Yillar sonra ortaya çıkan gerçek

Ben abinin yerinde olsaydım annenizi hiç bir zaman affetmez ve asla da yüzüne bakmazdım.sebebi ne olursa olsun 33 yıl aramayıp sormayan anneye anne demezdim .
Size gelince annenizi yıllarca bilmediğiniz bir abi ile paylaşmak zor gelmiştir size de hak veriyorum
Mümkün mertebe üzmeyin kendinizi.Anneniz vicdanını rahatlatmaya çalışıyordur.

Sağolun anlayışıniz icin. Sanirim bencede vicdan yapıyor

Bunca yil size annelik yaparken sizin yaninizda yasarken belki abinizde sizin hissettiginizi hissetmistir simdi de sira onda diye dusunun biraz da onun la ayni evde kalsin ona da yıllarca yapamadığı anneligi yapsın bir de oglan çocukları anneler icin farklidir derler dert etmeyin

Tesekkurler evin 3 mirasçısı var zaten ben ablam ve annem.. Annem bu konuda da evin mirasinin hakkindan abine de verecegim diyor sizce vermeli mi hakli mi yani biz karsi ciktik babamin evinin temelinde kac kuruşu var ki ne alaka
Veremez bence ama soybagi yok. Sadece kendi hissesinden pay duser.

Miras konusunda çok benzer bir durum yaşadık. Allah gecinden versin, annenizin vefatı halinde şu an annenize ne düştüyse abiniz de pay sahibi oluyor. Hiç emeği olmasa da kanunen böyle. Bu sebepten tapuda işlem yapılmadı bize ve davalık olduk.

anne olmasam sanirim annenizi asla anlayamazdim..
icindeki vicdan azabi gec de olsa onu yakaladigi icin abinizin ustune titriyor suan.. kolay degil tam 33 yil..
abinizin ilk adimini ilk disini el cirpmalarini, anne baba diyisini hic yasamadi anneniz, birakin gec de olsa ogluyla hasret gidersin, birakin da oglum beni geldi buldu desin goz yumun ne var bunda?

Kıyamam sana kaedeş kıskançlığını birazcık geç yaşıyorsun

Goz yumuyorum zaten onlara birsey yansitmiyorum huzur bozucu huysuz bir insan degilimdir aslinda

Abimden bu raddeye getirecegini beklemiyorum ama yine de bakalim kaderimiz de ne varsa onu yasayacagiz rabbim hepimizi kötü insanlarin şerrinden korusun

Abimden bu raddeye getirecegini beklemiyorum ama yine de bakalim kaderimiz de ne varsa onu yasayacagiz rabbim hepimizi kötü insanlarin şerrinden korusun

İnşallah

Karıştıma sende o zaman. Bırak bir süre sizi unutuyosa da unutsun. Bazı dönemler de oluruna burakmak lazım. Sende kundakta değîlsin kalabilirsin tek başına. Abin için bu anlar ne kıymetlidir oysa sende boşver bu cicim aylara geçicek:)

Bıraktım gitti. Sanirim bu moddayim artik

+1.
Katiliyorum.
Ne tesekkuru?
Hem 33 sene, dile kolay.

Bakın gelın basınıza gelebılecek olan sadece bır tanesını konusalım

Nişanlısın ve evlendin. Allah esırgesın misal cocugunuz olmadı , 10 sene evlı kaldınız ve esınız vefat ettı. Eşinizin ailesi sizi mirastan men edıyor zaten hukuksal olarakta %25 bır hakkınız oluyor esınıze kalan mırasta. Gerısı yanı %75 aıleye kalıyor. Bu sıze haksızlık degıl mı , sız 10 senenizi vermişssiniz belkide eşinizden alaklı sorunla anne olamamıssınız, belkıde sacınızı supurge ettınız calısmadınız eee sızın dedıgınız aynen bu olsa gerek. O zamanda bunu kabul edersınız gonul rahatlıgıyla.

Oyuzden bu konuya karısmayın , basınıza gelır ah dersınız kafanızı tastan tasa vurursunuz.
Ev satılır annenıze
sıze ve ablanıza paylastırılır, annenız kendı hakkını ıster yenı bır adamla evlenıp onla yer, ıster aramadıgı ogluna verır ısterse bagıslar baska bırıne, sızde onun hakkından pay almayıverın madem annenız cok magdurmus cok kucuk yasta evlendırılmıs.

Ayrıca babanız ölmüş, allah rahmet eylesın annenızın cocugunu ıstememıs gunaha gırmıs , annenız payını versınde babanızda topragın altında rahat uyyusun olmaz mı?

Ilerisi icin konusmayayim o zaman en hayirlisini yasamamizi dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…