- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
- Konu Sahibi nicksizbikims
-
dahası övünecek tek şeyimizin taharet olması ve günümüzde kimsenin hiçbir yerini yıkamaması.. hep derim ya tulumba, git avm tuvaletine herkes tuvaletten çıkıp gidiyor.. taharet alıyorlarsa daha büyük sıkıntı :) sözde biz batıya temizliği öğretmişiz şimdi de onlar bize geri öğretmeye çalışıyorlar ne güzel.. ya inanmayacaksın ben toplu taşıma kullanmak istiyorum, kokmayan, insanlrın birbirini ellemediği.. hani bu kadarcık medeniyete bile razıyım diyeyim.. her şey bana mı batıyor diyorum ama batmayanlara nasıl batmıyor onu anlamıyorum.. dediğin gibi, kullandığın klavyeyi bile yapamayacak seviyede olan bir ülkeyiz biz.. yapanları sevince de "bu kadar batı sevici olmayın".. ben güzel şeyleri seviyorum ve hayranım tulumba ya, çok da severim dan diye söylemeyi
aslinda bu taharet olayi biraz üzücü ki zaten suanki türkiye topraklarina rum imparatorlugu, banyo, tuvalet,hamam, yikanma olayini getirdi. Örnek istanbulda hala duruyor. Cisterna Basilika. giden görür, taharetsiz gavurlarin neler yapdigini :) Nisanlim cok sever orda gezinmeyi- Adam italyan oldugu icin böbürlenerek gezer Hagia Sophiayayi mesela :) Neyse, hamam olayi yani rumlardan kalma.
osmanlilarda Turkisch Bath olayini genisletmisler. ama kici pis gezen avrupali fazla yokmus tahrihce- yunanlar, roma emperatorlugu vs. baya gelismislermis :) Neyse, hatirladigima göre pazar günleri soba üstünde su isitip haftada bir yikanan kültüre sahibiz ama demekki kokmuyoruz tuzlandigimiz icin. :) devam yazicam ama sonra Mune geliyor :)
bana gelecek zaten kesin o yüzden rahatımben haftada 1 bile yıkanıldığına inanmıyorum.. o toplu taşımalardaki insan kokusu haftada 1 ile olmaz.. bence ebe - imam arası yıkanmama durumu var.. yerlere sümküren, balgam tüküren, sonra da elini ağaçlara süren insanımızın temizliği herhangi bir yere öğreteceğine inanmıyorum.. yazın hava insan kokuyor tulumba.. bence sebebi tuz koktu, ondandır :)
Evet normalde olması gereken bu herkes üzerine düşen sorumluluğu yapar çocuklar büyüyüp okuyup para kazanana kadar zaten aileler yaşlanıyor, e kimse ölümsüz değil yaşı geçtikten sonra ev almak araba almak neAynen.Ne ben ne eski eşim ailelerimize hiç maddi yardımda bulunmadık.İstemediler, ihtiyaçlarıda yoktu.
Evlenirken de iki ailede üzerine düşeni yaptı.Biz şahsi olarak birşey harcamadık.Kimse takılarımızı istemedi.
İhtiyacımız olduğunda hep destek oldular.Şu an iki evladım var.Onların geleceği için hazırlık yapıyoruz.
Evlenirken de imkanlarımız ölçüsünde herşeylerini yapacağız.Takılarını da almayacağız.
Ömrümüz oldukça, gücümüz yettiği kadar maddi manevi arkalarında destek olacağız.
Bu aile görgüsü denen şey sanırım.
Gerçekten çok doğru.babam her alışveriş yaptiginda pazardan derdiki bıktım sizin yükünüzü taşımaktan.ve gencecik yaşta emekli oldu daha biz okulda okuyan küçucuk çocuklarken.düsünmedi bizi nasil geçindirecegini.artik emekli oldum siz calisin bana bakin dedi.ve ben nezaman para getirsem eve elimden aldi o parayi.para vermezsem dünyanin en kötü insaniydim.25ine gelincede evlenip git baskilari yapiyorlar zaten.tamamen çıkar üzerine kurulu bi aileİyi geceler hepinize bu konuyu daha once yazmak istemistim ama erindim simdi gece gece burda babası exelde harcalarini yazıp borc olarak gosterip birde bunun iadesini isteyen baba konusunu okuyunca tekrar yazma istegi dogdu
Biz daha kucukken ilkokulda ogretmenimiz avrupadaki ulkelerde aileleri cocuklarına 18 yasindan sonra ya bakmiyor yada evde kaldigi icin kira oduyor demisti gunlerce arkadaslarla bu mevzuya sasirip konusmustuk hatta nerde duysam hep sasirtici gelmisti
Fakat bugun günümüzde yasadigimiz ülkede bence o sasirtici durumun cok ustunde bir durumdayiz bence
Kendime çevreye arkadaslarima baktigimda biz daha kotu durundayiz onlar en azindan cocuklarindan kaldigi evin kirasını istiyor yada cocuklarina zorda olsa kendi yasayacaklari dunyanin kapisini aciyor ama anne babalarimiz bize gecmiste yapmis olduklari seylerin total maarafiyla onumuze cikiyor gibiler
Ornek vermeye kalkarsak demiycem bu konuda icim sistigi icin bi suru ornek sıralayabilirim kac tane arkadasim mezun olur olmaz kredi cekip ailesine ev aldi evet bunu kendi istegiyle yapanlar oldugu kadar ailenin mecbur birakmasiyla yapanlarda var
Bi tanidigim meslege baslar baslamaz babasi kendisine araba aldirmis yetmiyormus gibi dugun arefesinde arabasini yeniletmek istemis
Baska bi kac tanidigim ise basladiklarinda ailesi bir kac yil parasini biz yiyelim sonra evlilik dusunur planlari kurmus
Hatta bir arkadasim anlatmisti cocuklugundan beri disarilarda yatılı burslu babasinin hic katkisi olmayarak okudugu halde nisanlanacagi zaman babasi bize bisey yapmadan gidiyorsun diye soylenmis ki ailesine yaptigi bi dolu harcama var
Genelde bu konuda erkeklere cok fazla yuklenmiyorlar oda evlenecegini bildiginden kendisine lazim olani biriktirsinde yuk olmasin diye Ama gecen bi erkek arkadasinda annem evleninceye kadar her ay 1000 lirq verecejsin demis
Ayni sekilde okumamda zerre kadar payı olmayan hatta okutmayan hatta ve hatta yıllarca birilerine is bulmak icin cabalayan hatta bi cogunun ise girmesine yardimci olup benim icin parmagini kimıldatmadigi halde suan babaminda benden beklentileri var
Cocuklugumdan beri iki lafinin biri siz anca yeyip icmeyi bilirsiniz o yastaki cocugundan beklentisi neyse artik
Onunla ilgili yazacak cok sey varda hic konuya girmeyeyim
Ozetle sadece exelde hazirladıkları faturaları eksik bi dolu aile var yani
Keske cocuklugumuzda kınadıkları Avrupa gibi olsaydik bari en azindan kendi masrafımızdan mesul olurduk
Ha simdi belki bircogunuz bize o kadar masraf etmis ailelerimize birseyler yapmamız cok mu diyeceksiniz
Evet evladına hakkiyla anne babalık etmis ve beklenri icinde olmayanlar icin cok degil ama hicbirsey yapmadıgı halde evladından büyük beklentiler icinde olması Avrupayı mumla aratır bence
Şöyle bir duzenleme yapayim sanirim kendimi ve dusuncelerimi iyi ifade edemedim
Çocuk 30-40larina kader aileye bagimli yasasin yada cocuklar ailelerine hicbir maddi yardinda bulunmasin demiyorum boyle bir dusuncemde yok fakat ailelerin verdigi emege karsilik butun omru boyunca cocugun hayatinı maddi manevi sabote etmelerini dogru bulmuyorum
Beni dogurduklari günden beri her akşam yaslaninca bize bakicaksin dimi diye sorarlardi. bide gencecik yaşta emekli oldu hadi siz çalisin birazda bana bakin ben yoruldum dedi.ama bu kültürle degil ailenin eğitim ve görgüsüyle ilgili bir durum.ben şanssizimYoo ben hiç de öyle demeyeceğim. Yapıyorsa bakmasını bilecek arkadaş.
İş sahibi olunca kazandığına sulanmayacak.
Çok şükür daha elleri ayakları tutuyordur çalışır eder emekli maaşını alır.
Allah gözlerini doyursun ne diyelim.
Böyleleri yaşlanınca kendilerine baktırmak için çocuk yapıyor zaten
bana gelecek zaten kesin o yüzden rahatımben haftada 1 bile yıkanıldığına inanmıyorum.. o toplu taşımalardaki insan kokusu haftada 1 ile olmaz.. bence ebe - imam arası yıkanmama durumu var.. yerlere sümküren, balgam tüküren, sonra da elini ağaçlara süren insanımızın temizliği herhangi bir yere öğreteceğine inanmıyorum.. yazın hava insan kokuyor tulumba.. bence sebebi tuz koktu, ondandır :)
Bazı insanlar özellikle erkekler çok ağır işlerde çalışıp terliyorlar deodorant kullanma kültürü yok. Yıkanmama ile ilgili değil.
Yani haftada 1 yıkanıyorlardır en azından dini hasasiyeti olanlar gusül abdesti alıyordur.
O kadar da yerin dibine sokmayın milletimizi.
Hakikaten nasıl oluyor o iş ya? Gerçekten uyguladıkları bir tedavi yöntemi mi var yoksa kendileri mi ayaklanıyor? Ben burada kimi görsem yorgan döşek yatıp hizmet bekliyor. Ben hiç öyle olmak istemiyorum beni fenalık basar oyle bir durumda .bende hemen imzami atim.
bende almanyadayim. Burda galiba suya birsey katiyorlar- nedense dogumdan sonra yatak dösek yatan, kv VE anne esliginde cocuk emziren kadin yok. Kandinlar yogurtlu pedi koyup hooooooop 24 Saat sonra hayata devam- :)
Hakikaten nasıl oluyor o iş ya? Gerçekten uyguladıkları bir tedavi yöntemi mi var yoksa kendileri mi ayaklanıyor? Ben burada kimi görsem yorgan döşek yatıp hizmet bekliyor. Ben hiç öyle olmak istemiyorum beni fenalık basar oyle bir durumda .
El yikamiyorlat diyorum exx.. yerin dibine sokmak degil ki bu gercekler.. sabah saati metro oneriyorum deney icin..
Pis insanın dinlisi dinsizi olmaz ki .Pis pistirEl yikamiyorlat diyorum exx.. yerin dibine sokmak degil ki bu gercekler.. sabah saati metro oneriyorum deney icin..
Ay ne güzel evet ilgi güzel bir şey ama ben ileride 40 gün yatmaktansa 2 gün de ayaklanayım istiyorum. Inşallah öyle de olurum.yok kuzum. özel bözel bir durum yok. tedavi bence TRde daha ilgili. burda doktorlar hamilelik hastalik degilllllllllllllllllll diye azarliyorlar bile. Rapor, o bu asla vermezler hamilelere.
kendileri ayaklaniyor. Naz kavramlari yok. korkusuzlar bide. bebeklere kendileri bakiyorlar.
Valla ben buna cok sey yazarim da dediginiz gibi olan hatunlardan korkumdan yazamiyorum :)Hakikaten nasıl oluyor o iş ya? Gerçekten uyguladıkları bir tedavi yöntemi mi var yoksa kendileri mi ayaklanıyor? Ben burada kimi görsem yorgan döşek yatıp hizmet bekliyor. Ben hiç öyle olmak istemiyorum beni fenalık basar oyle bir durumda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?