Valla aynen .kadın akşam yemeği için hazırlanıyor adam yemeğini yiyecek çoluğuyla çocuğuyla dan diye telf hadi bizi bırak .....yooohhhh yeeaaaa
bu insanların hayatından çalmak değilde nedir. bencillik işte ötesi yok....yine diyorum anne oldu diye kanatlı melekmi oluyor hherkezzz kötülerde anne oluyor bunu
herkez kabak gibi biliyor.....:97:
şimdi siz eşinizin ailesine kızıyosunuzya aynı şeyi sizin anneniz yapsa eşiniz ölüyo olsa gönderirsiniz tabi herkesin annesi kendine kıymetli derde bak hiç derdin yok galibaki böyle saçma şeylere takıyosunuz ben bu konuya sadece gülerim şükür edinde allah büyük dert vermesin:95:
evet düşüncesizler iyi yapmışsın
burdaki bazı insanları hiç anlamıyorum
doğurdular büyüttüler diye kölesi mi olmak zorunda yani kocası
doğurduysalar bi zahmet büyütmek zorundalar zaten
adam evlenmiş barklanmış artık onun ailesi karısı çocukları
ne demek her istediğinde koşmak
acile filan götürse neyse yine gayet de keyiflerinden gezmeye gidiyorlar
gayet de gençlermiş ayrıca benim annem bu yaşlarda ve hala çalışıyor yani
keyfi düğün gezmesi için sabahın köründen akşamın yarısına kadar çalışan oğlunu
yorgunum demesine rağmen çağıran anne çok mu masum şimdi
hastalık değil sökellik değil
eğlenecek gezecek kadar sağlıkları varsa otobüse de taksiye de binebilirler pekala
düşüncesizlik yapılan
he anne hasta olmuştur iğnesi vardır hastaneye gidicektir
ya da elzem acil bi durum vardır gitmeyen evlat hayırsız
ses eden gelin çeçerondur anlarım da
bu durumda konu sahibine hak vermeden edemicem
ince fikirden yoksunluk
oğlunu özel şöför yerine koymaktır...
Duyanda dünyanın bir ucuna götürdü annesini sanacak.
Kaç dakika sürecek ya.Yanında istiyormuşmuşmuş.
Yaw bırakın bunları.
Siz böyle düşündükçe hiç mutlu olamayacaksınız.Olmayında zaten.
Seni tebrik ederim canım yorumundan dolayı.
kayınvalidenizin yaptığı çok anlamsız bir şey değil eğer bunu adet haline getirmedilerse sizinde yaptığınız hoş olmamış sanırım bunda hormonların ve yaşanmışlıkların etkisi var lütfen sakin olun kendinizide eşinizide ve bebeğinizide üzmeyin
ayrıca yapılan yapıcı olmayan eleştirilerede lütfen karşılık verip prim kazandırmayın insanlar çok seviyorlar maalesef olumsuz eleştirileri unutuyorlar konu sahibinin ne ruh hali ile buraya yazı yazdığını eleştiride olucaktır mutlaka ama bunun konu sahibini üzmekten başka bir anlamı yoksa yani yapıcı bir eleştiri değilse sorunu halletmeye yönelik neden yazarlar bilmem açıkçası bu tip arkadaşların içe bastırılmış duygularını burada gösterip rahatladıklarını düşünüyo ve çok üzülüyorum onlar için Allah yardımcıları olsun....
canım boşver aldırma kim ne yazarsa yazsın sorsan herkes bişeyler anlatır kayınvalidesi kaynatası hakkında kimse sütten çıkma ak kaşık değil birbirimizi kandırmayalım
canım hamileymişsin ya kafana takma boşver eşin götürüyorsa götürsün enazından sen in yüzünden götürmedim diye laf edip daha çok sinirlerini bozamaz yoruldum dediğinde sen bana değil annene söyle der geçersin
açıkçası acıdım sizin etrafınızdaki insanlara.siz de bu çene bu iticilik varken kayınvalideciğinizin sesi çıkmıyordur ve iyi kayınvalidedir tabi ki!!! Maazallah bi sesi çıksın bakıyım sizin karşınızda.resmen polemik yaratmak için yazıyorsunuz.einin de yardımcısı olsun allah. Sevmiyorum böyle sahte insanları ,lafa bakılmaz güzelim....anladın sen onu. Hadi sana iyi geceler...
Sevgili arkadaşım sanırım sen hamileliği9 verdiği duygusallıkla olayı biraz abartmışsın.
Bak ben de bir oğlan annesiyim ve şu an telefondan yazıyorum. Konunu okurken ayağımda sallıyordum. Onu uyutup düşüncelerimi seninle paylaşmak istedim...
Ben 3 aylık evliyken annemi kaybettim. Daha haftası çıkmamıştı "1 buçuk aylık hamilesin" dediler. Öyle zor bir hamilelik geçirdin ki anlatamam. 2010 ağustos anneleri çok iyi bilir neler çektim ben. Kanamalar vs. 39.haftada doğurdum. Doğurduğumu kolay söylüyorum ama 3 gün evde sancı çektim 4.günde sezeryana aldılar. "hastaneye gitseydin" dersen, gittim. Yakında nst ye bağlanacaksın. Nst de çarşamba 70 ti. Cuma 100 oldu. Ama yatırmadılar beni. Cumartesi sabahına kadar kıvrandım. En son acil sezeryana aldılar da kurtuldum. Kurtuldum dediysem de aslında herşey o zaman başladı. Sezeryan acısı çektim günlerce. Sonra bebeğim emmek istemedi ağlamaktan katılıyodu, zar zor emmeye alıştı ama ne emme 1 saat ayakta yürüye yürüye emzirdim. Bu arada 1 saat dediysem mecazi değil cidden 1 saat. Sonra bebeğim hastalandı, hastane köşelerinde yavrum için göz yaşları döktüm. Defalarca bronşit oldu. Daha 3 aylıkken 40 a yakın iğne yedi o minicik bacaklara. Ayrıca yavrum çok huysuz ve kaprislidir, istediğini yaptırana kadar çığlık atar. Katlanıyorum, yavrum o benim. Güzel Rabbim in bana hediyesi. Az önce de onu uyuttum, ayaklarım acıyor sallamaktan. Bacaklarım da yer yer mor. Ama yavruma kıyamam.
Şöyle düşünüyorum; daha 1 senede bu kadar zahmet çektim, koca adam edene kadar neler çekerim kim bilir? Benim bu kadar emeğime karşılık hiç mi nazlanamayacağım yavruma?? Yanlış anlama başa kakmak değil aklımdan geçen, ama ben onun için canımı verirken "Allah'ım ömrümden al, ömrüne kat" diye dua ederken onun yüreği gece yarısı abiye kıyafetlerle otobüse binmeme razı gelecek mi??
Canım sen kaynananı emir eri gibi her dediğini yapmakla mükellef değilsin ama eşin yapsa inan cenneti kazanır. Bak ne güzel senin de yavrun olacakmış, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. O zaman anlayacaksın, anne olmak ne zor.
yıllarca baktı büyüttü besledi....ama o çocuğunun yorgunluğunu kale almadan hadi bizi bırak demelerde ne iş...sabah komşu gezmesi akşam düğün geri bizi al....
kuzum sizin petrol ofisinizmi var???....çocuğunun kesesni düşünmeyen bi aile kendi rahatına düşkün...
Kocası yorgunum dememiş ki.
Hanım efendi diyor eşim yorgun argın düşünmüyorlar bile.
Kocası dile getirse yorgun oldugunu taş değil ya tamam oğlum derdi.
İnsanlar bazen kendi öz anne-babasına evladına sinirlenebiliyorken senin bir anlık sinirlenmen çok normal. Sonuçta hep böyle düşünen bir insan değilsin. Eşinle bir plan yapmışsın ve eşinin ailesinin keyfiliği yüzünden hamile olmanında verdiği hassaslıkla sinirlenmişsin bu normal. Dediğim gibi sürekli olmadıkça normal.
Bir diğer konu da her ne kadar eşinin ailesinin keyfiliği desek de onların evladı. Elbetteki götürecek. Ben küçükken paramız yok diye taksiye binemezdik ve annem beni sırtında doktora götürürdü. Şimdi annem sırf keyfi için bana deseki kızım beni gezmeye götür dese bırakın yorgunluğu iki elim kanda olsa onu sırtımda götürür getiririm. Hiç kimse anneden daha çok düşünemez evladını. Belki evladına naz yapıyorlar. o onların evladı. Keşke eşine sinirlenmek yerine elbetteki götüreceksin gibi olumlu şeyler söyleseydin. Hem eşinle tartışmamış olurdun hemde yaptığın iyiliğin sevabını almış olurdun. Ama seninde hassas dönemin olabilir böyle şeyler.
haklısınız anlıyorum sizi ama dediğim gibi isterse fizana götürürüm ihityacı olunca ki ihtiyacı olmadanda götürüyoruz. dün geceki sadece eşimin istemeye istemeye gitmesi, yaptığım böreğin kalması öyle işte bir anlıktı merak etmeyin Allah beni zalim düşüncesiz gelinlerden eylemesin. amin. ( kayınvalidem
bana surekli dua ediyor Allah seni yormasın diye.. anlamışsınızdır herhalde...)
Ben sizi anlıyorum, hem de çok iyi. Ama sizi haksız gösteren şey eşinize davranış şekliniz; işte onu da hamileliğinize bağladım. Ben hamileliğimin son aylarına kadar k.validemlerle bir oturdum. Canla başla evimi düzdü kadıncağız. Allah razı olsun. Çalışın yapın da diyebilirdi.
O "kapının önünde iki araba yatıyor" cümlesi de hiç şık olmamış. Ben yorumumu yaparken sizi göz önünde almadım doğrusu. Sadece uyuyan oğluma baktım ve konunun gidişatına göre yazdım. Zira ben 28 haftalık hamile gelinimi yormam ve üzmem. Öteki yazılarımda belirttim zaten =))
Haddim olmayarak sizden bir şey rica etmek istiyorum. Lütfen çok üzülüp ağlamayın, yoksa çok gazlı, sinirli olur yavrunuz. Ben hamileliğimde çok ağladım, malum annemin senesi bile değildi. Çok etkiliyor anne karnında. Daha sakin olmanızı en azından denemenizi rica ediyorum.
diyor Allah seni yormasın diye.. anlamışsınızdır herhalde...)
niyal öncelikle evladını sağ salim kucağına alırsın inşallah.....
ilk sayfadaki mesajınla daha sonra anlattığın yada verdiğin tepkiler çok farklı eğer ilk sayfa olmasaydı daha sonraki mesajlarına emin ol sana kimse bu kadar tepki vermezdi. tabiki hamilelikte daha alıngan oluyosun ama dediğim gibi ilk sayfadaki mesajını bi oku cnm ya.. ha hamile olduğunu ve konuyu daha ayrıntılı yazsaydın belki seni daha erken anlardık ama diyorum ya ilk sayfadaki mesajı yazan bi insana hiçbi zaman destek çıkamam ama seni hamile halinle üzmeyi asla istemem keşke en başta yazsaydın hamile olduğunu bu kadar üzülmezdin tatlım.yazdığım mesajlar için değil düşüncem anne baba için her zaman aynı tabiki ama seni hamile halinle üzdüysem ve daha sonraki iyi niyetin içinde seni kırdıysam kendi adıma özür dilerim....
ayrıca bazı aradaşlar konu sahibine katılmadığı için tepkiler almış yıkıcılıkla peki onlara zıttı ağır mesaj yazanlar hep yapıcı mı oluyo bu durum da onların mesajı ne kadar sert ise bana göre sizlerinde mesajı aynı nitelikte .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?