Yıldız Avcısı Bir Kadının Güncesi

valla herşeyi anladım da bu burun spreyine bir türlü aklım ermedi :kedi:

lucrin in aynısı işte canım. mesela dondurulmuşlarla tedaviye başlayınca kısmetse ben de burun spreyi kullanacakmışım.

iyi de adacım neden burun spreyi?? ne alaka yani onu anlamadımyani burunla yumurtalıkların ne alakası var :))

canım anlatayım. göbekten yaptığımız iğneleri yumurtalıklara yakın olsun diye göbekten yapmıyoruz. iğneleri kendimiz yaptığımız için ve çoğumuz da uzman olmadığımız için göbekte yağ dokusu çok, sinire denk getirme şansı en az orada diye göbekten yapıyoruz. burada esas yumurtalıklara emir verecek olan beyindeki bölgeyi baskılamak.burun ve beyin birbirine çok bağlantılı ve yakın aslına bakarsan burun spreyi göbekten yapılan iğneden çok daha alakalı durumumuzla :))))))

teşekkür ederim adacım...gerçekten çok güzel anlatmışsın aynen bahsettiğin gibi.....

teşekkür ederim adacım...gerçekten çok güzel anlatmışsın aynen bahsettiğin gibi.....

canım benim ne demek :) ben bunları araştırıp araştırıp kapısına dayanıp doğruluğunu teyid ettirdiğim için doktorum hamile kalıp da doğurduktan sonra beni kendine asistan olarak almayı düşünüyor zaten :)))))

şaka bir yana, zor bir süreç ama ne nedir bildikten sonra biraz daha rahatlıyor insan :)

işte şimdi oldu adacım:))) teşekkür ederim ....

Haklısın canım araştırma yapmak zorundayız..Çok şükür internet elimizin altında..Bende merak etmiştim hemen burun spreyini ve lucrini karşılaştırmıştım aynı özelliklere sahip oldugunu anlamıştım...Gerçekten herkes farklı hastanelerde farklı doktorlarda tedavi görmektedir.Herkesin ortak amacı gebe kalabilmek o yüzdende dr 'u ve hastaneyi kıyaslıyoruz..acaba bu ilacı neden vermedi acaba neden böyle yaptı vsss Delirmeden Alim olmadan bir çırpıda hayırlısı ile bu yolculuktan anne olarak çıkarız.

amiiiin canım amiiiin inşallah. benim doktorum mesela normal tedavide lucrin, dondurulmuş tedavisinde sprey kullanıyormuş ilginç değil mi... valla şöyle bir baktım da neredeyse nisan ayından beri micro işinin içindeyim, artık bebeğimi istiyorum hayırlısıyla inşallah...

KIZLAR SELAM ZIRT DIE CIKTIM AMA BENIM SONUCLARIMDAN BIRI DAHA CIKMIS IYI MI KOTUMU BILEMEDIM BI BAKSANIZ
Toxoplasma IgM 0.10 TV
Serolojik verilere göre Toxoplasma enfeksiyonu geçirmemiştir. Enfeksiyondan korunmak için gebelik öncesi döneminde önlemler alması önerilir. Lütfen gebelik döneminde iki ay aralıklarla testleri tekrar ediniz.
Negatif 0-0.55 UI/mL
Greyzone 0.55-0.65 TV
Pozitif >0.65- TV

haklısın canım...Allahım tez zamanda bebeğine kavuşabilmeni nasip etsin..Bu tedavinin sonucunda yıldızın sana tutunur hayırlısı ile 2.denemene gerek kalmaz inş.....
Her doktorun çalışma şekli farklı...Deneyip göreceğiz..Buarada bende dogru bir hastane seçtiğim için mutluyum..Araştırmalarım yanıltmıyor..İnşallah sonucu güzel olur...Onlara güvenim sonsuz....

İstanbulda dimi doktorunuz kim die sorsam benim kafam çok karışıkta bu konuda (

aminnnnn :))

Toxoplazma Gondii adı verilen parazitin yaptığı enfeksiyona toxoplazmozis adı verilir. Çoğunlukla toxoplazma diye anılır. Bulaşması kedi dışkısı ile bulaşmış besinler ve topraktan olur. Parazit bulaşmış hayvanların etlerinin pişirilmeden yenmesi de bu etle temas etmiş besinlerin yenmesi de diğer bulaşma şeklidir.

Hamile olmayan kişilerde hafif halsizlik ve belli belirsiz ateş ile kendini gösterir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde bu bulgulara ilave olarak yaygın lenf bezi büyümeleri görülebilir.

Hamilelikte ise toxoplazma enfeksiyonu anne karnındaki bebeği de enfekte edebilir ve bebekte ağır sorunlara neden olabilir. Düşük, anne karnında ölüm, toxoplazma bebeğe bulaşmışsa gözlerde körlüğe kadar götüren göz hasarı, beyin kanallarının tıkanmasına bağlı hidrosefali, mikrosefali (başın küçük kalması) ve beyinde kireçlenme ile sonucunda ağır nörolojik problemlere neden olabilir.

Toxoplazma enfeksiyonu olan hamilelerin yüzde 40’ında bebekte de enfeksiyon görülebilir. Gebelik haftası ne kadar erken ise enfeksiyonun şiddeti de o kadar fazladır. 20. haftanın altında etkilenen bebeklerin yüzde 25’inde şiddetli enfeksiyon izlenir. Çoğunlukla düşük veya anne karnında ölüm ile sonuçlanabilir. 20 gebelik haftasından sonra geçirilen enfeksiyonlarda ise bebekte yüzde 10 oranında hafif bir enfeksiyon görülür; yüzde 90’ında subklinik yani sessiz seyreder.

En önemli konu ise toxoplazma enfeksiyonu geçirmiş olan bebeğin normal olarak dünyaya gelmesine rağmen, sonraki yaşlarda sessiz toxoplazma enfeksiyonunun ortaya çıkarak sorunlara neden olmasıdır.

HAMİLELİK PLANLIYORSANIZ…
Hamilelik planlayan kadınlarda önceden toxoplazma IgM ve IgG testleri yapılmalıdır. Toxoplazma IgG toxoplazma enfeksiyonuna karşı bağışıklık geliştiğini gösterir. IgM ise halihazırda aktif bir enfeksiyon varlığına işaret eder. Toxoplazma IgM diğer enfeksiyonlardan farklı enfeksiyon geçtikten sonra bile yıllarca pozitif olabilir. Toxoplazma IgG pozitif olan kadınlarda, hamilelikte bu testin tekrar bakılması gereksizdir. IgG negatif olan kadınlar ise hamileliğin ilk 3 ayında toxoplazma testlerini tekrarlamalıdır ve hala negatifse 6. ve son aylarda da testin tekrarlanması önerilir.

Toxoplazma IgG pozitif ve IGM pozitif olan hamilelerde gerçekten enfeksiyon varlığını araştırmak için son yıllarda “IgG Avidite testi “ yapılmaktadır. Bu testte enfeksiyonun devam edip etmediği bakılır ve enfeksiyon yoksa da, sadece düşmemiş bir IgM düzeyi saptanabilir. Bu durumda herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur. Bazen bu testte enfeksiyon varlığı saptanmışsa, erken dönemde başlanan antibiyotik tedavisi hamilelik boyunca devam ettirilerek bebeğin toxoplazma enfeksiyonu ile enfekte olması engellenebilir.

TOXOPLAZMA ENFEKSİYONUNDAN KORUNMAK İÇİN…
• Sokak kedileri ile temastan kaçınmalı,
• Sebze, meyve yenmeden önce mutlaka iyi yıkanmalı,
• Et mutlaka iyi pişirilerek yenmeli,
• Sucuk ve pastırma -her ne kadar olasılık düşükse de- hamilelikte pişirilmek suretiyle yenmeli,
• Toprakla ve bahçeyle uğraşanlar mutlaka eldiven giymeli ve yemek yemeden önce ellerini iyi yıkamalı,
• Çiğ et hazırlanırken kullanılan bıçak ve diğer malzemeler iyi yıkanmalıdır.

HAMİLELİKTE TOXOPLAZMA SAPTANIRSA
Hamilelikte toxoplazma enfeksiyonu tanısı, yapılan toxoplazma IgM ve IgG testleri ile yapılır. IgM negatif ve IgG pozitif ise toxoplazma enfeksiyonu geçirilmiş ve ona karşı bağışıklık gelişmiştir. IgM negatif ve IgG negatif ise toxoplazma ile temas olmamıştır. Temas halinde enfeksiyon riski vardır. Gerekirse hamileliğin 2’ci ve 3’cü üç aylık döneminde testler tekrarlanmalıdır. IgM pozitif ve IgG negatif ise aktif enfeksiyon vardır ve mutlaka tedavi edilmelidir. IgM pozitif ve IgG pozitif saptanırsa, IgG Avidite testi yapılır ve aktif enfeksiyon varsa hemen tedavi başlanır.

Tedavide kullanılan antibiyotik Spiramycin’dir. Hamilelikte ilaçların risk gruplandırmasına göre C grubundadır. Hamilelikte enfeksiyon saptanır saptanmaz tedaviye başlanmalı ve hamilelik boyunca devam edilmelidir. 4. ayda toxoplazma enfeksiyonun bebeğe bulaşıp bulaşmadığı amniyosentezle alınan sıvıda PCR adı verilen teknikle araştırılır ve varlığında aile bilgilendirilerek hamilelik ile ilgili karar verilir.

BUNU BULDUM..KORKULACAK BİŞEY DEĞİL MERAK ETME...

sagol canım bılgılendırıcı oldu yanı ben enfeksıyon gecırmemısım deyıl mı bu durumda..

öööööz kedin yoksa korkma varsa kediye de bir test yapılıyor, eğer negatif çıkarsa sorun yok merak etme tatlımmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…