- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.281
Bir şeyi bir kez söylemeyi başarıp devam ettirsen sorun kalmayacak
Eşin şimdiye kadar bunaldığı için geçiştiriyor olabilirkendimi tutmam lazim, bir seyi bi defa sorup yoluma devam etmem icin.
3-4 kere soruyosun diyo esim, bazen mesela bisi soruyorum ustun koru cevap veriyo veya gecistiriyo veya baska konuya geciyo , ben cevabi almadan rahat etmiyorum yani.
Uykusuz kalacaksa o kalacak boşver yasordugum sorunun cevabini almadan pesini birakmiyorum sanirim.
uyuman lazim vs dememin sebebide uykusuz kalicak yola gidicek sabahin korunde bos bos tvde bakinacak biliyorum.
yani onun icin konustum ama cok abarttim
merhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
Merhaba
Konunuzu uzaktan takip ederdim hep
Bana kalirsa tamamen kendinizi suçlamayın
Evet yanliş taraflarınız var, ama bu tek taraflı değil.
Eşinizde sizi alttan alması gerekiyor ki madem değişim sürecindesiniz,anlayisli olmasi gerek
Lutfen tamamen kendinize suclamayin,
Tamam törpüleyin ama
Kendinizden de ödün vermeyin
Eşin şimdiye kadar bunaldığı için geçiştiriyor olabilir
İlk başlarda yine öyle olur sen bir kez sor cevabını alsanda alamasanda uzatma tut kendini
Bir süre sonra oda bunu farkedecek bunalmış psikolojiden çıkacak
İletişiminiz daha sağlıklı bir hal alacak
Birde çok müdaheleci davranma eş rolünden çıkıp anne rolüne girme
Bunlara dikkat etsen gerçekten iyi bir evliliğiniz olacak
Uykusuz kalacaksa o kalacak boşver ya
O bunu göze alıyor demek ki sen niye annesi gibi üstüne düşüyorsun bu kadar
Keyfi öyle yapmak istiyor sen müdahale edince daralıyordur
Ben de bazen yorgunluktan ölsem de birazcık kafama göre takılıp uyumak isterim doğrudan yatağa gittiğimde günüm ölüymüş gibi geliyor daralıyorum bi nevi kafamı rahatlatıyorum yani
Belki eşin de bunu yapmaya çalışıyordur dolayısıyla sen onun iyiliği için uyusun istiyorsun ama onun o anda istediği uyumak değilse daha fazla üstelene bi daha
15 dakika boyunca bik bik kimin tepesinde konuşursan patlar bu olay daha öncede olmuştu.Kıymanın böceklenmesi olayında.Kıyma böceklenmiş ne yapayım gibi bir şey demiştin.Adam da uyuyordu adamı kaldırıp öfkelendirene kadar inatla tepesinde dakikalarca bıdı bıdı konuşmuştun.İnatsın inat bi huzur vermiyorsun.İlla herşey senin dediğin gibi olacak olana kadar susmuyorsun.Herkes sana göre hareket edecek diye bir şey yok. Kontrol etmeyi bırakmalısın.
son sözler hoş değil ama onun harıcınde gayet güzel anlatmış derdını ve çokta haklı. sanırım sıkıntınızı mutsuzlugunuzu ona yansıtıyorsunuz bıraz kaprıs yapıyorsunuz siz . eşinizin dili de uslubu da gayet dogru derdını anlatmaya calısmıs sadece iş kavgaya dönunce kötu konuşmasaydı ama o da bir insan. ben eşinizi haklı buldum.
bunlar kavga nedenı degıl evlılıgınızı hırpalamayın o da bir insna ona yaşam alanı sağlayın
eşinin telefonunu hiç kontrol ettin mi
bence et
Hic duzelmemissin
Keske gerçekten biraz olsun değişim gorseydim sende
1- adama bir soru sorunca cevap veriyor mu? Veriyorsa sus, önemli olan en ince detaya kadar öğrenmek olmasin
Senin tatmin olup olmaman senin sorunun, esin senin bu sınırsız merakını gidermek zorunda değil; bu yüzden sen kendini frenleyeceksin adama soru sormaya devam etmeyeceksin
2- esin uyur, uyumaz, uykusuz kalmasi onun sorunu; senin değil
3- eşin kisisel alan konusunda her seferinde sana aciklama yapsa da hala anlamis degilsin
Bak yukarida "senin sorunun onun değil ya da onun sorunu senin değil " dedim yani kişilerin kendileriyle alakali seylerde, es de olsa mudahale hakkina sahip değildir
Meraklı insanlari cok sevmem ben de, herseyi incik cincik etmek zorunda degilsin.
Sen kendi hayatinla ilgili olana bak; mesela esinin neden fabrikaya gönderildiği sana ne katacak? Aslinda hic bir sey, bu tamamen merak ama gereksiz ve bunaltici bir merak
meraba,
biraz once yazdigim icin mi diyorsun? bugun tartistik yazdim simdi , onun icinmi yazdin ?
meraba,
evet olmasi gereken bu, bi sure sonra kendide farkedip normale doner.
bugun olani anlatmak istiyorum, hastayim grip oldum ise gitmedim, o da seyahatte. sabah konustuk soyledim sonra beni oglen aradi disardaydim markete gittim biraz hava alayim eksik bisiler vardi alayim diye, telefonda dediki ya iste hastasin neden disardasin ne gerek vardi cikiyosun yatsaydin ya dedi, sonrada sen iyice cinlilere benzedin dedi (onlar en ufak bisi olsa ise gitmiyolar) onlar gibi devamsizlik yapiyosun boyle isini aksatma dedi, sonra bende otelin nasi rahatmisin dedim o da hee evet cok luks sorma dedi bende neden laf sokuyosun seni soruyorum rahatmi diye dedim o da daha once soylemistim zaten ilk defa kalmiyorum ama sen bir kerede anlamadigin icin dedi. boyle soylendi falan kapadik.
baya gicik oldum tutamadim kendimi mesaj attim aradim bi kac defa acmadi, dedim neden bu sekilde konusuyosun bunun icinmi beni ariyosun gicik gicik laf sokmalar sacma sapan konusmalar hastayim diyorum hala umursamiyosun falan dedim.
o da 5dk aram vardi aradim fabrikadayim dedi, hemen bi delirme cildirma dur ne mesaj telefon bombardimana tutuyosun dedi, en sevmedigim sey tembellik sende isi aksatiyosun bos yere eger hastaysanda disarda ne isin var dedi, zam zamani sonra mudurune ne diceksin dedi , bende gercekten hasta oldugum icin gitmedim suanda odaklanman gereken sey bu benim isim zam falan degil dedim. oda zam derken terfi anlaminda diyorum dedi sonrada aman banane o zaman napiyosan yap aptal olmasam bunlara karismam zaten, sonra gelip bana zirlama dedi.
bende daha cok sinirlendim yazdim sen benim kocamsin hastaykende isimde sorun oldugundada yanimda olmalisin , ayni sekilde bende senin dedim ne istiyosun niye boyle ofkeli tepkili davraniyosun, beni arayip guzel konusacagimiza falan bu sekilde baya bi yazdim , aradim bi kac kez ve acmadi cevapta yazmadi.
yani ne dusunuyo bilmiyorum kendi bugune kadar 1 kez evde kaldi hastayken evet cok sorumluluk sahibi isine gucune evet ama ben hastayim cidden grip oldugum icin gitmedim disari ciktim dolandim diye ateslerde yatmiyorum diye bana laf ediyo isi zammi falan dusunuyo benim nasil oldugum onemli degil.
mesela bu durumda nasil ben sessiz kalabilirim, o beni aradiktan sonra susup durabilirimki. telefonda boyle gicik konustu bende soyleyeceklerimi soylemeden rahat edemedim bir suru yazdim aradim falan.
en son yazdiklarima da cevap bile vermedi.
Peace sende kontrol etme dürtüsü hiç durmuyor bu senin kendi kendine çözebileceğin bir durum değil farkında değilmisin ?
Ne kadar pahalı olursa olsun bir doktorla görüş evliliğin yıkıldıktan sonra ne önemi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?