- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Ne taktiği şekerim?
Biz senin davranışlarını yumuşatmak için yol gösteriyoruz.
Sen bunları taktik sanıp geçici davranış usulleri sanma sakın!
Çok mu detaycısınız? Her şey planlı programlı sürekli kontrol etme çabanız var. Yapmayın yorarsınız yorulursunuz. Zira birkaç yorumunuzu okumak bile beni yordu
Degismeyeceksin.
Üzül diye söylemiyorum yorulma hayal kırıklığına uğrama neden yapamıyorum diye kendini yıpratma diye söylüyorum .
Taktikler vs ise yaramayacak .
Belki çocuk filan olursa dikkatin kocandan çocuğa kayar .
Ama kendini kabul et daha fazla kendini de yorma .
Sizin olayınız böyle .
Değişmez en fazla hafifler
Valla cnm bu forumda eminim ki 15 günde 1, ayda 1 çıkmaya bile can atan hatta onu bırak yılda 1 gün özel günümüzde dışarı çıkartsa kocam ne olur sanki diye yakınan bir sürü kadın vardır.
Sen zaten haftada 1 diye neden zorluyorsun ki? İlla rutine bindirmek gerekmiyor. Senin hatan daha burada başlıyor zaten. Yeri gelir 20 günde 1 çıkılır, yeri gelir haftada 2 çıkılır. Ben şahsen gün saymam. Kafamıza göre, eşimin iş yoğunluğuna göre o gün eser çıkarız. Plan dahi yapmayız, ben planı sadece gezmek istediğim yerler şunlar şunlar diyerek yaparım, ne zaman bunu yaparız diye plan yapmam. Haftasonu planını taa salıdan planlamak biraz sıkıcı değil mi? Eşin gerçekten çok sabırlı davranıyor yine de...
Yani doğumgünü olayında da yine haksızsın arkadaşım. Adam sana d.gününde tatil planlıyor, zaman belli, yer belli. Sen onu sıkıştırmakla işe başlıyorsun. Bir de üstüne ya bu plan olmazsa yedek planın var mı diye iyice geriyorsun. Tekrar ediyorum, eşin çok sabırlı...
Benim eşim de dahil normal standart eşler bu kadar çekmezler bence...
Yani ne diyeyim bu lafına cnm? Sen içten içe kendini hep haklı görüyorsun. Sana anlattıklarımız taktik değil ki... Tarafsız bir gözle sana nacizane değerlendirme yapmak, ortadaki yanlışları izah etmek...
konu sahibinin açılması lazım. yeni arkadaşlar, mekanlar, gezme, eğlence hayatına dalması lazım. evliliğimin ilk yılı ben de böyleydim. herşey beraber olsun, benimle ilgilensin, benimle gezsin, birşey izleyecekse benimle izlesin. ama zamanla ben çevre yaptım, o benimle gezmeye alışmaya başladı derken büyük ölçüde hafifledik.
halbuki bambaşka bir ülkede. keşfetmeye çok müsait. ben olsam hiç durmadan gezerim, program yaparım -onu da dahil ederim.
sadece isyerinden arkadaslarim var onlarlada 2 ayda 1 falan biseyler yapiyoruz is cikisi. onun disinda esimleyim veya nadiren yalniz cikarim. aynen dedigin gibi herseyi birlikte yapalim gezelim tozalim istegi. ama esimi bunaltiyo iste cok sıkıstırıyorum..
gezecek yerler var fena degil, tatile gidebilecegimiz cok yer var ama hep yapamiyoruz tabiki.
Değişeceğinizi hiç sanmıyorum, bana göre insanlar değişmiyor. Belki hafifletirsinizbiraz detayciyim, program plan hep kontrol bende olsun tarzim var evet, beni bile yoruyo.
degistirmek icin cabaliyorum
Kendinden yorulmuyor musun?
Bak ikinci konun ve sayfalarca yazıldı benzer öneriler geldi hala başladığın yere dönüyorsun, adamı sıkıp bunaltmamayı taktik sanıyorsun. Taktik sandığın için de değişmiyorsun ve sanırım asla değişmeyeceksin.
Bu kadar ama adama karışılmaz yani. Cidden yorucusun da kendinden de yorulman lazım çok ilginç.
Mesela bir insan küçük çocuk değilse durmadan doğum günüm de doğum günüm demez. Cidden çocuk gibisin. Sürprizi bozmaktan ziyade adama kutlama hazırlayacak heves kalmaz. Çünkü ne yapsa kendi düşünmüş yapmış olmayacak senin ısrarınla gibi olacak. Her şeye bu kadar karışırsan adama senin için bir şeyler hazırlama hevesi bırakmazsın k.
Düşünüyorum da kocam doğum gününden bir ay önce ee napcaz ee nereye gitcez ee o da olmazsa napcaz dese yapmıyorum bir şey al kendin organize et hediyeni de bildir alayım derim. Bu ne? Çocuklar yapar bunu ee ne zaman kutlayacağız ne alacaksınız diye. Cidden adam teşhisi doğru koymuş çocukla evli gibi üzgünüm.
Ay çok zor ve yorucu bir insansın yaa.
Ben doğum günüm için bir ay önceden konuşma yapmam hatırlatma gibi olmasın diye. Hala bir de taktik diyorsun.
Sık boğaz etmemek, her şeye karışıp adamın hevesini elinden almamak, bir hafta önceden sıkıştırmamak ve sürekli adam yönetmeye çalışmamak taktik değildir.
Benim bir arkadaşım da evlilik teklifini kendi yönetmişti. Şurada almak istiyorum, şu yüzüklerden al falan diye. Ya insan şaşıramadığı bir şeye, kendinin yönettiği bir şeye nasıl sevinir? Bir rahat bırakın adamları da iyi yada kötü o yapsın size hazırlık. Hayalimdeki şık yerde teklif alacağıma dandik bir teklif alırım sürpriz alırım bin kat iyi.
Bırak adam kutlamayı halletsin sürekli bu konuya gelmek adamı da bunaltır, insanda sürpriz yapma hevesi kalmaz ki.
Ay yok düzelmeyeceksin sen hala taktik diyorsun.
haftada 1 diye zorluyorum valla haklisin, hani biraz yorulsak 2 hafta ust uste cikip dolasmis olsak diger hafta evde kalalim ama onun disinda evde bogucu geliyo esimi de zorluyorum.. neyse bu haftasonu kendide cok bunalmis gezmek istiomus cok sevincliyim
aynen esimde bunu soylemisti: bazen haftada 3 cikariz bazen hic cikmayiz bana kurallar koyma rahat yasayalim, gunler oncesinden planlar yapmana gerek yok ben kocanim zaten benle randevulesmene gerek yok , kafamiza eser bi cikalim mi dersin cikariz. demisti. ama nedense esimde bu kadar spontane cikacak modu goremiyorum , belkide ben hic denemedigim icin bilmiyorum. evet sıkıcı gunler oncesinden haftasonu ne yapicaz planlari.. dogru da degil biliyorum.. ama sanki plan yapmazsak evde gecircez gibi geliyo bende bunu istemedigim icin onceden konusmaya basliyorum, dogru degil yapmamaya calisacagim.
dogum gunu icin sadece heves etmis merak etmistim ya amacim sıkmak degildi
kendimi hakli gormuyorum valla, hakli gordugum tek sey var gezmek istemem burada kimsemiz olmadigi icin bunaliyorum ve esimle degisik bisiler yapmak istiyorum, bu konuda haksiz oldugumda cok fazla zorlamam ve bunaltmam biliyorum... iyiki yaziyorsunuz zaten cok tesekkur ederim, sizlerden yorum almasam gercekten sorunun esimde oldugunu dusunurdum kendimi hakli gorurdum, ama goruyorumki herkes onun normal benim davranislarimin abartili oldugunu soyluyor insallah degistirebilirim. taktik gibi geldi basta cunku isteyipte yapmamam gerekiyor ya, kendimi tutunca oyle geliyo, ama bunu hep yapmam gerekecek...
Evet cnm bak sen serbest bırak, eşin zaten o kadar vurdumduymaz değil. Şu an bile baksana plan yapmış haftasonu için. Bazen teklif ondan gelir bazen senden. Veya sen bazen tek birşeyler yaparsın. İlla ki her haftasonu çıkılacak diye birşey yok ki... Zaten haftaiçi iş var. Haftasonu evde oturup evini temizlemek bile iyi gelebilir yerine göre... Veya hiçbirşey yapmadan uzanmak keyif çatmak bile olabilir beraber... Bunlardan da keyif almayı bilirsen çok daha iyi olur hayatınız.
Evet sen biraz sabırsızsın anladığım kadarıyla. Hele bir dur eşin üstünde durmazsa o zaman patlarsın d.günü için. Sen heves edip birşeyleri söylüyorsun ama o bambaşka anlıyor. Böyle düşün...
İnşallah daha da iyi olur senin için cnm.
cok tesekkur ederim insallah cnm
Guzel gecti bugun gezdik dolastik geldik, kavga gurultu olmadi :)
aile , arkadas bisey olmayinca bunalip onu da cikarmak birlikte gezmek istiyorum, artik oldugu kadar. o hic istemezsede ben kendim bi dolanir gelirim, veya evde film vs takiliriz. bugun donunce dedim cok guzeldi bugun haftada 1 gun olunca super oluyo, o da bana kurallar koyma paramiz varsa haftada 5 de gideriz yoksa hic gitmeyiz 2 haftada 1 gideriz, keyfimize ve durumumuza bagli dedi.
ama bana cok iyi geldi bugun dolasip gezmek disarda sohbet etmek.
Peace şimdiden viral reklam veriyorsun adama haftaya da gidelim bak ne eğlendik diyecok tesekkur ederim insallah cnm
Guzel gecti bugun gezdik dolastik geldik, kavga gurultu olmadi :)
aile , arkadas bisey olmayinca bunalip onu da cikarmak birlikte gezmek istiyorum, artik oldugu kadar. o hic istemezsede ben kendim bi dolanir gelirim, veya evde film vs takiliriz. bugun donunce dedim cok guzeldi bugun haftada 1 gun olunca super oluyo, o da bana kurallar koyma paramiz varsa haftada 5 de gideriz yoksa hic gitmeyiz 2 haftada 1 gideriz, keyfimize ve durumumuza bagli dedi.
ama bana cok iyi geldi bugun dolasip gezmek disarda sohbet etmek.
Ya tabi ki iyi gelir kim istemez ki yani gezmeyi, çıkmayı? Ama o da demiş bak sen yine alttan alttan haftada 1 çok güzel oluyor diye baskılamışsın :) Eşin çok haklı. Tamamen para, enerji vs. meselesi çıkmak. İnsan keyif için çıkmalı bence, kural gereği değil...
O yarım saatlik dizileri bende çok seviyorum. Eşim sağolsun alıştı bitene kadar oyalanacak bişey buluyor. Sizde keşke o ara çay demleseydiniz kahve yapsaydınız. Film izlerken atıştıracak birşeyler hazırlasaydınız keşke. Eşiniz gayet neşeli ilgili davranmış anladığım kadarıyla. Sizde kaprisli olduğunuzu söylüyorsunuz zaten. Dozunda kapris iyidir. Gün içinde canınız sıkılıyorsa eşinize sarıyor olabilirmisiniz. İlk yıl bende sarardım.
Son mesajları okumadan yazdım ama gezmişsiniz iyi gelmiş sevindim sizin adınıza
Peace şimdiden viral reklam veriyorsun adama haftaya da gidelim bak ne eğlendik diye
Yapma gözünü seveyim kendini bu kadar şartlama illa ki her hafta gezeceğiz diye. Evde de mutlu olabilirsiniz inan ki. Her şeyi sen yönetemezsin bazen akışına da bırakman gerekiyor.
Bak biz bu ay tüm maaşı tatilde yedik burnumuzu çıkarmıyoruz bir haftadır evdenBu evde ikinci haftasonumuz. Ama kitap okuyoruz internete giriyoruz film izliyoruz beraber spor falan yapıyoruz oyalanıyoruz. İlla her haftasonu dışarısı diye sık boğaz edip ağzımızın tadını kaçırmıyoruz yani.
Güzel bir haftasonu geçiriyorsun daha dönüş yolunda her hafta gidelim ama tamam mı diyorsun inceden imalarla. Bu da baskı gibi geliyor. Biraz akışına bırak. Her şeyi yönetemezsin.
Mutlu pazarlar!yoruluyorum bazen ..
taktik gibi gelmesi icimden geliyo ama kendimi tutuyorum ondan sanirim yoksa biliyorum kalici birseyler yapmam gerekiyor deniyorum. bugun tum gun disardaydik guzel gecti gezdik eglendik, eve geldik simdi o bilgisayarimda takilcam dedi bende oyle.
dogum gunum konusunu acmicam bidaha cok bunaltici dogru, ve daha once de yapmistim bu tip supriz olmasi gereken seyleri sorgulamistim, evlilik yildonumu gibi, sonu pek iyi olmadi baya kavga edip iptal etmistik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?