Yıllar sonra

Böyle zor zamanlar yaşayıp ayrıldıktan sonra geçmişten medet ummak bana hiç doğru gelmiyor. Zaten karşınızdaki kişiye evlenip ayrıldığınızdan zor zamanlarınızdan bahsettiğinizde kabul etmek istemeseniz de niyetinizi anlayacaktır. Geçmişe geçmiş ola yani.

Bu beyefendiyle hayaller kurmayı bırakın ve önünüze bakın. 22 yaşındaki beklentilerle 36 yaş bir değil aynı masumiyeti beklememelisiniz.

Herkese iyi akşamlar, ben 33 yaşında boşanmış bir kadınım . Ben 18-24 yaşları arasındayken biri vardı. Beni çok sevdiğini söylerdi, aşık olduğunu söylerdi. Bu kişi benden 3 yaş büyük biri . Bu 6 yıl hep benim yanımda oldu destek verdi. Bana aşıktı ve evlenmek istiyordu. Bende ona aşıktım seviyordum ama reddediyordum. Çünkü ailemin tepkisinden korkuyordum . Onu arkadas olarak gördüğümü söylüyordum ama o hep benim yanımdaydı destekliyordu beni . Beni çok masum buluyordu iyi bir insan olduğum için hep yanımda olacağını söylüyordu .

Bu kişi ben 24 yaşındayken ingiltereye taşındı . ve iletişimimiz koptu . ingiltereye gitmeden önce herşey çok daha farklı olabilirdi dedi ve vedalaştık .

O gittikten 3 ay sonra biriyle tanıştım ve 2 yıl içinde evlendik . 26 yaşımda evlendim ve 32 yaşında boşandım geçen yıl . 6 yıl evli kaldım . 2 kez düşük yaptım . Aramızda şiddetli geçimsizlik vardı . ve burada acıklayamayacagım cinsel talepleri vardı, bunlar yüzünden de ondan soğumustum. Beni aşağılıyordu ve sevmiyordu. Çok şükür kurtuldum o evlilikten.

Evliliğim boyunca çok kilo aldım yıprandım. Boyum 1.69 kilom ise 97 . Kilo vermeliyim ama şu an çalışmıyorum. Dışarı çıkasım hiç yok. Enerjim yok . üniversite mezunuyum

4 gün önce bu beni eskiden aşık olan kişiye sosyal medyadan istek yolladım . Kabul etti ve beni çok sıcak karşıladı. Anladım ki ben bu kişiye hala aşığım ama beni beğenir mi hala bana aşık mı bilmiyorum ? Kendisi şu an 36 yaşında. Çok yakışıklı ve fit biri . O hala evlenmemiş .

Ben evlendiğimi söylemedim . Şu sıralar mesajlaşıyoruz. Evlenip boşandığımı söylemeli miyim ? Ya da ne zaman söylemeliyim . 4 gün önce konusmaya basladık .

Eski halimle aramda çok fark var ama eskiden beni her halimle seveceğini söylüyordu. Her yaşta ...
Nasıl bir adım atmalıyım sizce ?
Kilo önemli değil sıkı bi diyet ve sporla gider...biran evvel evlenip ayrıldığınızı söyleyin daha doğrusu her konuda net olun onunda hayatında değişiklikler olmuştur baştan ikinizde herşeyi konuşun ki ilişkiniz olacaksa bi şekil alsın

Kilo önemli değil sıkı bi diyet ve sporla gider...biran evvel evlenip ayrıldığınızı söyleyin daha doğrusu her konuda net olun onunda hayatında değişiklikler olmuştur baştan ikinizde herşeyi konuşun ki ilişkiniz olacaksa bi şekil alsın
100 kilo olmam inşallah, şimdi 97 kiloyum ama hiç evden dışarı çıkmıyorum.

Bu işin sonunda daha çok üzülebilirsiniz. Kimse bıraktığımız gibi kalmaz. Kaldı ki şahsen benim zamanında reddettiğim ve üzülmesine sebep olduğum birinın yıllar sonra hayatına girmeye çalışmaya - başarısız bir evlilikten sonra hem de - hiç mi hiç yüzüm olmazdı..
Yorucu bir ilişkiden çıkan insanın travmaları vardır, çok sağlıklı yorumlar, çıkarımlar yapamayabilir, o nedenle önce kendi içinize dönüp kendinizi onarmalısınız diye düşünüyorum. Yoksa yeni bir hayal kırıklığı daha da dibe çekebilir sizi.

Başka bir konudada biri de yaşını sakladığını söylüyordu. Yalan söylemeden böyle şeyleri nasıl yapıyorsunuz hiç anlamıyorum. Biri ile tanışınca yaş, memleket ilk açılan konudur. Aynı şekilde uzun yıldır görmediğin biri ile yeniden iletişim kurunca, arada geçen yıllarda ne yaptığın konusu mutlaka açılır...
Işin özeti yalan ile başlayan ilişkiden bir cacık olmaz diyorum.

Başka bir konudada biri de yaşını sakladığını söylüyordu. Yalan söylemeden böyle şeyleri nasıl yapıyorsunuz hiç anlamıyorum. Biri ile tanışınca yaş, memleket ilk açılan konudur. Aynı şekilde uzun yıldır görmediğin biri ile yeniden iletişim kurunca, arada geçen yıllarda ne yaptığın konusu mutlaka açılır...
Işin özeti yalan ile başlayan ilişkiden bir cacık olmaz diyorum.
Bende yalana karsıyım. Haklısınız amacım yalan soylemek degil .

Zor bi süreçten gecmissin, bosanma travmasini da atlatamamissin.. Eski gunlerine dönmek istiyorsun, ilacını bu sanıyorsun, filmlerdeki gibi bi dönüş ve yeniden başlama olacak gibi dusunuyorsun belki ama sen ayni sen degilsin, o ayni kisi degil ve her sey de hâlen ayni degil.. Biz bilemeyiz, belki de iyi olacak ama birden boyle hayaller kurup uzulmemek adına sakin olmali, kendini kaptırmadan devam etmelisin konuşacaksan da..
Onun disinda da, kilo meselesini sagligin ve moralin icin hallet lutfen..

Bir de, o kisiye asik oldugunu dusunmuyorum ben.. Aileme açıklayamadım diyorsun, kisa bi süre sonra baskasini aciklayabilmissin ama.. Kendini bitik gordugunden onu karanliklarin icinde bi aydinlik olarak goruyorsun su an.. Bosandim, zorluklar yasadim ama iyisini buldum demek istiyor belki de egon.. Yanlis..

Kötü bir evlilik yaşamışsınız.korkularınız var hayata insanlara karşı ama vir taraftan da sevmek sevilmek istiyorsunuz.korkularınızdan dolayı en güvenli limana sıpınmak istiyorsunuz,bilindik duygular güven vs.içinizi kabartıyor şuan.üzülerek söyleyeceğim ama ne o adam eski adam ne siz eski kızsınız.

Olsaydı zmanında olurdu değil mi?yani karşı konulmaz bir istek olsaydı dağları deler yine oldururdunuz.o harikulade duygular işin içindeyken bile olduramadıysanız şuan olmasını beklemeyin.

Bunun sizin evlenip bolanmanızla da alakası yok zaten.oaraya çok takılmayın.mesele olgunlaşan beyinler değişen istekler,farklılaşan beklentiler hayataki amaçlar ,dönüşen değişen çevre..arzu edilen partner profili....bunlar 2yılda bile epey değişir .kaldıki 10 yıldan fazla geçmiş.

Lütfen kendinizi bilerek üzüleceğiniz ,zor durumda kalacağınız ucu sonu belli olmayan durumlara sokmayın.kendinize saygınızı kaybedersiniz.ruhunuzu onarmak şuanda olduğundan bile daha zor olur.şuan yaralısınız.yaralarınızı kendi kendinize sarın eskilerden medet ummadan.iyileştiğinize kanaat getirdiğinizde de yeni bir insan alın hayatınıza..yeni insan yeni bir umuttur yeni hayaller demektir.yeni hayaller kurmak yeni heyecanlar yaşamak herzmaan daha güzeldir.eski eskide kaldı.önünüze bakarsanız pişman olmazsınız.
.

Sevgi ihtiyacinizi anliyorum suan bosluktasiniz belli ki cok normal o yuzden birinden ilgi ve sevgi istiyorsunuz. Bu kisi baska ulkedeymis suan anladgm kadariyla bu yuzden sanmiyorum saglikli iletisime gecebileceginizi. Ama bosanma mevzusunu bi an once soyleyip ona gore yol cizmeniz en mantiklisi olur hem bosa da umitlenmemis olursunuz

öncelikle kendi içinizdeki hoşnutsuzluklardan arının ki hayatınıza girecek kişiyi bunlarla hırpalamayın. aksi halde ilişki başlasa "beni beğenmiyorsun dimi" diye sürekli sorar hale gelirsiniz.
özgüveninizi, kendinizi tazeleyin. çalışmıyor olmanız bahane olmasın. belki bir spor salonuna yazılamazsınız ama bol bol yürüyüş zamanınız olur. evde kendinize rahatlıkla sağlıklı besinler hazırlayabilirsiniz.
zaman geçirmeden önce kendiniz için yola koyulun. siz iyileştikçe kendiliğinden herşey güzel ilerler zaten.

Siz onun hiç evlenmemiş olduğunu öğrenmişsiniz, mutlaka o da sormuştur. O an neden söylemediniz anlamadım. Şimdi tekrar konuyu oraya nasıl getireceksin merak ettim.

Back
X