Yine ben

Nişandan dönen eşimle evlendim. Kv nin yeminlere bakarsak bohçaları atmışlar bana yeni yapmışlar yemedim ve kabullenemiyorum. Sen alınan mobilyaları kullanacaksın. Kaldırabilecek misin?? Ayrıca kim seçmiş mobilyaları??

arkadaşa katılıyorum.. borç ödemek çok zor insan yaşam standartlarından ödün veriyor.. balayına daha güzel bir yere gitmek varken eşyaya çok anlam yüklemezdim..

siz de nişan atmışsınız.. tabak çanak almış mıydınız mesela, yeni evinize onları getirecek misiniz? getirseniz de ne olacak ki sanki ... ben çok anlam yüklemiyorum sonuçta kullanmamış

perdenin fonuna kadar alınacak ve kız görmeyecek telefondan görüp kabul edecek o aile ne kadar tutucu olsa da eşya alınıyor ya kızlarının eşyası mutlaka gidip beraber seçmişlerdir kız tek gitmese bile aile büyüklerinden gitmiştir peşinde nişanlınız inandırıcı gelmedi bana eşyadan çok ben nişanlınızın tavrına takılırdım açıkcası dürüst değil gibi

Ona inanmadım ama herkes öyle diyor annesi babası hatta babasıyla seçmişler mobilyayı annesi dedi ben sana söylemeyecktim bile mobilya olduğunu, oğlum söylemiş yenisini alacaktık dedi ama gel gör ki bizimki emek verdim deyip değiştirmek istemiyor şu an yeni bitmiş zaten borçları da

Aynen dediğiniz gibi o Evi yuvam olarak görüyorum diyor ailesiyle kavgalı olduğu zamanlar orada kalıyormuş

Aynen dediğiniz gibi o Evi yuvam olarak görüyorum diyor ailesiyle kavgalı olduğu zamanlar orada kalıyormuş
Nişanlınızı en iyi tanıyan sizsiniz. Hangi konuda samimi hangi konuda değil en iyi siz bilirsiniz. Eğer kullanacaksanız geçmişi unutup önünüze bakacaksınız yoksa mutlu olamazsınız.

Kizla zorla mi nisanlanmis peki telde gorusmuyoruz felan demis ya.Bence mobilya onemli bi konu degil ben bosandim bi daha evlensem eski esyalarimi goturcegim benim icin hatirasi felan yok hic takilma sende kullanmamislar bile.Sadece yalan mi soyluyorlar ona bak.Benim esim buyuk bir yalanciydi agzi iyi laf yapardi cok cektim.

Sevgilimi seviyorum sözlerini tutacağına da inanıyorum zaten bu durumdan hoşlanmadığımı söyledim o da en kısa zamanda değiştireceğine söz verdi

Değişmese ne olur
Mühim olan Allah ağız tadı ve geçim versin
Eşyaya fazla anlam yüklemek doğru değil
Temiz pak olsun, beyaz eşya tamam olsun yeter
Mutluluklar dilerim

Eşyalara çok anlam yüklememek gerek Ancak içinize sinmiyor ve ileride hep bir huzursuzluk hali olacaksa büyük spotçulara bakabilirsiniz onlarda zaman zaman hiç kullanılmamış eşyalarda oluyor Belki içinize sinen bir mobilyayla değiştirebilirsiniz.sitelerde de genelde spotçular alıyor satılanları .Az kullanılmış bile olsa en azından duygusal bir anlam yüklemezsiniz :)

Perdeleri de çıkartırsın.İstanbuldaysan kumaş pazarına gidersin bir cuma günü alırsın ölçülerini de yanına birbirinden güzel dikilmişleride var her markanın birşey tutmaz zaten :)

Evlendikten sonra değiştireceğim diye evlenmeyin. Evlenince eşya değiştirmek olmuyo. İçinize sinerse kabul edin sinmiyosa değiştirme hayali kurmayın. Olmuyor.7 sene oldu evleneli. Bekarlıktan kalma çamaşır makinesini değiştirmemiştim yeni diye. Borçlar bitince değiştiririm demiştim borç bitti şimdi ne gerek var diyorum işimi görüyo sonuçta.ben bi makineyi değiştiremedim tüm evi değiştorebilir misiniz bilmiyorum.

Eşya onlar cnm anlam yükleme showroom gibi düşün çok harcamış zarar ettirme ilerde çocuğun olunca önemsemezsin bile

Bi gariplik var bu işte ama çözemedim.

Gerçekten bir gariplik var.
Nişan bozan ya da evliliğe sayılı gün kala ayrılan arkadaşlarım oldu, iade edebildikleri eşyaları iade, edemediklerini ise 2. el olarak sattılar.

Hem ayrıyeten ev kirası ödemek hem de eşyaları saklamak hiç mantıklı gelmedi nedense..
@bide bele cek

Ben normalde eşya vb maddi şeylere gerçekten değer veren biri değilim ama yine de eski nişanlı için alınanlara oturmak içime sinmezdi.

Beyaz eşyaları kullanırdım ama mobilyaları kabullenemezdim sanırım.,

Nişanlı kızın eşyaları hiççç görmeden kabul etmiş olmasına da inanamadım nedense..

Son düzenleme:
O evi kullanmadıysa ben de bir şey bilmiyorum...

Ben kabul etmezdim; zor değil, ikinci elde satılır daha farklı ucuz yollu modeller alınır her şeyin padişahlara layık olmayıverir ama senin olur, senin zevkini, parçanı taşır. Belki bir 5 sene kadar önce "Amaan eşya hepsi sonuçta, iki gönül bir olsun" fikriyle bir yorum yapabilirdim ama yaşadıkça görüyorum, her şey sıfırdan alındı annemlerin zevkine pasladım kendim sallamadım; şimdi evi komple elden geçiriyorum bunalımlar geldi. O sözler bugün verilir, yarına "Ne gerek var?" oluverir, hazır bir yola girilirken baştan düz. Eşyaya acıma, bi bak için ne diyor.
Öyle görmedi olayının da pek doğru olduğunu zannetmiyorum ya neyse, günahını almayayım.

O zaman o kişiyle evlenmeyin. Eşyalardan daha ötesi, o kızla eskiden nişanlıymış. Eşya dediğin nedir ki, ev eşya ikinci else, nişanlı da ikinci el. Bilemedim. Belki yeni evleneceğim zaman olsa bende istemezdim ama zamanla insan evliliğin evdeki maddelerden daha önemli olduğunu kanısına varıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…