- 28 Temmuz 2017
- 2.702
- 6.745
- 158
- 27
Kızlar ben yine sizlere yazmak istedim. Eski konulardan bilenler vardır. Annem yine benimle yarış halinde. 2 gün önce tezgahta bulaşıkları çamaşır suyuna yatırmıştım. Unutmuşum durulamayı. Kendisi yaptı bir ton laf etti. Binayı ayağa kaldırdı. Kavga çıkardı. Bugün de dün misafirlerden kalan fincanları yıkamadım diye kavga çıkardı. (Hepsini yıkadım bir tek fincanları ıslamıştım kalmış öyle) Cezveyle saldırdı şu an parmağım mor ve elimde de cezve çizikler açmış kanıyor. Çizikler var. Çok kötüyüm. Neden bir anne kızıyla sen şu işi yapmadın sen bu işi yapmadın diye bir de üstüne küfürler sayarak kavga eder ki? Binaya gitti seslerimiz. Bu arada hemşireyim. Kpss çalıştığım dönemde de ev işi yapacaksın dedi 72 zor aldım. Üniversite hastaneleri tutuyordu tayin hakkı yok diye bekledim. Devlete de atanamadım. Ne yapmalıyım? İlk açılan üniversite hastanesine gideyim mi? Kadın oturup her işi bana yaptırmayı marifet sanıyor. Örgüsünü eline alıp oturuyor. Yaşlarımız 25 ve 66. 3 yıldır işsizim evdeyim. Yaşadığımız il küçük olduğundan iş bulamadım. Lütfen bir şeyler söyleyin ağlamaktan sesim kısıldı. Herkesin annesi kızına dünyayı dar mı ediyor ev işi yapacaksın diye? Yapıyorum da zaten market, cam silme hepsi bende. Kendisi sadece yemek yapıyor tek çeşit. Sofrayı öylece bırakır gider ben toplarım.