- 31 Ekim 2013
- 21.645
- 72.794
- 798
- 41
- Konu Sahibi peaceful16
-
Ben de öyleyim hemen iki saniyede yazıveririm bişe varsa ama geçen gün toplantıdaydım, daha doğrusu ayaküstü bi toplantıydı bişeler konuşuluyordu eşim aramış üç kere açamadım sonra da geç gördüm işim vardı hemen işime döndüm ben görene kadar ne kadar Zaman geçmiştiben onun cani sıkkın olunca dinliyorum hep, ustelemem hata bi kac kere aradim yazdim hataydi. bugun tatil icin onemli bir evragi bekliyoduk cikti, onu haber verdim esimin yapmasi gereken biseyler var vizeyi alabilmem icin 2 saat once yazdim hala cevap yok bekliyorum. mutlaka yogundur ama ben o yogunlukta da 10 saniye bakip bisey yaziyorum eger onemliyse boyle.
degismeye calisiyorum , sizin acil birseyiniz olsa canin sıkkın olsa ulasmak istesen 3-4 saat ulasamasan ne hissedersin peki?
zaten ihtiyacin olan o anda paylasmak degil mi?
Günaydın peace.ben onun morali bozuldugunda veya birsey oldugunda hep orda oluyorum yani gecistirmiyorum ondanda aynisini bekledim ama yogundur veya trende musait degildir yolda biliyorum hata yaptim usteleyerek..
bugun bekledigimiz evrak cikti benim vizem icin tatile gidecegiz ya, 2 saat once mesaj attim haber verdim esimin yapmasi gereken bisey var ona gore yarin gidip vizeye basvuracagim, ama hala cevap yok donmedi . bazen kasti olarak yazmadigini donmedigini dusunuyorum nedense .. belkide ben konusabildigim icin hep bana oda yapabilir gibi geliyo bilmiyorum.
biraz buyuttum dunku olayi isle ilgiliydi mudurum bi kac yorum yapti canimi sikan onlari anlatiyodum..
ben onun cani sıkkın olunca dinliyorum hep, ustelemem hata bi kac kere aradim yazdim hataydi. bugun tatil icin onemli bir evragi bekliyoduk cikti, onu haber verdim esimin yapmasi gereken biseyler var vizeyi alabilmem icin 2 saat once yazdim hala cevap yok bekliyorum. mutlaka yogundur ama ben o yogunlukta da 10 saniye bakip bisey yaziyorum eger onemliyse boyle.
degismeye calisiyorum , sizin acil birseyiniz olsa canin sıkkın olsa ulasmak istesen 3-4 saat ulasamasan ne hissedersin peki?
zaten ihtiyacin olan o anda paylasmak degil mi?
istemiyorum kavga ciksinHımmmm ne yapmalısın?
Dua etmelisin.
Adam yeniden sana bağırmasın,kalbini kırmasın diye.
Üzgünüm peace,adamı zorluyorsun resmen,kavga çıksın diye.
Ben artık bisey demiyorum peace. Nasıl kurtarırsın bilemem.
Bari adet dönemin yakınsa ona at suçu..
Ya ama adam ne dese sus bence.
Hakediyorsun. Yakında bosanma davasi acacak, onu da hakediyorsun
Canım kusura bakma da sizde kavgalar bitmez, sen değişmeyeceksin bence
Bu konundakileri bırak, hala ilk konundaki hataları yapıyorsun...
Nerdeyse 2 aydır konun hep ilk sayfada. Bu da 2 aydır sürekli tartışma halinde olduğunuzu gösteriyor. Evliliğin yürüsün istiyorsan lütfen biraz dur ve düşün...
eh yani mudurumle biraz gerildik moralim bozuldu onu anlatmistim ama esim musait degil diye aradi evde konusuruz dedi, sonra tabi o yoldayken bi kac defa aradim diye sinirlendi tartistik evde de bahsetmedik ne oldu ne bitti sormadida zaten sinirliydi.
peynir de cok ufacik bisey belki de ben olsam dusunurum ya kibarlik degilmi sizce bu ? yani ben 4 dilim bisey koyuyosam hepsini yemesi? cocuk olsa anlarim ama biraz ince dusunce bekliyorum iste :/
ama evet evde vardi cokca kalkip kesip yiyebilirim, esime gore de diyetteyim yemem diye dusunmus hatta cokta dusunmemis yemis iste, 3-4 dilim vardi zaten dedi.
altinda fazla bisey yok, olan seyler hep buraya yazdiklarim. ben ilgi bekliyorum, arasin mesaj atsin ince dusunsun azcik, olmayinca usteliyorum vs kavga cikiyor. biraz baski yapip bunaltiyorum bunu degistirmeye calisiyorum iste.
Ama değiştiremiyorsunbunu kızarak değil üzülerek söylüyorum
Konun açılalı ne kadar Zaman oldu sana yorum da yaptım ama sonra sadece takip ettim
Bahsettiğin sebepler o kadar sudan sebepler ki
Eve gelmesini bekle sonra nazını niyazını yap işte, işten eve gelene kadar kim olursa olsun konuşmak istemiyorum çünkü zaten işin yeterince gerginliği oluyor bi de başka bişe dinlemeye sabrım olmuyor
Peynir desen sen diyorsun 4 dilim diye yahu 4 dilim hanginize yetsin kalk iki dilim daha koy bu seni düşünmek ya da düşünmemek değil ki
Ben çok ince düşünürüm geride kalmadıysa kızım ya da eşim yesin diye yemediğim olur ama gerisi varsa oturur yerim nasılsa var isterlerse alıp yiyebilirler diye
Çok abartıyorsun
Bilmiyorum ailenle ilişkin nasıldı
Sanıyorum ki babandan fazla ilgi görmüşsün şimdi de eşinden aynı şeyi bekliyorsun ama sen bunu yanlış gösteriyorsun
Çok şey söyledim sana şöyle yap böyle yap diye o yüzden tekrar yazmak inan istemedim çünkü benim yazdıklarımı zaten onlarca arkadaş defalarca yazdı
Gerçekten düzelmek istiyorsan şu konunu baştan sona içine iyice sindirerek oku lütfen
Günaydın peace.
Biliyor musun şu kasti açmadığını düşündüğüne öyle üzüldüm ki...
Düşünsene adam kasti açmasa bunu asla anlamayacaksın.
Ya da gerçekten kasti açmıyorsa aranızdaki sıcaklık ne kadar azalmış.
Adamın gözündeki yeri ne kadar küçülmüş.
Geç kalıyorsun bence peace,huylarını değiştirmekte geç kalıyorsun.
Üzgünüm,çok üzüleceksin bu işin sonunda.
Belki artık sen de farkındasın herşeyin,önemsemiyorsun.
O gün benim gözüm kara,ben üstüste ararım kızacağını bile bile dedin ya sanma ki bizler korkağız,kocalarımız bize kök söktürüyor.
Bizler sadece saygı,sevgi ve sakinlik çerçevesinde yaşamayı tercih ediyoruz.
Valla değildir. Deprem olmamış ortalık yıkılmış değil, kalp krizi geçirip ölmemişsin de bir saatçik bekleyip evde konuşabilirsin adam yoğunum evde konuşuruz diyorsa.
Sevgili olsanız akşam buluşmayacak olsanız evet telefonda konuşulacağı için dinlemedi trip atmakta haklısın derim de bu adamla evlisin. Eninde sonunda eve gelecek yani nedir bu acele?
Aşırı abartılı tepkiler. On saniye ayırıp yazmalı diyorsun. Bu ilgi beklemek değil ki ben ayırıyorsam o da ayırmalı diyorsun. E adam sevmiyor işte daha bunu nasıl ifade edebilir?
Çok şımarıkça bir tepki değil mi bir saat sonra eve gelecek adamı sık boğaz etmek. Evde adam gibi yüz yüze konuşmak daha doğru bir iletişim değil mi?
Önemli bir konuyu bir sıkıntını telefonda mı konuşmak istersin yüz yüze mi?
İşin kötü tarafı haksızlıklarını görmüyorsun hala ama ben vakit ayırıyorum ilgi bekliyorum diyorsun. Beş yaşında değilsin yani yetişkin bir birey karşı taraf iletişimi bir saat sonra kuralım dediğinde saygı duyup beklemeli. Eşine saygı da duymuyorsun üzgünüm. Saygın olsa ama ben öyle istiyorum o zaman mesaj atacak konuşacak benle diye tutturmazsın adam evde konuşmak istiyor aman bir saat bekleyeyim dersin.
Hep benim dediğim olsun ben ne zaman istersem mesajlasın arasınn diyorsun da adamın taleplerine kulak tıkıyorsun. İletişim iki kişinin de alıcıları açıkken yapılır. Adam evde diyorsa sıkman lazım dişini. Hep senin dediğin olmaz üzgünüm.
Merhaba Peaceful,
Biz seninle özel mesajlar aracılığıyla çok fikir alışverişi yaptık. Nedir, niyedir diye çok konuştuk. Makul cevaplar verdin, kendi kendine sözler verdin. Hayatımı anlattım, eşimle aramızdaki mesafeyi, yaşantımızı anlattım; ben de böyle olayım dedin.
Hani?
Uzun zamandır sadece okuyorum konularını. Bu son konu da 60 sayfa oldu neredeyse, aklıselim arkadaşlar yüzlerce mesajda anlatmaya çalışıyor. Okuyup okuyup onlara üzülür oldum zira senden ümitleri var. Açıkçası ben senin değişmeyeceğine, değişmeyi istiyor gibi görünmene rağmen aslında boğucu, ilgiye muhtaç, inatçı ve huzursuz yapından memnun olduğuna inanıyorum.
Konuyu açış tarihin 9 Temmuz. Yani 5 haftadır, bir aydan uzun süredir kavgasız hafta sonunuz, huzurlu hafta içiniz olmadı. Üstelik yeni bir şey de yok, kavgaların nedeni sürekli aynı bencil mızırdanma, aynı şımarık benmerkezcilik.
Bu adam haklı olarak güvenmiyor sana. Değişmeyeceğini biz buradan görüyoruz, o bir de yaşıyor garibim. İnsan kendi evinde, tabaktaki peynir için "ulan şimdi bunu yesem gene arıza çıkar mı?" sorusunu sormak durumunda bırakılıyorsa o adama acırım ben. İşi gergin, evde huzur yok. Ben olsam kesinlikle onun kadar sabırlı falan olamazdım.
Bakıcılarla büyüdüğünü söylemiştin bana bir mesajında, belki bu, kendi isteklerini diğerlerinin önüne koymayı normalleştirmiştir çünkü bakıcı, para karşılığında memnun olmasa bile seni pışpışlamak durumunda.
Ama kocanın böyle bir zorunluluğu yok. Üstelik Katolik de olmadığımız için boşanmak gibi bir hakkı da var ve bizzat sen ilişkinizi bodoslama oraya sürüyorsun.
Hayat senden ibaret değil, eşin senin isteklerini yerine getirip gönlünü hoş etmek için yaratılmış bir adam değil.
Belki yine de sert oldu ama inan çok yumuşattım söyleyeceklerimi.
İkinizi de mutlu edecek bir çözüme kavuşmanızı dilerim.
Mutlu ve huzurlu musunuz? Bazen ben mutsuz ve gergin olduğumda eşime sarıyorum. Ufacık düşüncesizliği batıyor. Ama eğer mutluysam ne yaparsa yapsın kocaman bir gülümseme ile sallayabiliyorum. Mutsuz anlarım daha seyrek olduğundan sıkıntı olmuyor bu durumda.
Siz mutlu musunuz? Huzurlu musunuz? Evde tek başınıza şöyle bir kendinizi dinlediğinizde yüzünüzde bir gülümseme oluşuyor mu?
Belki bütün bu kavgalar, yaşanmışlıklar olmasa. Ya 4ünü birden yedin mi azıcık da beni düşün dediğinizde eşinize çok batmaz. Mahçup bi gülümseme ile dur ben sana hemen keseyim aşkım diyettesin diye yemezsin sandım diyebilir. Ama siz o adamı öldürdünüz. O adam artık ufacık bir sitemde tüyleri diken diken olan, gene mi diyen, Allah'ım ben hiç huzur bulamayacak mıyım diye düşünen bir adama dönüştü. O adamı geri kazanmanın yolu ise artık biraz rahat bırakmak. Deniyorsunuz biliyorum. Değişmek de istiyorsunuz. Keşke bir terapi şansınız olsa. Ben gittim misal terapiye. Başka bir mesele için ama cidden hayat kurtarıcı oldu benim için. Ama yurtdışında o da zor. Gittiğim yerde telefonla terapi gibi bir şey vardı. Tuvaletlerinde gelemeyen hastalarımız için diye reklam asmışlardı. Sizin ordan türkiyeyi aramak çok çok pahalı di mi? Bu da olmaz. Bilemiyorum belki kitap okumak iyi gelebilir. Mod terapisi diye bir kitap okumuştum. Onu tavsiye edebilirim.
oyle cok bi mutluyum diyemem ama depresyonda da degilim, kavgalar tartismalar vs benim yalnizligim derken pek mutlu degilim yani.
terapi burda asiri pahali ve aylarca gitmem gerekir ki cozume ulassin o noktaya gelmeden bi kendi kendime cozmeye calisiyorum... telefonla arayabilirim aslinda internet baglantisiyla kamerada gorusebilirim Turkiye ile ama ne kadar saglikli olur yuzyuze gibi olurmu bilmiyorum.
mod terapisi harika duruyor inatci huylar icinmis anlamak nasil asilabilecegini ogrenmek tam bana gore yani. bunu okuyabilirim. aslinda bana boyle kitaplar cok iyi geliyor, secret gibi vs pozitif dusunce kitaplari baya bi iyi geliyo yine baslamayi dusunuyodum bu kitaba bakacagim nette bulabilirmiyim diye. tesekkurler.
evet o adami ben oldurdum o kadar dusunceli benim icin herseyi yapan biriydi, geriye sadece sabir eden arada kriz geciren sinirleri bozuk, bazen eski haline donen ama sonra hemen benim bir hareketimle yine gerginlesen bir adam oldu.
o degisince bende degistim.
eski iliskimizi istiyorum
sen kendini eşinden daha çok seviyorsun. şu yazdıklarına bir bak.esimi seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum, hayati katlanilmaz yapmak , burnumuzdan getirmek istemiyorum, mutlu olmak huzurlu olmak eglenmek gulmek istiyorum. umarim boyle olur.
yanlislarimi goruyorum, duzeltmeye ugrasiyorum daha sakin olarak ustelemeyerek , mutlu olalim istiyorum .
hala hatalarim var degistirebilmis degilim..o anda baya moralim bozuktu esimden bisey beklemistim aradi 1 dk musait degilim dedi sonra bi yere gidiyordu vs vs hic musait olmadi yani 5 dk bile konusamadi evet bu beklenti sacma ama o anda moralim bozuk oldugu icin beklemistim.. kendi beklentilerimi degistirmem lazim
Evet doğru kelime bu.sen kendini eşinden daha çok seviyorsun. şu yazdıklarına bir bak.
sürekli eşini suçlayıp, kendini aklıyorsun. hep sen bir şeyler istiyorsun, bekliyorsun ve olmuyor diye olay çıkarıyorsun.
ya eşin, onun istekleri, beklentileri? onları neden önemsemiyorsun?
onu dinliyorum arıyorum derken bile sırf kendin için yapıyorsun eşin için değil. işi alışverişe dökmüşsün. ben şunu şunu yapayım ki kocam da bana aynısını yapsın.
çok bencilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?