- 13 Nisan 2007
- 33.837
- 103.244
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi peaceful16
-
Sen kendini mi kandırıyorsun ki bilemedim.Aramizda cok sogukluk vs yok ama kasti acmadigini dusunuyorum bazen sebebide benim yine dirdir yapicagimi veya iste kaprisle biseyleri uzatacagimi dusunuyo olmasi, bi kavgada bunu itiraf etmisti evet bazen bilerek acmiyorum ozellikle mesaj atip bide ariyosan hem musait olmuyorum fazla hemde zaten acsam biliyorum neler olacagini demisti.
bende sevgi ve saygi huzur icinde yasamayi istiyorum ...
Evet doğru kelime bu.
Bencilsin peace.
Kızma,kırılma ben de bencilimdir bak mesela.
Severim ilgi üzerimde olsun.
Ama senin eşin bunu idare edebilecek kapasitede değil.
Zaten herkesin katlanabileceği bir iş değil bu.
O yüzden çok açık konuşuyorum,eşinin patlaması yakındır,çünkü düzelebilmek için çaba gösterdiğini görmüyor. Kasıtlı telefon açmaması da bence bunun en büyük işareti.
konunuzu ara ara takip ediyorum. daha önce yazdım mı tam olarak bilmiyorum ama sizin yapmanız gereken gerçekten düşünerek hareket etmeniz ve kendinizi az biraz değil, %100 geri çekmeniz.
kesinlikle gün içerisinde yok moralim bozuldu, patron kızdı, çok önemliydi vizem çıktı falan filan bunlar bahaneler. ne olursa olsun gün içerisinde aramayacaksın ki akşamları konuşacak konunuz olsun. akşam yemekte önünden yemeğini dahi alsa tepki vermeyeceksin (en azından bi süre, kalkıp kendine yenisini koy hiç laf etme, bunu zaten karşındaki eşşek değilse anlayacaktır) yemekten sonra uzatmadan, baymadan, seni dinlemiyor diye surat asmadan gün içerisinde canını sıkan, mutlu eden şeyleri kısa kısa anlatacaksın. ilgilenecekse zaten sorar, sormazsa da surat asma. o sana maçta şöyle bi gol oldu, bilmem kim penaltı kullandı, bi rövaşata çaktı görmeliydin dese dinlemek ister misin, hayır. e o zaman onu da zorlama.
uzun bir süre -3 gün 5 gün değil, belki aylarca- plan yapma. haftasonu evde bunaldın mı ben çıkıyorum sen de gelmek ister misin de, istemezse surat asma, sen çık gez.
gerçekten eşini rahat bırakman lazım, adam seninle yapacağı herşeyin sonunda kavga çıktığını 1 sene içerisinde o kadar çok görmüş ki artık seninle bişey yapmaya korkar olmuş. senin bu korkusunda haksız olduğunu ispatlaman lazım. o yüzden de nazicane olarak diyorum ki, düşünerek yap yaptığın herşeyi. özellikle bunu yaparsam surat asıyorum gibi algılar mı diye düşün. ya da trip gibi algılar mı? çoğu insan gibi karamsar olup kesin sei boşar böyle devam edersen demeyeceğim, ama huzursuzluğunuz her geçen gün artacak böyle giderse çünkü eşinizin sabrı bitmiş, bardak taşmış artık, her damla fazla geliyor ona. sizin %100 geri çekilerek, ona alan tanıyıp rahat bırakarak bardağınbir kısmını boşaltmanız gerekiyor. kolay gelsin
Esimde oyle iste 2 haftada 1 dolasalim yeterli, o evde yesin film izlesin cikip bi yuruyelim markete gidelim yeterli. Oyle cok fazla farkli aktivite aramiyo. Dogrusun karsilikli hosgoru anlayis biraz ayak uydurma gerekiyo, ben olabildigince uydurdum bugune kadar kilik kiyafetimden herseye , hayat goruslerimiz cok farkliydi cunku.Benim kocam da gezmeyi sevmezdi demiyorum, gezmeyi bilmezdi! Ev kuşu. Evde otursun, film izlesin, uyusun.. Bir ağladım iki bağırdım, yok. Ada'mdan bitmeyecek iş. Oturup güzel bir program planlıyorum, şuraya gidelim şurda kalalım şunu yapalım, oranın şusu ilginçmiş busu özelmiş... İçinden gelmediğini hissettiğim an aa benim de hevesim kaçtı gel film izleyelim diyorum. Hoşuna gitmeye başladı. Şimdi o diyor bu haftasonu nereye gidiyoruz diye. Dışarda yemek yemeyi eşim de çok sevmiyor burda. Ben de evde envai çeşit sandviçler, atıştırmalıklar, meyve salataları, börekler poaçalar yapıyorum, alıp çıkıyoruz. Ben gezmiş oluyorum o da sevdiği şeyleri yemiş oluyor. Böyle böyle ortak zevkler oluşturmaya, birbirimizin sevdiği şeyleri sevmeye başladık. Ben onun için o da benim için yapıyor bazı şeyleri. Onunla kurgu veya aksiyon filmi izlemeyi seviyorum tarzım olmadığı halde, çünkü o seviyor onları. O da bana her hafta en az 2 tane romantik komedi bulmak için parçalıyor kendini. Evlilikte höt höt hayat mı geçer? yollar deneyeceksin. O Ada'ma kendini anlatmayı başaracaksın önce. Onu anlamaya çalışacaksın. Evlilik bir olmak demek, herkes kendimden taviz veremem diyerek başka bi tarafa çekerse ya ömür boyu işkence, ya hazin bir son.
Eşinden beklentin var ve yerine getirmedi diye sinirlendim diyorsun değil mi? Adamın beklentisi de sık boğaz etmemen ve eve konuşacak konu bırakman. Peki neden eşinin beklentilerini duymuyor gormuyor ve onemsemiyorsun? Neden hep kendi beklentilerine odaklanıyorsun. Sen mutlu olacaksın diye adamı mutsuzluğa surukluyorsun ve umrsamiyorsun hala ama mutsuzdum ve ilgiye ihtiyacım vardı beş dk ayırıp konuşmadi diyorsun. E adam boğuluyorum müsaade et evde konuşalım diyor onu nden umrsamiyorsun? Kocanın beklentileri ne olacak? Adamı boguyorsun biliyorsun ama benim ihtiyacım vardi diyorsun peki o adamın ihtiyaçları ne olacak? Adamı seviyorsun güya ama umrsamiyorsun dediklerini ve istediklerini. Böyle sevgi olur mu? Sıkarak boğarak?
Artık düzeleceğini hic inancım yok boşa yazıyorum, hep bana hep bana diyorsun sen. Kendi hislerin kendi beklentilerin önemli.
Peace artık terapi al. Kardesim olsan kulağından tutup götürürüm seni.
Çince ya da ingilizce kendimi ifade edemem dersen eger, türkiyeden bi psikiyatri klijiginin web cam üzerinden terapilerini arastır. Ben bakmıstim bi ara cok fazla degildi sanırım ortalama. Saati 120 miydi neydi.
Artık gezmelerinden bilmemnelerinden kısıp terapine odaklan. Senin baska kurtulusun yok. Ve su durumda artik o adama son iyiligini bu sekilde yapabilirsin. Yoksaaz kaldı cok az kaldı boşıycak seni ya da iyi ihtimalle baska bir eve çıkacak.
TERAPIYE BASLA PEACE.
Sen kendini mi kandırıyorsun ki bilemedim.
Peace benim böyle bir evliliğim olsa hiç de aramızın sıcak olduğunu düşünmezdim,aksine tehlike çanları inlerdi evde.
Ya gerçekten duymuyorsun ya duymak istemiyorsun.
Ama inan bana gözlerini ve kulağını kapatarak ama ben ama ben diyerek mutlu olamazsınız.
kendi kendime yapabilecegimi dusunuyorum hala. yapamazsam gidecegim zaten .
burda asiri pahali cidden cozemedigimiz bi noktada gitmek istiyorum. o noktadasin diceksin belkide,
ya biz evlendigimizden beri bu noktadayiz ama..
dun moralim bozulmustu bos yere usteledim biliyorum sacmaydi.. elimden geleni yapcam degismek icin, istiyorum tabiki evliligimin yurumesini
Tamamen suçlusun onu biliyorsun zaten de..Bazen insanın heyheyleri geliyor esin de bir gün tahammül etseymiş hemen sen zaten boylesin söylesin demek yerine seni sevip sarmalayabilirdi belki o zmaan uzamazdi bu kadar..evlilik zaten böyledir sen ateşken o su olacak..Erkekler surat yapilmasini pek sevmiyor..merhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
İnşallah cnm
Tamamen suçlusun onu biliyorsun zaten de..Bazen insanın heyheyleri geliyor esin de bir gün tahammül etseymiş hemen sen zaten boylesin söylesin demek yerine seni sevip sarmalayabilirdi belki o zmaan uzamazdi bu kadar..evlilik zaten böyledir sen ateşken o su olacak..Erkekler surat yapilmasini pek sevmiyor..
Günaydın peace.umit yok mu diyorsun..
dun aksam konustuk yine, iste gun icinde surekli mesajlasmaya gerek var mi biz evliyiz, aksam evde gorusecegiz zaten aksam konussak, ara beni konusmak istedigin zaman mesaj yerine, veya mesaj yaziyosanda hemen cevap vermiyosam arama usteleme cunku mesgulum ve cok acil birsey yoksa mesajlasamam ise konsantreyim o anda isten onemli bisey yok eger acil degilse dedi. musait olunca donuyorum dedi. bide mesajlasmayi cok sevmiyorum biliyosun uzun uzun dedi.
bende tamam dedim azcik bozuldum bu kadar rahatsiz ettigim icin
Ben her canim sikildiginda veya sevindirici bisey oldugunda yazmak konusmak istiyorum esim bugun dediki biz evliyiz artik sevgili degiliz aksam birlikteyiz evde konussak , yada ara beni konusalim telefonda Mesaj sevmiyorum biliyosun ve surekli yazmaya vaktim yok ve hoslanmiyorum yada yaziyosanda hemen donmuyorum diye yazip sikayet etme arama bu yuzden demekki musait degilim dedi baya bi konustuk bununla ilgili bugun. Evet kendimi geri cekmem lazim komple.
Mac ornegide guzelmis bazen anlatiyo futbol transfer yeni teknik direktor falan himmm tamam falan yapiyorum evet hic ilgimicekmiyo ama o bana aa niye dinlemiyosun yapmiyo.
Ama zaten erkekler oyle cok takilmiyolarki ben kadinlar boyle sanardim ama burda gordugum kadariyla bi ben boyleyim :) normal degil yani fazla agzinin icindeyim esimin kendi lafi buda zaten.. Haftasonlarini da rahat relax gecirmeye calisirim en zorlandigim kisim buydu bunaliyorum evde bisey yapalim diye tutturuyorum basini yiyorum biraz yani. Oda evcimen cok cikmayi sevmiyo haftada 1 veya 2 haftada 1 yeter onun icin.
Evet cok dogru artik ne yapsak sonu kavga tartisma olacak diye dusunuyo , cennete gitsek orayi dar edersin bize demisti kac kere. Hala biseyler Yapiyor yapmasina ama yani degerim kalmadi fazla cok ustune dusuyorum ariyorum bunaltiyorum , trip surat vsden tartisiyoruz zaten. Kendimi 100% geri cekerim, ama cok cabuk duzelme bekliyorum yani 1 hafta sonunda azcik bi tepki bi gelisme bekliyorum olmayinca koyveriyorum olmuyo diye.
evet biliyorum dedigin dogru esim cok sinirleniyor o anlarda sakince falan konusmuyor. oyle olsa hic kavga etmeyizki zaten keske olsaydi.
o atesken ben ates oluyorum o zaman buyuk olay kopuyo iste. ben atesken o susar sadece .
Günaydın peace.
Ne tatlısın ya,azıcık bozulmuşmuşmuş.
Ayol daha yeni mi bozuldun?
Adam ne zamandır, biz de aylardır yapma,adam rahatsız oluyordur,yapma adam çalışıyordur,yapma adam toplantıdadır diye bas bas bağırıyoruz da bozulmadın da dün mü azıcık bozuldun?
Ya peace sorması ayıp,sıkılmıyor musun,böyle bik bik mesaj yazarken,ben yoruluyorum mesela. Parmağım yoruluyor,boynum acıyor eğik dururken.
anlayışlı olan adamı sonunda en ufak bir şeye tepki gösteren hale 1,5 senelik evliliğinde getirdiysen düzelmesini de 1 hafta içerisinde beklemeyeceksin. açık açık mesajlaşmayı sevmiyorum dediyse yazma sen de mesaj, niye damarına basıyorsun ki? konu biriktir hem akşama, yoksa o maç izleyecem diyor sen gelip burda forumda yazıyorsun. ama gündüz hiç konuşmasanız mesela akşam anlatacak şeyleriniz olur, konu konuyu açar, muhabbet etmiş olursunuz. sen gündüz attığın mesajlar veya aramalarınla akşamki vaktinizi önemsizleştiriyorsun aslında. adam seni merak edemiyor ki hiç, patron ters bişey söylese hemen haberi oluyor, iyi bişey söylese haberi oluyor, canın sıkılsa haberi oluyor. e akşam aynılarını bi daha dinlemek istemeyeceğine göre akşam da oturup maç izliyor.
uzunbir süre geri çekmen lazım kendini, hem kendini törpülemen hem de ilişkinizi düze çıkarmak için. çok güzel destek olan arkadaşlar var sana burda, onları dinle sen. 1 ay belki de 3-5 ay sonra bilemem ama gerçekten değiştiğini gösterirsen çok daha güzel olacak herşey.
canım yazmayım dedim ama dayanamadım bak artık çok bunaldığı için senin küçük kaprislerinde patlıyor. aynısını yaşadım, kendi kendime diyordum ki ya bu lafta ne var, hiç mi nazımı çekmeyecek bu adam benim, ne biçim bir insan hemen parlıyor diyordum. ve kavga büyüyordu. ama ben değişince oda değişti, parlamalar yok, nazımı çekiyor, ama bende eskisi gibi değilim, çocuk gibi ilgi manyaklıgı yapmıyorum, peşinde koşmuyorum, msj atıyorum akşama kadar cwvap vermiyorsa umursamıyorum, saldım yani.
burada herkes ne yazsa boş, ama bu işlerin sonu pek hayır değil, istediği kadar sevsin, soguyacak ve tükeneceksiniz. eşin yada evliliğini geçtim, en azından kendi ruh sağlığın için bu durumu değiştir. hayatta ki her şeyin eşin değil, konuşmazsanız ölecekmiş gibi davranmayın artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?