YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Hayir erkek cocuklarina hakaret olarak deyil ikiside evlat ikiside can simdi soyle dusunun birisi size erkeklere benziyosun dediginde alinmazmisin ne alaka ya dersin bi deyilmi?erkek bebeklere kiz cocugu gibi guzel masallah diye sevildigi oluyo ama kiz cocugu erkek gibi denildiginde dsha farkli anlasiliyo simdi soyle dusunun erkekler mi daha guzel kadinlarmi cogunluga bakildiginda guzellik bile kadinlara ozgu bi kelime gibi deyil mi oyle biseler iste

Yerinizde olsam ona tavir alirdim ama yegenime asla.

Onun sacma tavirlarina karsi yegenimle daha cok ilgilenirim.

Not; kucukken kizimi erkege benzettiklerinde bende uyuz olurdum icimden. Kimseyi bozmazdim sonucta bebek bu buyudukce degisiyor. Şimdi saclar uzadi şükür

Kız erkek farketmez .
Bütün çocuklar güzeldir.

Çocuklara belli bir yaşa kadar kadın yada
erkek olarak bakmıyoruz ama.
kız çocuk, erkek çocuk olarak zaten en tatlı zamanları.
3 yaşında olan bir çocuğa çirkin diyebilir miyiz.
Olsa olsa lokumdur o :)
Ama 26 yaşında bir adama çirkinse tipsiz der geçeriz :)

Ayyy kızım erkek çocuğu gibi oldu demek hakaret olarak algılanmamalı.
Ne demek erkeğe benziyor tepkisi bana inanılmaz garip geliyor.
Erkeğe benziyor derken 35 yaşında ki abidin abiye benzemiş
demek istemiyordur hiç kimse..

Aman dediğin gibi neyse.. Öperim :*

yani bu askılı tişort meselesini vs biz bilemeyiz değil mi? konuyu ilk anlattığınız haline yorum yaptık. şimdi başkka şeyler çıkıyor. ne diyelim. tamam gelininiz çok kötü biri.
Iste herseyi konu acarken kalem kalem yazsak roman olur o yuzden yorumlarda bahsediyoruz. Anlatmak istedigim iyi ya da kotu olusu degil. Sadece kendisini herkese karisacak ve her lafi diyecek ozgurlukte bulup kendisine kimse bir laf demesin zihniyetinin mantigima sigmadigi.

Konuyu açan görümceyse gelin % 100 haklıdır. KK klasiğidir bu.
Dogru diyorsunuz.

Yavrum burdan çok empati bekleme buranın görümce sevmeyen gelinleri birazdan seni paralar
:)

yok kiz kardesiniz degilim :)

Siz sevgili gelinler bütün gün kız kardeş yada ablanızla kocanızı çekiştiriyorsunuz da ablayla erkek kardeş dertlesince mı battı? Ki kadın sorunu çözmek için aramış doldurmak için değil
Cok fazlasi ile katiliyorum

Kardesinize eşiyle ilgili "Allah yardimcin olsun " demeniz çok kötü,yanlis... Biri esinize sizin icin böyle dese ne hissederdiniz . Ailecek sevmeyebilirsiniz ama bu kadar yikici olmayin
Ne demeliydim? Git kavga et bosan mi?

O bizim hosumuza gitmeyen her lafi konusur ama. Benim cocuklarima xxxx Dayin sana beyaz t-shirt alacakti ama zaten tombissin o yuzden lacivert aldim hahaha" demesi normal mi? Benim lafima karsilik bunlari diyebiliyorsa ergenligin ilk adimlarini atan cocugumu bu derece incitmesine karsin benim onu ligme ligme etmem gerekti. Ya sabir cektim sonra cocugumla konustum yengen sana saka yapiyor vs. Dedim. Anne ben sevmiyorum onu anneanneme gelmesin dedi.
Daha once bir yorumda da bahsettim bir donem losemi riskim vardi ve yaninda baska ilave hastalikta cikti ve kortizon falan verildi ve kilo alimim oldu bana henuz tedavi gorurken "ABLA NE ZAMAN DIYETE BASLAYACAKSIN FOK BALIGI GIBI OLDUN" diyebiliyor.
Simdi kendisi dogumdan sonra 90 kg civari ben de dogum yaptigini bile bile birakin fik baligini cupra gibi olmussun desem dunyayi yikar.
Hassas insanlar alingan olur ve baskasini da incitmez ama bu sekilde bir insan hassas gibi mi ordan bakinca?

Kardesim bana anlattigi halde bosan vs. Birsey demedim ama ablasi ile enistesine varinca geline kizmislar ve ya kendini toparla ya d bosan demisler simdi erkek tarafi mi yikici oldu???

Inanin durum yonetesim falan yok. Haklisinjz daha kendi buyumemis.

konunuzu okurken aklıma direk
kimbilir gelin hanıma kaç kez aynı şey dendi de kız artık patladı gibi geldi
böyle şeyler lap diye olmaz

kardeşinize de uzuuuuun uzuuuuun şikayet etmemişsinizdir inşallah
Kardesimi dolduran karsi taraf arti demediklerimi bile dedi demis allahtan yazismalar kayitli. Ben olani oldugu gibi anlattim.

Alttan gelen sebeplerde cok tabi ki. O da bizim huyumuzu suyumuzu biliyor ama kendisi rahat.

Zaten kardesime de kiziyorum. Hayati boyunca herkese karsi kendini hic savunamadi. Hakli bile olsa hep susar bu da karsidaki kim olursa olsun bu beni ceker dusuncesi yaratiyor. Kardesim bana takilir cogu kez gelin devreye girer benim ablama boyle takilma bak tepki verir vs. Der. Ama benim kardesim benim ablam, agabeyim, annem, babam bunlara kizar bunu yapma diyemez. Bazen lap diye birsey diyor kardesim bana donup kusura bakma der gibi bakiyor fakat bunu ifade etmiyor.
Soyle anlatayim birgun bayagi yuksek bir meblaga bir urun almis bozuk oldugundan suphelenip bana da gosterdi baktim bozuk. Dedim ki hadi bunu degistirelim. Zorla cikardim evden gittik adam kusurlu malini kabul etmiyor tuketici haklarina gidecegim falan dedim adam degisim yok alin parayi gidin falan dedi. Kardesim de beni cekistiriyor abla kalsin hadi gidelim diye.
Kardesime en cok bu yuzden kizginim. Hani guzelce diyebilir iste xxxx falan kisi buna alinabilir boyle konusma falan diyemiyor. Meydani bulunca da tepemizde at nalliyor.

Kardesimin durumdan cok memnun oldugunu dusunmuyorum kaderine razi olmus durumda. Kardesimi kapi disari etse niye diye sormaz.

Diger gelin sizi ovmus ama onada yalaka demissiniz. size bakinca ayni kv mi gordum..
bir daha okuyun o kismi lutfen. Ben digerine yazmadim onu. Zamanin da bizi cok kullanirken yalakalik yapardi ondan bahsettim.

Dogru lafa ne denir ki?

Bakin zaten kardesim benimle konussun isteseydi demedigim seyleri demisim gibi anlatmazdi. Kendi cocuguna laf soyletmiyorsa bizim cocugumuza da burnunu sokmayacak o zaman.

Biz de benzer sorunlari fazlasi ile yasadik. Bu zamana kadar sustuk alttan aldik ama bardak tasti artik.

Ben zaten cocugun tipine demedim ki gri bir suveter giymisti erkegi andirmis dedim.

Kız çocuğu için erkeği andırmış ne demek yahu....erkek için kızı andırmış dermiydiniz merak ettim...pek sevimli, sevecen bi cümle olmamış açıkçası...

Sonunda olani anlayan biri cikti. Sanki cocugun tipine laf soyledim giydigi kazaktan dolayi animsatiyor dedim.

Kız erkek farketmez .
Bütün çocuklar güzeldir.
Ya tabiki bebegin guzeli cirkini olmaz her bebek guzeldir helede annesi icin minnacik elleri ayaklari olan masum birer melek onlar nasil cirkin olabilir ki demek istedigim bu deyil bebekte olsa kizlarin kendisine ozgu bi aurasi olur ya ondan yoksun gibi anliyo olabiliriz

Benim hic kotulememe gerek yok ki ne yazik ki onunla yasayan herseyin farkinda

Sizin gelin ya dengesiz ya da yaşı epey küçük.
Sanki erkeğe benzetmek hakaret etmekmiş gibi garip tepkiler vermiş.Bide tutmuş kardeşinle aranı açmaya çalışmış.Korkulacak bir tip.Uzak durun en iyisi.
Bastan uzak duracaktim da hata etmisim. Zaten bunun maksadida o eskiden bir dedigini iki etmez herseyini alttan alirdim son konumda bazi seyler yasadim ve ektigi kadar bicsin diye kendimi cektim. Su an da bakti ki eski insan yok karsisinda ee ne yapacak?? Isine yaramiyorum artik onun icin kocasinin ablasi olmamin onemi yoktu sagilacak biri kalmadi karsisinda menfaat bitti beni napsin bundan sonra :)

Inanin ben cocugun sekline semaline birsey demedim uzerindeki suveterle ayni erkegi animsatmisti.

Kardeşinizle konuşma şeklimiz hiç hoşuma gitmedi. Bazı aileler işte tamda sizin gibi karşısındakini böyle olumsuz dolduruyor , etkiliyor.

Ikincisi , eğer hoslanmiyorsa hoşlanmıyordur. Neden üsteliyorsunuz ?
Amacınız ne ?

Dolduracak olsam ben arardim. Dolduran fazlasi ile doldurmus zaten.

Bence konu gereksiz dallaniyor. Halasisiniz ve erkege benzemis bu kiyafetle demis olabilirsiniz. Kizdi mi gelin kizsin keyfi bilir.

O cocuk yegendir candir kotu bir sey soylenmiyor ki .
Bence kardesinizede iyi cevap vermissiniz gelin hanima herkes onun istedigi cevabi vermek zorunda degil.

Sonraki bazı yorumlarınızı okudum.

Sizin evladiniza söylediği sözler karşılığında , o yorumu yapmış gibi görünüyorsunuz.

Olayın öncesi var yani. Ikinizin arasında zaten çatışma varmış. Sizde öylesine söylemiş gibi gorunmuyorsunuz.

Dolduracak olsam ben arardim. Dolduran fazlasi ile doldurmus zaten.

Hayır, o cümleyi kurmak yeterince olumsuz zaten.
Empati kurun. Sizin gorumceniz , eşinize böyle derse ne hissedersiniz ?

Ayrıca kardesinizin bir çocuğu var artık. Eşiyle bir hayat kurmayı seçmiş. Sizin bunu bu şekilde olumsuz yorumlamaniz iyi niyet olamaz.
Uzaktayım ben nasılsa denissiniz ya , uzakta olmanıza rağmen böyleyse yakın olsaydınız ne olurdu ?

Akşam kavga etmelerine sebep olmuş olabirsiniz.

altın günü dedikodusu gibi olmuş :)

olur öyle şeyler, he he de geç :)

abisine gaz vermiş resmen.

Kardesim yine her zaman ki gibi bana karsi da sustu. Yazik valla uzuluyorum cocuga gelin doldurup ustume salmasa ben bu konuyu acmazdim kardesime.
Yapmayin Allah askin! Karsida ki 1 parmak yegenim ya hu! Kaldi ki bir baska cocuk bile olsa cocuktan cikartilir mi? Bu yorumu ayakta alkisladim gercekten.

Yengenizle karşılıklı atismalariniz varmış. Bunu kendiniz yazmışsınız.
Ve neyi sevip sevmediğini de biliyorsunuz. Huyunu ölçüp bicmissiniz.

O sözü kullanmadı ki amaç ne olabilir ki başka ?

Yengenizle karşılıklı atismalariniz varmış. Bunu kendiniz yazmışsınız.
Ve neyi sevip sevmediğini de biliyorsunuz. Huyunu ölçüp bicmissiniz.

O sözü kullanmadı ki amaç ne olabilir ki başka ?
Bakin hanimefendi atismalari hep o yapti biz cektik sustuk. Son ikidir dis geciremeyecegini anladi simdi koparma cabalarinda.Hayir yani maksadim atismak olsa bunu kendi yegenim uzerinden yapmam ne derece dogru? Atisacak cok daha fazla sebep var. O fazlasi ile kirici sekilde benim cocuklarima konusup incitiyor diye ben de kasitli yegeni mi mi inciteyim? Cok yanlis dusunuyorsunuz.

Kardesin acıncak durumda, jardesinin hali icler acisi asiri mutsuz ama cocuk icin mi devam ediyor evliligine. Sanmiyorum. Kadin kiriciysa mesafeli olun bu kadar basit. Sizin soylediginiz cumlede cok normal degil ya neyse. Ben görümcelerimle 40 yilda bir biraraya gelirsek belki 2-3 laf konusurum. Onun disinda hicbiyerden, gicbir sekilde iletisimim yok. Sikintida yok. Birbirinizden memnun degilseniz konusmayin fazla.

Söylediğinizde çok bir şey yok ben dert etmezdim ama sevimli bir cümle değil sonuçta.
Bir de kardeşlerinizi çok da sessiz, ezik görmeyin. Siz onu kardeş olarak tanıdınız bildiniz, nasıl bir koca olduğunu sadece eşi bilir. O yüzden kendi bakışınızla olayları değerlendirmeniz yanlış. Kardeşinizin eşi de çok matah bir insan olmayabilir ama bence uyuşmuyorsanız sözlerinize ekstra dikkat etmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…