günlere önem verebilirsiniz, ben vermem. Bu size bana ruhsuz deme hakkını vermez. [/QUOTE
ayrıca duygusuz...bence bu saydıklarınız dısında hayatta çok güzel duygular olabilceğinin farkına varın..aşk gibi..sevgi gibi..sevdiğini küçük bi anda mutlu etmek gibi...sürprizler yapmak gibi..........desemde anlamyıcaksınız..size makina programlı hayatınızda mutlulukar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?