Yıldız Avcısı Bir Kadının Güncesi

işler yoğun kızlar...okuyorum yazdıklarınızı...faydalı bilgiler alalım hadi...yumurta toplamadan önce ve sonra ne yapcaz ne yapmıycaz ???

selam kızlar gecmısı hıc okumadım aksam okurum umarım hepınız ıyısınızdır ben dr dan geldım hersey yolunda 200 gonal f devam carsamba muayene tekrar az sonra tahlıl sonucları ıcın tekrar gıdecegım

öhöööm şimdi efenim şöyle oluyor :))))

valla kızlar ben özel hiçbişi yapmadım doğrusunu isterseniz. yumurta toplamam bir cts günü saat 08.00'deydi. 06.00'da kalktım, ılık bir duş yaptım. valla çok rahat bol bol bir eşofman giydim, yanıma yedek çamaşır ve çorap aldım bilginize :))) sonra eşimi uyandırdım, saat 7.00'de hastanedeydik. bana önlük verdiler giymem için, sonra birkaç soru sordu hemşire klasik operasyon öncesi soruları herhalde ilaç alerjisi, geçirilen hastalık var mı, boy, kilo, efenim başka ne vardı kronik hastalık var mı falan öyle işte. sonra operasyon odasına geçtik. muayne masalarından biraz farklı bir masa, daha çok doğum masası gibiydi, sonra anestezist geldi nasılız dedi, çok uykum var dedim, uyutalım o zaman sizi dedi ve hoop uyumuşum. sonra sedyede uyandım. odada da biraz sersem gibiydim ama geçti.

size en önemli tavsiye ben büyük tuvaletimi çok erken saat olduğu için yapamamıştım, operasyon sonrası beni sadece bu zorladı, karnımda çok gaz oldu. onun dışında hiç bir sorun olmuyor inanın. opu günü çok yormayın kendinizi eve gidip yatın, zaten yeme içme aynen devam edebiliyorsunuz. hiç korkulacak birşey yok inanın.

kızlar benım yetısmem lazım hoscakalın ha bu arada benım yumoslar cogalmıssss optum hepınızı

amanın öz rüzgar gibi geldi geçti :))))) inşallah tahliller çok güzel çıkar özcüm haber etmeyi unutma :)

canım ben ilk defa forumun başında senin yazdıklarını okudum se ne kadar pozitif bir insansın seni tanıdıgım ve bu topikteki arkadaşları tanıdıgım için çöok şanslıyım bide bişey beni çok güldürdü emre beyin meşhur tişörtleri ama emre beyede yakışıyo o harika biri bir insan hep gülermi ya maşallah valla senin ugurlu tişörtün yeşilmi benimde kavuniçi rengikaydirigubbakcemile3

teşekkürler canımcım...opuyorumnanaktan

:)))))) canım benim ben de sizleri tanıdığım için çok şanslıyım inan.. evet emre bey benim ve sizlerin şansımız, bunu hep söylüyorum. ben yeşili çok severim. bak hikayesi de şu, ben opu günü içimden eğer yeşil t-shirt ünü giydiyse herşey çok ama çok yolunda gidecek diye geçirdim, bir baktım giymiş. hatta ona anlattığımda çok şaşırmış sonra kalp kalbe karşı demişti. umarım kavuniçi de sana uğur getirir şekerim :)

inş canım ya inşallah hyaırlısı olur

özcum nerelerdesin ya bugün ortalarda yoksun.....tahlil sonuçlarını bekliyoruz hadi bakalım.....bizi haberdar et....oh oh maşallah yumoşlarına....sefan olsun.....kaydirigubbakcemile3

adacım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim tatlım.....
ohss ile ilgili bende araştırma yapıyorum kafam karıştı korku başladı....Ohss genelde pko olan hastalara çıkmaktadır..EveT bende vardı eskiden....

OHSS tüp bebek uygulamalarının en önemli komplikasyonlarından birisi olup, ölüme kadar giden bir tablo ile ortaya çıkabilmektedir. OHSS damarlardan karın zarı boşluğuna proteinden zengin bir sıvının geçişi ile karakterizedir. Bu olaya yol açan temel neden tam olarak bilinmemekle birlikte kılcal damar geçirgenliğindeki ani bir artışa bağlı olduğu düşünülmektedir. Tüp bebek uygulamalarının %1-30 (ortalama %2-3)unda hiperstimülasyon görülebilir. En çok görüldüğü hasta grupları polikistik over sendromu olan, genç, zayıf ve ultrasonda yumurtalıklarda çok sayıda follikülü olan hastalardır.
OVARİAN HİPERSTİMÜLASYON SENDROMU (OHSS)

OHSS tüp bebek uygulamalarının en önemli komplikasyonlarından birisi olup, ölüme kadar giden bir tablo ile ortaya çıkabilmektedir. OHSS damarlardan karın zarı boşluğuna proteinden zengin bir sıvının geçişi ile karakterizedir. Bu olaya yol açan temel neden tam olarak bilinmemekle birlikte kılcal damar geçirgenliğindeki ani bir artışa bağlı olduğu düşünülmektedir. Tüp bebek uygulamalarının %1-30 (ortalama %2-3)unda hiperstimülasyon görülebilir. En çok görüldüğü hasta grupları polikistik over sendromu olan, genç, zayıf ve ultrasonda yumurtalıklarda çok sayıda follikülü olan hastalardır.

OHSS belirtilerinin ortaya çıkması yumurta çatlama iğnesi adını verdiğimiz hCG adlı ilacın verilmesinden 2-3 gün sonra ortaya çıkar. hCG yapılmayan hastalarda bu tablonun görülme riski yok denecek kadar azdır. Yumurtalıklarda çok sayıda follikül gelişimi olan (20den fazla) ve E2 hormon düzeyi yüksek olan hastalarda OHSS gelişme riski artmaktadır. OHSS klinik belirtilerin şiddetine göre genel olarak 3 grupta incelenebilir 1. Hafif OHSS: Bu hastalarda kanda E2 düzeyi yüksektir, karında şişlik ve hafif ağrı vardır, ancak yumurtalıkların çapı 5 cmnin altındadır. 2. Orta derecede OHSS: Bu hastalarda karında daha fazla şişlik görülür, karında hafif sıvı birikimi vardır ve bulantı-kusma, ishal, kilo alımı gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca yumurtalık çapı 5-12 cm arasındadır. 3. Şiddetli OHSS: Bu hastalarda aşırı düzeyde karın şişliği, karında sıvı toplanması, akciğer zarında sıvı toplanması, kan tablosunda değişiklikler ve buna bağlı akciğer ve beyine pıhtı atılması, pıhtılaşma bozuklukları gibi ağır tablolar ve yaşamsal tehlikeler oluşabilir. Yumurtalık boyutları 12 cmden daha fazladır. Tedavi: Öncellikle OHSSde radikal ve kesin bir tedavi yöntemi olmadığı için tablonun ortaya çıkmasının engellenmesi büyük önem taşımaktadır. OHSS gelişiminin önlenmesi için şu önlemler alınabilir:

a) Tedavi öncesi riski yüksek olarak görülen hastalarda ilaç dozu düşük tutulmalı b) Tedavi sırasında 20den fazla follikül gelişimi olan veya E2 düzeyi 4500 pg/mlnin üzerinde olan hastalarda tedavinin iptal edilmesi c) Tedavinin iptal edilmesinden önce ilaçlar kesilip E2 düzeyi normale düştükten sonra hCG yapılabilir d) Tedavisi iptal edilmeyen hastalarda yumurtalar alınıp döllendikten sonra hastaya transfer edilmeden dondurulabilir Tablo geliştikten sonra kesin bir tedavi olmamakla birlikte aşağıdaki önlemlere başvurulmalıdır: a) Hafif vakalarda yatak istirahati, kilo ve karın çevresi izlemi, yeterli sıvı alımı ve idrar miktarı takibi yeterli olabilmektedir. Bu hastalarda belirtiler birkaç gün içerisinde kaybolur
b) Orta derecede olan hastalarda tablo 3 hafta ve gebelik olması durumunda daha uzun süre devam edebilir. Bu hastalarda da kilo, karın çevresi ve idrar takibi çoğunlukla yeterlidir. Kan tablosuna bakılarak tablonun ağırılığı kontrol edilebilir ve tablodaki değişim izlenir.
c) Şiddetli hastalar hastaneye yatırılarak izlenir. Bu hastalarda sıvı- elektrolit dengesi çok iyi ayarlanmalı günlük kan tablosuna bakulmalı; böbrek, karaciğer ve akciğer fonksiyonları dikkatle izlenmelidir. Bu hastalarda kanda pıhtılaşma ve pıhtının akciğere atılması ve DIC adını verdiğimiz pıhtılaşma bozuklukları yaşamsal tehlikelere yol açabilmektedir. Bu nedenle kan tablosuna göre gerekirse heparin adını verdiğimiz kanı sulandırıcı ilaçlar verilmelidir. Karındaki sıvı birikimi fazla ve solunum sıkıntısı yaptıracak düzeyde ise bu sıvı ultrason gözlemi altında boşaltılmalıdır. Sonuç olarak tedavinin temel prensibi hastanın sıvı dengesinin ayarlanmasıdır. Doku fonksiyonlarının bozulması bu dengedeki bozukluklara paralel olarak artmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…