Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

aslinda bu taharet olayi biraz üzücü ki zaten suanki türkiye topraklarina rum imparatorlugu, banyo, tuvalet,hamam, yikanma olayini getirdi. Örnek istanbulda hala duruyor. Cisterna Basilika. giden görür, taharetsiz gavurlarin neler yapdigini :) Nisanlim cok sever orda gezinmeyi- Adam italyan oldugu icin böbürlenerek gezer Hagia Sophiayayi mesela :) Neyse, hamam olayi yani rumlardan kalma.

osmanlilarda Turkish Bath olayini genisletmisler. Kültüre adapte etmisler. ama hangimizin soyu onlara dayali? benim soyadim osmanli degil :)
kici pis gezen avrupali fazla yokmus tahrihce- yunanlar, roma emperatorlugu vs. baya gelismislermis :) Neyse, hatirladigima göre pazar günleri soba üstünde su isitip haftada bir yikanan kültüre sahibiz HEPIMIZ ama demekki kokmuyoruz tuzlandigimiz icin. :) devam yazicam ama sonra Mune geliyor :)

bana gelecek zaten kesin o yüzden rahatım ben haftada 1 bile yıkanıldığına inanmıyorum.. o toplu taşımalardaki insan kokusu haftada 1 ile olmaz.. bence ebe - imam arası yıkanmama durumu var.. yerlere sümküren, balgam tüküren, sonra da elini ağaçlara süren insanımızın temizliği herhangi bir yere öğreteceğine inanmıyorum.. yazın hava insan kokuyor tulumba.. bence sebebi tuz koktu, ondandır :)

Bizim plajlar copten gorunmuyor, her yer bebek bezi ve ped, plastik tabak, catal, bicak, bira sisesi. Bir piknik yapmaya gelip ortaligin icine edip gidiyorlar. Bir zahmet taharet muslugu ile de ovunmeyelim artik. Bizim eksigimiz gecmiste takilip kalmak, hic kendini gelistirmemek. Avrupali orta cagda pislikten ve hastaliktan kirilmis ama gecmisinden ders alabilmis. Biz ders alacagimiz yerde daha da geriye gidiyoruz.
Cocuk yetistirmeye gelince, biz ara yerde kendi kendimize buyuduk ama yeni nesilin cok daha bilincli oldugunu ve cocuklarini iyi yetistirdigini goruyorum. Bu kulturle degil, ailenin egitim ve gorgusuyle alakali bir sey.

Söylediklerinize aynen katılıyorum. Çocuk yapıyorlarsa okutmaları da yapmak zorunda oldukları bir şey . Zaten üniversite bitince yetişkin birey oluyorlar . Ondan sonra kendi hayatları için birşeyler yapmaları daha doğru .

Bence haklisiniz,cok da guzel aciklamissiniz. Biz nasil bir ebeveyn olucaz bilmiyorum ama,zaten anne babanin gorevi evladini hayata hazirlamasidir. Evlatlardan maddi olarak beklenti icerisinde olup ,onlari zor durumda birakmalarini dogru bulmuyorum. Hele okulu bitsin ,hele ise girsin ,hele azcik para gelsin.... Boyle boyle, yuva kurma durumlari da gecikiyor,sonra zina kacinilmaz oluyor.

Galiba durum bu. Ben Istanbul/ Beyoglu dogumluyum, beyoglunda gecdi minikligim. bizim evde (varlikliydik) Muslukdan kaynar su gelmezdi mesela. bu forumda ciragan sarayinda büyümüs, her Sabah reklamlardaki gibi önce bir sicak dus alip, taze sikilmis portak suyuyla büyümüs 35 Yas civari insan cok vardir. Yahu- yazin portakal bile yokdu- unutdular o zamanlari- Anam 80li yillarda yag alabilmek icin istanbulu dolmusla gezerdi- biz elektirikli su isitma cihazi takmisdik. kedi sidigi gibi akardi su-- oda su kesilmezse tabi- neyse uzun hikaye bunlar. ben kesin banlancam. bu koku olayi sebebi nisanlimi 12-1ci ay arasi Istanbulu gezdiriyorum. kisin fazla baskin olmuyor- bide ögretdim. Halic kalkdi diyorum.

Evet normalde olması gereken bu herkes üzerine düşen sorumluluğu yapar çocuklar büyüyüp okuyup para kazanana kadar zaten aileler yaşlanıyor, e kimse ölümsüz değil yaşı geçtikten sonra ev almak araba almak ne

Gerçekten çok doğru.babam her alışveriş yaptiginda pazardan derdiki bıktım sizin yükünüzü taşımaktan.ve gencecik yaşta emekli oldu daha biz okulda okuyan küçucuk çocuklarken.düsünmedi bizi nasil geçindirecegini.artik emekli oldum siz calisin bana bakin dedi.ve ben nezaman para getirsem eve elimden aldi o parayi.para vermezsem dünyanin en kötü insaniydim.25ine gelincede evlenip git baskilari yapiyorlar zaten.tamamen çıkar üzerine kurulu bi aile

Beni dogurduklari günden beri her akşam yaslaninca bize bakicaksin dimi diye sorarlardi. bide gencecik yaşta emekli oldu hadi siz çalisin birazda bana bakin ben yoruldum dedi.ama bu kültürle degil ailenin eğitim ve görgüsüyle ilgili bir durum.ben şanssizim

Son düzenleme:
Ne güzel bir konu açmışsınız.

Ben üniversiteyi kazandım sonra gidip babamla kaydımı yaptırdık. Iki ay sonra okul açılacakken hazırladım bavulu ailem otobüsle uğurladı. Kyk yurdunu aradım buldum bir baktım herkes ailesiyle. Allah Allah dedim bir tuhaf oldum. Sıra bana geldi, görevli " tek misin" dedi "Evet" dedim. " ailen seni nasıl yalnız gönderdi????" dedi. Neden ki ne olacak diyebildim. İyi ki tek göndermiş, sonra anladım babam bilerek tek yollamış.
Bu sadece bir örnek. O yüzden hep çok güvenmişimdir kendime. Inşallah ben de öyle mükemmel bir ebeveyn olabilirim...

Bazı insanlar özellikle erkekler çok ağır işlerde çalışıp terliyorlar deodorant kullanma kültürü yok. Yıkanmama ile ilgili değil.
Yani haftada 1 yıkanıyorlardır en azından dini hasasiyeti olanlar gusül abdesti alıyordur.
O kadar da yerin dibine sokmayın milletimizi.

El yikamiyorlat diyorum exx.. yerin dibine sokmak degil ki bu gercekler.. sabah saati metro oneriyorum deney icin..

bende hemen imzami atim.
bende almanyadayim. Burda galiba suya birsey katiyorlar- nedense dogumdan sonra yatak dösek yatan, kv VE anne esliginde cocuk emziren kadin yok. Kandinlar yogurtlu pedi koyup hooooooop 24 Saat sonra hayata devam- :)
Hakikaten nasıl oluyor o iş ya? Gerçekten uyguladıkları bir tedavi yöntemi mi var yoksa kendileri mi ayaklanıyor? Ben burada kimi görsem yorgan döşek yatıp hizmet bekliyor. Ben hiç öyle olmak istemiyorum beni fenalık basar oyle bir durumda .

Oglum 17 yasında seneye okusun mu ,para mı kazansın ,evden mi atayım .
Öyle anne baba cok extrem ,benim cevremde yok mesela .Yegenim 28 yasında evlenecek maasıda iyi .Ne gerekiyorsa yapıyoruz yapabildigimiz kadar ,ondan bide para mı bekleyelim ..Öyle analık mı olur .Sizdekiler garip .

yok kuzum. özel bözel bir durum yok. tedavi bence TRde daha ilgili. burda doktorlar hamilelik hastalik degilllllllllllllllllll diye azarliyorlar bile. Rapor, o bu asla vermezler hamilelere.
kendileri ayaklaniyor. Naz kavramlari yok. korkusuzlar bide. bebeklere kendileri bakiyorlar.

El yikamiyorlat diyorum exx.. yerin dibine sokmak degil ki bu gercekler.. sabah saati metro oneriyorum deney icin..

Metro otobüs kokusuna bişey demiyorum doğru maalesef yıkanılsa da atlet kıyafet değiştirme, aynı gömleği 2.gün giymeme deodorant kullanma gibi huylar pek yok.

Ay ne güzel evet ilgi güzel bir şey ama ben ileride 40 gün yatmaktansa 2 gün de ayaklanayım istiyorum. Inşallah öyle de olurum.

Bir de Avrupa lıya pis diyenler olmuş, ama ben hiç öyle düşünmüyorum. Kaynımın kız arkadaşı yabancı ve kaynım 2 günde bir duş alıyor diye ya da günde bir kere duş alınca pissin sen diyor. Biz övündüğümüz şeyleri bile eksik yapıyoruz. Elini yıkamaktan aciz insan dolu dışarıda. Avrupa sevicilik yapmıyor kimse, keşke onlar kadar medeni olsak, keşke bilimde ilerlesekte evlatlarımızı ufku açık yetiştirsek...

Ek: ayrıca Alman, Hollandalı, Rus ve Amerikan tanıdım hepsi de pırıl pırıl tertemiz ve çok güzel kokan insanlardı.
Diyeceğim o ki her millette pis olanda var ama taharet almıyor gibi söylemlerle karalamak hoş değil.

Cocuga sorupta cocuk yapilmiyor sonucta. Cocugun okul masrafi, giysisi, yedigi,harcligi dert olacaksa yapmayacaksin cocuk mocuk kimse zorlamiyor. Yaptiysan sorumluluklarini bileceksin. Cocuk dogurup buyunce "biz onu yaptik, biz bunu yaptik, yedirdik" bilmem ne. Kim yapacakti zaten?

Cocuk icinden gelir ailesine yapar o ayri ama bu toplumda, ailelerde surekli bir vicdana oynama var. Yok karnimda tasidim, yok emzirdim, yok masraf yaptim diye duygu sömürüsü yapmakta ustlerine yoktur sadece para konudunds degil her konuda.

Ailem sorunluydu, babamin alkol sorunu vardi gecmiste ama 1 kuruşuma dahi dokunmadilar. Eve tek bir katkim olmadi ve evlenirkende destek gördüm ufak tefek, sonrasinda ev bile verdiler asla tek kelime duymadim.
Her aile ev vermek zorunda mi degil cocuk kendide yapabilir ama vermiyorsanda sirtina yük olma. Cocuk dusunmuyorum ama şayet bir cocugum olsa yaptigim herseyi karsiliksiz yaparim gerisini kendi bilir. Insan cocugundan da karsilik bekliyorsa zaten...

Valla ben buna cok sey yazarim da dediginiz gibi olan hatunlardan korkumdan yazamiyorum :)
2 dogum yaptim ikisinde de yatmadim , kimse de bana bakmadi , hayatima bebegimle devam ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…