Yine ben

Aynen dediğiniz gibi o Evi yuvam olarak görüyorum diyor ailesiyle kavgalı olduğu zamanlar orada kalıyormuş
Bir de şöyle düşünün,
Daha önce size sorulmadan kv tarafından eşya alındı vs diye evlilikten vazgeçtiniz.

Yine aynı durumla karşı karşıyasınız. Tek fark sevgiliniz ve kp seçmiş.

Kabullenebileceğiniz bir şey olsaydı zaten eski nişanlınızla evlenirdiniz.

Bence içinize sinmeyen şeyi kabul etmeyin.
Sizi seviyorsa biraz da sizin için masraf yapsın.

Yoksa kıymet bilinmiyor maalesef

Dürüst olayım

İlk nişanımda aldığım mutfak eşyalarının hepsini, ikinci nişanda aldığım oturma grubunu ve mutfak eşyalarını kullanıyorum. Üçüncü nişanda evlendim Sadece eşim oturma grubunu eski kişiyle seçmiş olma fikrimi kabul edemedi. Bende rica ettim değiştirdik. Napayım atayım mı dedim kendi kendime. Herkesin dediği gibi kime niyet kime kısmet. Hepsi annemin ve benim alın terimizle alındı. Kimsenin eli bile değmedi. İçimde rahat yani. Ben bir süre kullanırdım. Sonra sırayla koltuk, halı vs iki üç ay arayla değiştirip yaklaşık bir buçuk yıl içinde hepsini yenilerdim. İçine sinmiyorsa yatak odasını sen alırsın sadece. Gerisi çokta önemli değil bana göre. Herşey gönlünüzce olsun.

Hmm inanadim deseydiniz allah askina sirf tekrar almamak icin resmen yalan soyluyor ki bi erkek goldlu felan mobilyayi ne alaka alsin gider en duzunu al cik yapar ki o eve gir o esyalar asla degismeyecek ama karar senin kendjn bilirsjn bir de aklima takildi o nisanlilik boyuncada gorusmemis o zama. Sevgiliyken de gorusmemistir ee kizi nasil buldu peki

Yani seni kandiriyor canim 2.el hayat gibi sakin kabul etme

Icinize sinip sinmemesinin en guzel cevabini verecek olan yone sizsiniz, kalbiniz. Kaldirip kaldiramayacaginizi biz bilemeyiz. Fakat icinize sinmiyor ama yeni alma imkaniniz da yoksa, bence boyatabilirsiniz ve yuzletebilirsiniz mobilyalari. Kahverengi goldsa mesela, beyaz gumus olarak boyatabilirsiniz. Yuzlerini vs degistirebilirsiniz. Yenisini almaktan daha az maliyetli olur hem de havasi degismis olur.

Onun ailesi tutucu o yüzden beraber almamışlar ama senin ailen değil elin kızına aldığı malı sana kakalayıp aklı sıra kara geçecek.
ben anlamam. düzgün tanıyıp öyle alsaymış. insan daha düzgün tanımadan hemen eşya olayına girer mi ya?
senin suçun ne?
ailenin o kadar tutucu olmaması mı?

B
Bunların hepsini söyledim diğer nişanımdan dolayı zaten yaralıyım bu konularda ağzıma geleni söyledim ailesi herşeye razı kendisi de razı geldi senden önemli mi hayatım dedi yarın satışa çıkarıyor anaaam meğerse biraz ses çıkarmam lazımmış

Normalde, bu konulara çok kafa takmamak gerek sonuçta bekar evinin eşyası da olabilirdi ..derim ama sizin ilk ilişkinizin de bu konuda çıkan sorunlardan bittiğini öğrenince... yaşadığınız duyguyu -bu konunun sizde ukde kalmaması gereken bir durum olduğunu anlayıp uzulmustum.Konunun icinize sinecek sekilde cozume kavusmasina çok sevindim

Evlenirken paramız azdı tüm eşyaları ikinci el aldım
Yatak falan dahil
Sonra yavaş yavaş değiştirdik
Perdeleri 5 sene kullandım
Sigara yanığı vardı mesela perdede
Ama bi yerimden bişey eksildiğini düşünmüyorum
Eşyaya çok anlam yüklemem
Hele sizinkiler hiç kullanılmamış

Salam. Bizim ölkədə isə tamam fərqli olur. Əşyaları Mobilyalaları hamısını kız tərəfi alır. Oğlan tərəfi isə yalnız və yalnız ev bir də qıza taxmağa qızıl yəni bilersik yüzük falan alır. Bütün ağırlıq qız tərəfə düşür)
Bu vəziyyətdə mənim fikrimcə sən onu başa düşməlisən maddi vəziyyətiniz daha yaxşı olunca evi də əşyaları da dəyişdirə bilərsiniz.

Merhaba bence baskasi dusunulerek alinmis esyalari kullanma beyaz esyaleri kullanabilirsin ,fakat salon takimi ve oturma grubunu satip zevkinize gore birseyler alin sadece 1 takim alin yeterli ama siizn begendiginiz olsun,adamin aklindan gecmesin yani eski hayalleri, ayrica halilari da satin l...g. da koyun resimlerini mobilya ve halilarin cikar alicisi zaten yeniymis esyalar avizesine kadar degistirin ortak alabilirsebiz esyalari hayir demez sanirim,az oz ve sozin olsun acikcasi,biz mesela esimle esyalari surdan almistik ne gundu filan diye hatirlariz anisi vardir..

2 yıl oturulmayan eve kira. Mantıklı düşünüyorsunuz bir gariplik var. 2 yıllık kira en az 10 000- 15 000 TL yapar. @bide bele cek bir konuşun detaylı

Gormemis mi? Yani imkani var mi bunun? Ben inanmadim buna. Her aile yanina birini verip kızını mobilya alisverisine yollar en kötü ihtimal. Hadi yollamadi kiz nisanlisindan iki fotograf da istemedi mi?

Baskasinin hayalleri, emegi ustunde yasayamazdim. Hep aklima gelir, gordukce uzulur, sinir olurum. Sonra bosuna huzursuzluk...

En iyisi bastan kullanilmadan satsin hepsini. Aldigi yere az daha ucuza geri verip baska alsin vs vs...

Simdi dert olmus bu icinize sonra hic rahat edemezsiniz guzel gunleriniz de zehir olur.

Bir gecsin o kiz gormedi ayaklarini.Sirf kabul etmen icin bastan oyle sallamis. Nerde gorulmus kadinin ev esyasi secmedigi, damadin zevki miymis goldlar?
Durust olsun canini yesin. Ben kabul etmezdim.Isterse cope gitsin.Baska kadinin ev hayalinde ben, olacak is degil.

Eşyaları görmeden alma kısmına bir çok arkadaş inanmamış ama olabiliyor. Arkadaşım 3 yıl görüştü eşiyle o Zaman zarfında yüz yüze geldiler ama eşyayı erkek tarafı sadece fotoğraf göstererek aldı. 4 saatlik mesafedeydiler. İlginç ama görmedi yani.
Eğer sen sonrasında buna takılmayacaksan kabul edebilirsin. Yok içime dert olur diyorsan sen de katkıda bulunursun değiştirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…