akıl vermek bana düşmez tabii ki, sana hele :)
benden çok çok daha tecrübelisin
ama bence gidip bir öngörüşme yapmanda fayda var canım.
Memorial düşünürsen ama sakın hafta sonu gitme :)
konuşmaya fırsatları olmuyor çok yoğunlar.
bizim doktorumuz bizden msome die bir tetkik istedi. Sperm anatomisini inceyecekmiş.
Bakalım daha neler öğreneceğiz bu yolda :)
yok aşkolsun olur mu hiç öyle şey. emin ol ben de bu konuda tecrübe kazanmaktan hiç memnun değilim :)))
memorial değil de bahçeci fulya kliniği aklıma yatıyor gibi. ama işte ben her işlemimle kendi dr umun ilgilenmesine o kadar alıştım ki, bir de onunla olan diyaloğumuzu yakalayabilir miyiz bir başkasıyla. ben tedavi sürecinde o kadar çekilmez oluyorum ki.. her dk bir soruyla çıkıyorum dr umun karşısına.. bir de iş yerime yakınlığı çok önemli. sağolsunlar benim randevularımı hep öğle saatlerine veriyorlardı, yemek arasında gidip geliveriyordum. ben avrupa yakasında çalışıyorum, burada fulya, beşiktaş, şişli, gayrettepe civarı olması işime geliyor.
valla bildiğim kadarı ile
bahçeci,umut ve memorial da varmış bu 8050 kat büyüten mikroskop
ve erkek infertilitesinde önemliymiş sanırım
ayrıca adacığım, duruşun, hayata bakışın ve bilgili yaklaşımınla
her doktor ile anlaşabilirsin emre bey kadar bence
ay craftcım sen beni çok mahcup ediyorsun canım yaa :) inan ki aslında o kadar pimpirikli bir insanımdır ki, burada göstermiyorum demek ki.. ya da insan yaşadıkça alışıyor ve sakin davranmaya başlıyor. ilk denememde çok soru soruyordum, herşeyi araştırıyordum, o dönemde eşim dalga geçiyordu emre bey senin adını telefona imdaaaaaat diye kaydetmiştir diye :)))))))) sonra alıştım gide gele, şimdi daha sakinim sanırım. bir de bu tedavi süreci zaten inançlı olan beni daha da inançlı, sabırsız olan beni metanetli ve sabırlı bir insan yaptı. e her işte bir hayır var değil mi :) sizde de eşinde mi problem vardı tatlım? ben öyle hatırlıyorum yanılıyor muyum ?
her şerde vardır bir hayır haklısın :)
evet tatlım bizim sperm sayımız az 8 milyon la 5 milyon arası değişiyor.
Morfoloji çok düşük, anormal yapılı sperm sayımız çok
Allah ne verdiyse yani :)
hiç gebelik yaşamadım 1 senedir bilinçli bir şekilde deniyoruz. Yumurtlama günlerini fln hesaba katarak
işte bakalım sizden aldığım cesaretle çıktım bir yola.
Senin hep kısa protokol mü oldu ada? Biçok kişiden uzun protokol daha ii fln die duydum benim dr ise kısa protokol önerdi bana
uzun ile kısa gebelik oranları aynı dedi. Kısada daha az ilaç alıyorsun, bende az ilaç vermek istiyorum embriyo daha iyi tutunsun dedi
kaldım öle arada :)
canım benim eşimin sperm sayısı 1.000.000 morfoloji de kötü yani kötü de kötü.. Allah beterinden saklasın ne diyim. bak bizim espinin eşinde sperm yoktu ama ikizlerine hamişyani tamamen kader kısmet.
bana gelince benim uzun protokol oldu, genelde tercih edilen yöntemler senin bünyene ve doktorunun stiline göre değişiyor. ikinci denememde yumurta toplama falan olmayacağı için (dondurulmuş embriyo) daha farklı ilaçlar kullandım ama yine uzun protokol gibi uzun sürdü. dr unu sevdiysen ve ona güvendiysen hiç sorgulama neden uzun neden kısa diye canım. sonuçta kısmetse her ikisinde de olur. benim herşey mükemmeldi ama olmadı, herşey güzel olmayıp da transfer olan bir çok insanın da tuttu. kısmet :)
adacığım tutmama nedeni ne peki ne diyorlar ?
benim tutuyor craftcım. ilkinde tuttu ama çabucak gidiverdi, kimyasal gebelik yaşadım. ikincisinde ise kesem oluştu ama içinde bebek yoktu. zaten o yüzden kürtaj oldum.. kürtajdan önce kanamam başlamıştı ve kese bozulmuş o yüzden genetik teste gidemedi. eşimin karyotip analizleri yapılmıştı ama bana gerek duyulmamıştı, şimdi benimkilere de bakılacak. kanama pıhtılaşma testi falan yapılacakmış.
tutunamama diyecektim cnm pardon.
Yaşayıp göreceğiz desene
Allah yardımcımız olsun
ınsallh bısey cıkmaz canım bende de bazı belırtıler vardı ama cabuk gectı allha sukur senınkıde ole olur ınsallh.bide toıt hastaları cok zor kılo verıyo cok kolay alıyo..derincim neşeli, pozitif arkadaşım. regl olduktan sonra başlıyorsun demek ne kadar güzel. ben de bir an önce gelse o günler diye bekliyorum işte :))))) sen hangi merkezdesin derincim.
biraz da aklım karışık ne yalan söyliyim. dr umu adete abim kadar çok seviyorum. o benim için çok farklı bir insan. yine onunla devam etmek geliyor içimden, eşim de sen nasıl istersen diyor ama içten içe başka bir merkez denemek istediğinin farkındayım. aslında içimden emre beyi alıp, memorial ya da amerikan da denemek geçiyor. keşke öyle birşey olabilse... neyse bakalım daha vaktimiz var, iyice düşüneceğiz..
bu arada ben de özü çok merak ediyorum. devinden de ses yok.. cicoşuma dün özel mesaj gönderdim ama sanırım daha girip göremedi. elifcimi de özledim, hulacımı da..
melocum kilo vermeye çalışıyormuşsun ben de aynı durumdayım sorma.. bu arada troidime de baktırıcam çünkü operasyondan önce yapılan kan testimde trombositim oldukça düşük çıktı, dr um çok önemli olmayabileceğini söyledi ama araştırdım troid hastalarında düşük olurmuş genelde. geçen sene baktırdığımda birşey yoktu ama bu sene benim az çok uyan belirtilerim var, baktırsam iyi olacak sanırım..
godescim kararını verdin mi merkez için?
merhaba happy, hoşgeldin demek çok komik oluyor çünkü hiç hoş bir şekilde gelmiyoruz buralara ama ne denir ki :))
öncelikle tedavin hayırlı uğurlu olsun. benim anladığım kadarıyla ilk deneme amerikan hastanesinde oldu ve maalesef başarılı olamadınız. sonra emre beye gittiniz ve ikinci denemeyi onunla mı yaptınız yoksa bahçecide misiniz bu kısmı pek anlayamadım canım.. emre bey florence metropolitandayken tanıştık biz kendisiyle. oranın tek IVF dr u olduğu için çok ama çok yoğundu. ben tek dr olması nedeniyle tercih etmiştim kendisini bütün işlemlerime o baksın diye. bize sperm dondurmayı kendi önermişti mesela. ama bazen yoğunluktan unuttuğu şeyler olabiliyordu (özellikle tarihleri karıştırabiliyor:)) onları da tolere edebildim çünkü hayati önemleri yoktu. ben kendisiyle iki deneme yaptım, ikisi de kayıpla sonuçlandı ama memnun değilim diyemem. insani yönlerini kaybetmemiş bir dr kendisi, bu işe ticaret olarak bakmıyor en azından. ben kaçta ararsam arıyım bütün soru ve sorunlarımı hiç sıkılmadan cevaplar falan filan. tabi ben burda onun reklamını yapıyor gibi görünmek de istemiyorum, elektrik meselesi herkesin tutmayabilir. ama lucrin kist yaptı diyorsun, mesela ben tedaviye başlar lucrin kist yapabilir diye yasmin hapıyla beraber vermişti lucrin i, böylece kist olmaz demişti bu da benim baştan kalbimi kazanmasına neden olmuştu..
içimizi karartmak ne demek, biz hepimiz paylaşmak için burada değil miyiz zaten.. bu arada umarım tedavin yarım kalmaz tatlım..
Merhaba Arkadaşlar,
Ben ikinci denememi yapmak üzere, eşimin azospermisi nedeniyle buralarda sürünen kızgın umutlu hüzünlü :2: ama ismi Happy olan yeni arkadaşınızım :) Yaş yılbaşı itibari ile 36 . ilk deneme amerikanda fiyasko ile sonuçlandı. Şimdi m. bahçecide uzun protokoldeyim. Lucrin kist yaptı ve gonal f'e başlamak için yarını bekliyorum. E2'im 500'lerde çıktı, yarın 200'ün altına düşmediği görülürse :18: bütüüün aldığımilaçlar lucrin puffff diye boşa çıkacak ve ivf iptal edilecek. 1-2 ay sonra kısa protokolden tekrar başlayacağım.
Biz de Emre Bey'e gittik, beni pek çok açıdan çok hayal kırıklığına uğrattı :84: Çok ilgisiz çok bilgisiz geldi. Bizim sayılarımız 10,000 ile 300,000 arasında. Hatta geçen ay 1 adet bile çıktı ! Bu kadar az ise her an tamamen kısır kalabilir değil mi dedim.. evet dedi. O zaman donduralım mı dedim evet dedi ve dondurmayı unuttular ! ben bu tarz hatalara karşı maalesef çok sert olabiliyorum. Tekrar gittik tekrar stres ve sonunda dondurduk.. Sonra aklıma şu soru geldi bu dondurduklarını bir kaç parti halinde kullanabilir miyiz ? Emre Bey ne dedi ? Hayır bu tek ivf seferinde kullanılabilir. O zaman dedim bir iki tane daha dondursak mı ? Cevap ?? EVET DONDURALIM. Ben eğer aptal bilgisiz soru sormaktan aciz biri olsaydım bizim şu anda tek bir örneğimiz bile dondurulmamış olacaktı ve yumurta toplama günü kliniğe gittiğimizde şu cümle ile karşılaşabilirdik.. ' aaaa bitmiş bu !!'
Şimdi de lucrin bende niye kist yaptı bunu düşünmeden edemiyorum..Ben belki de uzun protokole uymayan bir profilim ve mustafa bahçeci çok enine boyuna tartmadan insanlar için böyle kararlar veriyor. bilmiyorum bilmiyorum..
neyse içinizi güzeeelce kararttığımı umuyorum
Sevgiler,
Happy
Adacaann biliosun geçen 2 hafta felan olduu kist aspire edildi ardından desolet d. kontrol ilacı başladımm sonraa kontrol edildim ve lucrine başladım sorun yok denildii dünde desolet bittii lucrine devam kist olmass dimi yaaa:18:
kuşum dk hapı kullanırken kist olmuyor hiç merak etme. zaten bilinçli drlar lucrin le beraber kist olmaması için dk hapı veriyorlar ve böylece hem kist olmuyor hem de lucrinin yaptığı adet gecikmesi gerçekleşmiyor. bence şu an için senin yönünden herşey yolunda.
ohhhh çektim derinnn biiiişallahh :)gerçi olacak oluyor adacan ama hala endişe halindeyiss işte
mutlaka olacak olan oluyor derincan ama lucrin in kist yapma şansı atıyorum %70 falansa dk hapıyla birlikte bu %10 lara falan iniyordur. dk hapı yumurtaları baskıladığı için kist de olmuyor sanırım olay böyle işliyor. zaten eşim diyor ki, opu yapmayı ve döllemeyi de öğrenirsen biz de bir merkez açabiliriz :)))))))))))))))))) rahat ol tatlım.
derincim neşeli, pozitif arkadaşım. regl olduktan sonra başlıyorsun demek ne kadar güzel. ben de bir an önce gelse o günler diye bekliyorum işte :))))) sen hangi merkezdesin derincim.
biraz da aklım karışık ne yalan söyliyim. dr umu adete abim kadar çok seviyorum. o benim için çok farklı bir insan. yine onunla devam etmek geliyor içimden, eşim de sen nasıl istersen diyor ama içten içe başka bir merkez denemek istediğinin farkındayım. aslında içimden emre beyi alıp, memorial ya da amerikan da denemek geçiyor. keşke öyle birşey olabilse... neyse bakalım daha vaktimiz var, iyice düşüneceğiz..
bu arada ben de özü çok merak ediyorum. devinden de ses yok.. cicoşuma dün özel mesaj gönderdim ama sanırım daha girip göremedi. elifcimi de özledim, hulacımı da..
melocum kilo vermeye çalışıyormuşsun ben de aynı durumdayım sorma.. bu arada troidime de baktırıcam çünkü operasyondan önce yapılan kan testimde trombositim oldukça düşük çıktı, dr um çok önemli olmayabileceğini söyledi ama araştırdım troid hastalarında düşük olurmuş genelde. geçen sene baktırdığımda birşey yoktu ama bu sene benim az çok uyan belirtilerim var, baktırsam iyi olacak sanırım..
godescim kararını verdin mi merkez için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?