Yine bir kim haklı konusu

İş saati bundan az olamaz zaten 6 da geliyor işten normal değil mi . 8 de de mesai.

Şimdi sen böyle bakıyorsun olaya da, kapıdan çıktığın anda bitiyor zaten her şey. O yorgunluk kapıdan çıkar çıkmaz başlıyor.

Ben eşim yemekten sonra sızsa da biraz uyusa dinlense diye gözünün içine bakıyorum resmen. O yüzden düşüncen abes geldi bana. Bırak uyusun dinlensin adam. o yattığıyla sabahı buluyorsa sıkıntı tabii, o zaman biraz daha geç yatmasını isteyebilirsin tabii.

İki tarafın da kendine göre haklı sebepleri olduğu için yorum yapamadım. Umarım orta yolu bulursunuz. Kendimden örnek verecek olursam eşim sabah 06:20de servise biniyor ve akşam 20:00 gibi eve geliyor. Ben kıyamıyorum aşırı yorulup zihinsel olarak tükenmediysem pek ilişmiyorum. Oğlunu özlemiş oluyo yemek yerken ve sonrasında olmak üzere toplam 1 saat kadar aktif ilgileniyor sonra ben alıyorum. Gece bebeğim ağlıyosa uyanmaması için uzaklaşıp yeniden uyutuyorum çünkü kıyamıyorum. Benim de çok yorulduğum, kendi kendime tamam artık bu akşam bakmayacağım daha fazla bittim, tükendim dediğim oluyo ama ikisine de kıyamıyorum. Hayat şartları utansın.

İnsan 12 saat uyanık kaldıktan sonra neden uyumak ister anlayamadım.

Arkadaşlar yazdı mi bilmiyorum ama demir eksikliği halsizlik yorgunluk yapar. Sağlık ocağına gidip kronik yorgunluğum var diye konuşsun bakalım. Belki tedavi edilirse düzelecek bir hastalığı olabilir.

Diger önerim akşamları siz uyandırmayın. Bırakın uyusun. Siz uyandırmasaniz gece uykuya devam mı eder yoksa uyanır mı belli bir saatte?

Yani akşam 7.30 da uyuyacağına yemek yiyip çocuğu ile oynayıp 10 gibi uyusa ertesi gün sabah 7 ye kadar tüm uykusunu alır.

kesinlikle hatalısınız. sabah 7 akşam 7 çalışan bir adamın eve gelince uyumasından daha doğal ne olabilir ki? ben bu saat aralığında çalışsam işten gelince uyur sabah 7 de işe gitmek için kalkarım.eşiniz ise 2 saatliğine uyuyormuş . empati yapmalısınız.elbette zamanı olduğunda çocuğuyla ilgilenir. ki ilgileniyormuş.

kızım doğduğunda eşim sabah 7 akşam 7 çalışıyordu ve ayda sadece 2 gün tatili vardı. bende bütün gün evde çocukla takılıyordum. ama işten her geldiğinde temzilenip çocuğu kucağına alıyordu çocuk yatana kadar. emzirmek dışında herşeyiyle o ilgileniyordu. beni dinlendiriyor, sakinleştiriyor kızımla geçirdiğim zaman der hala. yurtdışına iş için gittiğinde öğlen 3 ten önce uyanmayan tembel adamın teki oysaki, uykuyu çok sever. ben bunun tercihlerle alakalı olduğunu düşünüyorum. biraz çocuğuyla vakit geçirse, sizinle oturup 1-2 laf etse erkenden uyur yine. insan bütün gün evde çocukla çok bunalıyor, sadece çocuğunuzun değil sizinde eşinize ihtiyacınız var. bütün gün sırtında taş taşımıyorsa isyanınızda haklısınız bence.

Bencilce olmuş davranışın sanki. Belki demir eksikliği var belki işi gerçekten çok yorucu. Takviye bisiyler alabilirsin eczaneden

Benim babam da bedensel olarak yorulduğu bir işte çalışıyor, yorgun argın eve geliyor. Ama hatırlıyorum, çocukken hep ilgilenirdi. Zaman içinde güzel bir bağımız oldu.
Komşu gibi davranan babaları anlamıyorum, anlamayacağim. Benim bir sürü arkadaşım var , sadece annesiyle bir ilişkisi olan. Baba onlar için öylesine, evde bir figür. Bazılarında bir otorite.
Karşılıklı konuşmuştuklari yok, ortak bir anıları yok... Böyle şeyler küçükken yakalanır bence. Zaten çocuk dediğin 7 yaşına kadar senin. O saatten sonra öğretmeni , arkadaşı vs vs senden kıymetli olacak, onların sözleri dinlenecek. Hele 12de ergenlik başladığında ara ki bulasin beraber vakit geçirecek çocuğu.
Bence bu günleri iyi değerlendirmek lazım.
Ama bunun yolu işten gelip yorgun argın uyuyan adamı kavga ile uyandırmak değil.
Akşam vakti bırakın dinlensin. Zaten iki saat uyuyup geri uyaniyormus. O zaman bir oyun kurup çağırabilirsiniz.
Mesela evde carsaftan sopadan bir çadır yapin beraber. O bir saat sizin uykudan önce zaman geçirme saatinin olsun o çadırda. Oyun kurun, evcilik oynayın, doktorculuk oynayıp oyuncak ayıyı muayene edin, çocuk şarkısı söyleyin,masal falan okuyun...
Sadece bir saat bile olsa bu kaliteli bir zaman dilimi olur, çocukluk günlerini hatırlanınca bu yuva sıcaklığıni anımsar.

Söylüyorum ama dayanamadığını söylüyor uyandırmsam bence uyur

12 saat mi uyuyorsunuz siz.

İşte ben de bunu demek istiyorum çoğunluk haksız bulmuş da , herkesin eşi çalışıyordur sonuçta o zaman herkes işten gelsin uyusun.. e ben görüyorum komşuların çoğu işten gelince çıkarıyorlar dışarı bisiklet vs.

Şu çalışma işini çok mu abartıyoruz acaba.
Adam inşaat işçisi değilse, tarlada bütün gün güneşin altında çapa yapıp durmuyorsa nedir yani. Ben 15 yıl çalıştım. Zaman zaman çok yoğun tempoda günde 16 saate yakın, stress, sinir harbi, İstanbul trafiğinde metrobus çilelerı eşliğinde gidiş dönüş 3 saatten fazla sürdüğü bir yaşam sürdüm. Cook uzun dönem günde 5-6 saat uyku ile yaşadım.

Şimdi evdeyim bebek bakıyorum. Hangisi kolay derseniz tabii ki çalışmak. Çocuk bakmak cook daha zor. Çok abartmayın bu çalışma işini derim.

Şu kadın zihniyeti kadına en büyük kötülüğü yapıyor. Evde bebek bakan bir kadının gecesi gündüzü olmayabilir. Çocuktan çocuğa değişir kadının ne kadar vakti var ne kadar enerjisi var. Adam çalışıyor enerjisi tükenmiş. Bunu normal karşılıyoruz ama evde olan kadınin enerjisi sınırsız sanıyoruz. Eve harcanan emek görünmüyor ama yaşamı devam ettirmek için bunların da olması gerekiyor. Bu işleri dışardan hizmet şeklinde almaya kalksanız ortalama maliyet 2500-5000 TL aralığında olurdu.

Millet bir de 7 de yataktan kalkan adam için erken gidiyor demişler. Adam 7 de yataktan çıkıp 12 saat sonra hop yatağa dönüyor.

İnsanlar ne yorum yaparsa yapsın fikriniz değişmeyecek ve hatanızı göremeyecek gibisiniz.
Sabah 7 de işe gidip akşam 7de dönmeyi uzun süre deneyimleyip görmenizi tavsiye ederim. Yoksa başka türlü eşinizin nasıl yorulduğunu kabul etmeyecek gibisiniz

yazık adamcağıza, kim bilir ne şartlarda çalışıp eve geliyor bir de evde karı dırdırı. Sanki adam kötü birşey yapmış, yorgunluktan sızıyor. Acıdım adamcağıza.
“Karı dırdırı” nedir yahu? Tamam hemcinsiniz diye savunmak elbette zorunda değilsiniz de kullandığınız kelimelere bari dikkat edin bir kadına yakışmıyor.

Ben sizi haklı buldum.
Çalışma hayatını da gördüm çocuk bakmayı da.
Keşke çocuklarıma yalnız bakacak birini bulsam da işe girsem!
Eşiniz çok ağır işler dediğimiz inşaat, maden, mobilya kurulum, garsonluk vb işlerde çalışıp beden gücünü yüzde yüz kullanmadıktan sonra, fası fiso yani.
Eşim kısa bir zaman önce işini kapattı, 1 haftadır evde canı çıkıyor!
Büyük bebeğimle 3 4 saat kapalı oyun parkına gittiler, bir iki kıyafet aldılar, eve perti çıkmış döndü her yeri ağrıyordu.
Bundan önceki tüm yorgunluklarını bir şey sanmış haspam!
Günde 2 saat uykuyla 1 öğün yemekle her işi yapıyor çocuklarıma bakıp, onları gezdirip yoruldum diyemiyorsam, günde iki bulaşık makinesi çalıştıracak kadar mutfakta zaman geçirebiliyorsam, ay yorul deyip oturamıyorsam eşimin demeye hakkı yok valla.
Bir gün bırakın çocuğunuzu, evde baksın 5 6 saat de dünya kaç bucak görsün.
Tabi bu sırada ev işi de yapılacak yemek de!

Şimdinin çocukları da eskilerde yokmuş, biliyorsunuz değil mi?
Ne zekası ile ne beden gelişimi ile bir değil!
Eskiden nasıl büyüdüğümüzü bizler kendimizden biliyoruz ama şuan 5 aylık bebeği bile zaptedip 1 tost yapamıyorsunuz kendinize, bilginiz var mı bundan?
Bizlerin işi 24 saat, adam çalışıyor 8 saat.
Bu kadın ne zaman dinlensin pardon?
Kendi tuvalete rahat gidiyor mu ki eşine kahvaltı hazırlasın?
Ayrıca erkeğin eline mi yapışıyor?
Bak benim kocam uyurken ben çocukları bekliyorum ve kahvaltısız gidiyor.
O zaman erkekler uyusun günde 3 4 saat, her işi yapsın biz çalışalım!
Ama kabul edecek bir allahın salağını bulamazsınız.

Eşim sabah 6:30 çıkar evden akşam 18:00 gibi evde olur.
Üstelik 8 aydır da haftanın minimum üç gün ve gecesi şehir dışında olur.şehir dışında olduğunda ise çalışma saatleri daha uzun olur.
Eve geldiğinde yorgunluktan gözleri kan çanağına dönmüş bir halde de olsa eve geldiğinde minimum 1 saat oğlumuzla ilgilenir.
Ben de çalışmıyorum ,üstelik bakıcımız da var.Ama eşim oğlumuzla ilgilenmese ben de laf söylerim.bu laflarım da kendim için olmaz.eşiniz biraz zorlayıp çocuğunuzla pekala kaliteli vakit geçirebilir.30 dakika uykusundan feragat etse uykusuzluktan ölmez herhalde. ama çocuğunuzun sağlıklı birey olması için anne ilgisine ihtiyacı olduğu kadar baba ilgisine de ihtiyacı var.hafta sonu babası olarak bu ilgiyi tam anlamıyla karşılaması da zor görünüyor.

Sence kim hakli adam 12 saat cilisiyor el insaf !! Valla valismak oyle evden gorundugu kadar kolay degil biraz anlayisli olmaya calisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…