- 23 Haziran 2014
- 2.728
- 8.516
- 108
- Konu Sahibi darkrose35
-
Sağolun anlayışıniz icin. Sanirim bencede vicdan yapıyorBen abinin yerinde olsaydım annenizi hiç bir zaman affetmez ve asla da yüzüne bakmazdım.sebebi ne olursa olsun 33 yıl aramayıp sormayan anneye anne demezdim .
Size gelince annenizi yıllarca bilmediğiniz bir abi ile paylaşmak zor gelmiştir size de hak veriyorum
Mümkün mertebe üzmeyin kendinizi.Anneniz vicdanını rahatlatmaya çalışıyordur.
Veremez bence ama soybagi yok. Sadece kendi hissesinden pay duser.Tesekkurler evin 3 mirasçısı var zaten ben ablam ve annem.. Annem bu konuda da evin mirasinin hakkindan abine de verecegim diyor sizce vermeli mi hakli mi yani biz karsi ciktik babamin evinin temelinde kac kuruşu var ki ne alaka
Miras konusunda çok benzer bir durum yaşadık. Allah gecinden versin, annenizin vefatı halinde şu an annenize ne düştüyse abiniz de pay sahibi oluyor. Hiç emeği olmasa da kanunen böyle. Bu sebepten tapuda işlem yapılmadı bize ve davalık olduk.Boyutun o kadar uzamasini izin vermem ev miras konulari abimi aşar annemin yerinde olsam tabiki oteki evladimi da dusunurdum ama bu durumda haksizlik yapmış olur diye dusunuyorum..annemin babasi annemi baslikla vermis anne tarafim diyarbakirli benim bosandiktan sonra dedem anneme senin etin simdi daha cok para eder diyince annem dedemle memlekete gitmemiş sahip cikanida olmayinca careyi evlenmekte bulmus
Kıyamam sana kaedeş kıskançlığını birazcık geç yaşıyorsunMerhaba iyi geceler henüz yeni uyeyim fakat açtığım konular boyumu aştı ve benim bir derdim daha var..
Özetle anlatayım..
Annemin 14 yaşında bir evlilik yaptığını o evlilikten bir de oglu olduğunu ve oğluyla 33 sene boyunca hic görüşmediğini ben bundan 2 sene önce abimin beni bulmasıyla öğrendim..
Ve yaşadığım hayatımın şoku idi.. Çünkü babamin annemin ilk eşi olduğunu biliyorduk ben ve ablam meğer değilmiş aslinda biz 3 kardeşmişiz..
Ben öğrendiğimden bu yana yaklasik 2 sene boyunca anneme soylemeye cesaret edemedim tüm gerçekleri bildiğimi.. Oldukca sinirli bir yapiya sahip ve hastaliklari olduğu icin korktum gorusmuyorsa istemiyordur diye düşündüm söyleyemedim..
Ama 3 4 ay once bi an da boşlukta söylemiş bulundum.. Ona kizmadigimizi evlenip ayrilmanin her insanin basina gelebileceğini utanilcak bir sey olmadigini ve bizim abimizi sahiplendigimizi soyledim (babam vefat etti bu arada) annem 1 hafta kadar diretti ve gorusmek istemedi ustune gittim ben ablam enistem nisanlim ugrastik ve ikna ettik gorusturduk cok sukur su an cok cok iyiler fakat ben nedendir bilinmez dışlanmış hissediyorum kendimi..
Annem bana 1 kez olsun Allah razi olsun kizim sen baristirdin bizi demedi, karsilik bekledigimden degil ama zoruma gidiyor...
Ve o eski annem yok artik onceden daha düşkündü bana bizee simdi oğlundan baskasini gormuyor gözü biz yokmusuz gibi sanki beni gunlerce evde yanliz birakip aydına oglunun yanina gidiyor mesela önemsemiyor bekar kiz evde tek diye.. Kiskandigim falan yok durumlarina cok uzuluyorum hatta annem anlattikca beraber aglariz bazen ama dışlanmış hissediyorum...
Var mi verebileceğiniz bi akil. Napayim nasil davranayim
Bak yine bi kıskançlık laflariKıyamam sana kaedeş kıskançlığını birazcık geç yaşıyorsun
Isterim ki bütün saatler dursun zaman akmasin onlar icin yasayamadiklari 33 yilin acisi ciksin..Hasret gideriyorlardir biraz zaman tanimalisiniz.
Goz yumuyorum zaten onlara birsey yansitmiyorum huzur bozucu huysuz bir insan degilimdir aslindaanne olmasam sanirim annenizi asla anlayamazdim..
icindeki vicdan azabi gec de olsa onu yakaladigi icin abinizin ustune titriyor suan.. kolay degil tam 33 yil..
abinizin ilk adimini ilk disini el cirpmalarini, anne baba diyisini hic yasamadi anneniz, birakin gec de olsa ogluyla hasret gidersin, birakin da oglum beni geldi buldu desin goz yumun ne var bunda?
Abimden bu raddeye getirecegini beklemiyorum ama yine de bakalim kaderimiz de ne varsa onu yasayacagiz rabbim hepimizi kötü insanlarin şerrinden korusunMiras konusunda çok benzer bir durum yaşadık. Allah gecinden versin, annenizin vefatı halinde şu an annenize ne düştüyse abiniz de pay sahibi oluyor. Hiç emeği olmasa da kanunen böyle. Bu sebepten tapuda işlem yapılmadı bize ve davalık olduk.
Abimden bu raddeye getirecegini beklemiyorum ama yine de bakalim kaderimiz de ne varsa onu yasayacagiz rabbim hepimizi kötü insanlarin şerrinden korusunMiras konusunda çok benzer bir durum yaşadık. Allah gecinden versin, annenizin vefatı halinde şu an annenize ne düştüyse abiniz de pay sahibi oluyor. Hiç emeği olmasa da kanunen böyle. Bu sebepten tapuda işlem yapılmadı bize ve davalık olduk.
Evet bende oyle biliyorumVeremez bence ama soybagi yok. Sadece kendi hissesinden pay duser.
İnşallahBunca yil size annelik yaparken sizin yaninizda yasarken belki abinizde sizin hissettiginizi hissetmistir simdi de sira onda diye dusunun biraz da onun la ayni evde kalsin ona da yıllarca yapamadığı anneligi yapsın bir de oglan çocukları anneler icin farklidir derler dert etmeyin
Bıraktım gitti. Sanirim bu moddayim artikKarıştıma sende o zaman. Bırak bir süre sizi unutuyosa da unutsun. Bazı dönemler de oluruna burakmak lazım. Sende kundakta değîlsin kalabilirsin tek başına. Abin için bu anlar ne kıymetlidir oysa sende boşver bu cicim aylara geçicek:)
Abartmayın Allah aşkına.
Nasıl bir kıskançlık bu böyle.
33 yıl görmemiş kavuşmuş,tadını çıkartsın kadın.
Her iyiliğe teşekkür beklemeyin anneniz o sizin.
Anneniz size her yemek yaptığında teşekkür ediyor musunuz..
Bakın gelın basınıza gelebılecek olan sadece bır tanesını konusalımBoyutun o kadar uzamasini izin vermem ev miras konulari abimi aşar annemin yerinde olsam tabiki oteki evladimi da dusunurdum ama bu durumda haksizlik yapmış olur diye dusunuyorum..annemin babasi annemi baslikla vermis anne tarafim diyarbakirli benim bosandiktan sonra dedem anneme senin etin simdi daha cok para eder diyince annem dedemle memlekete gitmemiş sahip cikanida olmayinca careyi evlenmekte bulmus
Ilerisi icin konusmayayim o zaman en hayirlisini yasamamizi dilerim..Bakın gelın basınıza gelebılecek olan sadece bır tanesını konusalım
Nişanlısın ve evlendin. Allah esırgesın misal cocugunuz olmadı , 10 sene evlı kaldınız ve esınız vefat ettı. Eşinizin ailesi sizi mirastan men edıyor zaten hukuksal olarakta %25 bır hakkınız oluyor esınıze kalan mırasta. Gerısı yanı %75 aıleye kalıyor. Bu sıze haksızlık degıl mı , sız 10 senenizi vermişssiniz belkide eşinizden alaklı sorunla anne olamamıssınız, belkıde sacınızı supurge ettınız calısmadınız eee sızın dedıgınız aynen bu olsa gerek. O zamanda bunu kabul edersınız gonul rahatlıgıyla.
Oyuzden bu konuya karısmayın , basınıza gelır ah dersınız kafanızı tastan tasa vurursunuz.
Ev satılır annenıze
sıze ve ablanıza paylastırılır, annenız kendı hakkını ıster yenı bır adamla evlenıp onla yer, ıster aramadıgı ogluna verır ısterse bagıslar baska bırıne, sızde onun hakkından pay almayıverın madem annenız cok magdurmus cok kucuk yasta evlendırılmıs.
Ayrıca babanız ölmüş, allah rahmet eylesın annenızın cocugunu ıstememıs gunaha gırmıs , annenız payını versınde babanızda topragın altında rahat uyyusun olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?