Yıldız Avcısı Bir Kadının Güncesi

Tüm cevaplara çok teşekkür ederim arkadaşlar..
Adacım Emre Bey'ler karıştı. Ben Mustafa Bahçecinin yanında çalışan ürolog emre beyden bahsediyordum.
Lucrin alırken doğum kontrol hapı da aldım ! ama sonuç maalesef kist ile sonuçlandı. 4 gündür 10 birim yerine 20 birim lucrin yapıyorum. Yarın belli olacak E2 düşmüşse lucrine 2 gün devam edip gonal f'e başlayacağım. Bu kist ne olacak peki ? Ben o kadar şoke oldum ki, bu kist nedir kimdir kötü müdür doktora sormak aklıma gelmedi.
Amerikan'da maalesef sonuç kötü. Ama kötü olmasından ziyade orda yumurta toplama ve transfer işlemlerinin çok düzensiz çok karmakarışık yapıldığına şahit oldum. Doktorlar hem normal muayene yaparken sana koşup 1-2 dk içinde transferini yapıp geri hastalarına koşuyorlar.. Ayrıca sizi beklettikleri yer de devlet hastanesi ayarında perdelerle çevrelenmiş sedyeler ! Eşleri de yanınıza almıyorlar. Benim yumurta toplama işlemim neden bilmem ama çoook ağrılı oldu, gaz sancım falan da vardı. Resmen hemşireye ağladım, kocamı getirin diye, yaptığı şey çok önemliymiş gibi ama yasak ama yasak sadece 5 dk dedi !! şaka mı bu !!?? üstüne giyinecek oldum yardım bile etmediler ben o sancılarla tek başıma giyindim. Hatta bir ara artık gitmeniz lazım dediler ben dedim gidemiyorum kıpırdıyamıyorum onun üzerine doktorumu çağırdılar o da tamam istersen akşama kadar kal dedi. 1 saat sonra ağrım geçti çıktım zaten.Aynı muamele transferde de oldu, transfer sonrası 1 saat yatıyorsunuz tek başınıza, perdelerle çevrili her türlü fantaziye açık bir bölmede :)

Hemşireler yüzünüze bile bakmıyorlar. Ameliyat odasında resmen bacaklarımı kapıya doğru açıp beni 40 dk beklettiler. Ameliyathaneye giren çıkan belli değil, içeride 6-7 kişi kız erkek dolanıyor benim bacaklar o şekilde.. kimse suratıma bakmıyor, kendi aralarında şakalaşıp gülüşüyorlar.. resssmen kendimi tavuk gibi hissettim. Çok ağırıma gitti.
Amerikan hastanesi maceram böyle son buldu. Şimdi bahçecideyim, bu lucrin olayı biraz midemi bulandırdı ama artık gidecek yerim yok. bu denemeyi burda yapacağım. umarım yarın e2 sonuçlarım iyi çıkar.
Bu bahsettiğiniz sperm analizi nedir ? o mikroskoptan bahsettiniz önceki yazışmalarda ? bahçecide 2-3 kere analiz yaptırdık acaba onu da yapmışlar mıdır ?
Yarın sabah 9'da bahçecideyim, o saatte oralarda olacak varsa konuşup görüşmek isterim. Keşke bahçecide değil sadece bir bahçede olsaydım, o zaman hepinize bütüüüün çaylar bendendi :)
Bizlere böyle bir sınav düşmüş bu hayattan. Ben sınavımı verdim sanıyordum 7 sene önce çok ağır bir kanser tedavisi geçirdim hayatımın 1 senesini verdim ve yüksek ihtimalle kısırlıkla sonuçlanacağını biliyordum. Can tatlı olunca kimse çocuk mocuk düşünmüyor, ama ne oldu tamamen üretken hiç bir zarar görmeden tüm tedavilerimi atlattım. Beni o korkunç günlerden sonra hayata döndüren kocam azospermi çıktı. Ne komik bir hayat değil mi ?!
Umarım hepimiz veririz bu sınavı. Bir sınav yetmedi iki olsun ! Allah dağına göre kar verirmiş.. !!
bir kaç ay sonra '2011 aralıkta tüp bebekle anne olacaklar' diye bir konu açar orada keyifli günlerimizi paylaşırız.

Herkese sevgiler,
Happy ( Still!)

canım benim ne sınavlardan geçmişsin
hep happy kal emi :)
Allah yardımcımız olsun
hep birlikte bu günleri aşıp
o bahçede çocuk peşine koşturmaktan çay içemeyeceğimiz günlere geleceğiz emin ol !!!!

günayın güzel yol arkadaşlarım, hepimize hayırlı cumalar olsun...

hepicim, açıkcası emre beylerin karışmasına çok sevindim, çünkü benim canım dr um hakkında böyle düşünen birilerinin olabilmesi fikri bile çok canımı sıkmıştı ne yalan söyliyim.. tabi ben tanıyorum, önemli olan benim düşüncem ama bir başkası da ne benim doktorumla ne de başka bir doktorla böyle bir olumsuz yaşasın istemem. geçirmiş olduğun korkunç rahatsızlığı atlatabilmişsin ya, en önce kendi sağlığımız geliyor, sen sağlığına kavuşmuşsun çok şükür. Rabbim hepimize sınavlar hazırlıyor, hepsini alnımızın akıyla vermek nasip olsun hepimize. amerikanda yaşadıkların inanılır gibi değil, ağzım açık kaldı. işte en çok korktuğum şeyler bunlardı. insan böyle bir tedavi sırasında zaten çok kırık dökük oluyor istediği ilgi ve alakayı alamayınca da daha da çöküyor. inşallah bu defaki tedavinden olumlu sonuç alırsın ve very very happy olursun canikom :))

godescim, biliyorsun ben doktorumu çok seviyorum. gördüğüm ilk anda kanım kaynadı diyeyim, hani kan çekti denir ya öyle bişiler oldu sanırım. bir de beni hiç yormadı, sıkmadı ya, yine onunla devam etmek istiyorum. benim tek çekincem lab. ortamı. hani bu işlerde doktor da çok önemli ama en önemlisi lab. eşim de emre beye olan güvenimi bildiği için orada devam etmenin benim psikolojim için daha iyi olduğunu düşünüyor. kendisiyle önümüzdeki regl döneminde görüşeceğiz inşallah, bu sırada da sormak istediğim birkaç soru var, onlara alacağım cevaplar doğrultusunda şekillenecek fikrim canım.

florence iyi bir hastane ve dediğin gibi bir sürü prof. dahil oldu kadrosuna. eminim lab. ortamı da çok daha iyileşmiştir. ama bu işler biraz da kısmet işi sence de öyle değil mi..

canım emre beyi ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Açıkcası bende çok sevmiştim ve hep emre beyle devam etmeyi düşünüyordum. Bir arkadaşımın başına tatsız bir olay geldi emre beyle ilgili olarak o yüzden kafamda soru işareti oldu. Birde benim kendi doktorum kaan bey var daha önce bahsetmiştim. Herşeyi onunla paylaşıyorum ve akıl alıyorum tatlım. Bu seferde bülent baysalla devam etmemi önerdi yeni bir doktorun bana daha iyi geleceğini söyledi. Tabi bana bıraktı kararı. Kaan bey bülent bey diyince onunla gittim tanıştım. Hastaneyide biliyorum seviyorum diye sıçak bakmaya başladım. Ama arada emre beymi diyede düşünmeden edemiyorum. Ama galiba 2. tüpü bülent beyle yapacağım eğer oda olmazsa emre beye dönebilirim. Eşimde illa american olsun diyor. Ama hem iyi şeyler okudum hemde kötü şeyler. Hemde daha pahalı 1500 lira farkediyor nerdeyse..
bazende senin gibi düşünüyorum tatlım kısmette varsa nereye gidersen git olur.
hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim.

Merhaba arkadaslar ben hiç iyi degilim iki gündür.
çarsamba aksama birden kanamam oldu hastaneye gittim bebeklerim iyiydi.
Sonra kesildi dün bütün gün dinlendim kalkmadim sadece kahverengi akintim vardi koyu kahverengi.
Bugün yine yogunlasti kahverengi akintim sabah tuvalette gittigimde sildikten sonra kagitta baya yogun kahverengi sümük gibi akinti geldi. Korkuyorum arkadaslar hiç böyle olmamisti.
Aksam 18h45'te doktoruma gidicem.
Dua edin insallah meleklerim yasiyorlar.

canım benim Allah seni ve meleklerini korusun.. sakın korkma kanamadan sonra dr a gittiğinde meleklerini görmüşsün, onlar iyiler çok şükür. kahverengi akıntı da rahimde önceki kanamadan kalan eski kandır. kırmızı kan olmadıkça endişelenmeyin diyor dr lar biliyorsun. bugün gittiğinde de güzel haberler alacaksın inşallah. bu arada sen yatıp dinlenmeyi ihmal etme olur mu. bir de progestan takviyesi alman iyi olabilir tatlım. dualarımız seninle ve meleklerinle espicim.

canımın içi olumsuzluk neydi çok merak ettim. çok özel değilse paylaşabilir misin. yani sonuçta gerçekten önemli bir hataysa üzerinde düşünülmesi gerekir.

benden sana bir öneri tatlım, eğer emre bey le denemeyeceksem tek alternatifim brüksel tüp bebek merkezi yücel karaman. dünden beri araştırıyorum özellikle erkek infertilitesinde imsi tekniği nedeniyle çok tercih ediliyormuş. iş yerime de yakın (gayrettepe deymiş) emre beye danıştıktan sonra onlarla da bir görüşebilirim. sen de bir bak istersen??

Insallah adacim dedigin gibidir.
Geçen çarsamba doktor biraktirmisti progesteron'u. Artik gerek yok dedi.
Bakalim aksam ne diyecek insallah meleklerim iyi.
Ben anlam veremedim bu kanamaya geldi durdu.
Neden kanamam oldu ? içim rahat degil çok korkuyorum. Aksam'i nasil getircem.

canım lütfen kötü düşünmemeye çalış. belki progesteron a devam edebilirsin bir süre daha ya da biliyorsun elif in de birden gelen kanaması olmuştu ama bebekle ilgili değildi. senin de öyle bir durum olabilir. akşama çok mutlu haberler alırsın inşallah.

adacığım
bu teknik memorial de de var
brüksel için neler araştırdın biraz yardımcı olur musun
ben ilk aklıma gelen yer memorial die
bakmadım başka merkeze

kötü düsünmek istemiyorum.
Sadece korkuyorum.
Insallah aksam iyi haber alirim.
Elif'in kanamasinin sebebi neydi ?

kötü düsünmek istemiyorum.
Sadece korkuyorum.
Insallah aksam iyi haber alirim.
Elif'in kanamasinin sebebi neydi ?

Espoirim geçmişlerr olsun inşallaaahhh hiçbişiiyiniizzz yoktur canımmmelifcimin kanaması rahim ağzında yarası vardı hayatım.plesanta dan değil demişti doktoru.İnşallah hiçbişiyniz yoktur hayatım dualarım seninle.

canım aslında çok uzun ama sana kısaca anlatayım. Benim bir arkadaşım emre beyin hastasıyla. Tüp bebek tedavisine başlarken emre bey rahim içinde yapışıklık olduğunu muhakkak temizlenmesi gerek sonra tedaviye devam edelim dedi. Sonra ark. ameliyat oldu ve yapışıklıklar temizlendi. Sonra belli bir süre sonra tedaviye başlayacakken rahim duvarı kalınlaşmamaya başladı. Bir kaç takipten sonra emre bey tekrar bakmam gerekiyor yapışılık varmı diye. 2. kere ameliyat olması gerekiyormuş. Tam okey diyecekken arkadaşım cdsini alıyor ve 3 farklı profa gösteriyor. Hepside 2. yi bırak 1. si bile çok yanlış yapılması hiç gerek yokmuş boşu boşuna oldun dediler. Yani çok yanlış verilmiş bir karardı. Sonra 1 kere başka bir yerde tüp bebek denedi olmadı. Şİmdi 2.yi olacakken rahim gene kalınlaşmamaya başladı. en son doktora gittiğimizde bende yanındaydım ve doktor resmen emre bey yüzünden bunları çekiyorsun dedi. ameliyat olmasaydın bunlar başına gelmezdi dedi. Yani arkadaşım maf olmuş durumda bu ameliyat 5-6 ayını götürdü. Ve ne zaman düzelecek bellide değil. Doktoru ilaç veriyor rahim kalınlaşsın diye ama 4,5 mm fazla olmuyor. Yani kısaca böyle tatlım...Çok daha fazla detay varda çok geniş zaman içinde olduğu için ben bile tam hatırlamıyorum artık..
Aslında emre beyi bende çok seviyordum ama çok yakın arkadaşım bunları yaşayınca ister istemez emre beye eskisi gibi güvenemiyorum..

Canım brükseli bende duydum ve sürekli önündende geçerim ama nedense hiç görüşmek aklıma gelmedi yaa. Biraz bende araştırayım orayı. Belki görüşmeye giderim :)))

Son düzenleme:

sagol canim kanamam durdu sadece su an kahverengi akintim var.
Insallah en kisa zamanda biter.
Bu aksam doktoruma gidicem kontrol için. Insallah hersey yolundadir.

Iyi aksamlar arkadaslar hepiniz destek oldunuz bugün bana hepinize çok tesekkür ederim.
Biz 3 can gittik doktora 3 can döndük evimize :92:
Yine meleklerimi gördüm kalpleri küt küt atiyordu onlar arkalarini dönmüslerdi çok utangaçlar
Doktor rahim agzin kapali dedi bir sorun yok placenta asagiya dogru inmis olabilir dedi ama su yukaridalar ve damar çatlayabilirmis o yüzden kanama oldu ve simdi kahverengi lekelenmeye dönüsüp normal. Hayatta devam dedi hasta degilsiniz.
Allahima bin sükürler olsun meleklerimi korudu bana bagisladi.

merhabalar,
bende aralık sonunda kısa protokolle tüp bebek tedavisine basladım dün yumurtalarım toplandı
ivi de emre bey doktorum bir arkadasınızın basına gelenler cok üzdü beni inş biran önce düzelir yasadıgı sıkıntılar.ivi nin labarotuvarı iyi degil mi bu konuda bilginiz var mı cevap verebilirseniz sevinirim.
tabi artık yapacak bişeyim yok.yinede sormadan gecemedim.
bebek isteyen herkes biran önce kavuşur inşallah.

Maşallah yaaa. Allah nazarlardan saklasın canım. İnşallah hiç bir sorun daha yaşamadan bebişlerini kucağına aldığın günü görürsün....

merhaba canım
lütfen yazmış olduğum arkadaşımın durumu seni etkilmesin. sonucta onun yaşamış olduğu durum çok farklı. Ne güzel sen tedaviye cevap vermişsin ve yumurtaların toplanmış. İnşallah kaliteli embrioların olur ve bebişine kavuşursun. Şimdi sen olumsuz hiç bir düşünme. Tamamen transferine odaklan.
Ayrıca ivideki embirlog cihan bey çok iyi işinde. O yüzden için rahat olsun.
Güzel haberlerini bekliyorum...

cok teşekkür ederim godes.
inşallah guzel haberimide paylaşmak nasip olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…