- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.315
- 133
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Ben kasitli birsey demedim ama ayni hassasiyeti kendisi de gosterse keske. Kendisi olur olmaz seyleri konusur karsidakini kirar miyim uzer miyim demez. Ama kendisi en ufak birseyi bile kaldirmaz asiri bencil birisiSöylediğinizde çok bir şey yok ben dert etmezdim ama sevimli bir cümle değil sonuçta.
Bir de kardeşlerinizi çok da sessiz, ezik görmeyin. Siz onu kardeş olarak tanıdınız bildiniz, nasıl bir koca olduğunu sadece eşi bilir. O yüzden kendi bakışınızla olayları değerlendirmeniz yanlış. Kardeşinizin eşi de çok matah bir insan olmayabilir ama bence uyuşmuyorsanız sözlerinize ekstra dikkat etmeniz gerekir.
Inanin onceden kardesimin hatrina el pence divandik. Ama baktik tepemize cikti ve kiymet bilmiyor herkes sirayla ters dondu. Oyle birsey ki mahalledeki komsulardan basladi kardesimin cocukluk arkadasi arti kiz evli ve oyle oynak biri de degil. Vay nasil selamlasirlarmis. Sonra akrabalara sicradi bir cenazede kadin bunu nasil tanimamismis dedigi kadinda yasli basli biri ve gorduyse belki dugunde gornustur.Ortada oyle hakaret ya da kitici bir yorum yok,
Gri suveterle erkek gibi durmus ,ne olmus yani rencide mi olmus ,iftira mi atmissiniz ,
Sacmalamis gelin hanim ,
Belli ki sorunlari var ,aile icinde hic kimse bisi konusmasin el pence divan mi duracakmissiniz ,
Kardesinizle ailenin arasini acmaya calisiyor ,sizi istemiyor ,ota boka olay yaratmasi bundandir ,
Gidip gelmeyin ,
Bir ihtiyaci olunca da gitmezsiniz ,kendine gelir ,
Ciddi sorunlu bir insan belli ,kardesiniz bir psikologa goturse iyi olacak ,Ben kasitli birsey demedim ama ayni hassasiyeti kendisi de gosterse keske. Kendisi olur olmaz seyleri konusur karsidakini kirar miyim uzer miyim demez. Ama kendisi en ufak birseyi bile kaldirmaz asiri bencil birisi
Inanin onceden kardesimin hatrina el pence divandik. Ama baktik tepemize cikti ve kiymet bilmiyor herkes sirayla ters dondu. Oyle birsey ki mahalledeki komsulardan basladi kardesimin cocukluk arkadasi arti kiz evli ve oyle oynak biri de degil. Vay nasil selamlasirlarmis. Sonra akrabalara sicradi bir cenazede kadin bunu nasil tanimamismis dedigi kadinda yasli basli biri ve gorduyse belki dugunde gornustur.
Sonra bizlere sardi ilk olarak diger gelinden basladi sonra onun esi olan kardesim sonra ben sira annemle babamda onlarla da ugrasiyor.
Babam ufak cocuktan korkar kucagina alamaz. Bizi bile alamamis ve benim cocuklarimi diger yegeni vs.
Vay cocugumu kucagina almiyor adam yerine koymuyormus bu lafi da bana dedi. Bunu babam duysa ciddi kirilir.
Doktora da bir bahane bulur o. Cunku kendisi disinda herkes kusurluCiddi sorunlu bir insan belli ,kardesiniz bir psikologa goturse iyi olacak ,
Kimseye ,kimse icin alttan almaya gerek yok ,verdikce isin suyu cikiyor
Enişte ve yenge kime denir? Amcanın , dayının eside bizlerin gelinimiz o zamanaileye nikah yoluyla giren kadına gelin denir. nikah yoluyla giren erkeğe de damat.
Enişte ve yenge kime denir? Amcanın , dayının eside bizlerin gelinimiz o zaman
Kayın validen tabi ki gelin diyecek. Araya yaş farkı bariz varsa gelinimiz denilebilir tabi.gelin denmesi kötü bir şey mi, kayınvalidem beni tanıtırken "gelinim" diyor, bozulmalı mıyım?? bence kız yaşça sizden küçükse gelinim denir, sizden büyükse yenge denir, damat için de aynısı geçerli abim eşime enişte mi der sizce yoksa bizim damat mı der dışarı da bahsederken? ama küçük erkek kardeşim olsaydı enişte derdi. ne var bu kalıplarda bozulacak anlamadım, bizde kuaföre gittiğimizde benden küçük görümcem, gülerek kuaföre beni " bak gelinimizi de getirdim" dedi, bozulmalı mıydım bu lafa?
Kayın validen tabi ki gelin diyecek. Araya yaş farkı bariz varsa gelinimiz denilebilir tabi.
Bozulup bozulmamak görümcenizin söyleyiş tarzına göre değişir ama bu sizin onun gelini değil yengesi olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
Konu sahibi gibi bir tutuma sahip bir görümcem olsa 'ben senin gelinin değilim, haddini bil' derim.
Ha öyle bir görümce olurki yaş farkı da vardır bana da saygılıdır bende ona görümce demem ablam derim.
Çoğu yerde bizim gelin bizim gelin! Böyle diyenlere hayır yengen diye bağırmak istiyorum.
Gelin ve damat sizden büyükse yenge ve enişte, aynı yaş veya küçükse gelin/damat olur.Enişte ve yenge kime denir? Amcanın , dayının eside bizlerin gelinimiz o zaman
Aksine bende konu sahibini öyle gördüm, yengesi den aşağı kalır yanı yok.bence yaş farkı varsa yenge denmez ya, ayrıca bize bahsederken gelin demiş, ne diyecek ki? ismini mi verseydi? bunlar takılacak mevzular değil, gelin sorunlu bir kaç hareketinden net anladım bunu. geçimsiz bir şey çok bariz. ayrıca kompleksli de :)
Evlenen kız o zaman herkesin gelini öyleGelin ve damat sizden büyükse yenge ve enişte, aynı yaş veya küçükse gelin/damat olur.
Yani ben 30 yaşındaysam 20 yaşındaki kıza yenge mi diyeceğimEvlenen kız o zaman herkesin gelini öyle
Çok ilgincsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?